På gång


måndag 19 juli 2010

Ett helt nytt Blåvitt!

OMSTARTS-TANKAR. Från alla håll och kanter har man senaste tiden hört talas om omstart på Allsvenskan och i synnerhet omstart för Blåvitt. Ett lysande exempel är Tobias Hyséns öppna brev här på Baraben. Men snacka kan alla göra, och just därför var det med viss skepsis jag gick in på Gamla Ullevi i Lördags.

Det kanske är lite för tidigt och man kanske inte ska dra för höga växlar på segern mot Halmstad. Men det skiter jag fullständigt i och jag väljer att göra det ändå! Matchen mot Halmstad är förmodligen den bästa IFK genomfört anno 2010.Punkt.
Trots att det alltid är skönt att vinna en match med tre bollar är det viktigaste för mig inte antalet mål vi fick in. Nej, det som var skönt och fick mig att kunna slappna av är att spelet såg riktigt bra ut, framförallt i andra halvlek. Det kändes verkligen som ett helt annat IFK kommit tillbaka efter sommaruppehållet. Det kändes som att spelarna ville ha bollen och det kändes som om passnings-spelet var betydligt mer välslipat.

Ett annat orosmoln jag haft inför omstarten är målvaktsfrågan. Nästan alla jag pratat med har varit överens: Håkan bör värva hem en rutinerad målvakt. Även om det i mina ögon är lite väl genomskinligt att Feldgrau flirtar med Sandberg genom att ge honom femman i sin debutmatch, så går det inte att stoppa under stolen att han gjorde en gedigen insats och stod för ett par riktigt bra räddningar. Även om man såg viss nervositet och något ingripande som kanske inte var helt 100 så vågar jag påstå att om Sandberg håller den här klassen och lyckas få nerverna i styr finns det ingen anledning att värva någon annan målvakt. Sandberg är den spelare som det ska bli mest intressant att följa resten av säsongen, den saken är glasklart!

Trots att IFK vinner med tre bollar hade inte matchtankarna från mig varit desamma utan något gnäll. För visst fanns det saker att anmärka på. Seb höll kanske bollen för länge och tappade den på helt fel ställe någongång, men vad gör det när han lyckas med en underbar framspelning till Hysén vid 1-0. Visst kanske Hjalmar sparkade iväg en tjongboll för mycket och visst kanske Hysén borde satt den där stolpträffen i målet egentligen. Men det spelar ingen som roll. Vi tar tre poäng, vi går om GAIS och vi är för tillfället bäst i stan och för evigt BÄST I SVERIGE!!!

17 kommentarer:

 1. Minns jag inte fel så va det Elmar som fumlade på mitten innan bollklubben vände spelet och Sandberg fick göra en kanonräddning på Olssons skott. 1-1 där, och det kunde vart lika nattsvart som tidigare.

  Marginalerna är små och på söndag kväll vet vi bra mkt mer.

  SvaraRadera
 2. Visst.
  Tolkningsföreträde för en författare och allt vad det innebär.
  Men användandet av uttrycket "Punkt" borde straffas medelst dörrvaktsjobb på Flying Barrel på matchdagar.

  SvaraRadera
 3. Var du på "Nya Ullevi"??? Visade dom matchen på storbild där eller???

  SvaraRadera
 4. Inte läge att snacka om att Hjalmar slog bort några passningar.
  Såg du Ragnar, TO och Jakob?? =)
  DÄR kan vi snacka om killar som skulle behöva öva upp sin passningsteknik!

  SvaraRadera
 5. Hybris?
  Långt ifrån det bästa i år, som skribenten påstår. Blåvitt har vunnit stort tidigare på säsongen, där vi drog på allt för stora växlar till ingen nytta.

  SvaraRadera
 6. Självklart är det hybris. Inget annat att snacka om! Självklart var det på Gamla Ullevi och självklart blev det fel där eftersom jag skrev texten klockan tre inatt. det ska vara ändrat nu!

  SvaraRadera
 7. nya ramsan http://www.youtube.com/watch?v=kPV8L2hAS54

  SvaraRadera
 8. Med tanke på att det inte finns nåt som heter Nya Ullevi så var det väl mer rätt än fel att kalla den nyaste arenan för Nya Ullevi?

  SvaraRadera
 9. Det bästa med snacket efter matchen är att J.Olsson inte kände sig helt tillfreds med delar av matchen. Det VAR ingen helgjuten insats, vissa perioder hade vi svårt att komma åt bollen. Hoppas nu att Sella är i form till nästa match,han behövs. Så fantastiskt spel som du vill göra gällande var det inte i lördags.

  SvaraRadera
 10. har alla redan glömt aik och elfsborg matcherna vad som hänt efter dom?

  SvaraRadera
 11. Stora delar av matchen såg det bra ut. Vi hade flera bra chanser att göra ytterligare mål.

  HBK hade också ett flertal bra chanser och hade vi haft vårsäsongens "otur" hade de kunnat stå 1-2 en bit in i andra halvlek.

  Som tur är får vi två snabba mål på fasta situationer som dödar matchen.

  Några orosmoment är dock mittfältet. Vi har fem man där men stundtals funkar ingenting. Samtliga är med och slår bort bollar. Ska vi ha fem man på mitten och en ensam på topp får vi inte tappa mittfältet som vi gjort många gånger i år.

  SvaraRadera
 12. Tycker det är anmärkningsvärt att inte fler nämner Elmar och hans oförmåga att släppa bollen i rätt lägen... eller över huvud taget.

  Känns ändå som att han är en rätt bra spelare i grunden, han har fintat bort en del del gubbar å så där men missat (vägrat?) passa när han verkligen borde.

  Tycker han borde lärt sig under uppehållet, sett ngn jävla video eller nåt!? Men neee... ja börjar bli trött iaf, någon som kan upplysa mig om han storhet kanske...

  SvaraRadera
 13. Jag kan INTE upplysa dig om Elmers storhet, det finns nämligen ingen sådan. Killen har dålig attityd, är stor i käften, saknar kunnande och moral. Hans dribblingar leder ingen vart, han är långsam och tar ständiga felbeslut. Vi borde sälja honom fort.

  Hjalmar, däremot, borde du inte gnälla på, artikelförfattare.

  SvaraRadera
 14. Jag kan hålla med skribenten, men med undantaget att det bara gäller för de första 15. Andra halvlek var en ren katastrof från början till slut. Där satt fortfarande vår-"formen" i ordentligt.

  SvaraRadera
 15. Full som fan20/7/10 23:50

  Nytt Blåvitt??
  Tror jag varje gång dom vinner att nu vänder det! Men icke mer...nu vill jag se mer segrar, då har det vänt och allt blir nytt!!

  SvaraRadera
 16. men alvarligt talat, kan någon leta reda på crumbs och få honom att lägga upp halmstadsmatchen för nedladdning snart?

  väck inte mitt begär om du inte kan stilla min abstinens...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.