På gång


onsdag 2 juni 2010

Superomröstning: Vem hejar du på i fotbolls-VM?

OMRÖSTNINGAR. Efter noggrann och rigid analys av svaren som kom på gårdagens fråga (om vilket lag ni läsare tänker stötta under fotbolls-VM i sommar) har BaraBens team av experter jobbar febrilt för att sammanställa följande lista av alternativ:

1. Nordkorea
Är troligtvis fotbolls-VM:s på pappret absolut sämsta lag och får därmed väldigt många sympatiröster från läsarna. Verkar vara en "rolig favorit" på ena och andra hållet. Riktigt lika roligt är det dock inte att leva i Nordkorea, men det är en annan femma. Det blir kul för de Nordkoreaner som äger en tv att kika på matcherna i varje fall och skulle de gå och vinna någon av dem, ja tänk er propagandasegern för lagets tolfte spelare och lokala husgud - Kim "Smurfen som är bättre på golf än Tiger Woods" Jong Il.
Superstjärnan: Jong Tae-Se.

2. England.
Sedan gamla Tipsextras intåg i de svenska vardagsrummen har engelsk fotboll fascinerat oss svenskar. Kanske för att den påminner en del om spelstilen här i Sverige, kanske för att det var den enda internationella fotboll vi kunde se på tv i ett par decennier. Bortsett från när Blåvitt spelade i Europa då. I vilket fall håller väldigt många svenskar på England och dessutom har de en slags tro på att VM2010 ska bli vändpunkten för deras motgångar i VM. "Kan inte Capello ta det här laget till final så kan ingen", sa en polare till mig.
Superstjärnan: Wayne Rooney.

3. Elfenbenskusten.
Svennis manskap är trots sin förhållandevis lilla befolkningsbas ett lag som under många år varit en outsider till att chocka i de stora mästerskapen. Här har dock stjärnorna underpresterat när det väl gällt och det är även sista chansen för en del av profilerna i laget. Naturligtvis ger sympatiske charmören Svennis landslaget en och annan sympatiröst, samtidigt som många säkerligen hoppas att ett Afrikanskt lag ska gå långt i kontinentens första VM - då Sydafrika rankas som en tänkbar kalkon.
Superstjärnan: Didier Drogba.

4. Nigeria.
Lars Lagerbäcks pojkar har ett rätt gediget fotbollsarv att förvalta då de var en av de afrikanska nationer som faktiskt lyckades vinna matcher under 1990-talet och en bit in på 2000-talet. Här finns naturligtvis även sympatifaktorn i det att Lagerbäck är den enda från den svenska VM-truppen som lyckades ta sig till VM. Dessutom har han ju fått ta emot en hel del skit, vilket många säkert betalar tillbaka med ett sympatihejande - nu när hans eventuella fiaskon drabbar ett annat landslag än Sveriges.
Superstjärnan: Obafemi Martins.

5. Spanien.
Regerande Europamästarna är om inte storfavorit, så i alla fall favorit till att ta hem hela altet i år. Med den anfallslinje de kan uppvisa i sitt lag förväntar sig de flesta även en fotbollsmässig explosion av spanjackerna, så med den förväntningen i sig kan vi verkligen förstå alla sympatisörer som drägglar efter attraktiv fotboll. Går inte Spanien minst till semifinal får det nog anses som ett fiasko, med tanke på förhandshypen.
Superstjärnan: Fernando Torres.

6. Tyskland.
Mästerskapsexperterna som någon engelsk legend kommenterade med: "Fotboll är ett spel som pågår i 90 minuter och sedan vinner Tyskland". De saknar sin superstjärna och lagkapten, men är allmänt sedda som världens bästa lagmaskin och har en fenomenal bredd i sin trupp. Tyskland är alltid en maktfaktor att räkna med när det drar ihop sig och årets mästerskap är inget undantag.
Superstjärnan: Lukas Podolski.

7. Danmark.
Detta svenska grannland får naturligtvis många sympatiröster och personligen skulle jag tycka att det var kul om det gick bra för dem med. Oavsett det faktum att Kim Christensen inte blev uttagen. Här finns en tradition av gladfotboll med bröderna Laudrup i spetsen som blir svår att leva upp till, men en skandinavisk granne är trots allt en skandinavisk granne.
Superstjärnan: Nicklas Bendtner.

8. Argentina.
Det är klart att laget med "Världens bäste spelare", Lionel Messi, kommer få en hel del sympatiröster. De har även en rätt osäker sommar framför sig då det är svårt att bedöma om det blir toksuccé eller total fiasko som präglar Diego Armando Maradonas första VM som tränare. Men ett VM med Maradona och Messi är lite mer spännande än om de hade missat slutspelet, det håller nog de flesta med om.
Superstjärnan: MaraMessi.

9. Brasilien.
Det här årets brassar har slängt ut sambafotbollen och skall lira lite mer europeiskt om vi kan tro förhandsrapporterna från kvalet. I vilket fall så är Brasilien utan tvekan ett lag som kan slå alla på en bra dag och som dessutom kan göra det med hjälp av häpnadsväckande skott, klacksparkar och biccor, så det är väl inte otänkbart att sambalirarna får en del sympatier.
Superstjärnan: Kaká.

10. Mexico.
Under många år har Mexico spelat en bra fotboll och var länge en av världens toppnationer sett till FIFA:s ranking. De spelar med passion och hjärta, men har inte haft någon riktigt stor framgång på länge trots denna udda lagmaskin. Som Svennis "gamla lag" vinner de säkert lite ytterligare sympatier och det är ju helt klart inte ett vanligt lag att heja på. Perfekt för den som vill reta polarna som håller på England eller Spanien - om det skulle bli succé den här gången.
Superstjärnan: Rafael Márquez.

11. Italien.
När en del av de gamla anfallsstjärnorna har petats så är laget inte riktigt lika namnkunnigt som vanligt men bredden är fortfarande i världsklass. Italienarna kan dessutom spela taktiskt och på resultat som inget annat land i världen. Många svenska fans har dessutom skaffat sig Italienska favoritlag och det sprider så klart sympati för de regerande världsmästarna. Som på förhand är precis lika uträknade som de var inför 2006, en underdog är alltid attraktiv i dessa sammanhang.
Superstjärnan: Vincenzo Iaquinta.

12. Övriga lag.
Bubblare utanför listan, som hamnar på "Övriga lag" är nationer som Chile - med många svensk-chilenare i spetsen, USA - den eviga stormakten i Baseball och Australien för att nämna några. Men även VM-finalisten från 2006, Frankrike, som tog sig till VM på fusk och nu ses som ett strykgäng på förhand, trots alla namnkunniga stjärnor i laget. Plus ytterligare ett stort gäng lag. Nu återstår att se om alla dessa lags förenade sympatier kan slå någon av de favoritalternativ BaraBen valt ut här ovanför.

OBS! Vi frågar inte vilket lag du tror vinner VM, utan vilket lag du hejar på under VM! Omröstningen pågår i högerspalten här på BaraBen under de kommande dygnen. Och ja, vi är medvetna om att det i princip enbart är anfallare (Kaká är ju förvisso ingen renodlad anfallare och Rafael Márquez är back i Barca, men...) som är "superstjärnor" som listats med lagen, men i brist på Zidane, Ballack, Beckham med flera mittfältsstjärnor är det faktiskt anfallarna som lyser starkast, just nu. Vi får väl se om det är så även efter mästerskapets slut...

RÖSTAR GÖR DU I HÖGERMARGINALEN ---->

41 kommentarer:

 1. Superstjärnan: Vincenzo Iaquinta? What?


  Buffon? Cannavaro? Di Natale?

  SvaraRadera
 2. Iaquinta?! Pod-fucking-olski?! Skaffa ett liv. My god lixom.

  SvaraRadera
 3. Vem fan hejar på Mexiko? lol.

  SvaraRadera
 4. Martins då?

  Mikel?
  Yobo?
  Yakubu?
  Obasi?

  SvaraRadera
 5. Besserwisser2/6/10 01:02

  Cantona/ Buffon och Cannavaro hade nog varit stjärnor för 4 eller 8 år sedan, i dag känns det som det finns andra uppstickare som är hetare.

  Anonym 00:26/ Vem i Tysklands trupp är större stjärna då?

  SvaraRadera
 6. Moget att lipa på vilken stjärnspelare som valts ut i vissa lag, det går ju inte alls att diskutera i vilket lag det än handlar om och är helt objektivt på alla sätt och vis...

  SvaraRadera
 7. Gillar tysk fotboll, därför får dom min röst.

  Bevara läktarkulturen.

  SvaraRadera
 8. www.fcstpauli.se

  SvaraRadera
 9. Det får bli England eller Tyskland då.. vill ju inte sympatirösta! ;)

  SvaraRadera
 10. KOM IGEN CHILEEEEEE!!!!!!!
  CHILE TAR SIG UR GRUPPEN MED SPANIEN.
  SLÅR SEDAN BRASILIEN I ÅTTONDELSFINALEN.

  CHILE!! VAMOS!!

  CHILE SKULLE FUNNITS MED SOM EGET VAL på högersidan i omröstningen, Nordkorea? Det är ett skämt...

  SvaraRadera
 11. Italiensk fotboll är ju lika kul som en rotfyllning utan bedövning och lika vackert som Blåvitts gamla orangea bortatröja...

  Deras VM-guld 2006 var ett första tecken på att fotbollen är allvarligt sjuk. Vinner dom igen, så vet vi att den har avlidit.

  SvaraRadera
 12. Danmark är Sveriges pung!

  SvaraRadera
 13. Att heja på Nordkorea nu är som att säga att Israel gjort bra saker dom senaste dagarna.

  Sorgligt!

  SvaraRadera
 14. --->00:26

  Jag hejar på Mexiko.

  SvaraRadera
 15. anonym 09:35/ Fast det har nog inte med politik att göra att en del hejar på Nordkorea, snarare tvärtom att det är sportsligt turneringens förmodligen absolut sämsta gäng...

  SvaraRadera
 16. Om man inte kan heja på Nordkorea i VM för att de är det sämsta laget och har den tuffaste gruppen p.g.a det politiska läget...Då skulle man ju stannat hemam ifjol när vi mötte Tel-Aviv i Europa League med, fotbollen står i min bok över politiken.
  Vart drar man gränsen? Ska alla ge fan i att heja på Tyskland för andra världskriget?
  Ska vi inte hålla på värdlandet för att de har haft apartheid?
  osv,osv....

  SvaraRadera
 17. Märkligt att inte Holland är med på listan. För nog brukar många svenskar sympatisera med dem?

  SvaraRadera
 18. Spanien hoppas jag tar hem det, och superstjärnan skulle jag nog säga är David Villa och inte Fernando Torres. Det är Villa det hänger på, det är bara kolla in hans målfacit i landslaget.

  Annars hoppas jag lite smått på Holland för dom spelar en underhållande fotboll, och Tyskland som har genomgått en lyckad generationsväxling och gjort Bundesliga rolig igen.

  SvaraRadera
 19. Hoppas även att Lagerskägg får sparken innan VM börjar, det hade vart kul eftersom han inte har något där att göra.

  SvaraRadera
 20. 2/6/10 09:36

  Ok, jag håller på Gais

  SvaraRadera
 21. Hoppas verkligen på Holland!

  SvaraRadera
 22. Holland är en miss att inte ta med!

  SvaraRadera
 23. Schweiz, Suisse, Svizzera, Svizra, Helvetia Kommer vinna hela skiten!

  Anonym 2/6/10 08:34

  Haha Chile kommer inte gå vidare gruppen ens så varför ska dom vara med på listan?

  SvaraRadera
 24. Håller då på, det ni kallar "övriga lag" eftersom... Holland kommer att vinna!!!

  SvaraRadera
 25. Tyskland är alltid nedskrivna före varje stort mästerskap men återfinns alltid i toppen på slutet. Därför Tyskland, inte minst för att trycka dit dom storhetsvansinniga, äckliga engelsmännen som alltid tror att dom är bäst och lätt ska ta hem det.

  Deutschland vor, noch ein Tor !

  SvaraRadera
 26. var är Holland?

  SvaraRadera
 27. Tror Fabiano blir brasiliens stjärna i VM! ska bli spännande att se!

  SvaraRadera
 28. Socceroos, king Cahill!

  SvaraRadera
 29. Tyskland med sin otroliga lagmoral hoppas jag på. Vissa kallar det "Maskin" jag kallar det "Lagmoral".

  Sieg! (Obs - inget heil)

  SvaraRadera
 30. Går inte att rösta på nr 10 men nr 11 går att rösta på, ni glömde nr 10, gå och raka benen nu och gör rätt.

  SvaraRadera
 31. Saknar också Holland! Hur kan Nordkorea och Mexico få fler sympatisörer? Även om Van Persie kanske inte riktigt fyller upp målspruteplatsen som van Nistelrooy haft så kommer Robben och Sneijder vara en njutning att följa!

  SvaraRadera
 32. Vart tog mitt (för i år) kära Mexiko vägen i omröstningen?

  SvaraRadera
 33. Dykis/ Vi verkar ha utsatts för en kupp (gjort en miss) och utelämnat Mexico, haha. Shit happens.

  Ni som längtar efter Holland som alternativ får helt enkelt (likt de som håller på Mexico) välja "Övriga lag".

  För övrigt har Holland med sitt man-man spel inte en jävla chans att gå till final. Men det är bara min åsikt det.

  SvaraRadera
 34. Tack då vet jag, men "kuppen" är väl Nordkorea?

  SvaraRadera
 35. www.fcstpauli.se

  SvaraRadera
 36. Sydkorea!
  Sen är det hårt mellan Mexiko, Italien och Argentina.

  Det är mina favoritlag i VM.
  Iaquinta är väl inte direkt superstjärnan i Italien?

  SvaraRadera
 37. håller självklart på mästarna, gli azzuri! passion är det underbaraste som finns.

  med anfallare som pazzini, di natale och gilardino är jag ytterst tveksam om iaquinta får speltid i vm. speciellt eftersom de ser ut som de ska spela med en forward.

  SvaraRadera
 38. El tri spöade gli azzuri med 2-0 ikväll.

  SvaraRadera
 39. Nordkorea.
  Fotbollen behöver mer disciplin.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.