På gång


lördag 17 juli 2010

Hur är livet i fängelset? MP berättar!

BARABEN-ANALYS. För den som missat det har en gubbe vid namn Mats Persson fått jobbet som sportchef hos Gais. I en intervju i Aftonbladet berättar han idag om sitt nya jobb, och BaraBen bjuder på en exklusiv analys av utvalda delar av intervjun:
Vad kan du (MP) tillföra Gais?
– Jag besitter egenskaper som passar för det här jobbet, det tror jag att både Blåvitt och Gais har sett. Jag har en bred föreningskunskap, är ganska duktig på att förhandla och har en god bild av hur en spelartrupp bör se ut.
Mats har som han säger en bred föreningskunskap. Han vet hur man fuskar och hur man gör det på ett bra sätt. Att han är duktig på att förhandla är det inget snack om, enligt uppgift ska förhandlingarna med både advokat och tingsrätt gått strålande. Att han även sitter inne med en bild av hur en spelartrupp bör se ut råder det inga som helst tvivel om. Han vet precis vilka han ska välja ut och dra med sig ner i fallet.
Hur är livet i fängelset?
– Fritt, men ändå kontrollerat. Jag har ingen mobiltelefon, inget internet, och fotbollen kan jag bara följa via Sportnytt och TV4. Och tidningarna förstås.
Här visar Mats att han har full koll på läget i fotbollsvärlden. Givetvis gäller det att som sportchef vara fullt insatt i vilka spelare som är heta, att ha ögonens öppna för vem man eventuellt ska värva och så vidare. Därför har Mats valt att lägga fullt fokus på fotbollen i fängelse och har givetvis följt sammandrag av TV4 och Sportnytt. Inte behöver man väl ha större överblick än så om man ska bli sportchef?!
När mådde du som värst?
– När jag satt två dygn i en fyllecell, utan någon som helst kontakt med omvärlden. Det var under den andra polisrazzian, i november, när Stefan Selakovic blev inblandad också. Jag satt fast i ett rum som var tre kvadratmeter stort, och hade ingen aning om vad som skulle hända.
Det här kan vara huvudbeviset på att Mats är lämpad för jobbet som sportchef i Gais. Han mådde som värst när han satt i fyllecell, vilket måste vara varje Gais största mardröm. Så långt ifrån den billiga starkölen och kompisarna på parkbänken vill nog ingen Gaisare hamna!

10 kommentarer:

 1. Hahaha legend..wait for it...dary!

  SvaraRadera
 2. känns för jävligt att IFK ska lira superettan 2011 och att detta blivit en gais blogg

  SvaraRadera
 3. Man undrar om MP tappat tvålen i duschen någon gång

  SvaraRadera
 4. http://intefanvetjag.blogg.se/images/2010/namnls_98519843.png

  Wanderson på IFK-HBK!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte man ska ge sig på Mats Persson. Han har tagit sitt straff och det tog han för Blåvitt.

  Hur eller hur kom han in och gav blåvitt lite frisk luft. Kul för honom att han får en ny chans i sitt liv.

  SvaraRadera
 6. Kom igen nu smulor, upp med matchen så man kan ladda ner den och njuta igen innan man måste gå och jobba hela natten

  SvaraRadera
 7. http://www.aftonbladet.se/sofismode/article7460120.ab

  SvaraRadera
 8. Må 500 kåta kameler stampa på MP's grav!

  SvaraRadera
 9. Mats Persson agerade inte för egen vinning.
  Han gjorde det han ansåg var bäst för blåvitt.
  Han fick fängelse för dåligt omdöme.
  Övriga i IFK:s styrelse, framförallt Halse agerade ryggradslöst.
  Låt honom vara nu.

  SvaraRadera
 10. Analytikern18/7/10 15:04

  Vi kan garantera en sak - så länge fängelsekunden är med i Gais, så är Gais den enklaste måltavlan för internhumor i Europa.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.