På gång


tisdag 4 maj 2010

Upp till kamp mot usla domare!

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag frågar sig debattören "Peter" vad det är för fel på den svenska domarkåren...

Är man dålig på jobbet får man sparken.
Spelar man dåligt blir man petad.
Är man en dålig partner gör hon slut.
Är hunden aggressiv blir den avlivad.
Rastar man inte hunden bajsar den i lägenheten.
Kommer eleven för sent får han kvarsittning.
Gör man något olagligt får man fängelse.
Kör man för fort får man böter.
Använder man inte kådis får man en könis.
Gnäller man på planen får man varning.
Springer man inte blir man inte svettig.
Är man uppkäftig får man en snyting.
Gör man inga mål vinner man inga matcher.
Solar man för mycket bränner man sig.
Dricker man för mycket spyr man.
Bråkar man på krogen blir man utkastad.

Ger man sig in I leken får man leken tåla!

Ja, det verkar onekligen gälla alla förutom Sveriges sjukt inkompetenta domarkår som match efter match gör helt matchavgörande och felaktiga domslut. Detta gäller inte bara Blåvitt utan många allsvenska lag. Inte alla, och nej det jämnar inte ut sig i slutändan!

Vad gör de ansvariga?!

Det verkar inte göra någonting förutom att ställa sig bakom dem. Match efter match uppstår dessa situationer men likt förbannat ser man samma domare I omgången efter. Som domare måste man också kunna vara urform, ha en dålig dag på jobbet.

Har jag en dålig dag på jobbet får någon kollega framföra strategipresentationen för vår VD. Jag får snällt sätta mig bredvid och titta på och ta chansen när jag är redo. Så fungerar det på alla arbetsplatser förutom hos den svenska domarkåren.

Varför händer ingenting?! Vad ska vi göra för att få ett slut på detta?!
Ge mig förslag så ska jag göra vad jag kan för att få våra initiativ genomförda!

Mvh
/Peter

12 kommentarer:

 1. Höga proffslöner som gör att folk faktiskt vill vara domare på heltid.

  Vet inte hur licensen ser ut idag, men rejält höjda krav.

  Presterar man dåligt får man leka med flaggan eller skylten i nästa match!

  SvaraRadera
 2. Lika arg som dig men man ska även veta att dommarna inte gör fel med flit. Sen Blir även domarna JÄVLIGT utsatta av både media och fans. Så gula kort till spelarna är ganska milt om man jämför med skiten domarna får.

  SvaraRadera
 3. Hade blåvitt kunnat prestera mer än en målchans på 90 minuter hade jag hållit med dig. Men vi gnäller över ett bortdömt mål borta mot Mjällby AIF. Det skall vara vinst även om vi får ett bortdömt mål. Skäms på Blåvitt.

  SvaraRadera
 4. Det finns rätt mycket teknikfientlighet inom domarsystemet. Inom ishockeyn hade man tittat på video som visar mållinjen. Samma skulle kunna hjälpa till att avgöra om ett misstänkt offsidemål ska godkännas eller ej. Inom fotbollen finns en motvilja mot detta och det är tråkigt som fan.

  SvaraRadera
 5. Bosse Karlsson4/5/10 15:11

  Så jävla utsatta är inte domarna, inte om de sköter sitt jobb. Ingen kan påstå att Övreböö eller vad han heter fick oförtjänt mycket kritik efter chelsea-barca förra året. Och inte hjälper det Irland att Martin Hansson säger "Jag gjorde bara mitt bästa". När Lerjéus sitter i tv och inte ens efter reprisbilderna kan säga att det är solklart mål skämmer han inte bara ut sig själv utan hela domarkåren. Han har inget på en fotbollsplan att göra.

  SvaraRadera
 6. jag mejlade faktiskt till en av de tre domaransvariga på svenskafotbollsförbundet igårkväll, efter matchen..
  dock har jag inte fått något svar. försöker de glömma problemet med inkompetenta domare som håkan mild gör med våra tränare för tillfället?

  SvaraRadera
 7. Kan man inte titta på domare i övriga europa?
  Vad har dom för krav/utbildningar på sina domare? Tycker svenska domare både i allsvenska fotbollen och elitserien i hockeyn är ett jävla skämt som håller på att utvecklas till en hobbyrörelse.
  Det har ju varit minst en matchavgörande tabbe varje omgång i 3år nu.

  Lagrell avgå, pensionera dig eller vad fan som helst. Men blanda inte in dig i svensk fotboll tack!

  SvaraRadera
 8. håller med , men inte att dåliga spelare blir petade, kolla bara på Sebastian Ericsson !

  SvaraRadera
 9. SÅ JÄVLA JOBBIGT, EN VINST ÄR DET VI BEHÖVER..VI LÄGGER MÅL, SEDAN..INKOMPETENTA DOMMARFAN SOM INTE REAGERAR PÅ ATT MJÄLLBYS BACKAR STANNAR UPP OCH ALLA BLÅVITTA JUBLAR OCH SIGNALERAR FÖR MÅL...ÅT HELVETTE MED DETTA!

  SvaraRadera
 10. Jag vet inte hur det fungerar men visst borde alla domarna och någon typ av kontrollant alltid ha en genomgång efter matchen. Titta igenom den på video och diskutera tveksamma situationer.

  De tjänar inte dirket som spelarna, men jag är övertygad om att de har samma drömmar om stora matcher osv.

  Så hjälp dem att bli bättre med hjälp utav genomgångar efter matcher, regelbunda seminarier/utbildningar(så att de även blåser på ett mer homogent sätt som kår)

  Sedan så tycker jag att fotbollen är väl konservativ. I hockey blir det 4,5,6 mål per match och där har man målkamror. I fotboll är målen mer sällsynta och därmed desto viktigare, men där kör man bara på...? Lagrell är en gammal get som sinkar Svensk fotboll och är en usel lobbyist som inte heller lyckats få fram undantag för fotbollen vilket gör att Allsvenskan har extremt låg kvaliet.

  Det stora mysteriet är att folk går och tittar.

  SvaraRadera
 11. Enkelt! Tag hjälp av den moderna tekniken!

  Inför mål- och straffkameror i den högsta ligan i varje land samt i internationella tävlingar och tävlingslandskamper.

  Om domaren vill ha hjälp med en mål eller straffbedömning så kan han blåsa av nästa gång bollen är död för att prata i sitt headset med en kameradomare och ta beslut därefter.

  Tycker det är pinsamt att den största sporten globalt, vad det gäller omsättning, utövare samt åskådare inte har hjälp av denna teknik. Speciellt när ett mål i fotboll betyder så mycket mer än vad det gör i t.ex. hockey där målkameror används.
  Och det tar inte längre tid att kolla om det är mål än vad det tar för en spelare att resa på sig när han ligger och filmar.

  Tråkigt att dom stora fotbollsorganen inte är intresserade av att förnya och förbättra sporten. Men det bevisar ju bara att fotboll även är den mest korrupta sporten i världen. Tråkigt men sant.

  Missförstå mig inte, jag älskar fotboll. Men den har skönhetsfläckar som man kan bli av med. Om man vill...

  SvaraRadera
 12. Det är alltid någon som blir arg på domaren. Men mitt i denna diskussion skulle jag ändå vilja lyfta fram en ganska viktig sak. Tror inte ni att de är de bästa domarna i Sverige som dömer i Allsvenskan? Jag tror faktiskt det. Och om det nu är de bästa domarna så visst är det upp till förbundet att göra dem bättrre. Men om det inte finns några domare som man kan göra bättre, om det inte kommer några nya domare som kan bli bättre än de domarna som vi har idag. Vad händer då? Visst, klanka ner på domarna, skäll ut dem, slute ge dem lön. Men vilka kommer att döma då? Jag är ledsen om jag försör ert hat mot domarna, men vad ska jag göra?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.