På gång


lördag 3 juli 2010

Blåvitts officiella påminner om en "Ding ding värld"

OFFICIELLA HEMSIDAN. Med all respekt för Blåvitts officiella, men under 2010 har sidan förvandlats till ett propagandaorgan som först påminner lite om gamla Sovjetiska partiorganet Pravda ("Sanningen") för att nu mest börja likna "En ding ding värld". Senast ut var matchrapporten från förlusten mot Spartak Moskva.

Följande två urklipp fascinerar mig:

"Ligasexan", "bra lag", "dessutom saknades", "fantastiskt skickligt lag", "vi beundrade dem".

"Stora kvaliteter", "imponerade", "riktigt bra lag", "lärdom", kan förvänta oss i Europa".

Kanske inte så konstigt om Blåvitt hade spelat mot ett Spartak Moskva med sitt bästa lag - motiverade - och formtoppade. Men ett par dagar efter att ryssarna piskat skiten ur Blåvitt spelade de träningsmatch mot Djurgården, ja ni vet våra allsvenska konkurrenter, och då slutade det hela som följer:


Djurgårdens IF - Spartak Moskva, 3-0
IFK Göteborg - Spartak Moskva, 1-3

Visst, det är lite så kallad Gais-matematik, men det visar rätt tydligt att det Spartak som är i Sverige inte är det motiverade storlag i Europa som officiella försökte framställa det som. Hade det inte varit 30 grader varmt skulle jag kunna ha gått igenom hela vårens rapporter från matcherna på ifkgoteborg.se och ge er dussintals exempel i samma väg.

Motståndarna beskrivs som titaner, härförare, giganter.
Blåvit beskrivs i termer likt "är på gång" och "spelade bättre än resultatet".

Tror de som producerar innehållet för Blåvitts del att vi supportrar är korkade och lättlurade? Uppenbarligen. För annars hade väl inte den sanslösa våg av bortförklaringar och textmässiga finter som vi sköljts över med ha fått husera på Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubbs hemsida? Jag hoppas det har varit en tillfällig svacka. För vi ser igenom denna "Ding ding värld".

20 kommentarer:

 1. Vilken värld kommer du ifrån då?
  Pärlan Gjorde ett mål för Blåvitt.
  Noll koll.

  SvaraRadera
 2. Officiella är ju som Pravda.
  Inte mycket som stämmer där när man läser. Framförallt inte om man själv har sett samma matcher.
  Då börjar man verkligen undra varför de lurar oss läsare genom att försöka skriva upp det egna laget.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med. samma var det med ålborg. Häcken vann mot ålborg med 2-1. De måste vakna upp de också, och inse att vi är inte bra i år.

  SvaraRadera
 4. lite jävla anama istället för alla bortförklaringar är vad som krävs.
  SPARKA OLSSON NU!

  SvaraRadera
 5. Mer subjektiv bedömning har jag inte sett på evigheter.

  Synd att man inte får objektiva meningar från vår oficiella hemsida.

  brassarna ska nog rädda oss från Superettan,

  vart tog vårldens bästa ungdomssektion vägen. Detta e oxå Pravda tjöt.

  Europa skrattar åt våra "lirare" aka tjötare

  SvaraRadera
 6. Komiskt att se ett subjektivt inlägg gnälla på ett annat inlägg för att det inte är objektivt, hehe. Eller du tänker kanske att du är objektiv Videovixen?

  SvaraRadera
 7. Har också reagerat på bristen på objektivitet på officiella.
  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 8. Inte riktigt samma lag som vi mötte:
  "3-0 är anmärkningsvärt stora siffror mot så pass högklassigt motstånd men Lennart Wass har inte funderat på om de största Spartak-stjärnorna fick vila i värmen" (citat dif, lite längre ner än det citat som Baraben väljer att visa.)

  SvaraRadera
 9. Ligger ju i sakens natur att det är positivt vinklat på officiella. Sedan är det en bra kultur inom IFK att man kan kosta på sig att berömma ett motståndarlag i en matchrapport. Visst, man kan raljera när det blir lite väl löjligt, men om man vill ha tränare som är förbannade på spelare, spelare som är förbannade på tränare och styrelser och sportchefer som är förbannade på allt för att sjukdomsinsikten skall vara offentlig så finns det ju andra föreningar att titta på för avskräckande exempel. Bara för att officiella skriver positivt för att skydda tränarna utåt och att tränarna uttalar sig positivt för att skydda spelarna utåt är det naturligtvis inte så att man inte inser problemen själva eller att man inte tar diskussionen internt.

  SvaraRadera
 10. Anonym 10.47.

  Skönt att veta att det finns vettiga och sansade människor här inne. Ibland tappar man hoppet. Det är väldigt lätt att hitta fel om man söker efter dem. Knyt nu nävarna i fickorna och stöd vårt kära IFK. Det finns andra föreningar (läs AIK eller Frankrike) som gärna tar emot er med ert jävla gnäll. Finns ingen som som blir bättre fotbollsspelare av det.

  SvaraRadera
 11. Bor själv i varberg och såg spartak spelarena ladda upp på Mc donalds innan match...

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det liknar Dulee Johnsons hemsida Det kanske är samma kille som fått jobb hos blåvitt!

  SvaraRadera
 13. Det riktigt patetiska är när man ser hur IP-nummer registerade på IFK Göteborg sitter och häckar här inne samtidigt som bortförklarande kommentarer dyker upp på baraben.

  Officiella ska inte vara Pravda, det gynnar fan ingen.

  SvaraRadera
 14. Wellington4/7/10 20:52

  anonym 10:47/ Sakens natur? Om saker och ting inte fungerar så är det väl snarare i sakens natur att föreningens officiella hemsida lägger fram det precis som alla medlemmar och supportrar ser det - att det är illa. Som om alla plötsligt tycker att förlustmatcher är något jättebra för att det står så på Officiella. Kom igen nu.

  SvaraRadera
 15. Precis som med Sovjetunionen är vår klubb på väg att rämna. Fram med gravölet och minns det goda som varit! Eller finns det nån med kunnande nog att agera som professionell fotbollsklubb och börja prestera resultat?

  SvaraRadera
 16. Sen kan man tycka att även baraben fått sig en släng av sovjetkulturen. Varför annars sitta och kolla ip-nummer på oliktänkande bland kommentarerna? Observera att jag håller med om vartenda ord i inlägget, detta är endast en "övrig reflektion".

  SvaraRadera
 17. Kan bara hålla med. Tycker det ofta känns pinsamt att läsa eller höra intervjuer efter match. Man hittar alltid en massa bra att ta med sig osv. Och det gäller ju inte bara denna säsongen. Var grymt irriterad redan förra säsongen och även innan det. Men då hade man ju mer poäng och resultat med sig. Men ofta spelade man en riktigt dålig fotboll men man var ändå riktigt nöjda. Är väl inte så konstigt att det går som det gör när man har den synen man har på fotboll. Man är allt som oftast nöjda oavsett hur det sett ut och oavsett resultat.

  SvaraRadera
 18. Marchello5/7/10 17:40

  Vet ej vad Spartak hade för uppställning mot Dif, men mot oss spelade de med B-laget, blandade med deras juniorer. Pinsamt

  SvaraRadera
 19. http://www.greatestholiday.radissonblu.com/stefan-soderstrom/845141/
  In och rösta på mig i denna tävlingen så är ni jättesnälla! Tack!

  SvaraRadera
 20. anonym 11:21/ Haha, och vem från BaraBen har gjort det? Du kanske ska tänka lite längre än att tro på allt vad som står i anonyma kommentarer...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.