2010/04/27

Det är dags för Roger Gustafsson-effekten

KRÖNIKA. Är du fortfarande inne på linjen att "Håkan har rätt, vi ska inte göra något åt tränarna. Vi har en trupp med en enorm potential, de får bara inte ut sin kompetens just nu"? Anser du samtidigt att något måste göras för att bryta den negativa trenden?

Då har jag en lösning för dig.

Jag snackade med en kollega i går och kom i resonemanget på en tanke som kan ge IFK Göteborg det bästa av två världar. En lösning som är skräddarsydd för att bibehålla kontinuiteten men som ändå ger en nystart som de flesta i nuläget suktar efter likt en våt dröm. Om Blåvitt inte vill sparka Stefan Rehn och Jonas Olsson - då de har ett stort förtroende för deras kompetens på lång sikt - men samtidigt vill skaka om spelartruppen lite och väcka A-laget till liv genom att agera på något vis, så finns det en naturlig lösning på Änglagårdsskolan.

Överrocken Roger.

Vilken tränare skulle Håkan Mild kunna lyfta in som ett stöd till tränarparet Stefan Rehn och Jonas Olsson, utan att de skulle känna sig som små, och mindre värda? En tränare som redan finns till hands och som respekteras av både ledning som spelartrupp för sin oslagbara meritlista? En person som åtnjuter en enorm respekt från både spelare, ungdomssektion och fans?

Nu är det naturligtvis som att svära i kyrkan att använda Gais av alla som positivt exempel, men när Alexander Axen under fjolåret fick in sin mentor Benny Lennartsson som assisterande gavs han nödvändig ro från mediernas drev, från supportrar som såg att det blev ändring på något från klubbens sida mitt i en negativ spiral. Det blev en förändring som gav spelarna en ny röst på träningar och det taktiskt upplägget lite nya och fräscha perspektiv. En simpel rockad som inte skakade om det långsiktiga lagbygget i grunden. En tränare som bara utåt sågs som en "överrock", men inom föreningen fungerade som ett bollplank, någon att vända sig till när frågorna hopat sig men svaren kändes långt borta.

Stefan Rehn och Jonas Olsson har bägge haft sina absolut mest framgångsrika perioder som spelare under "mäster Rogers" ledarskap och hela föreningens ungdomsverksamhet bygger på att spela efter Rogers grundidé, "Fotbollens hemligheter". I sken av dessa två perspektiv skulle en tillfällig förflyttning av Roger Gustafsson från ungdomssektionen till A-laget inte innebära att Håkan Mild skakar om det lagbygge som de nuvarande tränarna har lagt grunden för på ett framgångsrikt sätt. Men det skulle i alla fall ge ett utrymme för Stefan Rehn och Jonas Olsson från omgivningen, för fokus skulle hamna på Roger. "Räddaren i nöden", som gick in när allt gått i baklås 2002, tränaren som var med och räddade kvar Blåvitt i Allsvenskan i föreningens hårdaste stund.

En intern förändring på ett par veckor eller månader som skulle kunna få till den nödvändiga väckarklocka som IFK Göteborgs spelare men även tränarstab verkar vara i behov av. Att höra en ny röst som inte varit med på tåget, men som har biljett för resan. Supportrar, medlemmar,
sponsorer och media - alla med stora krav på mästarklubben IFK Göteborg - skulle då få se att Håkan Mild och Seppo Vaihela, föreningens day to day management, faktiskt gör något aktivt åt den katastrofala situation som Blåvitt hamnat i. För just nu är vi ett par fiaskomatcher ifrån att ligga under strecket.

Men där har Roger Gustafsson varit.

I ett smått bisarrt matchande av A-laget, med ambitionen att prestera som bäst när Champions League startade, så tränade Roger Gustafsson säsongen 1995 inte sitt IFK Göteborg efter det allsvenska spelschemat. Efter 10 omgångar låg vi fast i botten av tabellen och röster höjdes från alla håll att laget som presterar ute i Europa hade gått ner sig helt brutalt från tidigare säsonger. Blåvitt hade nämligen vunnit det allsvenska guldet både 1993 som 1994. Matchningen hade handlat om att vara i toppform till vintern - då spelade vi stormatcher i Champions League.

I slutet av november 1994 vann Blåvitt hemma mot Manchester United.
I början av december 1994 spelade vi 1-1 borta mot FC Barcelona.

Efter tio omgångar av Allsvenskan 1995 hade Blåvitt enbart två segrar.
Efter åtta omgångar av Allsvenskan 2010 har Blåvitt enbart två segrar.

Blåvitt vann SM-guld 1995. Den enorma vändningen, som fick hela säsongen på fötterna, kom under sommaren. Laget hade förlorat mot Halmstad och AIK, för att toppa det med kryss på hemmaplan mot dåvarande fjolårets kvalspelande Västra Frölunda. Då vann Blåvitt en hemmamatch i början av sommaren, mot Hammarby med 2-0. Jag minns den som den var i går för morsan hade släpat ut mig för att bada på en av öarna i Skärgården. Detta innebar att vi fick stressa in mot stan som dårar för att hinna se matchen. Där trodde vi alla att det hade vänt. "Nu jävlar kommer vi", sa folk till varann på väg ut från Gamla Ullevi.

Precis som efter Elfsborg hemma i år.
Men inom loppet av en vecka var allt nattsvart igen.
Förlust borta mot Örebro. Precis som mot Åtvidaberg häromsistens.

Men då kom sommaren. Roger var kvar som tränare i Blåvitt. Föreningen trodde på hans kompetens och alla resultat från tidigare år visade att de gjorde rätt i att ge honom det förtroendet. Segrarna började radas upp, då laget - bisarrt nog - hade tränats för att vara i topptrim först till sommarens Champions League-kval. I juli och augusti gick IFK Göteborg fram som en slåttermaskin i Allsvenskan.

5/7 1995, IFK Göteborg- IFK Norrköping, 2-0
30/7 1995, IFK Göteborg- Degerfors, 3-0
5/8 1995, Degerfors- IFK Göteborg, 0-3
13/8 1995, IFK Norrköping- IFK Göteborg, 0-5
19/8 1995, IFK Göteborg- Örebro SK, 3-1
28/8 1995, IFK Göteborg- Östers IF, 3-1

En sådan sommar vänder vilken säsong som helst. Det gäller även 15 år senare. Det gäller även när Blåvitt inte kan mönstra ett lag fullt av landslagsstjärnor, som vi faktiskt gjorde den gången. För även i den här post-Bosman eran så finns det kvar en mentor, en demontränare, inom den här föreningen. Men då sommaren kommer väldigt tidigt i år har Håkan Mild och company inte tid att vänta. Att vänta på att något skall ske av sig självt. Efter VM-uppehållet kan det redan vara för sent. Vi kan redan vara fast förankrade i botten av tabellen.

Här har Blåvitt en lösning till hands som inte innebär att de sparkar undan benen på det lagbygge som föreningen faktiskt tror på, långsiktigt. Men en lösning som ger möjligheten att få in Rogers specialkompetens och fanatism på träningarna. Två flugor i en smäll.

En vakande hök över spelare som gått in i en negativ spiral och inte hittar vägar ut ur densamma. Rehn och Olssons nya bollplank som med sin perfektionism redan anses vara en demontränare av alla inom föreningen. Såväl som inom svensk fotboll i allmänhet. Men även en viktig signal för övriga fotbollssverige - att IFK Göteborg inte accepterar den trend som just nu definierar verksamheten för A-laget.

Att Blåvitt måste leva upp till vettiga krav från den närmaste omgivningen - och inte bara från de mest högljudda fansen eller krävande av sponsorer. Agera genom att inte agera.

I värsta fall får vi inte till det trendbrott som krävs. Rockaden innebär inte per automatik att Blåvitt får in den våg av vinnarmentalitet som kan skilja en förlustrad från ett uppvaknande. En wake up call till spelarna. Men alla är ju rörande överens om att det finns en enorm kompetens i den nuvarande spelartruppen, men att de underpresterar.

Därför är det dags att göra något aktivt för att locka fram den.
Det är dags att göra något nu. Inte i morgon, utan nu. I denna sekund.

Inom loppet av tre veckor definerar en sexling av matcher säsongen 2010. Malmö, Mjällby, AIK, Gais, Örebro och Gefle.

Här avgörs säsongen. Här vill alla se ett trendbrott. Det är dags nu.
Det är dags för Roger Gustafsson-effekten.

60 kommentarer:

  1. Fel Frankie, sparka skiten nu! Rehn och JO hade flax 2007 pga en extremt jämn serie, smekmånaden är över nu

    SvaraRadera
  2. Jävligt bra krönika Frankie. Det ger en slags lösning som skulle kunna innebära vändningen, men som inte ruckar det som föreningen tror på och gett sitt förtroende till.

    SvaraRadera
  3. Word!

    Precis vad blåvitt behöver. Och som en bonuseffekt så skulle Alex kunna ställföreträdande för Roger under tiden, för att få smaka på totalansvaret för Akademin.

    SvaraRadera
  4. Vad skall vi göra när Roger tagit oss till guld då? Låta Rehn och Olsson ta över igen och leda oss till botten igen?

    SvaraRadera
  5. Jag ser ingen annan lösning än att vi lämnar WO resten av säsongen och riktar in oss på att vinna superettan nästa år istället.

    SvaraRadera
  6. anonym 11:26/ Inte för att ignorera att vi har problem just nu, men det här vore ju helt klart ett steg på rätt väg i att bryta mönstret. Oavsett om man låter Rehn/Olsson vara kvar eller flytta på sig helt.

    Något måste ju göras innan det är för sent. Eller tänker Mild göra en AIK och börja träna laget själv?

    SvaraRadera
  7. Bra lösning. Enda invändningen är möjligtvis att det blir lite väl många röster för spelarna att lyssna på. Skall vi ha tre matchcoacher och fyra ledare på träning? Finns risk att det blir än mer spretigt i informationen, något som redan nu kritiseras.

    SvaraRadera
  8. Rbn/ Jag tror inte det är problemet. Alltså att det är olika röster, problemet är nog snarare att nuvarande tränarna har för mycket en och samma "röst" istället för olika tankar. De har kört fast i sin idé och hittar inte nya vägar framåt...

    SvaraRadera
  9. Det går självklart inte att ha fyra tränare. Dock gillar jag Roger men då får någon av de tre steppa åt sidan.

    SvaraRadera
  10. Intressant tanke, som jag möjligtvis skulle gilla om läget fortfarande är detsamma lite längre fram, exempelvis vid sommaruppehållet. Men jag tycker det känns lite förhastat och desperat att redan i detta skede kalla in en "mentor" till Stereo. Säsongen känns någorlunda körd men jag har absolut inte gett upp hoppet om att Stereo ska kunna vända detta! (även om det inte leder ända till guld)

    SvaraRadera
  11. De kan ju iaf försöka spela fotboll i en match. Elfsborgmatchen räknas inte. De är välbetalda fotbollsproffs som spelar som nåt oinspirerat division 2-gäng. Ni är för fan IFK Göteborgspelare, fatta det!!! Dessa djävla långbollar skall bort, gärna tillsammans med Jonas Ohlsson! In med Roger!

    Andreas

    SvaraRadera
  12. Precis som 1995 så kommer det att vända. Ha tålamod. I det långa loppet så är Rehn/olsson/Olausson det bästa för Blåvitt.Det är en otroligt jämn serie där alla slår alla(förutom HIF)så får dom bara arbeta i fred så kommer resultaten.Förstår inte att folk har sån panik.Vi har en ung trupp och med unga spelare kan det tyvärr se ut så här ibland men i långa loppet så kommer dom att gå stärkta ur det här. Att ta in ett bollplank(Gustafsson AKA Demontränaren) och det mot all förmodan fortsätter att gå dåligt,då skadar det självfortoendet ännu mer. + att vi dessutom har tre tränare som känner sig åsidosatta.
    Faan,jag trodde vi supportrar hade mer stake och tilltro till vårt älskade Blåvitt.Det som gör mig mest förbannad är "hetsen" mot Hjalmar och jakob. Följ hjalmar en match och titta på vad han får för passningar,kan säga att det är inte många spelare i allsvenskan som gör det bättre. Så fort nån i backlinjen eller mittfältet får panik,då slår dom en boll i k*k-höjd till hjalmar som inte har en chans på att göra något vettigt med.(innan ni kritiserar mig,så vänligen titta på en match så fattar ni vad jag menar.)Angående Jakob,visst han har spelat dåligt vissa matcher men han gör väldigt mycket bra saker också.han är fortfarande ung och det är antagligen inte lätt att spela när t o m hans "egna" supportrar trackar ner på honom när han slår en passning fel.Borde inte han få extra mycket stöd? Kan inget annat tänka mig än att han isåfall kommer prestera ännu bättre.

    På Torsdag vänder det!

    SvaraRadera
  13. anonym 11:52/ Varför skulle det inte gå att ha fyra tränare? Alla stora lag ute i Europa har en tränarstab på minst 5-6 tränare kring A-laget.

    SvaraRadera
  14. Wenner/ Jag har stilstuderar Hjalmar genom matcher i många år och måste med respekt för att du har din åsikt säga att raderna:

    "Följ hjalmar en match och titta på vad han får för passningar,kan säga att det är inte många spelare i allsvenskan som gör det bättre."

    fick mig att skratta högt. Hjalmar har en helt horribel passningskvalitet och är ännu värre på att gå in rätt i dueller, stilstudera det du. Hur många 50-50 bollar kommer han vinnande ur jämfört med exempelvis Adam eller Ragnar, han vinner 2-3 av tio medan hans lagkamrater oftast ligger på 6-7, ibland 8 av tio. Hjalmar är utan tvekan en av de två sämsta spelarna i IFK Göteborg och har så varit i många år. Alla träben kan slå en spark rätt då och då, men det gör inte att de hör hemma i Blåvitt.

    SvaraRadera
  15. Roger Gustafsson-defekten?

    SvaraRadera
  16. anonym 12:13

    Hur kommer det sig att trots att han är ett sånt träben får slå hörnorna + frisparkarna? Föstår ännu mindre ditt resonemang när du pratar om en som mer eller midre alltid har platsat i startelvan. Ställer mig otroligt tveksam till att du har studerat honom mer än nån av dom andra som ständigt trackar ner på honom. Men det är väl lättast att tycka som dom andra,eller?

    SvaraRadera
  17. Wenner..Du har helt rätt när det gäller Hjalmar..

    SvaraRadera
  18. Kan folk som kräver tränares avgång komma upp med en lösning oxå, det är ta mig fan det värsta som finns när folk kräver avgångar hit och dit utan att ha i alla fall ett förslag, men det är klart då behöver man ju tänka till lite....

    SvaraRadera
  19. Acceptera att 2010 förmodligen blir ett "återhämtnings-år" efter alla skador som stör kontinuiteten.
    Blåvitt kommer att ta de poäng som behövs för att hamna strax under topplagen. Idag är det bara 4 poäng upp till 5:an.
    Visst är det kris med tanke på årets slogan "Nästa Mästare", men detta är bara ytterligare ett bevis på att "högmod går före fall"
    Det enda som vi supportrar kan påverka, är det viktiga stödet på läktarna. Vi kan vara helt säkra på att samtliga spelare och ledare i Blåvitt nu arbetar för högtryck för att föreningen ska hitta tillbaka till den balans mellan kropp & själ hos spelarna, som krävs för att vinna matcherna på planen. I akademien får man lära sig att tänka i "positiva bilder" som man själv har erfarenhet av.
    Nu är det ett gyllene tillfälle för alla supportrar att göra likadant. Tänk på alla härliga stunder vi haft på blåvitts hemma-matcher, och att dessa kommer tillbaka om ALLA BARA GÖR SITT EGET JOBB. Spelarna ska göra sitt jobb på planen och ledarna ska göra sitt.
    Vilket jobb/ansvar har du ??
    HAKUNA MATATA !!
    (Från filmen Lejonkungen och det betyder : DET ORDNAR SIG !! )

    SvaraRadera
  20. Wenner/ Du baserar alltså din tes om att han är så bra på det faktum att han alltid får spela? Under Arne Erlandesen spelade han inte och då fick Oscar Wendt sitt stora genombrott som spelare. Så han har inte alltid spelat, han har bara alltid spelat under denna tränarregim. Visst, han bidrar med rutin, i teorin. Men en valpigare och mindre rutinerad spelare får man ju leta efter när man ser till speluppfattning, styrka och mentalitet.

    Sedan yrar du om att han får ta frisparkar och hörnor, men nio av tio matcher så är han ju BLÅVITTS ENDA VÄNSTERFOT PÅ PLAN, det är ju varför han får spela. Suck, börja en Hjalmar är så bra-debatt i detta läge? Är du helt bakom flötet eller?

    SvaraRadera
  21. anonym 12:41- vem har krävt tränarnas avgång?

    SvaraRadera
  22. Jag tycker att frankie o ida ska ta över.

    SvaraRadera
  23. L3 rad12

    Klargör gärna två saker som jag inte förstår.

    1. Får inte högerfotade spelare ta hörnor och frisparkar? Du har aldrig tänkt tanken att han antagligen är den som har bäst frisparkar respektive hörnor och det är därför han får ta dom!?

    2. Du säger att det bara är för att han är vänsterfotad som han får spela. hur kommer det sig att han spelade mittback hela förra året? Om han är så dålig så borde han ju isåfall ha hamnat på bänken när Dyrestam spelade vänsterback,eller?

    Frågan är vem som är bakom flötet!

    SvaraRadera
  24. wenner 13:11/ Men han tar ju inte ALLA frisparkar och hörnor ditt kötthövve, han tar dem som är från höger sida, vilket passar bättre för en vänsterfot. Snälla tänk längre än näsan räcker innan du skriver inlägg. 99 procent av fansen ser Hjalmar för vad han är, en skön snubbe med begränsat fotbollskunnande. Det ska bli skönt den dagen han lägger av så vi kan skola in lite unga talanger på den positionen. Hade Dyra hållt sig frisk skulle Hjalmar redan varit petad i år.

    SvaraRadera
  25. Rehn skall bort nu han har gjort sitt i IFK det finns säkert något trevligt tränarjobb nere i Grekland för Stefan eller?
    Det måste ske förändringar innan det är för sent och vi vaknar till liv nere i superettan gubbar.

    SvaraRadera
  26. Värva över rutinerade Rolle Nilsson till kamratgården då sänker vi ju guldskimmrande MFF på samma gång, öppna plånboken Håkan.

    SvaraRadera
  27. Jag ser detta som en temporär lösning fram till sommaren. Därefter har Stereo andra halvan av säsongen på sig att visa att man är rätt personer för jobbet.
    Är det så att man i okt/nov fortfarande inte sett ngn bättring, så är det bättre att man går ut med att det blir en ny tränare till nästa säsong.

    /Håkan

    SvaraRadera
  28. Varför inte köra som i hockeyn där det i många år har varit så att en av ledarna har hand om försvaret, och en annan om anfall och en tredje om coachning.

    Olsson kan ha hand om försvaret, Rehn om mittfält/anfall och Roger kan sköta snacket och coachningen.

    /Håkan

    SvaraRadera
  29. Det är ju 2011 som IFK skall va som bäst, det har SteReJO sagt hela tiden, att vi vann 2007 va bara lite tur och att 2010 går dåligt.... dåligt genrep = bra premiär "2011". eller?

    SvaraRadera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  31. Dem som skriver att vi skall sparka Stereo, ni känner inte att det är så att vi är ett av de få lagen som varit med i toppen varje år sedan dem kom? 07 vann vi, 08 trea och 09 kom vi tvåa.

    Stereo har fortfarande mitt förtroende!

    SvaraRadera
  32. SteReJO för fan!
    Man säger det som Stereo men man skriver det SteReJO!

    SteReJO

    SteReJO

    SteReJO

    /Basta

    SvaraRadera
  33. Vi väntar men spänning på förändringarna

    Kom igen för fan!

    SvaraRadera
  34. Rehn är för alltid kung2010-04-27 14:32

    Har ingen aning om tråkRoger (trots alla titlar) är lösningen men jag gillar din proffsiga skrivning franke. Bra diskussion att ta upp eftersom något konstruktivt måste göras. Vad som är rätt lösning vet ingen idag. Kanske låta liraren Rehn styra mer än anteckningsblockJonas. Rehn var fanimej den siste vi hade på mittmitt som kunde lira och fördela. Fatta hur länge sedan det är.

    SvaraRadera
  35. Mycket bra skrivet. Absolut ett bra alternativ då allt gått åt helvete.

    Jag är väl kanske lite mer av en realist som kan tycka att det får och kan gå halvknapert någon säsong emellanåt. Allsvenskan är ju sån. Det jag tycker de ska fokusera på nu är få och behålla de viktiga spelarna hela och fräscha.

    Men om vi börjar på allvar riskera nedflyttning så får alla föreningens muskler spännas maximalt. Möjligen kan då Roger agera nervsystem!

    SvaraRadera
  36. Micke/ Så din lösning är att göra inget alls till att det är så illa att vi riskerar degradering och då ska man kanske eventuellt måhända göra något åt situationen?

    Vakna nu, vi är redan där.

    SvaraRadera
  37. Roger... Jag somnar.

    SvaraRadera
  38. Lövet/

    Jo, det har gått fullständigt åt helvete i år. Samtidigt tror jag inte på tränarbyte av ren chock á la AIK. Rehn & co har gjort bra ifrån sig om man bortser från i år. Kanske har de haft lite för få motgångar, och därför inte varit tillräckligt självkritiska eller motiverade att utveckla sin strategi. Jag vet inte.

    Jag ska dock förtydliga mig;
    Om trenden forsätter med usla prestationer (låt oss säga 2 matcher till), utan att nuvarande tränare med krafttag tar tag i problemen, så är Roger ett klockrent alternativ. Frågan är bara hur sugen han är?

    SvaraRadera
  39. anonym 15:00/ Blåvitts tränare är inte här för att dra skämt för dig, utan för att träna vårt lag framgångsrikt. Det är egentligen helt sjukt att den mest meriterade tränaren i Sverige sitter och "lallar" på vår ungdomssektion...

    SvaraRadera
  40. Haha, plocka in Roger igen? Känns oerhört mycket 2002...

    Någon måtta på dumheterna får det vara. Acceptera att guldet är förlorat, gör en mellansäsong och satsa på topp 10. Inventera truppen efter avslutad säsong, värva förnuftigare och ta nya tag. Dyra panikåtgärder som att sparka tränare, nej tack! Över 30 omgångar blir det ingen nedflyttning, det är vad som är viktigt i år.

    SvaraRadera
  41. tänk om roger inte kan rädda oss. va gör man då? sparkar roger? alla inser att roger är ingenting längre? alla riktar sin ilska mot roger? nej för fan blanda inte in honom.

    SvaraRadera
  42. Optimus Prime2010-04-27 17:50

    anonym 16:52/ Oh, har idiotjävlarna som älskar begreppet "mellansäsong" återvänt nu efter 3-4 års tystnad? Mellansäsongsivrarna som tyckte att varenda säsong mellan 1997-2006 var "bara en mellansäsong". Oh vad man har längtat efter er och er kravlösa hippietillvaro de senaste åren.

    Not. Dra nåt gammalt över dig.

    SvaraRadera
  43. Kommer ihåg den tröga starten 1995 som igår och det gick bra. Ja, varför inte använda sig av Roger nu. Hoppas Håkan läser baraben och tar till sig.

    SvaraRadera
  44. Bra skrivet Frankie!
    Alla ni som lider och mår skitdåligt
    nu har ingen aning om hur det kändes de åren på 70-talet när man fick åka till bortamatcher i Grimsås-Emmaboda och andra metropoler utan att vara säker på vinst!

    Jag hoppas inte längre på Guld i år men hoppas på ett gött spel igen!
    Det räcker Blåvit forever!!

    SvaraRadera
  45. Sparka de som inte vill behålla stereo!

    SvaraRadera
  46. Man glömmer fort...

    Förutom under Stereos tid under 2000 talet spelade vi en riktig dyng fotboll. Under Stereos tid har verkligen nåt hänt. Toppen var ju under våren 2009. Men att tro att allt ska bli bättre om vi kickar tränarna.... Förstör inte det som nu byggts upp!

    Risken e stor att vi vrider tillbaka klockan till 2003...

    Nej för fan, behåll stereo och framförallt Rehn...

    SvaraRadera
  47. Ge fan i tränarna! Jävla vindflöjlar!

    SvaraRadera
  48. anonym 18:33/ Skitsnack, under Arne spelade vi stundtals jävligt bra fotboll. Bara att se hur vi gick till final i Royal League och började åter utmana om toppen i Allsvenskan. Det var även då i princip alla våra unga spelare till dags datum fick sina genombrott, under Rehn och Olsson har egentligen bara Dyre och Robin fått genombrott, men Werner, Berg, Bjärs, Ozzy mfl kom ju fram under Erlandesens tid. tycker folk börjar fantisera ihop hur bra Rehn-olsson har varit, vi tog ett guld och efter det har vi missat i slutet två gånger, tålamod kan man ha men inte hur mkt som helst. 2007 är ändå för tre år sedan nu, det är dags att prestera här och NU med.

    SvaraRadera
  49. När ni ville sparka Mats Jingblad, Reine Almkvist, Stefan Lundin och Arne Erlandsen, då kunde jag hålla med. Men nu???? Jävla idioter!!!

    Vi har inte haft så bra tränare sen 97!!!

    1998 - 12:a
    1999 - 6:a
    2000 - 4:a
    2001 - 4:a
    2002 - 12:a
    2003 - 7:a
    2004 - 3:a
    2005 - 2:a
    2006 - 8:a
    ------------
    2007 - 1:a - Stereo
    2008 - 3:a - Stereo
    2009 - 2:a - Stereo

    SvaraRadera
  50. 18:52...

    Arne stack för att han ville köpa in spelare, inte satsa på unga lirare....

    Royal league... skojar du eller... vad är det?

    Ozzy mfl... (Ali Gerba o Andres Vasquez då eller...)
    Ozzy e knappast bättre än Adam... eller??? O Adam har fått sitt genombrott under stereo... mmm

    Hysen... mmmm

    Kristensen....mmm

    Toppen på 2000 talet var våren 2009! Då spelade vi den roligaste fotbollen!!!

    SvaraRadera
  51. Lägg inte om kursen nu! Forsätt den långsiktiga satsningen på unga spelare! Lyssna inte på medgångssupportrarna!!!

    SvaraRadera
  52. Gustafssons blue White army.

    SvaraRadera
  53. 18:33

    2005 gjorde Wernblom 1 mål o Marcus Berg 3...

    Dom va verkligen outstanding i Arnes trupp... Hade Arne vart kvar hade vi gett bor tdom till Gais...

    SvaraRadera
  54. Elmar spelade central mittfältare på träningen..... :)

    http://www.sportsday.se/nyheter/fotboll/ifks-tranare-pumpar-in-mod-att-vaga-lopa

    SvaraRadera
  55. Anonym 19:40/ Arne släppte ju fram de spelarna. Det var precis det han gjorde, gav dem speltid och förtroende att växa. Vilka unga spelare har slagit igenom under den nya regimen? Söder. Men sen då? Var är den stora ungdomssatsningen? Spelare släpps inte upp till startelvan längre. Det har tvärstannat och vi spelar vidare med sketinköp från Trollhättan och rutinerade spelare + dyra nyförvärv. Bortsett från Söder och skadade Dyre så har inte Stereo fått några unga genombrott.

    SvaraRadera
  56. Frågan är, när nu en tyckare "utifrån" kommit med idén, är det då bra för föreningen att rätta sig efter det?

    Eller bör IFK komma på sin egen lösning?

    SvaraRadera
  57. Sparka tränarna. Eller behåll dom. Ta in Roger. Eller inte.

    Det kvittar. Vi är så jävla långt ifrån något som liknar ett effektivt spel nu, så jävla långt ifrån att kunna ta de poäng vi behöver.

    Jag är inte förvånad om vi ryker ur i år. Och varför inte? Alla mår ju bäst av att tävla mot likvärdiga motståndare (lagom blandning av segrar och förluster då), och vårt track record såhär långt talar för sig självt.

    SvaraRadera
  58. Optimus Prime,

    Om du inte vill kalla 2010 för en mellansäsong, så hitta på ett annat namn. Något SM-guld blir det inte i år, oavsett vilken tränare som sitter på bänken... Kom in i matchen!

    SvaraRadera
  59. Roger är ju redan bollplank. Ingen nytta med att dra fram han i rampljuset.

    Låt SteReJo jobba, de kommer att lösa detta tillsammans med spelarna.

    Vi ska göra vårt jobb på läktarna. Den tolfte spelaren kämpar i den ökända och erkänt svåra andra säsongen. Andra säsongen med den nya arenan...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.