På gång


onsdag 16 juni 2010

Koreas klack - inhyrda skådisar från Kina?

VM2010/NORDKOREA. I går satt 40-50 Nordkoreanska supportrar på läktaren och såg sitt landslag spela mot Brasilien i VM-fotbollen. Men vänta nu, hur var det möjligt? Den mest isolerade staten i världen brukar ju inte direkt dela ut visum till medborgarna för att sticka på semesteräventyr...

Jag är inte ens säker på att begreppet "semester" existerar i Nordkorea. Det första - och logiska - ryktet var att den Nordkoreanska klacken bestod av högt uppsatta regeringstjänstemän och Nordkoreanska diplomater, men nu kommer en lite mer klassiskt Nordkoreansk förklaring, ryktesvägen, ska väl sägas:

Enligt ESPN:s kommentator Martin Tyler är ryktet nere i Sydafrika att den Nordkoreanska klacken bestod av inhyrda kinesiska skådesspelare. Den ni! Det är fan ingen dåligt sommarjobb att få, resor, biljetter och uppehälle till Sydafrika betalt för att vifta lite med Nordkoreanska flaggor under tre matcher. Självklart påstod "koreanerna" att detta var ett falskt amerikanskt rykte och enligt en av dem hade deras gäng om 300 supportrar valts ut av partiet, vilket kanske är helt sant.

Men ibland är det roligare att tro på lösa rykten.
Och synd att man inte är kines.

2 kommentarer:

 1. Det är en trupp, eller snarare en armé. Samtliga har samma kläder och redskap.

  SvaraRadera
 2. Norska tidningen VG skrev en intressant artikel om detta i mitten av maj i år (se lænken i min signatur).

  Det stannar inte vid att det ær kinesiska fans på læktarna, utan deras matcher kommer att censureras och man kommer bara att visa dem i eftersændning och då endast det som var bra.
  Detta om utifall Nord-Korea skulle vinna. Vid førlust, så visas ingenting.

  Hahaha, helt sjukt.

  (Ursækta det norska tangentbordet.)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.