På gång


måndag 17 maj 2010

Snart avgår jag...

NUTIDSORIENTERING. Nå, låt oss se nu. Det var februari. Eller någon annan kall jävla månad. Egentligen spelade det väl inte någon roll vilken ruta på kalendern som råkade vara aktuell (jag river aldrig av dagslapparna ändå), men jag vill markera att det känns som om det var länge sedan. I min enfald var jag i alla fall vid tidpunkten helt övertygad om att det var värt det att förfrysa tårna på Valhalla. Ingen skulle ju kunna vinna mot oss i år.

Jag och en vän, som senare under säsongen skulle ha lustiga mailkonversationer med en viss råttämjare från Solna, hade sänkt en trevlig mängd bira till gamla klipp av oförglömliga Selakovic-inlägg och Tobias-mål och i stort sett varenda filmsnutt från gamla segrar som finns på det världsvida nätet. Snart skulle vi få se allt det där igen, tänkte vi, och så begav vi oss mot öisarnas hemmaplan. Allt var gott.


Vi kom, vi såg, vi segrade. Så förflöt de där vinterdagarna i en sällsam rytm; veckor som punkterades av enstaka tillfällen då det insöps folkis-varianten av allsvensk fotboll under förhållanden som även avskräcker en bandyhärdad kungälvskille som jag. Danskarna kom; och de avfärdade vi. Bohuslänningarna kom och avfärdades de med. Detta var viktigt för mig.

Jag hade haft en jobbig vinter som tycktes ha varit mörkare än de flesta och jag fann tröst i anslutning till isiga läktare, snömättat konstgräs och motståndare med mindre lyckade efternamn. När jobb, skola och relationer skiter sig; så finns det alltid någonting kvar i hjärtat. Ett blåvitt som skänker små strålar av glädje, året runt via text-tv:s sida 343. Allt skulle bli gott, trots allt, om bara solen ville komma fram igen.

Några månader senare så har våren kommit till min betongförort. Därute surrar det humlor och trimmade mopeder och en eller annan förlupen kula genom den fuktiga kvällsluften. Själv borde jag antagligen gå ut och bli förälskad, inleda fiskesäsongen, eller någonting annat vårigt som ger rosor på kinden och solsken i blick. Istället sitter man inne och tar farväl av den stora kärleken inför sommaren; kärleken besvarar mig med 0 skott på mål mot Gefle. Vilken underbar bekräftelse på att man gör rätt val här i livet.

Nej godnatt. Jag tror visst att Poseidon skiter skiner mig i ansiktet, för jag ser inte direkt någon lösning på någonting alls just nu. Jag skall avsluta med en tidlös uppmaning som inte får misstolkas som riktad till alla de där flygplanen som står på marken i England. Avgå alla, så ses vi under högsommaren igen.

16 kommentarer:

 1. Skrev nyss en kommentar i föregående inlägg om att det ser ut som att alla spelarnas fruar/flickvänner har lämnat dom! Dom går mest och hänger på planen som om inget vore roligt här i livet! Precis som du skrev att när relationer skiter sig så finns iaf blåvitt kvar, jag är i den situtionen och inte fan finns blåvitt nu! Avgå alla med relationsproblem så är saken löst! Låter det vettigt?

  SvaraRadera
 2. Varför har man byggt sitt liv kring ett fotbollslag?
  IFK är min glädje och stolthet.
  Till Gamla Ullevi går jag för att släppa på ventilen och alla fördämningar av frustration, kärlek och ilska!
  Men vad händer när man gör denna procedur och ventilen aldrig öppnas helt utan trycket bara ökar?
  Maktlöshet,bitterhet,depression,ilska,likgiltighet,
  frustration är det jag känner och det bara ökar och ökar.
  Vad mer kan jag göra än att gå på matcherna, skrika lungorna ur mig eller sjunga ömt till mitt lag?
  Jag stöttar mitt lag på alla sätt.
  Ni är min stolthet!
  Ni är mitt liv!
  Varför sviker ni mig och mina kamrater?

  SvaraRadera
 3. Milds kapacitet måste ifrågasättas. Han verkar vara den enda som inte inser att utan Hysén kan vi inte göra mål. Wernersson såg det innan säsongen startade o har med en dåres envishet påpekat att blåvitt MÅSTE KÖPA en anfallare av rang. Men Mild köper bara mittbackar och stelbenta terränglöpare.

  SvaraRadera
 4. Bra beskrivet av hur man faktiskt går in i ett lag, jag känner igen mycket av det du skriver. Och som Steve säger så är blåvitt min glädje och stolthet. Jag vet ju visserligen att det kommer nya framgångar i framtiden, men det hjälper inte just när det är motigt. Däremot hjälper det att höra andra säga sånt som man själv tänker. Tack Alfie!

  SvaraRadera
 5. Vi älskar ju er, Blåvitt, varför gör ni såhär mot oss!?

  SvaraRadera
 6. Om Blåvitt spelade som du skriver hade vi ägt Europa. Mer sånt här.

  SvaraRadera
 7. Frågan är om man ska se till att förnedra sig riktigt starkt genom att se på när Blåvitt åker ut mot Väsby nu också, eller om man ska läsa om det i tidningen dagen efter.

  Grälade hemma igår just för att kunna komma iväg och se matchen. Spelarna är skyldiga mig en rejäl ursäkt, en förlorad kväll och en bukett blommor, samt en entimmes ryggmassage att utdelas till fästmö.

  Jag kom fem minuter sent till krogen, och tänkte att jag kollar laguppställningen efter hand. Efter 22 minuter spelade så fick jag fortfarande inte lyckats lura fram vem den andra offensiva kraften förutom TO var.

  Och då har jag ändå varit noga med att INTE kasta skit på Jakob tidigare. Men herregud var osynlig han var. Som nån skrivit på nåt forum, vi kan aldrig vinna nåt SM-guld ifall vi lämnar ett sånt handikapp att spela med 10 man på plan. Pärs inhopp gjorde att vi sen hade 9 man på plan.

  Förresten, skicka upp Sella på läktarn. Vi spelade ju 9 man först och sen 8 när pär kom in. Sella förtjänar inte ens bänken nu. Bara usel och gnäll och gamnacke. BUH! Skämmes, ta mig faen!

  SvaraRadera
 8. AVGÅ REHN & CO.

  SvaraRadera
 9. Du skriver som Elmar Bjarnason spelar. Känn på den.

  SvaraRadera
 10. 1st gubbe i U21, ingen i landslaget. Ha ha ha ha ha ha ha

  SvaraRadera
 11. Ge Rehn/Olsson EN match efter uppehållet, duger inget kan mild ta och köra upp en bengal i röven på de två pack till tränare som vi har just nu..Lika bra att chansa vi har inget att förlora, allt är redan förlorat..
  Mot SM-GULD 2011

  SvaraRadera
 12. Anonym 13:17:
  Det finns tydligen fler personer som tycker som du (förutom jag) angående JJ. I GP har de inte ens med honom i laguppställningen...
  ;-)

  Och ja, innan pajkastningen börjar - jag prenumererar fortfarande på GP, eftersom jag inte tycker att det är intressant att veta vilka filmer som har premiär på biografen i Kungens Kurva och vilket betyg restaurangerna på Östermalm får. Hade det funnits ett vettigt göteborgskt alternativ så hade jag bytt tidning direkt...

  SvaraRadera
 13. Varför tar ni bort kommentaren att jag litar på Rehn/Olsson/Mild!
  Ni vill ju bara hetsa, är det inte meningen att alla skall få ha sin mening!

  Tänkte svara på nedanstående gällande mitt inlägg som nu BARABEN tagit bort utan förklariga skäl.

  Anonym sa...

  1st gubbe i U21, ingen i landslaget. Ha ha ha ha ha ha ha

  17/5/10 14:21

  Nej, vi har haft med Gustav Svensson, Seb, Hysen i riktiga landslaget. Är det en i U21? Sen har vi Kim i Danmark, Ragnar och Hjalmar sina respektive landslag och en massa i U21. Så 1st gubbe i U21 vet jag inte var du får det ifrån?

  SvaraRadera
 14. fan alfie. det där är en livsbeskrivning av mitt liv i nuläget.
  jävlar vad bra.

  SvaraRadera
 15. Jävligt bra skrivet, ja!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.