2009/11/24

Gästkrönika: Skenet bedrar

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er supportrar. Ibland ett okänt namn, ibland en blåvit profil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material. I dag kommenterar signaturen "Muddy" en dagsaktuell debatt, från sitt unika perspektiv.

Man kan ju inte annat än hålla med Jimmie Åkesson: Man ser ju hela tiden exempel på att invandrarna startar slagsmål – alla vet ju att alla invandrare är våldsbenägna och att det i den miljö de umgås, finns en total acceptans för våld. Även om det bara är några invandrare som fastnar på bild när de slåss, så vet man ju att alla slåss någonstans i bakgrunden och gör allting för att hitta möjligheter att slåss.

Även de invandrare som vid en första anblick verkar trevliga och seriösa, med slitsamma heltidsjobb och ordnade familjeförhållanden, slåss också så fort de träffar andra människor, speciellt när de träffar invandrare från andra städer.

Dessutom är de väldigt ointelligenta, invandrarna – de kan inte uttrycka sig och jag skulle kunna ta fram mejl och annan typ av kommunikation som jag har haft med vissa invandrare som bevisar detta. Dels är de otrevliga och aggressiva och skäller på mig, dels stavar de fel och har en felaktig meningsbyggnad. Eftersom några invandrare skämmer ut sig och har problem, så kan man ganska enkelt dra slutsatsen att alla invandrare är outbildade och grymt korkade.

Ett fullkomligt idiotiskt resonemang? Javisst!
Framfört av en person som inte har fattat någonting? Jajamensan!

Som vissa kanske har noterat, så blir det väldigt enkelt för Jimmie Åkesson att skapa en populistisk kampanj i media, eftersom personer som inte orkar sätta sig in i problematiken eller inte ens förstår vad det handlar om, kan välja sida i den ”något” polariserade bilden som Jimmie målar upp.

Han hävdar att det bara finns två alternativ (antingen är alla invandrare idioter eller också är de det inte) och han har ett forum där han kan föra fram sina egna, dåligt faktamässigt underbyggda argument, för det förstnämnda alternativet. Detta tillåts han göra till många personer samtidigt och där det dessutom saknas möjlighet att gå i polemik med honom eller bemöta hans åsikter med motargument. Därför tolkar många personer det som att han har rätt och att hans alternativ är det korrekta, det vill säga att alla invandrare är idioter.

Håller du inte med? Då tycker jag att du ska läsa texten här ovanför och sedan pröva att byta ut ”Jimmie Åkesson” mot ”Mats Härd” och även byta ut ”invandrare” mot ”fotbollssupportrar”.

Behöver jag säga mer?

/Muddy

111 kommentarer:

  1. [Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.]

    SvaraRadera
  2. En jävligt bra poäng. Att dra alla över en kam är ett jävla otyg som allt från journalister till politiker, men FRAMFÖR ALLT medelsvensson är expert på att göra. Men så fort någon gör det mot dem själva så blir de jävligt kissnödiga...

    SvaraRadera
  3. Anonym sa...

    Touché!

    24/11/09 15:36



    WORD

    SvaraRadera
  4. HAhaha så djävla bäst!!

    ///D-Day

    SvaraRadera
  5. och varför FAN är Mikael dyrestam där då?
    Han är väl för i helvete lika mycket svensk som alla oss andra?

    SvaraRadera
  6. Vän av ordning2009-11-24 16:12

    anonym 16:07/ Det är ju hela jävla poängen. Att han är lika svensk som "oss andra", trots att han har mörk hudfärg. Att man inte ska ha massa fördomar om folk och dra alla över en och samma kam. Det kan väl inte ha varit så svårt för dig att lista ut?

    SvaraRadera
  7. Källa på Åkessons citat tack! Vad är det här för pisskrönika?!

    SvaraRadera
  8. Anonym 16:07- det är ju hela tanken med gästkrönikan, att man inte ska ha fördomar om folk för att de är annorlunda mot en själv och inte köpa schablonbilder av grupper som tex "fotbollssupportrar" eller "invandrare".

    SvaraRadera
  9. Alla skall dras över en kamm.

    Jag anser att Åkesson är en idiot, han är född och uppvuxen i Sverige (nåja) och eftersom även jag är född och uppvuxen i Sverige är jag en idiot.

    SvaraRadera
  10. anonym 16:13/ Om du tycker en krönika som säger "ha inte fördomar, för tänk på hur jävligt det känns när andra har fördomar mot dig" är en "pisskrönika" så tycker jag synd om dig från botten av mitt hjärta.

    SvaraRadera
  11. Haha Anonym 16.13 håller på sverigedemokraterna :D

    SvaraRadera
  12. Varför i helvete blanda fotboll med politik, brinn i din skärseld jävla pucko!

    SvaraRadera
  13. Bra skrivet.

    SvaraRadera
  14. För satan i helvete, inte dessa jävla "varför blanda politik med fotboll"-kommentarerna hela tiden. Har du inte fattat att fotboll(idrott) och politik, i mångt och mycket, hänger ihop så ska du ge fan i att kommentera såna här blogginlägg.

    SvaraRadera
  15. Varför en bild på dyrestam när krönikan handlar om invandrare? Han är väl född i Sveirge och har knappast invandrat? Ta en bild på Hjalmar, Ragnar, Elmar istället? Det är lite förutfattad mening att ta en spelare med mörk hy och utgå från att han är invandrare?

    Rätt intetsägande krönika som inte borde lagts upp enligt mig. Fyller ingen funktion alls.

    SvaraRadera
  16. detta är en FOTBOLLSblogg, låt det förbli en FOTBOLLSblogg som handlar om FOTBOLL, FOTBOLL och ännu mera FOTBOLL!

    (säg inte att den handlar om FOTBOLL bara för att det nämns i de sista raderna om mats h.)

    SvaraRadera
  17. Haha, spot on! Härd e fan nästan snäppet dummare än åkesson

    SvaraRadera
  18. GP-kvalitet på denna krönika.
    Källa på påståendena-tack!
    Krönikören deltar i PK-mobbingen av oliktänkande och raljerar på ett efterblivet sätt.

    SvaraRadera
  19. Anonym 17:09..

    Den handlar om fotboll..

    SvaraRadera
  20. Detta var fel att publicera tycker jag. Detta var en minst sagt subjektiv historia och jag tycker inte att baraben ska ställa sig på ett politiskt block.

    Nu handlade inte artikeln från början om att kritisera Sverigedemokraterna men ändå smutskastas dom.

    Ta bort den här, nu skäms jag lite över baraben.

    SvaraRadera
  21. Bra och tänkvärd krönika.

    SvaraRadera
  22. Ditt resonemang håller inte ihop intellektuellt. Du får det nog svårt att belägga de ord som du stoppar i JÅ's mun. En sann schleten IFK-Sosse-Göran-Johanssons-GBG-kalas-mentalitet. Inte mycket för världen alltså.
    Vill du kritisera Härd så skulle det nog vara mer lönande att göra det sakligt och distinkt, snarare än hyttande, långsökt och plumpt.

    SvaraRadera
  23. 24/11/09 17:04
    Att Dyrestam är svensk är själva poängen.

    SvaraRadera
  24. Visst är vi många skötsamma fotbollssupportrar och det är klart man känner sig träffad av av påhoppen i media. MEN

    Vi kan ju inte bara säga att vi("lugna" supportrar) är bra så låt oss vara. Våldet och polisinsatserna är ju fortfarande ett stort problem som drabbar oss och det är ju tragiskt att inget görs från supportrarna eller klubbarna för att markera att våldet är något vi tycker illa om och som inte ska finnas i dagens utsträckning. Alla håller ju bråkstakarna bakom ryggen och de får fortsätta sitt svineri utan konsekvenser.

    SvaraRadera
  25. Keep the faith!2009-11-24 18:00

    Haha. Vad det är underhållande med Sverigedemokrater som efterlyser källor och citat på precis allt som skrivs när de själva är mästare på att manipulera sanningar, vränga statistik och tolka skrivelser för att på bästa sätt passa deras egna politiska agenda.

    Baraben är en blåvitt-blogg, och IFK som förening motarbetar främligsfientlighet aktivt så varför inte passa på att driva gäck med Sd när det går.

    Vill även tillägga att vi har ett antal starka män i föreningen med stort hjärta för socialdemokratin (Gunnar Larsson, Roger Gustafsson, Håkan Mild osv...) så att raljera över Sosse-mentalitet är nog lämpligare att göra på annat håll.

    F.ö. ganska kul inlägg i GP-debatten.

    SvaraRadera
  26. Svenskar måste vara dem mest självhatande människorna i världen.

    SvaraRadera
  27. otroligt bra skrivet, mvg+

    SvaraRadera
  28. Keep the faith!2009-11-24 18:08

    @18:01: Det är ganska nyttigt att ifrågasätta och problematisera sig själv och sina värderingar då och då. Du kanske skall pröva det någon gång.

    SvaraRadera
  29. Dumt att blanda in politik på en fotbollsblogg !

    SvaraRadera
  30. Det är förvisso alltid på sin plats att kritisera Åkesson och den dåliga verklighetsförståelse han baserar sin politiska åskådning på, men att använda Åkesson fördomsfulla krönikor för att lyfta fram eventuella orättvisor som riktas mot fotbollssupportrar är väl ändå lite magstarkt? Om något borde fallet Åkesson få oss fotbollssupportrar att förstå att våra problem trots allt är väldigt små, inte vända det åt andra hållet.

    SvaraRadera
  31. Jag undrar varför den här krönikan publiceras på en fotbollsblog?!?!
    Avslutningen byt ut Åkesson mot Härd är också ett personangrepp där personen inte får komma till tals. Det gör krönikören till en lika god kålsupare som Härd.

    Bort med politiken!

    SvaraRadera
  32. Sämsta inlägget på Baraben nånsin?

    Undrar vad Dyrestam tycker om att användas som slagträ i en politisk debatt där någon gör det trendigaste just nu, dissar SD...??? Frågade du det innan, Muddy?

    Ta bort denne krönikan, eller hellre, skicka den till nån politikblogg där den hör hemma

    SvaraRadera
  33. Skippa politiken baraben !!!!

    SvaraRadera
  34. Att kämpa emot Sverigedemokraterna är inte politik, det är sunt förnuft! Mycket stolt över BaraBen, detta skall spridas! Blåvitt ut i europa, Sverigdemokraterna hem till Åkessons vardagsrum!

    SvaraRadera
  35. Anonym 18:59
    Haha tack för att du lever upp till stereotypen och levererar ogrundad fakta. 20% sverigedemokrater i blåvitt? Har du själv gjort en statistisk undersökning?

    SvaraRadera
  36. Har alla ni som klagar missat att denna krönikan (som inte är ett mästerverk men helt ok) som är skriven på en enkel blogg lyckas skjuta ned Mats Härd rätt ordentligt? Bara det är en guldkant på tillvaron..Skit i politiken i det här fallet även om ni nu sympatiserar med SD, hur man nu kan göra det..
    Dock är det så att paralellen SD-Härd är slående :)

    SvaraRadera
  37. 1. BaraBen är en intressant och underhållande sida för fotbollsintresserade i allmänhet och Änglar i synnerhet.

    2. Muddys politiska kunskaper är om man dömer av hans/hennes artikel helt obefintliga.

    3. Att blanda ihop dessa ingredienserna ger en minst sagt sur smak.

    Politiska ställningstagande är sällan sunt förnuft för alla...

    SvaraRadera
  38. Anonym 18:592009-11-24 19:46

    Jag blev mycket förvånad när jag gissade mig till de här siffrorna.

    SvaraRadera
  39. Lite lustigt att ni klankar på SD nu och inte gjorde det när det skrevs så mycket rasitiska inslag om Mutumba. Men då var det bara roligt kan jag tänka mig.

    Annars en bra krönika som ger en bra poäng.

    SvaraRadera
  40. Muddy-->

    Snälla kom med källhänvisning till en enda av de sakerna du skriver om han partiledaren i SD.

    Var och när har han sagt att ALLA invandrare är våldsbenägna?

    Var har han sagt att ALLA invandrare är ointelligenta?

    För att man skall kunna ta ditt inlägg på allvar så bör du källhänvisa. Jag betvivlar starkt att du fixar det.

    Jag vill betona att jag inte själv röstat på SD men tycker riktigt illa om när man som du lägger ord i någon annans mun.

    SvaraRadera
  41. Är verkligen Mikael Bertil Dyrestam en invandrare? Vart invandrade han ifrån? Bara ben sjunker allt lågare...publicerar artiklar som försöker skydda fotbollsvåldet genom att jämföra med annat våld och sedan dra paralleller mellan rasism och fotbollsvåld. Det verkar som att ni verkligen inte vill städa på vår egen bakgård först.

    SvaraRadera
  42. Är det ingen som fattar att det är en Härd-krönika från början? Muddy har bytt ut Härd mot Åkesson och där det i Härds text stod fotbollssupporter står det nu invandrare istället. För att belysa hur fördomsfull Härd är mot fotbollssupportrar.

    Inlägget är en pungspark på Härd, inget annat.

    SvaraRadera
  43. Anonym 20:22
    Paralleller mellan rasism och fotbollsvåld? Que??
    Han/Hon drar väl paralleller mellan två fördomsfulla och inskränkta personer, eller har jag missförstått hela krönikan?

    SvaraRadera
  44. "Invandrare i Sverige utför fler grova kriminella handlingar än svenskar. Kolla in hur det ser på våra fängelser. Inget rasistiskt i att säga det heller. Bara sanning."


    Snälla kan du hänvisa till någon källa eller är det en egen undersökning du gjort.

    SvaraRadera
  45. Är Muddy Mats Härd?

    SvaraRadera
  46. Värdelös krönika! Varför publiceras den? Mindre nollor i och kring Blåvitt skulle inte vara helt fel. Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  47. Det enda krönikören gör är att säga att detta är saker som SKULLE kunna komma ur Jimmies mun. Jag är själv statsvetare och har varit på ett flertal "fördrag" som denne man har hållit. Detta ÄR ord som kommer ur denne mans mun, om än inte i officiella sammanhang.
    Detta är dock inte ens poängen i krönikan.

    SvaraRadera
  48. "Jag är själv statsvetare"
    Oh My God!

    SvaraRadera
  49. Ta bort denna! Vi ska FAN inte ha någon politisk åsikt. Hur mycket man än ogillar ett parti ska man inte smutskasta det på en FOTBOLLSBLOGG!! skämmes tamejfan!

    SvaraRadera
  50. Jävla pisskrönika. Avgå alla!

    SvaraRadera
  51. Bara Mona Sahlin kvar att sätta på plats nu då, sen är iaf jag nöjd!^^

    SvaraRadera
  52. Väl skrivet!

    SvaraRadera
  53. det är bara att inse, fotboll är politik,varför är det inte ens i närheten så många kommentarer när baraben attackerar den generaliserande bilden media ger av oss supportrar som nu? detta är samma dos politik som det är i kommentarerna om mats härds senaste krönika!

    baraben innehåller mängder med artiklar som är utav politisk natur, det är först när man sätter partibeteckning i de politiska kommentarerna som folk reagerar! detta är helt klart vansinnigt löjligt

    baraben ska dela ut kängor, den ska vara uppkäftig, och att jämföra GP:s krönikörer vid SD:s invandrargeneraliserande politik är antagligen den största förolämplingen dessa PK finfina liberalerna kan få

    SvaraRadera
  54. Läs igenom HELA krönikan innan ni kommenterar!! Fatta att det INTE handlar ett j-la dugg om politik utan om Härds påhopp på fotbollssupportrar!

    Försök inse.

    SvaraRadera
  55. Varför alla dessa "blanda inte in politik"-inläggen. Här används bara poltiken som en aspekt på GP-debatten. Sedan får man tycka vad man vill om Bonne-SD.

    SvaraRadera
  56. Jag orkade faktiskt inte läsa längre än till invandrare och Jimmy Åkesson. Snacka om tröttsamt. Hur orkar ni diskutera skiten mer?


    LÅT BLOGGEN HANDLA OM FOTBOLL

    SvaraRadera
  57. Fy fan vad trött man blir, BARABEN vad sysslar ni med? Ärligt talat. Vill ni att det ska bli som Italien? Tänk om - gör rätt.

    SvaraRadera
  58. Den här krönikan gav just SD ytterligare en röst. Är så trött på PK-Svensson som ska bestämma vad som är OK att tycka. Nu tycker jag tvärtom bara för att. Hoppas ni är nöjda nu.

    Blanda aldrig in mitt lag i partipolitik igen, tack.

    SvaraRadera
  59. 2339:
    Det ska du ge fan i ditt riksmongo.
    Försök förstå ist.

    Och läs HELA inlägget.
    Testa att tänka.

    SvaraRadera
  60. Jag ber er om att ta bort inlägget. Det här hör inte till baraben.com.

    Nu sympatiserar jag inte med sd men kan förstå att trogna läsare tvivlar på att fortsätta läsa när dom indirekt blivit dumförklarade!

    SvaraRadera
  61. Tycker krönikan är fjantig
    Alla vet vad Åkesson står för, men att häckla utan belägg kanske är att ta i

    Jag försvarar inte SD på nåt sätt men var han sagt detta skulle vara lite intressant

    Sen tycker jag inte politik ska blandas in med fotboll
    Och finner inte krönikan minsta kul eller underhållande
    Utan så långt från fotboll man kan komma
    Ugha!

    SvaraRadera
  62. Vill gärna veta vad Dyre själv tycker om att användas på ett sånt här sätt.

    SvaraRadera
  63. Efter att ha läst kommentarer och själva inlägget ett par gånger till så får jag nog erkänna att det hela är fin hets mot Härd mer än en pik åt SD.

    Dock är ironi svårt i text, det vore intressant om författaren själv kommenterade det hela.

    SvaraRadera
  64. Oroväckande mycket nazister härinne. Varför skulle det annars var ett sådant liv? Folk är uppenbarligen upprörda över att deras ledare, Jimmie, förtalas.

    SvaraRadera
  65. skitbra krönika! avgå ingen!

    SvaraRadera
  66. Alla som skriver att de är mycket nazister här inne har fel. Sverigedemokraterna och annat högerpatrask är experter på att spamma kommentatorstrådar på bloggar och dylikt. De är bara två stycken som sitter och spammar.

    /?

    SvaraRadera
  67. [BaraBen.com är som övriga svenska samhället, inklusive föreningen IFK Göteborg en antirasistisk och demokratisk institution som inte accepterar idioter som bryter mot lagen genom hot eller hets mot folkgrupp. Därmed raderas sådana idiotinlägg konsekvent, vid upprepad användning anmäls ni till er ISP för missbruk av ert internet. Här är inte hets mot folkgrupp tillåter, ens om man är en inavlad fanskap från bushen.]

    SvaraRadera
  68. Dirty Espen2009-11-25 03:35

    Bra skrivet!

    SvaraRadera
  69. Baraben skämmer ut sig numera alltså.
    Måste vi ta upp högerpolitik? Dra upp extremvänstern också!

    Nej gör fan inte de, låt oss koncentrera på blåvitt iställen. Pinsamma BB

    SvaraRadera
  70. Pat/ Så om en människa tycker att rasim och/eller schablonbilder av grupper är fel så skämmer BaraBen (?!) ut sig? Ärligt talat, den som skämmer ut sig är DU.

    Alla blåvita borde vara starkt mot rasism och schabloner av folkgrupper. Allt annat är otänkbart i ett civiliserat samhälle.

    SvaraRadera
  71. För övrigt är det värt att notera att när BaraBen drev hårt med Mona Sahlin för några veckor sedan (de textade Stalin till Mona Sahlin i sin AIK-hetsvideo) så "gapade och skrek" inte folk i kommentarerna om att man skulle sluta med politik eller liknande. Ett jävla hyckleri från några snorungar som inte tål demokrati är vad ert spammande i den här tråden är.

    SvaraRadera
  72. Det verkar helt klart som det finns väldigt många möjliga tolkningar av inlägget. Vilket kanske är poängen?

    SvaraRadera
  73. Ni kan ju räkna kallt med att tråden spammats av 2-3 miffon. Finns inte fler som är dumma nog i det här landet för att spy ur sig skit av slaget "öööh fixa fakta på detta" när det är en krönika som DRIVER med generaliseringen av människor. Fan vad korkade en del är.

    SvaraRadera
  74. jahaaa.. spammning är alltså förklaringen till den massiva kritiken.. jo tjenna

    SvaraRadera
  75. Jag har läst BB i 1-2 år nu i stort sett varje dag...men nu i och med detta inlägg kommer jag inte läsa här mer. BB skyddar och försöker rättfärdiga fotbollsvåldet genom att jämföra med annat våld och hat i samhället. Mats Härd har kanske inte fattat att alla supportrar inte är idioter? men varför vänder man sin vrede mot honom när det är mot dom som förstör för oss normala supporters man borde vända sig till och fråga varför dom håller på? Jag tror Bara Ben är för fega för att skriva något illa om huliganer, istället så pekar dom ut en ensam journalist, som dom själva. STÄDA I VÅRA EGNA LED...DET ÄR DÄR MAN BÖRJAR

    SvaraRadera
  76. Muddy här - tänkte bara försöka reda ut några saker:

    Jag är inte en "ordinarie" medlem i Baraben - jag är en helt obunden person som skickade in en krönika, eftersom jag blev så otroligt trött på att vissa GP-journalister, som gör anspråk på att vara så otroligt politiskt korrekta och fördomsfria, använder sig av samma retorik som vissa personer långt ut på högerkanten - personer, som de i andra sammanhang sågar vid fotknölarna.

    Huvudsyftet med krönikan är varken att sprida någon politisk propaganda eller att glorifiera fotbollsvåld, som jag för övrigt är en av de största motståndarna till - istället ville jag få Mats Härd och hans anhang att inse att de, genom att generalisera och antyda att alla fotbollssupportrar är ointelligenta och våldsbenägna, gör fotbollen, sig själva och oss fotbollsälskare en otjänst...

    Kul att i alla fall några stycken (Wellington, dold, Falle, Bernd (till slut ;-) och diverse Anonyma) läste igenom hela krönikan innan ni började hata mig...
    ;-)

    /Muddy

    SvaraRadera
  77. Muddy:
    "genom att generalisera och antyda att alla fotbollssupportrar är ointelligenta"
    Fick ju bekräftat med tanke på svaren att det faktiskt stämmer.

    Nej nu generaliserade jag ju.

    SvaraRadera
  78. Denna tanke har slagit mig flera gåner när...

    SvaraRadera
  79. Falsk dikotomi kallas det argumentationsfelet som Härd begår!

    SvaraRadera
  80. Anonym 08:30/ Bye bye bye! BaraBen står för yttrandefrihet och möjligheten att skriva det man tycker och tänker, vi står det ett antirasistiskt och demokratiskt alternativ som inte tar skit från något håll. Gillar du inte det, så fine, stick härifrån. Vi kommer inte sakna dig.

    SvaraRadera
  81. Rasistpatrask spammar alltid baraben så fort någon vågar kritisera det som borde vara en självklarhet för alla som håller på Blåvitt: samtliga människors lika rätt i samhället, från spelare till supporter, från styrelserum till presslounge.

    SvaraRadera
  82. ^^
    Du menar kanske Djävla Kummunistsvin.

    Gör språktest obligatoriskt för Sverigedemokrater!

    SvaraRadera
  83. Men saxen!?
    Nu försvann ju den jag svarade på.

    SvaraRadera
  84. Btw så får jag nog ta språktestet själv :)

    SvaraRadera
  85. *Citerar*
    Muddy
    Huvudsyftet med krönikan är varken att sprida någon politisk propaganda eller att glorifiera fotbollsvåld.
    ************************
    Att häckla Åkesson anser jag vara politiskt.
    Vad folk har för politiska åsikter ska väl ändå inte blandas in med fotboll
    Det stårjag fast vid
    Din krönika är politisk oavsett hur du försöker förklara den


    Det går tydligen bra att saxa ut helts mot folkgrupp och rasister men att hetsa andra för deras åsikter
    Ungefär som Reinfeldt som inte kommer samarbeta , well nu väljer folket vad MR Reinfieldt ska samarbeta med .....
    '

    Poängterar oxå att jag inte är anhängare av SD
    Men börjar bli trött på att det ena ska vara men inte det andra
    Och när vi ändå kommer in på politiken kanske man ska klargöra en sak
    Åkesson kommer in i riksdagen nästa val , och med ett stort underlag tippar jag
    Och det kan varken BB du eller jag stoppa, det är demokratin som visar att sånt är möjligt

    NU tycker jag vi slutar med politiska krönikor då ämnet bara mynnar ut i skit

    EN sak till det är inte invandrarnas fel att politiken är sinnesslö

    SvaraRadera
  86. Många små högstadie-nassar här inne och lipar för att deras stora ledare Jimmie "Goebbels" Åkesson smutskastas....

    Buhu!

    SvaraRadera
  87. Bara för att ni inte fattar någon inlägg är det inte hets mot folkgrupp.

    Ser att mitt inlägg raderats. Då det varken innehöll rasim eller nervärdering antar jag att ni raderar inlägg godtyckligt.

    Konstig inställning...

    SvaraRadera
  88. Gargamel...

    Håltimma eller?

    Verkligen synd om Jimmie...

    SvaraRadera
  89. Jimmie Å. är en man som vigt hela sin karriär åt att förtala och smutskasta andra människor så han kan gott ta att man förnedrar honom genom att jämföra honom med Härd en gång.

    SvaraRadera
  90. [Gargamel/ Det behöver inte vara hets mot folkgrupp för att inlägg skall raderas. Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede. Så tänk först, skriv sedan.

    Om man inte skriver en kommentar under ett inloggninsbart blogger-nickname så finns det ingen som helst anledning för oss att förklara något. Tro fan det är "godtyckligt", då vi inte accepterar exempelvis rasism - då är vi jävligt "godtyckliga" i bedömningen mot rasister.]

    SvaraRadera
  91. Jag tror Bara Ben är för fega för att skriva något illa om huliganer, istället så pekar dom ut en ensam journalist, som dom själva. STÄDA I VÅRA EGNA LED...DET ÄR DÄR MAN BÖRJAR

    25/11/09 08:30

    Undrar når vi får se en negativ artikel eller krönika om Weismen här. Lär nog aldrig hända för IFK är bara goa gubbar och bråkar aldrig. Och skulle det bli bråk gud förbjude med IFK supportara inblandat, så är det alltid det andra lagets supportrars fel.

    SvaraRadera
  92. anonym 13:31/ Uppenbarligen så läser du ju inte här regelbundet. BaraBen.com är den ENDA IFK-sidan som officiellt vid flera tillfällen tagit avstånd från fotbollsvåldet. Smart att kritisera i nattmössan.

    Gå in på Supporterklubben Änglarna och Svenskafans/Alltid Blåvitt och se vart de har gjort samma sak - det har de inte.

    SvaraRadera
  93. 25/11/09 13:42

    Nu frågade jag efter en artikel eller krönika som skriver negativt om Weismen. Du kanske kan ge mig en länk.

    Visst har BB skrivit om fotbollsvål, med då är det oftast om några andra lags supportrar.

    SvaraRadera
  94. Även gaisarna har letat sig hit nu ser jag (anonym13:31)...*suck*

    SvaraRadera
  95. Anonym 25/11/09 14:06

    "Nu frågade jag efter en artikel eller krönika som skriver negativt om Weismen. Du kanske kan ge mig en länk. "

    Du hittar nog inga länkar om 'Weismen'.. kanske går bättre om du letar på Wisemen..? GAIS kan inte stava..

    SvaraRadera
  96. Ergonomi:

    Folkk får tycka va fan dom vill, men tycker inte vi ska snacka politik bara för att BB har lite att skriva om,

    SvaraRadera
  97. Fantastiskt bra slutknorr på detta inlägg. MEN. Sverigedemokraterna gynnas av all publicitet, positiv som negativ. Enbart det faktum att du behandlar dem i ditt inlägg kan enskilt leda till att en inklickad, säg gnagare, får för sig att rösta på SD. Detta för att ditt inlägg i sig ger en ny legitimitet för SD i gnagarens ögon. Detta är en utarbetad strategi gentemot medierna med inspiration från Holland- och Danmarks populistiska partier. Därför röstar jag för att inlägget ska raderas. PK? Javisst. Sant? Även det! Framför din helt korrekta kritik av Mats Härd på annat sätt. Framåt Blåvitt. Gör ett mål!

    SvaraRadera
  98. anonym 14:06/ Kan inte du börja med att ta fram fakta? Om du hävdar att Baraben.com inte gjort något kan du väl konstatera det genom att faktiskt granska saken?

    Jag hittar genom sökning på "huligan" minst sju bloggposter som kritiserar blåvita huliganer på olika sätt från fem olika skribenter.

    Tomma tunnor skramlar mest?

    SvaraRadera
  99. Pat/ Nej du kanske inte tycker det, kanske inte ens jag heller: MEN, vissa andra blåvita kanske tycker det. Ska inte de då få yttra sig för att de har en annan synpunkt än oss?

    Det beteendet häller bara vatten på Ulf Stenbergs kvarn, att fotbollsfans charmas av fascism...

    SvaraRadera
  100. Baraben.com:

    Om jag skrivit något som ni uppfattar som rasistiskt så ber jag om ursäkt. Det var absolut inte meningen. Jag är absolut inte rasist och tar klart avstånd från det.

    Tyvärr blir man lätt misstolkad i detta ämne. Kanske jag har uttryckt mig oklart.

    Men nog om detta. Låt oss snacka fotboll istället för politik.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  101. Gargamel/ Alla kan begå misstag och i sådana här känsliga debatter är det inte alltid klart vart gränsen skall dras. Respekt för att du håller en saklig ton, om fler gjorde det skulle debatten här höjas ett snäpp...

    SvaraRadera
  102. Riktigt bra och fýndig text. Synd bara att det verkar som att många av de som behöver fatta poängen som mest (:människor som upprörs över att alla supportrar dras över en kam men skiter fullständigt i att Sverigedemokraterna gör samma sak mot invandrarna) inte verkar fatta.

    SvaraRadera
  103. Texten är klockren och en pungspark mot Mats Härd och andra högt uppsatta tyckare som hatar fotbollssupportrar, att alltför många läsare/kommenterare här är för korkade för att inse det är bara att beklaga...

    SvaraRadera
  104. Haha rakt i gollorna på Härd, underbart! Bra skrivet.
    Ni som inte fattar krönikan: läs den igen eller be ett äldre syskon förklara.

    SvaraRadera
  105. anonym sa 25/11/09 15:47

    Nu har jag gjort det du påpekade.

    Frankie är en wannabe-hulligan.

    SvaraRadera
  106. Jag hade viss respekt för er blogg innan men efter detta trams kommer jag bojkotta den från och med nu. Ni snackar om fördomar men vad har ni inte själva om SD isf? När fan skulle Åkesson ha sagt "alla invandrare är dåliga" t.ex.? Tänk lite för fan....

    HEJA SD!

    SvaraRadera
  107. En otroligt usel krönika som sagt.
    1/ Använd inte folk som slagträn utan att fråga om lov.

    2/ Själva allegorin är riktigt dålig, eftersom den inte bygger på fakta och är direkt korkad. Snacka om att måla en egen bakgrund att applicera sin krönika på. Bra sätt att framställa sig som en av alla i SVT/Media-allmogen...

    3/ Ge fan i politiken, om det nu inte handlar direkt om blåvitt. Att föra in såhär mycket politik enbart för att kunna skriva något argt om Härd är ju inte värt det. Skatt på spelarlöner, finansiering av arenor, huliganlagar o.sv kan man behöva avhandla - den här gången fyller politiken inget utrymme.

    SvaraRadera
  108. har helt seriöst skrivit sammma krönika i mitt huvud ett antalt ggr

    håller med till 100 %

    SvaraRadera
  109. pinsamt att många inte fattar att denna krönikan inte alls handlar om SD utan att den handlar om att mats härds ologiska supporter-förakt

    förstår faktiskt inte hur så många kan missuppfatta budskapet

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.