2010/04/28

Inför: IFK Göteborg - Gunnilse IS (J-DM)

Bragi Bergsson
INFÖR. Ikväll är det dags för åttondelsfinal i junior-DM för IFK Göteborgs del. Man möter Gunnilse IS på Lemmingvallen med avspark 18.30. J-DM avgörs i cupformat utan returmöten så det är vinna eller försvinna varje match. I sextondelsfinalen vann Blåvitt komfortabelt mot Ale United med hela 9-0.

I IFK Göteborg är läget avslappnat. Man har fått rejäl arbetsro efter två meriterande segrar på raken i Juniorallsvenskan Elit Södra - först mot Helsingborg och sedan Elfsborg. Inför denna matchen väljer man att vila Ismail Lawal som gjorde debut mot Elfsborg i fredags efter skada. Man vill matcha in honom lite försiktigt så här till en början, så Lawal får vänta till på fredag innan den blåvita tröjan skall dras på igen när man möter Öster på bortaplan. Niklas Andersén, David Johansson, Joel Allansson och Jetmir Kurti spelade i U21-matchen mot Qviding i måndags och börjar därför på bänken. Kamal Mustafas årsdebut väntar alltjämt på sig.

Här är kvällens blåvita startelva:

Gunnilse IS juniorer håller till i Juniorallsvenskan Västra Götaland, som är nivån strax under IFK Göteborgs. Man har så här långt hunnit med att spela en match mot Stenungsund som man vann med uddamålet. Om man stirrar sig blind på serietillhörighet så skall ju denna matchen endast kunna sluta med en blåvit seger. Dessutom vann Blåvitts J19-lag igår kväll mot just Gunnilses dito med hela 7-0. Men nu är det så att floskler som "motivation slår klass" envisas med att återbevisa sig oupphörligen så att räkna med nån lätt seger är säkerligen att bedra sig. *host*Veberöd*host*...

Till sist: Bragi Bergsson startar ikväll. Han har en liten finess i rockärmen att plocka fram. Än har det inte skett iklädd den blåvita skruden, men kanske sker det i kväll? Det vore nåt att inte missa, eller hur?

IFK Göteborg - Gunnilse IS
Junior-DM, Åttondelsfinal
Lemmingvallen, ikväll kl 18.30
Speltid: 2 x 30 min.

Fotnot: Tack till Aesfoto för bildserien på Bragi Bergssons inkast.

14 kommentarer:

1. "Speltid: 2 x 30 min"

Har dålig kolla på pojkfotbollen, men brukar man inte vanligen köra 2 x 45 i seriespelet? Varför 2 x 30 nu?

SvaraRadera
  2. Det är så i DM fråga mig inte varför. Kanske för att i DM så är alla juniorlag med oavsett serietillhörighet? I Juniorallsvenskan är det 2x45 som gäller.

SvaraRadera
  3. "Blåvitts J19 lag spelade i går"

Jaså? Ni rapporterar u21 och J men inte dess emllan?

??

SvaraRadera
  4. För att klargöra, jättebra att ni rapporterar men jag visste inte ens att det fanns ett u19 lag.

Varför har ni inte laguppställningen ni hade förut där spelarfoton var på?

Samma anonym som ovan/

SvaraRadera
  5. 13:19: U19 är det jag vanligtvis försöker rapportera om. J19 är nivån under.

Jag bytte till denna med tanke på att ha med ett motståndarlag också, men jag har inte lyckats få loss några icke blåvita startelvor inför nån match hittills så då har det bara blivit blåvita tröjor kvar.

Om fotona är att föredra så är det inget problem att köra på det istället.

SvaraRadera
  6. är man en trogen IFK Fjärås åskådare ser man såna inkast rätt ofta, Staffan Selldén bjuder ofta publiken på såna.
    Välkomna till Ögärdet IP och till Fjärås!

SvaraRadera
  7. Eijlert Björkman hälsar vad gäller frågan om 2x30 så är det ett sätt att kompensera att lag från lägre divisionerna skall möta elitlagen. Det triggar de sämre lagen om de känner att de kan stå emot i och med att det är kortare speltid.

Det är Göteborgs fotbollsförbunds motivering till den förkortade speltiden.

SvaraRadera
  8. Varför är inte Andreas Peterson med idag?

SvaraRadera
  9. Kortare referat:

Första halvlek dominerade IFK Göteborg. Ganska uselt väder med regn och blåst. IFK vann mycket boll på Gunnilses planhalva, men hade ändå inte så jättemånga giftiga avslut. Kan ej namn & nummer på alla spelarna, och missade faktiskt vem det var som gjorde 1-0, men jag vill minnas att det var på en omställning. IFK:are tar sig förbi försvarare och kommer relativt fri med målvakten på vänsterkanten och rullar bollen mycket kyligt i mål. 1-0 höll sig till paus.

I första delen av andra halvlek var det jämnare spel. Jag ska inte säga att Gunnilse dominerade, men de var mer aktiva, samtidigt som det förekom en del kommunikationsmissar i de blåvita leden, med bland annat två blåvita i nickduell. Efter uppskattningsvis tio minuter får IFK en frispark någon meter in i offensiv planhalva. Frisparken slås till en ouppmärksam IFK-spelare, som tappar bollen, vilket leder till en snabb kontring där Gunnilse kommer fri med målvakten och sätter 1-1. Några minuter senare fortsätter kallduschen, även om regnet hade upphört vid det här laget, när en Gunnilse-spelare kommer fri på högerkanten. Det vrålades på offside från åskådarna (stod på andra planhalvan och har faktiskt inte en aning), men matchen spelades utan linjedomare. Gunnilse-spelaren sätter bollen i en riktigt snygg båge över målvakten och i mål.

Med cirka tio minuter kvar att spela är det fullständig blåvit dominans på planen när man jagar kvitteringsmålet. Chansen kommer så till slut när IFK får helt öppet mål. En Gunnilse-spelare vräker sig dock framför bollen och räddar med händerna. Omedelbart rött kort och straff till IFK - som målvakten räddar. Fem minuter senare blir det ny straff till IFK. Hade spelare i vägen, så jag ser inte situationen mer än att två från Gunnilse går upp högt mot en IFK:are. Inga större protester mot domslutet heller. Den här straffen går bättre och IFK har kvitterat.

Efter detta följer några minuter då jag nästan tror att jag har missat ett mål någonstans, för IFK pressar som besatta medan Gunnilse försöker spela ut tiden så gott det går. Det går vägen, och efter 2-2 vid full tid blir det straffar.

Gunnilse lägger första straffen som blåvitt-keepern räddar. IFK sätter sin första. Full pott på samtliga straffar i omgång 2 och 3. I fjärde straffomgången räddar blåvitt igen, och har således tre "matchbollar". Bara den första behövs, och IFK vinner straffläggningen med 4-2, matchen totalt 6-4.

Publiksiffran landar på ~20 personer.

SvaraRadera
  10. Tack, och det låter som en kul match! Och tack Olof för förklaringen ang. 2x30 minuter också :^)