På gång


onsdag 23 juni 2010

Vem kan ersätta Jonas Olsson?

De första fyra lagen är nu utslagna ur VM och lika många förbundskaptener står till arbetsmarknadens förfogande. Lek med tanken att Blåvitt fortsätter sin kräftgång även i höst, vem av de fyra bör då ersätta Jonas Olsson?

1. Lars Lagerbäck. Lasse verkar redan ha specialstuderat SteReO’s presskonferenser under våren: ”Vi hade marginalerna emot oss och allt var domarens fel. Men vi ska jobba vidare!”
Hans grundfilosofi att i första hand säkra bakåt borde dessutom passa Mild som handen i handsken.

2. Otto Rehagel. Ett alternativ för er som tycker Blåvitt har spelat en alldeles för offensiv gladfotboll under våren. I sista gruppspelsmatchen mot Argentina, en match som grekerna var tvungna att vinna för att gå vidare, spelar Kung Otto med 9 försvarare och 1 anfallare! Med Otto som coach får vi ett publikfriande spel som garanterat drar fullt hus på GU vecka efter vecka.

3. Raymond Domenech. Härlig avslutning när han först vägrar ta Parreira i hand och sedan i intervjun efteråt hävdar att fransmännen i sista matchen visade solidaritet och hjärta (och att förlusten mot 80 platser lägre rankade Sydafrika enbart berodde på otur). Domenech skulle kunna få vårens blåvita turbulens att fullständigt gå i spinn.

4. Carlos Albert Parreira. Okej, man kan undra varför han ställde över MacBeth Sibaya i de första två matcherna, men annars har Parreira skött sig klanderfritt. Han är därmed alldeles för kompetent för att komma i fråga som ny tränare för Blåvitt.

Vem av dessa herrar tycker du skulle passa bäst om det visar sig att IFK Göteborg behöver en ny tränare?

15 kommentarer:

 1. Jag tycker att jag borde bli tränare. Jag vet nämligen exakt vad som är fel, alltid. Det är hur enkelt som helst att se från läktarplats.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är ett jävla gnäll hela tiden. Betänk att vi faktiskt inte släppte in ett jävla mål dom sista fem matcherna före uppehållet och att vi har haft vår överlägset bästa anfallare skadad under nästan hela säsongen. Se lite positivt på saker så kanske dom får en ännu positivare utväckling istället för att gnälla och ge spelare och ledare prestations-ångest!

  SvaraRadera
 3. -> Dave

  Om spelare och tränare inte klarar pressen, kan de väl skriva på för Åtvidaberg eller kanske NY Rangers.

  SvaraRadera
 4. @ BigDave:
  Om du flyttar till Italien eller Spanien kan du varje kväll titta på TV-program fyllda med sådana här satiriska anekdoter. T.ex. har man en skådespelare som mer eller mindre enbart spelar rollen Zlatan. Den man älskar den agar man, helt enkelt. Men det är klart, ditt namn är ju BigDave och inte GrandeDave. Peace!

  SvaraRadera
 5. Annars så är väl Svennis ledig snart?

  SvaraRadera
 6. Finns nog plats för alla fyra hos oss ;)

  SvaraRadera
 7. "Nästa mästarna".

  Skratten hör över hela landet.

  SvaraRadera
 8. Svennis eller Capello?? =)

  SvaraRadera
 9. Collberg:

  Och du behöver inte ens flytta någonstans utan bara surfa in på någon annan hemsida för att se artikelförfattare som klarar av att ta kritik för sina alster.

  Släpp sargen. Den man älskar agar man.

  För den delen vill jag ha Lagerbäck i IFK den dagen Jonas väljer att kliva av. Förhoppningsvis fortsätter Olsson att göra det så bra att vi inte behöver byta tränare efter denna säsong.

  SvaraRadera
 10. "Kom och (våld)ta oss" är ännu festligare...

  SvaraRadera
 11. Bagdab Bob beräknas att landa i Göteborg inom kort...

  SvaraRadera
 12. Lagerbäck hade varit bra, men som vi alla förstår kan ingen tränare i världen rädda så hopplösa fall som Jakob Johansson, Erik Lund, Gustav Svensson, Tobia.. eller ja, Gustav Svensson.

  SvaraRadera
 13. Kung Otto så klart.

  Han var spelare o sedan tränare i Bundesliga sedan han var 16 år. Han e den bäste tränaren på marknaden just nu.

  SvaraRadera
 14. Tony Gustavsson, gillar han mer och mer..

  /N.B

  SvaraRadera
 15. Ta hem Svennis. Han är väl ledig nu när snart Elfenbenskusten fått respass?
  //Karlsson

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.