2009/12/23

Minnenas kavalkad: 00-09

NOLLNOLL-TALET. Fram till 31 december 2009 kommer ett större antal av BaraBen.com:s bloggare att på olika sätt - från sina egna och unika sätt att se på världen - att tolka och sammanfatta det senaste decenniet i fotbollsvärlden. Vinjetten är som på många andra håll i dessa tider NollNoll-talet, eller 00-talet om man så vill. BaraBen:s NollNoll tal is here.

Minnena är givetvis många från tio blåvita år. Dock kanske inte så många som man själv hade önskat. Hursomhelst är en händelse/händelseförlopp/spelare/match eller motsvarande utvald från vardera år som passerat så här långt av nollnoll-talet. Minns och njut där det passar.

2000
Frölundatrion Sandklef, Rosenkvist och Gustaf Andersson värvas. Frölunda vinner över Blåvitt med 2-0 på Gamla Ullevi. Frölundaklacken skanderar ”Ni kan inte, inte köpa oss”.
Västra Frölunda slutar sist i tabellen.

2001
Mikael ”Skjuter för att döda” Nilsson lägger av innan Allsvenskan hinner starta. Han stannar på imponerande 616 blåvita matcher – topp ett i föreningen.

2002
Okände försvararen Dennis Jonsson debuterar hemma mot AIK. Ynglingen får en drömstart och gör ett av målen i 2-0-segern.

2003
40,382 är på plats på Ullevi när Blåvitt krossar Örgryte med magiska 5-2.
Målskyttar: Erlingmark, Rosenkvist, ”Långås”, Martin Ericsson och Big Mama!

2004
Konungens återkomst. Niclas Alexandersson värvas från England. Bästa värvningen under noll-nolltalet?

2005
Straffläggningarnas straffläggning. Royal League-final mellan Blåvitt och FCK. Sebastian Johansson kunde blivit matchhjälte men slog en lam straff, mildt sagt. FCK vinnare med 12-11.

2006
Sommarmatch på Örjans Vall kan bara innebära en sak; Hjalmar Jonsson gör mål. Hans första blåvita mål i allsvenskan gjordes i 4-1-vinsten detta året. Hjalmarmål nummer två kom sommaren därpå, också det på Örjans Vall (frispark från 40 meter).

2007
18:e SM-guldet firas under den regniga söndagskvällen och natten på Valand. Tobias Hysén blandar Red Bull-vodka, Ragnar Sigurdsson kommer knappt in till festen, Guld-Bengt gråter och aldrig har så många män haft så roligt på en så liten yta.

2008
Kim Christensen blir stor hjälte med ett par grymma räddningar under cupfinalen mot Kalmar. Gör mål under straffläggningen och firar målet ända tills minnet återvänder om att han är målvakt och ska stå nästa straff.

2009
Snart skiner Poseidon ersätter kvarlevan Heja Blåvitt som inmarschlåt. Allsången har aldrig varit vackrare i Göteborg, Sverige och världen.

13 kommentarer:

  1. Och under alla dessa år på 00-talet har klackens tempo i sångerna bara ökat och ökat och ökat och ökat vilket gör att ingen annan på arenan hör vad som sjungs och sjunger därför själva inte med! Det låter helt sjukt löjligt när det går i nåt sorts jävla discotempo. Typ, den som sjunger snabbast är bäst! FEEEEEEL
    Den som sjunger långsammast låter bäst! RÄÄÄTT

    Sakta ner på tempot så lovar jag att det blir bättre, kanske till och med lika bra som på det gamla glada 90-talet!

    SvaraRadera
  2. Gothenburg Angel2009-12-23 14:01

    Kanon poseidon!
    God Jul alla sköna änglar*



    :=)

    SvaraRadera
  3. Alex e inte bara bästa nyförvärvet under 00-talet, utan också den bästa spelaren!

    SvaraRadera
  4. VÄSTRA FRÖLUNDA

    SvaraRadera
  5. Änglarna Lerum2009-12-23 15:58

    2002
    Okände försvararen Dennis Jonsson debuterar hemma mot AIK. Ynglingen får en drömstart och gör ett av målen i 2-0-segern.


    väger väldigt, väldigt lätt mot Bajen borta, långås nätar i 89:e minuten, nätet framför klacken rivs ner, tårarna flödar. En av de största händelserna för mitt blåvita hjärta

    SvaraRadera
  6. Långås debutera typ -97 ;)

    SvaraRadera
  7. Försökte hitta Kims straffmål på YouTube, men hela ställer är ju nedspammat av CRAZY, CHEATING, GOALPOST, INCREDIBLE. Hahaha :D

    SvaraRadera
  8. Jo men de va inte debuten jag syfta på, jag syftade på det målet som räddade oss kvar i allsvenskan

    SvaraRadera
  9. Nu vill inte jag hacka på nåt o såå egentligen..

    Men.. Det jag minns och alltid kommer o minnas från 2003 är ju Hasse mot MFF på gamla..

    SvaraRadera
  10. Söder glöder saknar jag på 2008!

    SvaraRadera
  11. Kom bara ihåg att GAIS härskar över hela Götet! Nu och för alltid!

    God Jul alla rättrogna!

    SvaraRadera
  12. wanman: Kan bara instämma, Hasse mot mot mff, är den roligaste matchen jag någonsin sett med blåvitt. Bara känslan av att ha en artist i laget var något unikt. Hoppas man får uppleva den känslan igen.

    Kan bara hålla med om sebastian "sidled" johanssons straff också, fy fasen va dålig den var. Grämer mig fortfarande för att han fick ta en straff och för att han fått äran att spela i blåvitt överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  13. jag förväntar mig fortfarande en julkrönika till imorn!! med julevangeliet o blåvtt såklart !!


    go jul alla

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.