2009/11/19

En Italiensk hand får Hysén att stanna?

LANDSKAMP. Efter mindre än två minuters spel slog Anders Svensson en perfekt djupledsboll som skar genom backlinjen, som en kniv i smör. Med en lika vältajmad löpning var Hysén plötsligt helt fri. Men en ytterligare värdeökning av allsvenskans bästa spelare stoppades av en Italiensk målvaktshand.

Intressenter kommer komma med bud, och färdiga papper kanske redan ligger på ett bord uppe vid Kamratgården. Men jag tror inte fler har ställt sig i kön, eller velat slå sig längre fram. Detta är inte ”Tobbes” fel.

Italien borta har aldrig varit en lätt uppgift – för något lag. Ett B-betonat lag gör det lättare, men knappast lätt. Speciellt inte när Sverige kommer till spel med sina två största stjärnor – Kim och Zlatan - borta. En bra inledning mattades av till sådär och efterhand till dålig för att avrundas med en nick av Isaksson (!) innan domaren tog sin pipa till munnen.

För att återkomma till det väsentliga, det blåa och vita. Till Hyséns försvar, om han nu skulle behöva något, hör till att det sällan kom några bollar att jobba med. I första halvlek, förutom friläget, hade han några bra sekvenser med bland annat ett skott efter en lång löpning som mynnade ut i en hörna. I andra halvlek kom bollarna mestadels i huvudhöjd framför en samlad och stabil italiensk backlinje. Inte den ultimata matchbilden för en anfallare.

Tobias Hysén, är bokstavligt talat värd guld, men hur mycket är väldigt svårt att svara på. Hans kompetens som fotbollspelare står sig lika bra som Marcus Berg när han stack till Holland, om inte bättre. Men främst hans ålder och kanske även delvis hans tidigare sejour i England spelar en stor roll i prislappen, men sinom tid kanske vi får reda på resultatet. Kanske skriver jag, för jag är trots allt optimistisk om att se Hysén i vårt lag även nästa år.

Landskampen får som helhet ett; Okej. Vänsterflanken, kan inte annat än få; Icke godkänt. Trots att jag själv inser att det är en träningsmatch av noll värde i realiteten och i värsta fall kan sucka lite lätt åt det- så fungerar inte alla så. Sparvens mamma var arg, sparvens pappa var arg, men argast av dem alla- det var sparven själv. Men då får man även ha i beräkningen att Djurgårdare aldrig har smakat mumma i Hammarbys läger även fast Dorsin idag får betraktas som ett ex.

17 kommentarer:

  1. Agree.

    Gött och synd på samma gång att Tobbe missade igår.

    Ingen som har några rykten om Kim? Skvallerpressen säger att han är påväg bort... En får innerligen hoppas att han stannar!

    SvaraRadera
  2. En ensam anfallare kan inte fungera när den offensiva mitten är helt värdelös. Elmander var planens sopa igår, hoppas innerligt att han aldrig får starta igen. Med blåvita ögon vore det ju underbart att se Pontus i den rollen från start, men det finns ju andra också. Men inte Elmander, han har inget på en fotbollsplan att göra.

    SvaraRadera
  3. ta det lungt....det var en träningskamp,Hamréns första och ett inte allt för B betonat Italien..

    SvaraRadera
  4. Hörde lite snack på stan (absolut inget rykte lr liknande). Eftersom Allkmar är påväg att gå i KK, (på grund av banken, deras huvudsponsor har begärts i kk)kan det vara så att Wernbloom kanske inte kan vara helt omöjlig att plocka hem? En tanke bara...

    Ursäkta alla paranteser.

    Sicken dröm..

    SvaraRadera
  5. PW har visát sig vara totalt oersättlig, please bring him back!
    Fast jag tror det ska mycket till, Alkmaar lär inte sättas i kk.

    SvaraRadera
  6. Tobbe är ihop med ragge dom enda i blåvitt som håller internationellt

    SvaraRadera
  7. Kim-ragge-gurra-hysén är blåvitts ryggrad. En himla stark sådan. Med gott om tillväxthormon på sidorna växer blåvitts slagkraft. Och nästa år satsar vi på knockout!

    SvaraRadera
  8. INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG

    SvaraRadera
  9. Jag åt pytt igår faktiskt. Sprutade ett stort jävla 18 över hela skiten med ketchupflaskan.

    SvaraRadera
  10. Skulle zlatan missa så skulle det varit årets räddning, nu var det Tobbe och då var det årets miss. HATA MEDIA!

    SvaraRadera
  11. Rei Leoni/ Inte alltför B-betonat? Well, jag tror inte en enda av de spelarna som stod på banan i går skulle ha spelat om det varit en VM-match som Italien spelade i stället för en vänskapsmatch...

    Så rätt B-betonat var det allt.

    SvaraRadera
  12. Tobbe stanna här hos oss!!

    SvaraRadera
  13. Chiellini och Di Natale hade lirat om de var VM. Annars bara truppbreddare.

    SvaraRadera
  14. Frankie & 14.55: Camoranesi (med reservation för stavfel) då? Är inte han a-lagare?

    SvaraRadera
  15. Camoranesi var med och tog guld 2006....var inte Gilardino med ?...kanske bara på bänk...hann inte se hela skiten...

    SvaraRadera
  16. Larse & il conte/ Ni förstod nog min poäng. Det var inte direkt så att det stod ett "lite B-betonat" lag på planen, det var ett rent B-lag. Sedan skulle jag inte sätta några pengar på att Camoranesi spelar när det väl bränner till framöver...

    SvaraRadera
  17. Japp ge Hamren och killarna tid!
    Det kommer

    Dessutom var det underhållande fotboll enligt mig vilket inte varit så vanligt de sista åren i landslaget

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.