På gång


torsdag 3 juni 2010

Risp fick sparken från Blåvitt - utan motivering

Fredrik Risp.
BARABEN AVSLÖJAR. IFK Göteborg förlänger inte sitt provkontrakt med hemvändande proffsbacken Fredrik Risp. Nu kan BaraBen.com avslöja att Risp hellre lägger av med fotbollen än att gå till en av Blåvitts allsvenska konkurrenter.
– Det skulle kännas ostimulerande och då kan jag lika gärna lägga ner helt, säger Fredrik Risp.

Han kallades in till ett möte med Håkan Mild och tränarduon Stefan Rehn/Jonas Olsson strax före laget skulle gå på semestervila. Där fick han chockbeskedet - Blåvitt vill inte ha honom kvar på Kamratgården.
Men beskedet kom utan någon egentlig motivering från föreningen i hans hjärta.
– Nej, jag fick väl ingen utförlig förklaring direkt. Det var väl bara att "vi har valt av att inte förlänga avtalet på grund av truppens sammansättning och vill köra vidare med de spelare som finns här med längre kontrakt". Det var väl ungefär det, säger Fredrik Risp.
Själv förstår han att Blåvitt har en övervikt av backar när alla är friska, men anser att han visat sin potential under månaderna i Göteborg - trots de skadeproblem han kämpat med.
– Jag kan förstå att vi är för många i truppen när alla är friska, så jag förstår dilemmat där. Men samtidigt kan jag tycka att när jag var frisk så såg de att jag var tillräckligt bra för att sättas i startelvan. Då har jag ju uppenbarligen haft kvaliteter som gör att jag kan tillföra någonting till laget. I det läget tycker jag ändå att man har visat att man duger till och självklart även gått och hoppats på att det skulle innebära någon slags förlängning i Blåvitt, säger Fredrik Risp.
Det känns inte som att Blåvitt belönar lojalitet direkt, genom att agera så här?
– Nej, det är klart att det känns tungt. Målsättningen med vistelse här har ju varit att skriva ett långtidskontrakt givetvis och helst avsluta min karriär i Blåvitt. Men beslutet är taget och de har fattat ett beslut att inte förlänga mitt avtal så det är helt enkelt så det är, säger Fredrik Risp.

Nu tvingas den stenhårde backen ut på ett andra äventyr i Europa, där klubbar redan hört av sig och visat intresse.
– Ja, det lutar väl åt det. Det är väl nere i Turkiet det ligger närmast till hands med tanke på att jag hållit till där de sista åren och har även kontakter där nere. Det finns en eller två klubbar som redan visat intresse för mig så det lutar åt det, säger Fredrik Risp.
Är det uteslutet med andra svenska klubbar än Blåvitt?
– Ja, det är det. Det skulle bara kännas konstigt.
Trots att Blåvitt har nobbat dig?
– Ja. Det skulle kännas ostimulerande på något sätt att spela för en annan allsvensk klubb. Det skulle inte ge mig någonting, då kan man lika gärna lägga ner fotbollen som det känns. Jag har ändå varit med om såpass mycket att om det inte skulle bli någonting nere i Turkiet så skulle jag inte ha några större problem med att lägga ner fotbollen i alla fall som det känns nu, säger Risp besviket.
Så om du inte får ett erbjudande i Turkiet står det mellan att fortsätta i Blåvitt för en låg lön och lägga av med fotbollen?
– Ja, så kan man väl se det. Det skulle helt enkelt kännas väldigt ostimulerande att spela i en annan allsvensk klubb och harva i Allsvenskan, om man får säga så. Enda anledningen till att jag hade velat fortsätta att spela i Allsvenskan var ju för att jag har lite känsla för klubben IFK Göteborg. Det är ju inte Allsvenskan som lockar mig som spelare egentligen, det har hela tiden varit IFK Göteborg som varit det som i så fall var målsättningen med att komma hem till Sverige. Det är givetvis tråkigt att inte få avsluta karriären i Blåvitt, säger Fredrik Risp.

Aftonbladet om kraven att ta hem Risp.
Trots den omedelbara besvikelsen efter beskedet säger Fredrik Risp att han inte hyser något agg mot Blåvitt. Han tror inte att känslorna för Blåvitt som förening tar skada av det som skett:
– Det är klart att det är bittert. Men jag har inga att mot klubben så sätt. Jag respekterar deras beslut.
Kan du tänka dig att spela en vända ytterligare i Blåvitt om det blir en sejour i Turkiet för dig nu?
– Ja, absolut. Skulle möjligheten dyka upp i framtiden så skulle jag förmodligen inte tacka nej till det. Så bitter är jag inte utan det är bara det att det känns tråkigt för stunden. Det är ju möjligt att jag har spelat min sista match i blåvit tröja och bara det känns tråkigt om jag inte skulle få den möjligheten i framtiden. Jo, det skulle jag givetvis vilja göra, en vända till i Blåvitt, säger Fredrik Risp.
Du är väldigt uppskattad bland fansen...
– Ja och det är ömsesidigt och naturligtvis väldigt kul att det är så. Jag får väl åka ner och tjäna lite mer deg i Turkiet och hoppas på att det blir en vända till i Blåvitt i framtiden, säger Fredrik Risp.

Fotnot: BaraBen.com har sökt Håkan Mild för en kommentar, utan framgång.

69 kommentarer:

 1. Fyfan va trisst. Ifall ragge lämnar så har risp visat att han platsar. Oavsett så kommer jag alltid se upp till Risp o önska honom all lycka till framöver.

  SvaraRadera
 2. Utan motivering?! "vi har valt av att inte förlänga avtalet på grund av truppens sammansättning och vill köra vidare med de spelare som finns här med längre kontrakt"

  Det kan ju inte ens ha varit ett svårt beslut. Risp har tillfört lite, har skadeproblem och ett utgående kontrakt. Vi har inte mindre än 5 oskadade mittbackar, som alla är bättre, och dessutom två skadade dito. Utöver det finns det 1-2 riktigt lovande junisar på g.

  Även jag gillar Risp, han har en skön inställning och ett gott blåvitt hjärta. Men snacket om lojal blir också lite löjligt. Han har valt att spela sina bästa år i ett antal turkiska skitklubbar, inget konstigt i det alls, men betyder det nu alltså att vi måste förbarma oss över honom när ingen längre vill teckna kontrakt med honom (och det finns ju en anledning till det)? Självklart inte.

  Det hade varit tjänstefel av Mild att förlänga, så enkelt är det. Då sköter man det snyggt, talar om hur man ser på det och ger honom en sportslig chans att få tag på ny klubb genom att släppa i förtid. Bra jobbat, Håkan, och tack för denna tiden Risp.

  SvaraRadera
 3. Fredrik Risp. Gone but not forgotten. Så jävla trist...Blåvitt är onekligen nere i skiten och behöver verkligen en karaktärspelare som Risp inför hösten. Speciellt om Ragge försvinner...in Håkan we trust, men ibland undrar man fan...

  SvaraRadera
 4. Optimus Prime3/6/10 21:27

  Tommy/ Vad är det för jävla motivering då? "Vi satsar på andra än dig"...näääähä, ni säger ju upp kontraktet. Klart som fan de satsar på andra då.

  Vi skulle kunna ha 25 backar i truppen men ändå göra plats för en spelare som Risp, som byggt hela sin karriär på att älska Blåvitt, som nobbat lag som Djurgården och Elfsborg för att han inte vill spela i andra lag än Blåvitt och som nu kan tänka sig att sluta hellre än att lira i ett annat lag.

  Fy fan, det här är sjukt.

  Risp har internationell rutin, platsar i Turkiska ligan som är mycket högre rankar än svenska, är ordniarie i Blåvitt när han är frisk, har en mycket lägre lön en de flesta av sina stjärnkonkurrenter i truppen, ställer inga höga kvar - är sinnesbilden av en lojal spelare med klubbkänsla, och får sparken?

  Blåvitt snackar massa om Kamratanda och laget i första hand men köper ständigt in massa inkompetenta lirare från sketklubbar (läs Trollhättan) och förlänger inte med de HJÄLTAR som hellre lägger av än att fortsätta med en låg lön i Blåvitt.

  Det är fan sinnessjukt vad inkompetenta Blåvitt är ibland. Jag vill ALDRIG höra dem snacka om klubbkänsla och liknande begrepp någonsin igen, för kräver man det från en spelare får man fan visa det från föreningens sida med. Håkan Mild, vad fan sysslar du med?

  SvaraRadera
 5. Det är så jävla tröttsamt att lyssna på folk som försvarar Håkan Mild vad han än gör bara för att han en gång var en "kämpe" i laget. Det är precis som de människor som säger "Har du egna barn? Inte? Ne då vet du inte hur det är", angående vad som helst gällande barn. Om man inte älskar Håkan Mild får man inte vara med i internetsekten kring Blåvitt, buhuhu.

  Avgå Håkan Mild.

  SvaraRadera
 6. Nemas problemas3/6/10 21:45

  Jag fattar verkligen inte hur man resonerar. Risp kommer hem och spelar för en riktig skitlön ("jag kan tänka mig att spela gratis") och visar alla ungdomar, alla spelare på Änglargårdsskolan och fansen att det finns något som heter klubbkänslor och klubbhjärta i dagens pengafixerade moderna fotboll. Hur kan inte Blåvitt se värdet av att en sådan spelare ska få en rejäl chans att vara kvar på Kamratgården och helst även fortsätta jobba för Blåvitt efter sin aktiva karriär? Det är ju arketypen av det som alla drömmer om på Kamratgården (eller det vi en gång gjorde i alla fall) vi ser här, en kille som sätter laget framför sig själv och då får han besked att sticka ner till turkiet för vi har för många spelare.

  Ett konsekvent Blåvitt hade anställt honom även om vi hade 25 mittbackar som någon annan sa här i tråden. Men Blåvitt är inte konsekvent, det känns ofta som rena lotteriet vad som sker i föreningen...

  SvaraRadera
 7. Jag börjar mer och mer tappa förtroendet för Mild. Vad jag har förstått har Risp låg lön, vi har alltid många skadade spelare och om inte annat så behöver vi hög klass på träningarna. Jäkligt synd att Risp har varit skadad under våren, annars hade han troligen varit ordinarie under de sista 8 matcherna och hur skulle man kunnat undvika att förlänga kontraktet med honom då?

  SvaraRadera
 8. Jag läste ett foruminlägg på svenskafans som jag håller med om till 100 procent:

  "Kan Risp få ett kontrakt med en turkisk klubb så är han nog knappast "slut". Tror inte att NC, Hjalle och Turunen skulle kunna få det tex. Tycker det är jäkligt tråkigt, men visst vi har många backar, men vi har många "köttare" i truppen också som inte behövs. "

  Ibland är Blåvitt sjukt korkade.
  Hur fan kan en sopa som Alexander Faltsetas platsa i en Blåvit trupp? För att nämna en spelare. Och Råttan som är skadad 80-90 procent av tiden eller Kalle som inte fick sex månader utan flera år på sig att ta en plats, men har misslyckats och Jakob Johansson som får spela som ordinarie trots att han är lagets sämsta spelare osv osv.

  SvaraRadera
 9. Här har vi en spelare med ett enormt hjärta för klubben och som spelare för en dålig allsvensk lön, men ändå skeppas han vidare. Ser inte Blåvitt symboliken att ändå ha en spelare som Risp i truppen? Jag köper inte alls förklaringen- till skillnad mot vår stackars finne så har ju ändå Risp fått spela.

  Jag vet att vi aldrig kommer att få ett vettigt ord från Mild om dumpningen, men ser det ändå som ett slag mot en kille som var värd chansen mer än ynka 4 månader. Lycka till i framtiden Fredrik!

  SvaraRadera
 10. Det här är brist på social och yrkesmässig kompetens. Håkan - proffsigt jobb, fantastisk insats på fotbollsplanen, men så länge du är kvar och inte Risp så skiter jag i det här. Tänker inte se finnen och Kalle klanta ner oss i superettan. Det här beslutet skadar klubben på alla vis.

  SvaraRadera
 11. Det är ngt som döljs i denna affären. Hela agerandet från att absolut inte vilja ha honom till att ta in honom en kort period för att blidka supporterstormen till att skicka av honom igen.

  SvaraRadera
 12. Det här är fan IQ-befriat. Jävla fitthuven som fattar värre beslut än våra spelare på planen.

  SvaraRadera
 13. Är det här Aftonbladet?

  Sparken?

  Nja hans kontrakt går ut och han får inte förlängt. Jag gillar Risp som person och han var jävligt bra för några år sedan.

  I år har han bara sett seg ut o dåligt positionsspel med. Bra att inte förlänga!

  SvaraRadera
 14. Seriöst vad fan har Håkan tillfört Blåvitt sen han tillträdde som sportchef inte ett skit!! han har inte värvat en enda spelare av klass (hysen värvade sig självt) förutom sopor från trollhättan och kompisars brorsor? just en jävla bra sportchef det!!!!!! men sålt billigt har han gjort samma spelare som hasse borg dragit in 100 millar till mff med har håkan lyckats dra ihop ? 30-40 millar? AVGÅ HÅKAN!!!!!!!! Och ta Stereo me dig

  SvaraRadera
 15. Fy fan va jag spyr på alla som måste försvara Stereo och Mild hela tiden. Dom är stora ikoner men för den skull inte heliga.
  Håkans prat om att vi bygger laget kring hemvändande proffs och karaktärsspelare likt en sån som Risp verkar bara va skitsnack.
  Men klart, värva karaktärsspelare som Falsetas går ju... Och va intresserade av fotbollsinvaliden Linderoth är ju också ett måste.

  Gör ont som fan i mig när man ser hur jävla illa Risp blir behandlad. Lojalitet och klubbbkänsla är nått som både fans och klubbledare klagar över tider som denna.

  SvaraRadera
 16. Risp fick sparken från Blåvitt - utan motivering
  Men va fan är det här Aftonbladet? Bara för att han har stort hjärta till Blåvitt. Känns lite som Dennis Jonsson. Tycker Blåvitt har många bra mittbackar

  SvaraRadera
 17. Det här är problemet med att sätta fd spelare som chefer i föreningen, det går inte att kritisera dem på ett vettigt sätt då folk ska försvara dem till idiotgräns helt baserat på deras insatser som spelare. Minns Ali Gerba, minns långe-Daniel, minns ja 20 till spelare vi värvat och som blivit floppar. När vi då får hem en kille som platsar i flera lag i turkiska ligan så vill vi inte ha honom för att vi har för många spelare?

  Men att satsa på spelare som är skadade hela tiden som Nicklas Carlsson eller spelare som verkligen inte håller allsvensk standard som Alexander Faltsetas, det går bra? Samtidigt krävde Risp "inga pengar" för att lira i Blåvitt, men vad tjänar Kalle "bänknötaren" Svensson på sitt långtidskontrakt?? Alltså mitt förtroende för Håkan Mild har redan crashat in i rock bottom.

  Värva Mats Adrihan från Frölunda Indians och få in ett proffs på positionen.

  SvaraRadera
 18. Håkan Mild tappar mitt förtroende mer och mer för var dag som går.

  SvaraRadera
 19. Direktören3/6/10 22:34

  Men hallå, han platsar ju inte i någon turkisk klubb heller! Någon som såg Risps agerande vid 0-1 mot Elfsborg?

  Men vid närmare eftertanke, det är ju precis en femte mittback vi har saknat! Inte en målskytt, inte en kreativ mittfältare utan en mittback med träben och med stort blåvitt hjärta.

  OBS! Det sista stycket var ironi.

  SvaraRadera
 20. Såg ni Risp i matcherna? Långt ifrån allsvensk toppklass.

  Han har ett hjärta av guld, men han är tyvärr för dålig.

  SvaraRadera
 21. Wellington3/6/10 22:36

  Vad sysslar Blåvitt med?: Det är okay att värva killar som Faltsetas som knappt kan göra två på foten men att de spelare som är hjältar och vill spela i princip gratis en vettig chans kan man inte. Blåvitt håller på o gå under just nu. Vad visar detta för alla våra unga killar? Jo, att om du är föreningen lojal så får du inte ett jävla skit tillbaka. Signalen man skickar är "tänk på dig själv för vi tänker då fan inte på dig", och så frågar sig folk varför spelare vill gå som bosman eller sticka iväg som ungdomsproffs? Ja, ni ser ju hur man behandlas om man är lojal och nobbar andra Allsvenska lag trots att man är eftertraktad på marknaden...

  anonym 22:29/ Du snackar om en kille som platsar i turkiska ligan men inte i Blåvitt, tror du IFK Göteborg skulle platsa i turkiska ligan? Fat chance.

  SvaraRadera
 22. Direktören/ Konstigt att han spelat i ett helt gäng klubbar i turkiet de senaste åren och nu har ett par klubbar som är intresserade av honom.

  Men Blåvitt är ju för bra för sådana spelare med internationell rutin och stort klubbhjärta. Vi är ju en stormakt i världsfotbollen.

  OBS: Det sista var ironi. Om du inte förstod det.

  SvaraRadera
 23. anonym 22:34/ Har du sett Blåvitt i någon match alls? Lång ifrån toppklass var det ja. Men det är klart vi ska satsa på den ständigt skadade AIK:aren Nicklas Carlsson istället. Självklart. Jättelogiskt.

  SvaraRadera
 24. Det är sjukt märkligt att Risp kan platsa i Turkiet men anses överflödig i ett bottenlag i Allsvenskan som har en rad korpspelare i backlinjen som Råttan och Hjalmar. Men det är klart, husguden Milds beslut får ju inte kritiseras, då kissar väl en del på sig.

  SvaraRadera
 25. Skulle vara kul att höra Milds kommentar/förklaring till det här. Själv tycker jag att hjärta för klubben skulle hjälpa och så illa gick det inte för Risp.

  Hur många skulle vara nöjda med Mild (enbart jobbmässigt)om det inte vore för hans kämpar insatser och uttalat hjärta för klubben?
  Jag tycker det är synd

  SvaraRadera
 26. 3/6/10 22:41

  Råttan är värdelös med, men han har tyvärr kontraktstid kvar.

  SvaraRadera
 27. Men Mild har säkert ögonen på fler usla Gaisare som måste få plats i truppen så det e la oki att sparka en hjälte då. Avgå alla !!!!

  SvaraRadera
 28. Mild allvarligt talat vad fan sysslar du med?
  Hur kan man göra så här mot en spelare som är älskad av allt och alla i klubben,trodde jag i alla fall...

  Risp är och kommer alltid att vara en legend som nu får lämna oss utan att ens få en riktig förklaring vad fan liknar det.

  SvaraRadera
 29. Ett otroligt fint ifk-hjärta och ett grymt kunnande.
  Det ofattbart sorgligt att han måste lämna den klubb han älskar!

  SvaraRadera
 30. Freedom!3/6/10 23:15

  anonym 22:51/ Problemet är ju inte bara Råttan, utan att de skaffar nya komplementlirare av den typen och förlänger med dem vi redan har. Blåvitt har kanske två backar som borde gå före Risp i dagsläget (Ragge och Adam) och det är de som ständigt är proffsaktuella. Jag tycker det är dags att börja ifrågasätta Håkan Milds agerande, inte Stefan/Jonas, då det är Mild som är deras chef och tillåter hela den här devalveringen av vårt värde att fortgå.

  SvaraRadera
 31. Denna säsongen börjar bara mer och mer likna en total tragedi. Kan man få något positivt någon gång under säsongen kanske?

  Slår Elfsborg, stryk direkt efter, slår AIK, stryk direkt efter.

  Fy fan va illa detta är alltså, förtroendet för Rehn/Olsson är ju nere i noll nu verkligen...

  SvaraRadera
 32. 3/6/10 23:15

  Jag vet och jag håller med dig, våga vägra kompspelare. Junisar eller klasvärvningar som ska gälla.

  Tycker ändå att det är ok o inte förlängra med Risp. Han har varit mil från den Risp som var för några år sedan.

  SvaraRadera
 33. Marx/
  Är du helt jävla dum i huvudet? Jag gillar inte heller Milds agerande, men att komma med såna ofantliga faktafel som du gör är fan pinsamt.
  "Sålt för 30-40 miljoner"?? Berg gick väl för en 30-40 bara han. Sen har vi Wernbloom, Bjärs(okej, ingen lysande affär...) mfl.
  Att Mild inte tilfört spelartruppen något? Är du go eller? Kim, bättre målvakt har vi inte haft sen... Ravelli kanske. Ragnar är rätt duktig han med... Sen har vi ju Hysén som du själv nämnde och Elmar som är en klassvärvning som dock har saboterats något kopiöst av tränarna.

  Så, du kanske skulle ta och omformulera dig lite?

  OnT: Vad fan tänker ledningen med?

  SvaraRadera
 34. Vad sysslar dom med? Klart rispen ska spela i Blåvitt killen har ju vart skadad och inte kommit i form. En risp i form är en oerhörd tillgång. Det viktigaste är autoriteten och ledarskapet hos honom, något som verkligen behövs i vår extremt unga trupp. Mild för fan...

  SvaraRadera
 35. Fyfan... avgå någon, vadfan sysslar _KAMRAT_gården med?

  SvaraRadera
 36. Där rann det över, blåvitt spelar skit, gör sig av med karaktärer... hej då blåvitt för i år! Är bara trött på skiten

  SvaraRadera
 37. Risp är en hjälte, inget snack om det.
  Men: ena stunden gnälls det på att tränarna/Mild är för mesiga, och för kompis med spelarna. Nästa stund är de för osentimentala..
  Vi har mittbackar med längre kontrakt, som är minst lika bra. Simple as that.

  SvaraRadera
 38. Om ragge nu kommer att lämna så är mitt förtorende borta för mild. Då kan han lika gärna gå!

  SvaraRadera
 39. blod är tjockare än vatten! risp, vi älskar dig!

  SvaraRadera
 40. AVGÅ HÅKAN! Och ta Stereo me dig

  SvaraRadera
 41. Det är en hund begraven här. Jag är ganska säker på att Mild o CO redan innan inte ville ha honom där men eftersom det fokuserades för mycket på det och hans uttalande om att spela gratis blev för mycket och man gav ett halvårskontrakt och tänkte att då kanske vi leder allsvenskan o då blir det svårt för motståndarna att säga emot att han inte platsar.

  Så det här känns bestämt sedan länge, undra dock vad et beror på. MEN OAVSETT, så kan vi inte lägga full energi på detta utan blåvitt som vi ska sjunga upp nu efter VM. Forza Blåvitt

  SvaraRadera
 42. Henke och du e smart du med eller javisst kim har vart en kanon värvning och ragge me men fan inte elmar hittils ja visst sålde dom berg wernbloom och bjärs men vart tog dom pengarna vägen då jo dom försvann väl i riskkapitalbolaget 50% av dom vilket fall men men 6m ilj för pär hur mycket för dallex kalle faltsetas tummen karisik gerba mm mm var lysande värvningar som inte kostade ett skit eller hade han suttit på ett företag och gjort sådana fel köp eller inte hetat håkan mild hade han nog fått sparken

  SvaraRadera
 43. Översten4/6/10 09:00

  anonym 00:45/ Ja och vi har flera som är klart sämre med. Det är ju poängen.

  SvaraRadera
 44. Jävlar vilket såssegnäll. Rubriken luktar sämre och är mer vilseledande än Aftonbladets skitrubriker. En av de få som kommer med en vettig kommentarer i detta ämne är Tommy. Övriga, avbryt. Mild har lagt fram det på ett bra och tydligt sätt och så som Risp har spelat eller inte spelat i vår, har han helt enkelt inte förstärkt sina aktier. Förhoppningsvis spelar han upp sig i ett annat lag och kommer tillbaka när tiden är mogen. Och om inte Risp har nickat alltför många hårdpumpade bollar i sina dar så kan inte detta har kommit som en överraskning. Han visste vad han gav sig in i och som det har utvecklats finns det helt inte några motiv för en förlängning. Allt annat vore tjänstefel. Jag önskar Risp lycka till och hoppas att han en dag är tillbaka. Då skadefri och med en jävla anamma.

  SvaraRadera
 45. Om Ragnar sälj så är det fördjävligt att inte förlängt med hjälten Risp!

  SvaraRadera
 46. sä jävla fel att inte förlänga med Rispen, han var en förebild för vad blåvitt eftersträvar samt hjärtat för klubben vilket inte många i dagens allsvenska har, skärpning nu Håkan så vi inte behöver ta tbx mats persson!!!

  SvaraRadera
 47. Anonym 09:00/ 90 procent av dem som är här inne är enligt dig "såssar", (tufft att inte skriva sossar, väldigt coolt) eftersom de inte håller med dig. Men du som nynazist, kan inte du berätta vad som gäller så att vi som ska hålla tyst vet vad sanningen är?

  Idiotjävel.

  SvaraRadera
 48. Sven-Göran E4/6/10 10:22

  anonym 09:00/ Du kan ju då ha varit den mest arroganta typ som visat sig i kommentarerna på länge. Fick du för få kramar som barn tro?

  SvaraRadera
 49. Håkan Mild har bränt alla broar hos mig för länge sedan. Känns som att han enbart lever på gamla spelarmeriter för som sportchef är det fan fem misslyckanden på en lyckad gubbe.

  SvaraRadera
 50. Berggren4/6/10 11:13

  Risp har ju varit skadad å inte kommit i form än, man måste väl få lite tid att spela in sig lr ? Hjalle har ju fått en jävla massa år å har inte kommit in i det än !

  Jag tycker Mild och Tränarnas aktier sjunkit mer än Risps men det känns som nån skrev innan, att dom redan hade bestämts sig för att dom inte ville ha Risp.
  Finns fler skitspelare i Gais ocg Trollhättan som går före !

  SvaraRadera
 51. peter19044/6/10 11:59

  Tråkigt men ganska förtåeligt beslut. Motiveringen stämmer ju till punkt och pricka. Vi har för många spelare i allmänhet i truppen och i synnerhet backar.

  SvaraRadera
 52. en skadad risp gör ju fortfarande mer nytta än turunen!!!!!!!! jag tyder detta bara på en sak och att de är att vi inte har råd att betala vadå, 2-3000 kronor i veckan för rispis? jävla håkan. gör rätt från början då

  SvaraRadera
 53. Jag vet inte bakgrunden helt och hållet och den exakta situationen, men tack för visat lojalitet Risp.

  Jävligt stort gjort och lycka till i framtiden!

  SvaraRadera
 54. AIDS_man4/6/10 13:55

  Han har ju sett riktigt dålig ut. Långsam, orörlig och svag med boll. Jag är glad att man inte faller till föga för sentimentala supportrars rop på en förlängning av kontraktet.

  SvaraRadera
 55. Helt rätt beslut.
  Jag gillar Risp, men ska han få förlängt ska han vara bättre än andra mittbackar.
  Dessutom har han varit nästan konstant skadad sista åren, och såna spelare har vi nog av.

  Nä, dags att bli en proffsklubb nu, och inte ngn social verksamhet för fotbollspensionärer!

  SvaraRadera
 56. Fast blåvitt är ju ingen proffsklubb längre

  SvaraRadera
 57. Stå upp som Håkan Mild! Han vågar stå där det blåser och vänder inte kappan efter viden, som merparten av detta forum.

  SvaraRadera
 58. Håkan Mild är en fucking jävla nolla

  SvaraRadera
 59. Äpplet faller inte...4/6/10 16:20

  peter 1904/ Då kanske man ska göra sig av med sådana killar som varit här i 12-18 månader utan att ha varit nära att ta en plats (läs Kalle, Turunen och Råttan). Skriva långa kontrakt med spelare man inte har scoutat går bra, men att ta in en kille som nobbat våra konkurrenter för att lira i Blåvitt för en skitlön och är en legend bland fans och ungdomssektion går inte? Prioriteringar. Nej, jag vet! Vi satsar på lite gubbar som Faltsetas istället, eller bränner över 6 miljoner på Pär och bänkar honom efter två matcher. Det råder ju kaos i blåvitt just nu.

  SvaraRadera
 60. Crossa fick aldrig chansen!

  SvaraRadera
 61. loving black cocks4/6/10 19:26

  QFT på det^

  SvaraRadera
 62. Börjar tappa respekten för Mild.
  Räkna upp hans "supervärvningar" och vad han lyckats få betalt för spelare som går...

  SvaraRadera
 63. Risp! Du platsar i mitt Blåvitt alla dagar i veckan året om. Förhoppningsvis får jag se dig på planen igen i de vackraste färger. Annars ses vi på läktaren där du (till skillnad mot i ledningen) bara har vänner!

  SvaraRadera
 64. Ni är så jävla patetiska. Risp är väl som vilken dussinlirare som helst. Han ville ha bra betalt i ett nytt kontrakt, men han tillför inte mer för laget än de redan kontrakterade mittbackarna. Alltså, hej då, Risp, lycka till. Klockrent beslut.

  SvaraRadera
 65. Bra IFK! Risp är en sopa!

  SvaraRadera
 66. Tråkigt att en som verkligen har ett så stort hjärta för Blåvitt, inte får va kvar men men....

  SvaraRadera
 67. Kul att han precis köpte hus i onsala för 7.6 mille, han kommer gå till någon gbgklubb

  SvaraRadera
 68. Tråkigt för Risp men tittar man på det realistiskt så håller han ju tyvärr inte måttet. Att han fick spela berodde ju på skador och avstängningar. När alla är friska så platsar han ju inte. Det han visade när han spelade var att han var långsam och hade problem med positionspelet, mycket kanske beroende på att han inte spelat så mycket de sista året/åren. Hans skadeproblem är ju inte nya utan han har ju mest varit skadad till och från de sista åren. Så jag tycker att Mild & co gjorde helt rätt. Synd för han har ju goa ledaregenskaper, det såg man när han spelade, dirigerade backlinjen högt upp och visade en djäkla vilja, men som jag tidare skrev tycker jag inte att han just nu håller klassen. Hoppas att han trots det kommer tillbaka till föreningen i framtiden på något sätt, och jag önskar honom all lycka i framtiden.

  SvaraRadera
 69. Nu får ni väl lugna ner er alla som förespråkar ett förlängt kontrakt med Risp. Har ni sett matcherna han medverkade i? Långsam och dålig i positionsspelet, det var vad vi som såg honom spela och inte hade ögonbindel på såg. Att han har ett blåvitt hjärta kan ju inte motivera att Mild ska skriva kontrakt med honom. Det är det många som har. Han har ju inte rosat marknaden de senaste åren och man förstår ju att han har svårt att få ett kontrakt med någon lag. Att jämföra honom med Faltsetas som ju är mittfältare fattar jag inte. Nej satsa på de backar vi redan har i truppen, dessutom vet ju ni som följer Juniorerna att där finns det flera bra mittbackar. Nej lycka till Fredrik och om du fortsätter din karriär så bör du nog titta lite längre ner i seriesystemet för att hitta lämplig klubb. Tyvärr är det den bittra sanningen. Han är lååångt ifrån den spelare han än gång var och sååå skadebenägen.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.