På gång


torsdag 29 april 2010

Förtroende-kontot är övertrasserat!

MATCHTANKAR. Kanske är jag lika, om inte mer, naiv än Håkan Mild. Match efter match har jag suttit och tänkt att: "Nu släpper det". Precis som om det vore något som skulle komma av sig självt. Efter senaste matcherna och dagarnas händelser börjar jag inse att så inte är fallet. Det finns i mina ögon en del olika faktorer som spelar in och gör att vi nu åker på däng i match efter match, och vad som behöver göras för att få skutan på rätt kurs igen!

- Spelidé.
Den spelidé som Rehn och Olsson försökt pränta in i spelarna, och som givit oss två härliga säsonger duger inte länge. Den som missar att vårt spel är sönderläst har förmodligen inte sett särskilt många matcher under säsongen. Det stora problemet är egentligen inte att spelidén är läst, utan att det inte verkar finnas någon alternativ spelidé att ta till när spelet låser sig. Det som händer då är att vi får ett spel med långbollat a la 2002 och inlägg som inte leder någonvart när vi saknar spelare som är starka i boxen.(Läs Wernbloom, Wallerstedt och Stiller).

- Kontinuitet
En av mina vänner är av uppfattningen att spelidén i sig fungerar, men att problemet är omkastningen i startelvan. Jag är inte helt säker på det jag säger nu, men om vi kollar på backlinjen tror jag inte att IFK ställt upp med samma baklinje mer än två matcher i rad. Även på mittfältet rullas spelare i något som känns som desperata försök att få till det mittfält-spel vi hade "på Wernblooms tid". Problemet med att byta spelare hela tiden är att man inte får ett lag som känner varandra tillräckligt bra. Stommen i ett bra försvars-spel är en backlinje där spelarna känner varandra och vet precis hur ens högra eller vänstra granne spelar och agerar. En annan aspekt är även just självförtroendet. Det sänder väldigt konstiga signaler till spelarna när det visar sig att ingen är given i startelvan. Hur gör man då ifrån sig på träning, när man ändå inte vet om man har chans att slå sig in?

- Spelarmaterial
Av någon underlig anledning är spelarna i laget inte bra överhuvudtaget, varken som lag eller individuellt. Visst, det finns undantag som exempelvis Robin Söder. Men idag var MFF starkare individuellt på samtliga positioner (utom målvakt kanske, men det är ju svårt att jämföra Kims insatser mot någon som inte ens får göra ett viktigt ingripande). Bollhantering, passningskvalité och känsla för spelet är något många av spelarna som stog på planen idag har tappat helt, trots att vi alla vet att de haft det tidigare. Jag undrar vad det hela beror på.

- Tränare
Jag orkar inte längre försvara Rehn och Olsson. Det räcker liksom nu. Man kan inte stå på sidan av planen med händerna i fickorna och låtsas som att det regnar, match efter match. Jag säger inte de ska avgå, men sker det inget den närmsta tiden är det tyvärr det enda vettiga alternativet. Dessa herrar måste få till en förändring och den måste ske nu. Min idé är att gå över till ett tydligt och klart 4-4-2. Välj ut elva spelare och ge dessa chansen, och då menar jag mer än en match i rad.

Skulle inget hända är det dags för Håkan Mild att agera. Han påstår sig ha förtroende för tränarna och uttrycker att det kommer att lösa sig och att vi inte haft marginaler på vår sida. Vi som följer IFK inser att det inte är på det viset. Håkan måste sätta sig i enrum med våra tränare och reda ut vad det är frågan om.

Skulle han istället hålla fast vid att det kommer "lösa sig", och vi sedan står och slåss för överlevnad i slutet av säsongen är det han som får ta på sig det. Det är hans uppgift att agera och om han inte har ryggrad nog att entlediga sina "polare" från sina jobb, så är det hans jobb som ska ryka. I mina ögon är ingen i föreningen helig, gör man inte sitt jobb ska man få höra det. Just nu är det Rehn och Olsson som inte sköter sitt, jag hoppas bara Mild är redo att göra sitt, innan det är för sent!

51 kommentarer:

 1. Gbg Angel29/4/10 22:53

  Jag är gråtfärdig.

  MILD TA ANSVAR NU

  SvaraRadera
 2. Det måste till en förändring och jag hoppas att den kommer i form av nytt spelsystem eller liknande. Jag vill inte se att Mild och co. öppnar plånboken och köper in spelare i ren panik på vinst och förlust. Utnyttja spelarmaterialet som finns och gör det på rätt sätt.

  SvaraRadera
 3. i mina ögon är det sorgligaste att man kan tro att folk är villiga att betala 200 spänn för att gå och kolla på fotboll på en leråker. Okej att de förlorar men man vill kunna se en passning längs marken utan att bollen studsar.

  SvaraRadera
 4. Håller med texten till 100%

  SvaraRadera
 5. Vid poängtapp mot Mjällby bör tränarna bör tränarna lämna, i så fall har vi tappat poäng mot 6 skitlag på tio matcher, det är inte acceptabelt.

  Ni som är sådär riktigt goegoe, kommer ni applådera spelarna efter sista matchen om vi blir nedflyttade också?

  SvaraRadera
 6. Det som stör mig mest är att spelarna gång på gång kommer till avspark utan att tända till från start. Det är patetiskt när de inte vinner en duell. Varför? de måste förstått att läget är allvarligt. Att vi förlorar matcher kan jag ta, men inte pga intställning.

  SvaraRadera
 7. Vi har spelat 4-4-2 ett tag nu. Kom in i matchen?

  Det som saknas är inte spelidéer och tankar om hur vi vill komma till anfall. Vår spelidé är i dagsläget inte ens i närheten att exekveras. Det som behövs är någon som kan förmå spelarna att inte vara så stillastående. Spelarna rör sig knappt alls på små ytor för att bli spelbara utan bollen sätts nästan aldrig på en gubbe i fart utan oftast på någon som står still och blir stående med bollen vid en motståndare. Då blir det heller inget flyt och vi kommer inte loss.

  SvaraRadera
 8. Senaste anonym: Du verkar inte kunna något om fotboll. Vi spelade typ 45 minuter 4-4-2 idag, det är väl det enda vi spelat så den här säsongen typ.

  SvaraRadera
 9. Imon bränner jag kamratgården

  SvaraRadera
 10. Nej vi har spelat med två anfallare flera matcher på slutet. Egentligen så länge Jakob har startat.

  SvaraRadera
 11. Skrämmande är att jag nu blivit van vid att torska hemma(lika är torsk).det var jag inte förra säsongen

  SvaraRadera
 12. Snabbe Sam såklart!29/4/10 23:24

  Tungt idag värre. Men om vi har det tungt så har BP det ännu tyngre. Det kan väl vara en tröst

  Kolla in länken
  http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.359812-bp-far-skulden-for-oljekatastrof

  SvaraRadera
 13. Lite motsägelse fullt!
  Först kräver vi förändring...
  Sen kräver vi kontinuitet.....
  Vi vet alla de kan, både lagledning och spelare. Bättre än såhär men frågan är hur mycket bättre...
  Jag tror tyvärr att alltför många av oss har haft för höga tankar om vårt material. Förra hösten levde vi på att vi gång efter gång lyckades prestera EN halvlek och ett lyckoköp i Stiller. Men vi hade en position att försvara och ett mediadrev som räkna bort oss.
  Underdogs om nått.
  Nu blev vi över en natt storfavoriter till Guldet efter AIKs härliga vinter.
  Med vilka belägg då?????
  En ny terrier från trollhättan och en outvecklad mångmiljon värvning....
  Jag tror tyvärr att vi överskattat vårt lag.
  Hur många i vårt lag kan behandla en boll som de i MFF, Elfsborg?
  Teknik på dåligt underlag, tempoväxling med boll.
  Rörelse utan boll...
  Vi har ju under flera år levt på hög press och en högerkant på hög nivå i Alexandersson och Adam och till viss del Sella/ Adam.
  De kan bättre men det var ett år sedan vi hade ett eget anfalls spel med variation.
  Just nu har vi ju tappat glöden också det sista som brukar överge blåvitt.
  Jag såg iaf ett ljus i tunneln:
  Bärkrot lämnade sin kant en kort stund i första halvlek och gjorde EN djupledslöpning
  med en boll som kom efter marken djupet.....från centrala mittfältet!

  SvaraRadera
 14. Vinner vi alla matcher som är kvar så tar vi hem detta.

  eller vänta nu det finns ju inte en chans.

  fitta fitta fitta va dåliga alla spelare är!

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att laget håller ungefär samma kvalitet som planen. Om gräset är dåligt så vet man hur man ska göra, i alla fall om man är trädgårdsmästare. Om laget är dåligt så vet man också vad man ska göra, i alla fall om man är tränare. I IFK Göteborg spelar några av landets mest talangfulla spelare. Behåll dom. Behåll även tränarna. Men se för helvete till att göra något åt de som har ansvaret för den långsiktiga driften av klubben.

  SvaraRadera
 16. Är tyvärr rädd att Mild har mycket stort inflytande i truppen och i tränarna, vilket gör det mycket trögt i byte av tränare och också spelidé.

  SvaraRadera
 17. köp Ian Rush,Dalglish,Cantona och Martin Keown,Lite har dom väl kvar.

  SvaraRadera
 18. http://www.gp.se/sport/fotboll/1.360622-blavitt-i-bottenstriden

  SvaraRadera
 19. INGEN vilja, INGET hjärta, INGEN idé, INGEN rörelse, INGENTING! Det här håller inte.

  SvaraRadera
 20. Fuck off ja ställer inte upp längre,Ny arena som är värdelös samt priser åt helvete och en fotboll e fotboll?Damallsvenskan,Far åt helvete blåvitt i hela mitt mitt liv har ja betalat men detta är så djävla sjukt illa.Tränar med boll och har betalt för det!!!!

  SvaraRadera
 21. Tyvärr bara att gilla läget och satsa på nästa säsong, det är ju snart april 2011.

  Vi tappade några riktigt bra spelare under förra säsongen samt ett gäng skador och har fyllt på med?

  Några panikköp under hösten, en trött gaisare, en superettanbrunkare och vad mer?

  Vi måste ha in konstruktivitet!
  Det behövs några som kan spela boll, dra en gubbe, sätta den från 30 meter. Det räcker inte att fylla på med jordfräsar.

  SvaraRadera
 22. Åtgärds plan

  1- Sätt Hysen och Söder på avel och vänta 20 år (förutsätter att vi hittar 11 damer med lite klubbhjärta).
  2030 skulle bli våran nya storhetstid.

  2- Säg till Sebastian Eriksson att han faktiskt inte är nån vidare bra fotbollsspelare och kanske skulle ta o rycka i halvlek och stampa grästuvor då han mest verkar gå och kika ner på gräset och vara bekymrad.

  3- Säga till Rehn&Olsson att säga till gubbarna på plan att visst det är okej att missa en pass eller två men sen är det INTE okej att missa den tredje då man spelar i Blåvitt.

  4- Man pratar med varandra på plan. Exempelvis om nån lagkompis har en gubbe i ryggen så kan man vara lite hyglig och säga det.

  5- Så var det det där med spelide, har man ingen så kopiera en. Kolla Helsingborg , dom vet att dom inte är bäst i allsvenskan på pappret , så dom kör på högpress och vilja. Kommer man långt med i allsvenskan.

  6- Ta med hela laget ut på en riktigt karatefylla så grabbarna får rensat huvudet lite. Kan ju omöjligen bli sämre iallafall. Vi ringer in den gamla krogslampan från Gävle med..

  Tänkte skriva 4 punkter till men krafterna tog slut. Ber om ursäkt för diverse särskrivningar.

  SvaraRadera
 23. Berndt sa...

  Ni som är sådär riktigt goegoe, kommer ni applådera spelarna efter sista matchen om vi blir nedflyttade också?

  29/4/10 23:05

  Jag sjunger inte bara för laget och deras prestationer på planen jag sjunger för min kärlek till IFK Göteborg och det finns inte någon som kan ändra på det, även om vi ligger under mot miffiff med 2-0 så kommer jag fortfarande sjunga, hoppas att spelarna förstår att vi ger allt för dem och detta inte e nån jävla lek. Spelsystem hit och dit dem är ju professionella fotbollsspelare och antagligen inte helt iq befriade, slår man en pass och den inte funkar så provar med en annan pass, en annan löpväg eller ett annat sätt att attackera in i boxen. Det finns ju ingen som skapar något eller ens försöker dra en individuell räd från backlinjen, läs ragge. Är så fruktansvärt jävla frustrerad!

  SvaraRadera
 24. Jag har full förståelse för dåligt självförtroende och allt vad det innebär.

  Vad jag dock inte fattar är varför inställningen verkar saknas så totalt hos vissa spelare. Varför såg man bara att de jagade och visade lite go desperation när det var 5 minuter kvar?

  Det är inte förbjudet att ge järnet från första minuten gubbar!

  SvaraRadera
 25. Jag orkar inte mer... Jag verkligen vill stötta Blåvitt. Laget jag följt i 30 år. Men jag har snart slut på kraft. Hjälp för f-n!

  SvaraRadera
 26. Hur menar du här?
  "Det sänder väldigt konstiga signaler till spelarna när det visar sig att ingen är given i startelvan. Hur gör man då ifrån sig på träning, när man ändå inte vet om man har chans att slå sig in?"
  Hm, vad sänder det för signaler om man alltid göra bra ifrån sig på träning och aldrig får spela?
  Lagom är bäst.

  SvaraRadera
 27. ÅNGEST & DÖD, MERA SPRIT FÖR H-VETE

  SvaraRadera
 28. Skulle omkastningar i startelvan vara anledningen? Skämtar ni eller?
  Ska de som inte presterat få fortsätta vara dåliga match efter match?
  De flesta i den här truppen har tränat och spelat ihop i flera år och man måste markera när inte ens viljan finns eller?

  SvaraRadera
 29. För 2 veckor ville ju näst intill alla på nätet ha till spelarbyten?
  Löjligt att börja gasta om att det inte finns kontinuitet nu!

  SvaraRadera
 30. Mild borde kolla om Fröken Liljegärd i Kopparbergs/GBG är sugen på lite spel i herrallsvenskan. Det laget verkar ju ha mer stake än vårt.

  SvaraRadera
 31. Orkar inte bry mig längre. Blev inte ens förbannad igår. Droppen var åtvid matchen. Gurra...vad i helvete är det med karln. Östrogenstörning????

  SvaraRadera
 32. Så löjligt att ens ta upp planen som någon form av ursäkt till att vi spelar dåligt.

  Malmö spelade väl på samma plan igår eller? De hade inga problem alls att passa runt konorna till IFK spelare.

  Och var det bara jag som såg figueiredo få göra vad han ville på mittfältet? Alla uppspel, inkast m.m gick ju alltid via honom. Vakna, Rehn och Olsson.

  SvaraRadera
 33. Gbg Angel- Jag förstår det... Ha ha ha!

  Superettan här kommer blåvitt!

  SvaraRadera
 34. Ni skriver att mycket beror på att spelarna i backlinjen inte är samma gubbar i varje match, men GAIS har ju haft mycket större problem och i princip inte spelat en enda match med samma backlinje. Ändå plockar dom poäng, det borde väl vi också kunna göra!?
  Nä, Rehn och Olsson har gjort sitt. In med nya ideér illa kvickt innan det är försent!

  SvaraRadera
 35. LYSSNA INTE PÅ MEJ!.
  Jag skrev det för flera matcher sedan, sent ska fan vakna, för sent anser jag. Det är super ettan nästa. Nu spelar det ingen roll hur IFK agerar. det är för sent, de som har makten i IFK kör våran klubb i sank, Fan ta er!

  SvaraRadera
 36. Om man ser till förra säsongen var vi nästan lika usla som nu efter sommaruppehållet. På något sätt lyckades vi dock ändå plocka poäng och det mesta var frid och fröjd.

  Saken verkar vara den att Wernbloom var den enda i laget med lite jävla anamma, han kämpade som ett djur hela matcherna och inspirerade de andra latmaskarna till att kämpa med. Dessutom känns nästan löjligt att ha en gubbe som Selakovic som lagkapten, han är nog den spelare på planen som latar sig mest och gör minst av sina kvaliteter. Han kan trots allt både dra en gubbe, skjuta och slå bra inlägg, men det sker mer och mer sällan, och bara nån gång var 10e match tänder han till och löper det där lilla extra. Hur ska han kunna inspirera andra att kämpa? Nej, Jakob Johansson är en lika passande lagkapten isf. Skulle hellre se Christensen som lagkapten, han blir iallafall synligt förbannad över varje mål vi släpper in, det är mer än man kan säga om större delen av detta skamliga pack som just nu kallar sig för Blåvitt.

  SvaraRadera
 37. Riddar´n30/4/10 10:47

  Nä, fy fan vad jag känner mig trött nu. Som någon annan skrev så blev jag inte ens upprörd efter förlusten igår, bara mer nere och trött. Den här säsongen handlar det bara om att hålla sig ifrån den absoluta botten. Det är det både vi på läktarn och killarna på plan får inrikta oss på; att inte åka ur allsvenskan.

  SvaraRadera
 38. Fan vad uselt.. Fan IFK borde gå ut och tacka för att det är över 11000 som fortfarande orkar med skiten..
  KÄMPA, KÄMPA FÖR, KÄMPA FÖR ALLSVENSKAN

  SvaraRadera
 39. När ska Mild få skit då? Han är ju ansvarig för föreningens grundlinje och det JÄVLA SKITSNACKET om "karaktär" (som innebär vadå? att han ska värva sämre kopior av sig själv?).
  Att störa ut en överlägsen motståndare med "karaktär" och aggresivitet är möjligen befogat i CL, men det är Blåvitt ljusår ifrån just nu.
  I Allsvenskan kan man förvänta sig att Blåvitt ska ha högre målsättningar än så, speciellt som det var så plågsamt uppenbart hur lite "karaktär" betyder när man möter fotbollsspelare med ens en antydan till känsla i fötterna, som i seriefinalen mot AIK förra året. Blir inte mycket aggresivitet och "karaktär" kvar när man får jaga runt som en dum jävla hund på plan.

  SvaraRadera
 40. Vilken tråkig och negativ artikel. Blåvitt är inte alls så dåliga! Men vi har haft otur med marginalerna emot oss, skador på nyckelspelare osv. Se bara hur bra vi var när vi krossade IFE för några veckor sedan. 5-1! Ett förmodat topplag som IFE var helt utspelade av oss och var ständiga tvåor på bollen... glöm inte det!

  Låt oss bygga på den känslan och köra på nu!

  SvaraRadera
 41. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 42. Anonym 11:11:

  Elfsborg spelade med 10 man och var ändå bättre större delen av matchen. De hade kört över oss om det inte hade varit för utvisningen... glöm inte det!

  SvaraRadera
 43. Royale (with cheese)30/4/10 11:17

  @ Kungen:

  Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 44. Anonym 11:11

  Ehh, såg du ens Elfsborgsmatchen? De var väl inte fan två på bollen, det var ju vi som var i vart fall de första 70 minuterna. Att det blev målfest var väl kul men det hade mer att göra att de var 10 man och att deras andremålis var skakis och inte orkade stå upp än att vi var bra. Elfsborg ligger fan trea nu...

  Nä, den matchen sa inte ett skit om blåvitts vändning, tvärtom utgör den överlägsna segern ett problem i det att såna som du och jag gissar ganska många på Kamratgården inte vill skåda sanningen i vitögat. Nästan så att jag önskar att vi förlorat den matchen istället så att diagnosen varit tydligare för alla inblandade...

  SvaraRadera
 45. Anonym 11:0930/4/10 11:30

  Avgå MILD!

  SvaraRadera
 46. Nej mot Elfsborg var vi stundtals överlägsna. Det finns statistik som ganska tydligt visar det. Att det berodde mest på att Elfsborg gjorde en riktigt tafatt insats är en annan sak. Man ska inte vara så dåliga, trots en man mindre på plan. Vid Jacob Johanssons mål vann IFK Fyra (!) returer innan målet kom. Det spel Elfsborg visade upp var om möjligt ännu sämre än det IFK har visat upp hittills under säsongen. Men det är också den enda matchen som IFK har kommit upp i en acceptabel nivå. Jag sa det redan efter sex omgångar. Det var rätt tydligt var säsongen lutade åt då och det krävs nytt ledarskap för att ändra på den bilden. Rehn Olsson måste sparkas! Jag tror nog att de får gå i uppehållet också...

  SvaraRadera
 47. Haller inte alls med om att vi var så mycket bättre än Ellos sett till hela matchen. Deras insats var battre an var fram till 70e minuten. Darefter var vi helt overlagsna ja och IFE var helt vardelosa de sista fem. Men sett till helheten var vi absolut inte sa javla mycket battre.

  SvaraRadera
 48. Bara ben blir mer och mer underhållande för varje bakslag!

  Keep it up!

  SvaraRadera
 49. Problemet är att IFK har Sveriges sämsta talangutveckling.

  Man har dammsugit hela Västra Götaland och lyckats knyta till sig flera olika lovande talanger. Istället för att ge dom chansen att utvecklas i lugn och ro i ungdomssatsningen så skickar man upp dem till A-laget där de övertränas, går sönder och tappar flera månader/år i utvecklingskurvan.

  Det är väl ingen som tror att det är en slump att så många av Blåvits unga talanger pajat knän?

  Sen Per Erikson ska vi inte prata om. Från nominering till årets nykomling i allsvenskan till den blåvita frysboxen på bara några månader. Det måste vara något sorts rekord.


  Sen så undrar jag varför Lasse Kinch kopian Peeman fortfarande skriver här. Meningar som
  "Jag säger inte de ska avgå, men sker det inget den närmsta tiden är det tyvärr det enda vettiga alternativet."
  Vad betyder dem? Ska dom avgå eller ska dom inte avgå, eller försöker du bara fylla texten med klyschor utan innehåll?

  SvaraRadera
 50. VI VILL HA TORBJÖRN NILSSON!!!

  SvaraRadera
 51. 15:48

  Kan inte du bara hålla käften jävla gaisfyllo!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.