2009/11/26

Blåvitt, ni gör fel som höjer biljettpriserna nu!

DEBATT. Blåvitt höjer biljettpriserna på årskorten med ett par hundra kronor, jag undrar varför? Som årskortsinnehavare har jag svårt att förstå varför man ska hämta hem eventuella publiktapp på just oss årskortsinnehavare.

Ni gör fel på Kamratgården som kommit fram till detta beslut. Behåll priserna på föregående säsongs årskort och garantera att man inte behöver betala mer så länge man "prenumererar" på detta kort, när tiderna förändras och ni vill höja priset ytterligare garanterar ni det priset. (Se exempel på Sportlife)

Ni gör fel som höjer årskortens pris när underhållningsvärdet sjunker! Vi kommer att spela matcher mot Mjällby och Åtvidaberg istället för Öis och Hammarby - två publikmatcher där man tidigare kunde ta extra betalt, jag blir så besviken när ni ska hämta in stålarna från den trognaste skaran av vår publik när kvaliteten på de matcher vi får se egentligen blir sämre!

Arbetslösheten i Göteborg ökar, folk kommer ha mindre pengar att röra sig med, mer ledig tid och dem ska naturligtvis Blåvitt locka till Gamla Ullevi. Det görs inte genom att höja priserna i den här svåra finanskrisen! "Folkets lag" ska ha priser som folk har råd att gå på! Folkets lag hade 2009 ökat publiksnittet med 4 183 personer och kommer tappa lika många om man inte drar i handbromsen genast. Snegla gärna över axeln på grönsvarta föreningen där allt slutade med pannkaka i deras iver att ta mer och mer betalt från publiken.

Detta speciellt efter en säsong där biljettsystemet krånglat hela tiden, där "påladdning" av Europamatcherna inte fungerade, där hundratals personer inte fick igenom jättelika gruppköp av årskorten inför säsongen, där biljettförsäljningen låg nere flera gånger om i slutet av året. Efter sådana fiaskon ligger det närmare till hands att kompensera sina trogna kunder, än att kräva mer betalt från dem.

Vi är inte svenska mästare och var med om den största förnedringen som jag varit med om som blåvit, och då är jag född –72 så jag är ingen rookie. Leverera och ta betalt där efter, vi sålde under 10 000 årskort 2009 på en ny arena vilket jag tycker är ett misslyckande av er på marknadsavdelningen. Vill ni komma upp i de summorna och behålla de trognaste måste ni genast tänka om.

Det går inte att bara höja priserna för att man har en ny arena (som dessutom varit värdelös utan oss supportrar, för arenan i sig är ett fiasko) Därför har jag några frågor som jag vill att någon från Kamratgården ska svara på, därav mejlar jag dem detta debattinlägg:

· Varför höjs priset på årskorten i just detta läge?
· Hur mycket kommer lösprisbiljetten att kosta?
· Borde man inte tjäna på att ha årskort? Säg nu inte att man får företräde till biljett i Euroleague och att ni bjuder på Svenska Cupen, det duger inte.
· Vad har ni planerat att göra till kommande säsong för att höja underhållningsvärdet och därmed motivera en höjning av priset?
· För två år sedan kostade Årskortet 1000:- i klacken, varför denna skillnad nu?
· Kan man få garantier på att det inte delas ut gratisbiljetter till någon av matcherna mot Trelleborg, Gefle, Mjällby, Åtvidaberg, Brommapojkarna, Häcken? (vi kommer troligtvis dra knappt 5 000 personer mot en del av dessa lag)
· Kommer det finnas fler toaletter och kiosker för att höja servicen åt publiken? (för som det är nu är situationen betydligt sämre än både gamla Gamla Ullevi och Nya Ullevi.)
· Får man rabatt om man är medlem i IFK Göteborg eller Änglarna som man fick förr?

Utan att motivera varför de höjer priserna så kan jag inte konstatera annat än att det är fel att göra det. Mitt i en ekonomisk kris där fler änglar än någonsin har förlorat sina arbeten, inte kan få extrajobb vid studierna, blöder ekonomiskt och har det allmänt tufft - skall inte deras största passion i livet bli dyrare bara för att IFK kan höja priserna. Det borde inte vara så som Blåvitt ökar sina intäkter i detta svåra läge.

Personalen på Kamratgården borde i stället förklara för medlemmarna hur vi kan gå back med flera miljoner på driften samtidigt som vårt publiksnitt för 2009 ökade med flera tusen personer? Det är en ekvation som Kamratgården bör stå till svars för - innan de höjde priserna för årskort till 2010. Det är en ekvation som inte går ihop.

164 kommentarer:

  1. Jävla märklig artikel. Klart man ska betala några korvören extra till blåvitt så de kan köpa hem Risp. Det räckar att dricka ett par öl mindre EN utekväll.

    SvaraRadera
  2. Många bra frågor som man gärna vill att Blåvitt ska motivera. Kan det göra det så helt OK. Har själv tänkt i de här banorna.

    SvaraRadera
  3. När det gäller underskott så beror väl det på att man sålt sig til Higab. Det är Higab som gör vinst när vi fyller Ullevi...

    SvaraRadera
  4. Äntligen! Det är tillåtet att kritisera och ifrågasätta..

    Vår förenings ledning är lika öppen som Sovjetunionen och när vi ifrågasatte sportchefen tyckte han att vi skulle lämna honom och hans arbetsuppgifter ifred.

    Nu skall vi se vad marknadsavdelningen svarar. Om de tycker sig ha tid.

    Förbannat bra artikel Ludovic.

    SvaraRadera
  5. Det var då ett ständigt jäkla gnällande på allt. Kom med lite konstruktiva förslag på hur man kan öka intäkterna och samtidigt attrahera mer publik. En öl mindre några matcher och man har sparat in det och isället bidragit lite mer till vår kära klubb.

    SvaraRadera
  6. Ja, jag undrar också varör man måste höja?? Det är alltid vi "trogna" som drabbas av höjningar, jag är studentjävel och har redan svårt att hosta upp 3000, nu blir det 3200, eller 3300. Klart alla såna höjningar svider rejält för en. Det finns alltid såna som försvarar höjningar med näbbar och klor, men nångonstans måste väl smärtgränsen gå även för dom?? Jag anser inte alls att de är fel att klaga och ifrågasätta saker och ting i våran förening, det betyder väl bara att man bryr sig eller???

    SvaraRadera
  7. Ni stackare som inte har pengar utan måsta sluta titta på fotboll pga höjning med 200 kr. Gör så här: spara en krona om dagen, kanske tom två kr. Då kommer ni ganska snabbt att få ihop de extra kronor som krävs. Man kan ju panta två burkar per dag. Eller en pet - då blir det ju över till en räkmacka oxå!
    Har ni flera tips på hur stackarna ska kunna spara 1-2 kronor per dag?

    SvaraRadera
  8. Håller inte alls med författaren.

    3000 spänn som det kostade mig förra året kändes som världens fynd.
    Varför vill man inte ge mer pengar till ifk??


    Arbetslösheten ökar men den stora majoriteten som har jobb har aldrig haft så mycket pengar över.

    SvaraRadera
  9. Håller med om att det är vansinne att höja när vi inte fick sålt över 10 000 i år.

    Det borde vara ett pris som gör det korkat att inte köpa. Som det är nu kan jag tänka mig att välja bort några av matcherna mot Gefle, BP, Trelleborg, Mjällby, ÖSK och Åtvidaberg.

    SvaraRadera
  10. första gången jag hört någon klaga på toaletterna på den nya arenan.. Och hur fan hade författaren tänkt att det skulle lösas?, riva och bygga nytt eller?

    ---

    Det enda jag vill är att man lär sig av misstagen med biljettsläppen.. det får aldrig bli som det blev mot aik solna igen.

    Släpp därför biljetter till årskortsinnehavare. Sedan till medlemar i IFK/SÄ på försäljningställen lokalt i Göteborg, Sedan en vecka innan match till evenemangarna/bortasupport.

    ---

    BÄSTA SÄTTET ATT STÖDJA BLÅVITT ÄR ATT KÖPA ÅRSKORT - No doubt

    SvaraRadera
  11. Problemet med IFK Göteborgs årkort är att det inte blir billigare att ha det jämfört med att ha lösbiljetter. Själv är jag en dåre som köper årskort trots att jag går fetback på det, då jag reser en hel del i jobbet och missar matcher. Men så länge man inte är i närheten av att fylla arenan varje match så kan rimligtvis inte årskortet vara dyrare än lösbiljett till alla matcherna...

    SvaraRadera
  12. Det finns billigare årskort än för 3000:-.
    2-300:- i höjning mycket? stanna hemma en helg så är det löst. Sluta lipa och prioritera rätt.

    SvaraRadera
  13. Att höja är givetvis fel i det att produkten inte förbättras till kommande säsong (iaf har man i det säljande läget inga garantier för det) och därmed känns en höjning inte motiverad.
    Man kan tjôta om en att man ska ge f-n i ett par öl ett par kvällar etc, ifjol fick jag som student ut c.a. 7500 i månaden, ett årskort kostade mig 3000 återstår således 4500, dra bort en tusing i månadskort som var ett måste för att ens ta sig till skolan, och vips har du 3500kronor som ska täcka "allt" den månaden, då är 200kronor en jävla skillnad.

    Att det sedan finns många som klarar det utan problem är en sak, fast det finns det alltid oavsett hur mycket det kostar.

    Eftersom det slår hårt mot de som redan har tufft att betala men knappt något mot de som inte hade några problem med fjolårets priser så kan man fråga sig om man verkligen ska slå ner på de som redan har det tufft.

    SvaraRadera
  14. har man inte råd ska man låta bli

    SvaraRadera
  15. Denna höjningen kanske räcker för att några slödder som inte hör hemma på fotbollsarenan stannar hemma!

    SvaraRadera
  16. anonym 09:47/ Vilken planet bor du på? De flesta har det tuffare nu än på länge. Din beskrivning från överklassen är inte speciellt träffande för oss vanligt folk.

    Jag håller med om att det är EXTREMT konstigt att vi kan höja vårt publiksnitt med flera tusen men ändå gå så mycket back på driften att vi knappt tjänar på proffsförsäljningarna i år!

    SvaraRadera
  17. Tur att baraben, till skillnad från en del stroppar, ställer sig på den vanliga mannens/kvinnas sida.

    SvaraRadera
  18. Mycket gnäll i artikeln. Funderar på årskort nästa år efter att ha testat arenan från olika platser under första året. Känns rätt oväsentligt med en mindre höjning.

    Däremot kan jag hålla med om att skillnaden mellan lösbiljetter och årskort är alldeles för liten vilket gör att det för min del inte spelar någon roll vilket jag väljer. Själv brukar jag missa 1-2 hemmamatcher per år pga semester etc och då går det väl ungefär jämnt upp med att köpa årskort.

    SvaraRadera
  19. Hade tänkt köpa årskort nästa år, men nu blir det absolut inget. Tyckte det va på gränsen för dyrt innan. :(

    SvaraRadera
  20. Ett vuxenårskort i klacken ökar med 50 kr. Om inte Blåvitt kan höja så lite efter säsongen 2009 är det SKANDAL. Glöm inte vilka fester det var på arenan.

    Annars får vi ha samma priser i all framtid.

    Kom igen nu killar. Det är fortfarande prisvärt att se på Blåvitt.

    SvaraRadera
  21. Sälj Hysén, Gurra och Ragnar. Köp Mourad, Fredrik Lundgren och Tom Söderberg.

    Då kan Blåvitt sänka priserna!

    SvaraRadera
  22. Tycker absolut tankarna i artikeln är värda att beakta.
    Kommer säkert förnya mitt årskort, men kan inte påstå jag tycker en höjning känns berättigad efter bara ett år. Med samma höjning varje år så kommer det i slutändan bli dyrt att kolla på sitt favoritlag, då man inte bara nöjer sig med publikmatcherna.

    SvaraRadera
  23. Mario Teran2009-11-26 10:51

    Anonym sa...
    Hade tänkt köpa årskort nästa år, men nu blir det absolut inget. Tyckte det va på gränsen för dyrt innan. :(

    26/11/09 10:30


    Men nu börjar det bli löjligt. Vi har en toppmodern arena, splirrans ny och på det en jävligt bra produkt i IFK Göteborg. Jag tycker att priserna är för låga faktiskt. Jämför med tramset dom sysslar med i Scandinavium och man inser att ett årskort är rena fyndet. Höjningen med ett par enstaka hundralappar känns mer än rättfärdigad.

    SvaraRadera
  24. Blåvitt har för mycket duktiga idioter bland sina fans för att kunna utvecklas som förening. Den här gruppen duktiga idioter tycker att Blåvitt gör rätt vad de än gör, hur de än gör, när de än gör det. Om Blåvitt bestämde sig för att byta namn till ICA Kungälv skulle dessa duktiga idioter försvara detta beslut in i döden. Dessa duktiga idioter inser inte att den här tidiga höjningen bör kopplas till det faktum att vi hade en jättelik publikökning snittmässigt i år, men trots det går back på driften. Nu är risken att man i stället bromsar in publikökningen för att man tror att man kan tjäna sina pengar på de mest trogna fansen. Dessa borde i stället premieras och lösbiljetterna höjas ett rejält snäpp. Det ska ju vara så att de som alltid är föreningens hjärta får tillbaka mer från IFK än de som bara kommer då och då.

    Allt annat är skandal.

    SvaraRadera
  25. Mario Teran/ Nu snackar du rejält i nattmössan. Frölundafansen får ju DUBBELT så många matcher för sina pengar. Så hur fan kan du jämföra dessa ting? Snarare så är ju IFK:s årskort DYRA i jämförelse med den produkt som hockeyfansen i stan får.

    SvaraRadera
  26. ÖIS är borta. Mycket talar för att de får svårt att komma tillbaka. Sist de ramlade ur tog det två år att gå upp till Allsvenskan igen, bara för att ramla ner i SE omedelbart.

    GAIS trend pekar knappast uppåt utan har mer drag av "hålla näsan ovanför vattenytan".

    Häcken slutade femma och kommer med stor sannolikhet få behålla sitt lag intakt. Ekonomin är bra och föreningen tar ett stort kliv framåt i och med Gothia Park Academy...och man var det första lag att ta poäng av IFK på Gamla Ullevi för att inte prata om 4-1-segern på Rambergsvallen och det faktum att man vann stans derbyliga. En säsong gör ingen sommar men klubben har goda förutsättningar.

    Fotbollskartan i Göteborg håller på att ritas om.

    Sant är att av de fyra göteborgslagen har Häcken minst supporterskara MEN...det är IFKs supportrar som avgör om derbyt IFK-Häcken ska vara något mer än en gäspning för blåvitt. Chansen finns att bygga upp en ny rivalitet inför framtiden vilket är till gagn för hela fotbollskulturen i Göteborg.

    Det är egentligen bara att bestämma sig, ytterligare en gäspmatch eller ett derby med framtida potential.

    SvaraRadera
  27. Man måste väga in inflationen med. Den motiverar en prishöjning.

    SvaraRadera
  28. anonym 11:00/ Inflationen? Hahaha, så inflationen har från 2009 till 2010 berättigat en tioprocentig biljettprishöjning? Hahaha, snälla snälla uttala er inte om saker ni inte har någon som helst koll på.

    SvaraRadera
  29. Bra att dom höjer priset så att vi kan få bort supportrar som inte kan sköta sig,men fram för supportrar som sjunger högt å glatt.
    Forza blåvitt

    SvaraRadera
  30. Är det redan klart att lösbiljetterna inte ökar i pris? Jag hittar inte någon information om lösbiljetterna, alls.

    Humor förövrigt att vissa gnäller. Känns som att det är samma personer som auktionerar ut sitt årskort på Tradera till matchen mot AIK.

    SvaraRadera
  31. Detta kan vara det absolut märkligaste inlägg jag läst på denna sidan.
    Så som jag förstår detta, så är detta Barabens åsikt och inte en enskild skribents. Om så inte är saken, så borde denna artikel inledas med liknande den text som ni har vid gästkrönikor. Även om det är så att en av "era egna" skrivit texten.

    Årskorten förra året låg på en bra nivå, med tanke på att vi fick en ny arena med allt vad det innebär. Om vi jämför de priserna med de andra lite större lagen, så ligger vi på en bra nivå.

    Den höjning på 200-300 kr, är väl för f-n inget som kan få någon att INTE köpa ett årskort?
    Ni har vetat om i minst en säsong att kortet kommer att kosta MINST detsamma som de gjorde i år. Har ni då inte haft vett att klara av att spara undan 200 kr mer än det ni hade räknat med, så är det nog läge att lägga upp en personlig budget.
    200 kr höjning, innebär att ni har 17 kr mindre att spendera varje månad. 17 KR!! Att inte klara av detta, är en ordentlig jävla sne prioritering!

    Jag är inte rik på något sätt, och har inget välbetalt jobb. Men ändå är det som ngn skrev ovanför. De som har jobb idag, har mer pengar i plånboken varje månad än vad man haft tidigare år. Det är fakta, och har inget att göra med överklassjobb, så lägg ner det skitsnacket.

    Sedan finns det även en del rena sakfel i artikeln.
    Sportlife, har ingen garanti att du får behålla ditt pris. Jag är själv medlem på stället, och det är små höjningar med jämna mellanrum.

    Att Kamratgården måste stå till svars för att klubben går back på driften, är ju inget som är en direkt överraskning. Vi har ju vetat om detta sedan början av säsongen, då klubbarnas avtal med HIGAB redovisades. Så där måste du nog ta reda på mer fakta innan du slänger ur dig sådana saker.

    Som en avslutning, så kan jag meddela dig att det finns en helv-tes massa jobb på jobbmarknaden. Att studenter och andra som idag är arbetslösa, inte anser att t.ex ett städjobb eller parkeringsvakt osv är tillräckligt "bra" eller "fint", är snarare deras egna problem.
    Ta de jobb som erbjuds istället, i väntan på ditt drömjobb. Men vill du hellre gå fattig och klaga över hurt dyrt allt är, istället för att ta ett jobb som inte anses ha status, så är du välkommen.
    Men skriv inga krönikor där du tycker synd om dig själv och andra som inte har råd att spara 17 kr per månad.

    Om vi har ett gemensamt mål, att få IFK Göteborg till att bli storklubb på nytt, så är det kanske värt att inte köpa den där chipspåsen på ICA 1 gång/månad.
    Låt bli att köpa smågodis för 17 kr/månad, så har du ju löst ditt årskort.

    KÖP ÅRSKORT 2010!

    /Slang

    (är medveten om att jag retar jäkligt många med detta inlägget, men jag kan bara inte förstå hur vissa resonerar)

    SvaraRadera
  32. Helr ärligt. Om man är student och har ont om pengar varför väljer man sittplats?

    SvaraRadera
  33. --> Anonym 10:55

    Är du riktigt dum i huvudet, eller har du bara otur när du tänker???

    SvaraRadera
  34. Anonym sa: "första gången jag hört någon klaga på toaletterna på den nya arenan.. Och hur fan hade författaren tänkt att det skulle lösas?, riva och bygga nytt eller?"

    Om du gör ett besök på nya arenan och behöver gå på toaletten kommer även du vara skeptisk, vet inte exakt ur många miljoner som läggs för att fixa "motstånden" till vibrationerna i backen men lägg till en bråkdel av den summan och det lär vara en lätt match att fixa pissoarer som sväljer 50pers åt gången under läktarplats på de olika sektionerna..

    Jag tycker det är ett hån mot oss supportrar att man redan efter en säsong höjer årskortpriset när vi tappar publikmatcher som Öis och Hammarby.

    Jag tycker Blåvitt är en bra produkt och har därför haft årskort över 10år, men jag är mån om att behålla den fantastiska stämning som varit på arenan i år. Men tyvärr är jag helt säker på att årskortsförsäljningen kommer backa i antal (inte i intäkter) pga. denna "lilla" höjning.

    Och helt övertygad om att vi kommer tappa rejält i publikligan..

    Och för dem som tvivlar:
    JAG ÄLSKAR BLÅVITT!

    SvaraRadera
  35. Och helt övertygad om att vi kommer tappa rejält i publikligan..

    Ja jävlar, 17 kronor om dagen och vi kommer att tappa rejält. Antingen underskattar du våra supportrar eller så har vi en stor samling mongon i behjov av en förmyndare i leden.

    Jag håller förövrigt helt och fullt med signaturen Slang.

    SvaraRadera
  36. det känns lite som att "vi gnäller för gnällandets skull". Har det blivit ett självändamål att gnälla på Baraben?

    SvaraRadera
  37. Slang/ Varför skulle det vara BaraBen:s åsikt om det inte står under underteckningen BaraBen.com?

    Sedan är dina resonemang rätt så löjliga med, "faktafel jag har ett kort på sportlife". Men då har du ju inte tecknat ett med prisgaranti. Jag har själv ett sådant, fast på Sats.

    SvaraRadera
  38. Slang, du verkar ju vara helt tom i bollen. Du säger att du känt till sedan i våras att vi ska gå back på driften och tycker därför inte att det är värt att kritisera? Snälla du lilla pojk, väx upp nu. Det är ju en företagsekonomisk katastrof som IFK presenterar på årsmötet som förra årets resultat.

    Oj denna jante som säger att IFK är heligt från kritik är så fruktansvärt kontraproduktiv för Blåvitt.

    SvaraRadera
  39. Lek med tanken att samtliga årskort kostade 3000:- förra året och höjs i år till 3300:-.

    Vi har 5000 pers som köper årskort vilket innebär en intäkt på 16,5 milj.
    Förra året fick vi in 15 milj. på samma antal årskort.

    Om vi i år skulle sälja 400 st årskort färre i år, så skulle vi ändå gå plus rent ekonomiskt.

    Något säger mig att vi kommer att sälja ungefär lika många årskort som förra året. Den stora skillnaden kommer nog snarare vara att vissa kommer att byta sektion från t.ex klacken till Levande Sittplats. Eller från familjeläktaren till YF osv.
    Det bör innebär en ganska stor skillnade i intäkter för IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  40. anonym 11:36/ Lek med tanken:

    IFK Göteborg höjer priserna på lösbiljetter och på så sätt tjänar in sina pengar på dem som inte är de mest trogna utan på dem som kommer då och då. Lek med den tanken.

    SvaraRadera
  41. Det som får mig att reagera är att skillnad mellan årskort och lösbiljetter är så liten. Grejen med ett årskort är väl (förutom att stödja sitt lag) att man skall tjäna på det i jämförelse med att köpa en biljett till varje match? Jag förstår varför folk som inte är inbitna supportar står över att köpa årskort i ett sånt läge. Om man alltid är ute i god tid före en match så borde man inte ha några problem att försäkra sig om en biljett o då kan det snarare vare billigare att köpa lösbiljetter. Det hade varit intressant att höra Blåvitts resonemang kring frågan och vad som ligger bakom de priser de har satt.

    SvaraRadera
  42. Wellington:
    Herregud vilka härliga kommentarer du kommer med. "Du verkar ju vara tom i bollen" och "Snälla du lilla pojk, väx upp nu".
    Härligt att vi kan hålla det på en bra nivå.
    Antagligen är jag äldre än vad du är, och min pappa är starkare än dion ;)

    Det är ingen som säger att man inte skall kritisera Blåvitt. Ingenstans i min text skriver jag hellre detta.
    Däremot, så bör man kanske se över vad det är man kritiserar. En prishöjning på årskorten med 17 kr/månad, är kanske inte hela världen.
    Att vi däremot återigen lyckats (misslyckats?) med att hålla oss på rätt sida av lagen vid en värvning, är en sådan sak som verkligen borde kritiseras.

    Och nej, att driften gick med minus är inga nyheter och är något som redan ältats fram och tillbaka både via media och olika forum för oss blåvita.
    HIGAB (och de kommunpampar som då var ansvariga) körde över klubbarna. Valet hade antagligen varit att antingen spela på Nya Ullevi, eller också att svälja att hyrorna blir skyhöga men istället få en ny arena med allt vad det innebär för publiken och tryck på läktarna samt positiv publicitet i media.
    Därför anser jag inte att det är något som behöver tas upp igen, då den saken redan är utredd.
    Kamratgården är nog jävligt medvetna om att det är ett skitavtal som de har med HIGAB. Men hur hade det hjälpt om IFK hade gått ut i media och bekräftat att man är missnöjd? Eller vill du att de som är ansvariga för ekonomin skall få sparken? Eller vad är det du vill få ut av saken? Ett utspel av IFK Göteborg där man redan bekräftar det som skrivits i media för ca 10 månader sedan, gör nog ingen större skillnad.

    /Slang

    SvaraRadera
  43. anonym 11:40/ Lek med tanken:

    Att IFK Göteborg behåller priset på årskorten och höjer priset på lösbiljetter. Allt detta för att gynna de som är trogna och alltid går på matcherna.
    Man tappar då de spontanbesökare och evenemangssupportrar som annars hade kunnat tänka sig att gå (Lex GAIS). Detta gör istället att man får en utebliven intäkt, som man hade räknat med från första dagen.
    När resultatet för året sammanfattas så har man inte sålt fler årskort än föregående år och har dessutom haft ett lägre publiksnitt.
    Lek med den tanken.

    SvaraRadera
  44. Slang//"Den höjning på 200-300 kr, är väl för f-n inget som kan få någon att INTE köpa ett årskort?
    Ni har vetat om i minst en säsong att kortet kommer att kosta MINST detsamma som de gjorde i år. Har ni då inte haft vett att klara av att spara undan 200 kr mer än det ni hade räknat med, så är det nog läge att lägga upp en personlig budget.
    200 kr höjning, innebär att ni har 17 kr mindre att spendera varje månad. 17 KR!! Att inte klara av detta, är en ordentlig jävla sne prioritering!"

    Det handlar ju mest om att de som inte köpte förra året pga. priset Inte gör det iår heller..men om man garanterar ett pris som Sportlife gör (de har blåst dig, gäller bind.12mån avtal, Auotogiro..låter du det rulla på höjer de INTE priset) får man ju alla som har årskort att behålla sitt för man vill inte chansa på att det blir dyrare om man ska teckna om, man får dessutom folk att teckna sig så fort som möjligt då man vill teckna sig till det låga priset..jag försökte vara kreativ och komma med FÖRSLAG på vad man kan göra och inte bara dissa!! Har Du något förslag eller vad gör Du för att vi ska få fler åskådare till GU?

    SvaraRadera
  45. IFK Göteborg suger pengar ifrån sina trognaste fans. Blir det prishöjning blir det bojkott!

    SvaraRadera
  46. Jo våra andra lag har ju verkligen visat hur mycket extra folk det kommer när man dumpar priser.

    SvaraRadera
  47. Optimus Prime2009-11-26 11:55

    Folk som säger "jag hade köpt årskort om det så kostade 10 000" är de som är verkliga fotbollsmördare. Vill ni att fotboll ska bli någon jävla överklassport där de tusen rikaste i regionen har råd?

    SvaraRadera
  48. anonym 11:53/ Våra andra lag? Vadå våra andra lag? Gais chockhöjde och fick verkligen ingen publikökning...

    SvaraRadera
  49. Anonym 11:45/ Du snackar om driften av ARENAN men i texten och i kommentarerna kritiserar ju folk DRIFTEN AV IFK GÖTEBORG. Två jävligt olika saker, så du svarar på något helt annat än vad de kritiserar. Häng med nu.

    SvaraRadera
  50. Slang, du hetsar upp dig och skriver ena och andra i långa inlägg.

    MEN:

    Du pratar om en helt annan sak än den som Ludovic tar upp, det gäller ju driften av IFK Göteborg som går back TROTS att vi ökar vårt publiksnitt rejält.

    Driften av arenan har Blåvitt ingenting att göra med. Du har missförstått rätt rejält här kompis.

    SvaraRadera
  51. Ludovic:
    Det är bra att komma med förslag, men vissa saker måste även vara genomförbara och försvarbara rent ekonomiskt. Finns det utrymme för en prishöjning, vilket det definitivt gör i IFK Göteborgs sits, så är det rent av korkat att inte höja priset.
    Självklart, så är det ingen som accepterar en prishöjning med flera hundra inför varje säsong då det till sist hade slutat på samma sätt som Chelsea. Men det behöver vi knappast oroa oss för.

    Vi hade för låga priser förra året, med tanke på det lag som IFK Göteborg är. Vi spelade den gladaste fotbollen (iaf fram till uppehållet) och det var feststämning varje match. Vi har aldrig fått så här mycket positiv kritik i media för vår publik. Sådana saker drar folk till nästa match, och då även förhoppningsvis till fler matcher under året (eller kanske t.o.m ett årskort).

    Det finns andra saker som man kan göra istället för att frysa priserna på årskorten. En höjning i år med 200 kr, behöver inte vara svår att motivera.
    Med tanke på den totalsuccé som "Snart skiner Poseidon" innebar, så hade man kunnat spinna vidare på den saken.
    T.ex så hade man kunnat höja priset med 200 kr, men man lägger till en halsduk till alla som köper årskort. Detta erbjudande tillsammans med några fräscha bilder på halsdukshav från GU, kunde ligga på hemsidan som en blänkare eller vara med som bakgrundsbild på annonserna i media.
    Allt för att skapa en "vi"-känsla på läktarna, och för att locka att på ett aktivt sett vara en del av den otroliga stämning som vi ändå hade denna säsongen på läktarna.

    Det finns massor av sådana saker man kan göra för årskortsinnevarna. Även det där med förtur till biljettsläpp, eller att man kanske får köpa en extra biljett samtidigt som man köper sin egen (för att kunna ta med en polare) osv osv.

    Bra ändå att de flesta håller diskussionen på en OK nivå.

    /Slang

    SvaraRadera
  52. Anonym 12:00

    Ber om ursäkt om det är så att jag missat delen med driften. Utgick ifrån att våra avtal med HIGAB påverkade det ekonomiska resultatet. Om det är så att våra intäkter från matcherna, samt den hyra som vi betalar till HIGAB, inte har med diskussionen att göra så backar jag.
    Då är det jag som har missförstått saken.

    Däremot så anser jag fortfarande att 200-300 kr inte är någon större fara med tanke på omständigheterna ;)

    /Slang

    SvaraRadera
  53. Jag får ut ca 10 tusen i månaden på min a-kassa... har bil lån på 126.000 betalar 1999;- i månaden + bensin å försäkring ca 1500;- till i månaden, comhem combo med bredband, tele och tv (canal + och säsongskortet) som kostar 900;- i månaden, Hyran ligger på 4500,har hund som kostar mig ca 700;- i månaden + övriga småräkningar som mobil, hemförsäkring, a-kassa, sparande (1000;-) mm som ligger på runt 3000;- sen ska ju man leva oxå, magen behöver mättas och säg att det går 2500 till mat i månaden..... man hamnar på ca 13.000 i månaden! HUR jag klarar mig, ENKELT, jag sparar pengar... som kommer till användning vid antingen tragiska händelser som att förlora jobbet, eller att ta från sparpengarna till helt underbara saker som ett årskort till blåvitt, ALLA kan betala ett årskort till blåvitt oavsett om det kostat 5000;- ÄR så JÄVLA trött på folk som gnäller sig igenom livet och gnäller på marginella kostnader, speciellt när pengarna går till nått som du älskar....

    TÄNK om och bete er som blåvittare och börja SPARA PENGAR... ett steg i rätt riktning är att betala tex 350 kr i EXTRASKATT varje månad som ni kommer att få tillbaka vid skatteåterbäringen, Där har ni erat fokking årskort!

    Pengar är inte ALLT men blåvitt ska betyda ALLT för ALLA blåvittare.

    // Knegarn

    SvaraRadera
  54. Slang, driften av föreningen IFK Göteborg är ju en helt annan sak än driften av Gamla Ullevi. Jag tror du blandat ihop saker här.

    SvaraRadera
  55. Varför måste allt bli dyrare jämt då???? studiemedlet för min del går inte upp med lika mycke som räkningar, hyra och årskort gör tex. Så ni som klagar på "slöddret" som inte har råd är fan i mig jävla klassförädare och inget annat. Fotboll ska fattig som rik ha råd att gå på. Jag kommer, trots att jag har ont om pengar köpa ett kort för 3200, eller 33oo iaf. Även om de kommer svida rejält i plånboken. Men skillnaden mellan årskort och lösbiljetter borde skilja mer, och ni som inte tycker de är fan konstiga !!!!

    SvaraRadera
  56. Jenson Button2009-11-26 12:27

    "Anonym sa...
    IFK Göteborg suger pengar ifrån sina trognaste fans. Blir det prishöjning blir det bojkott!

    26/11/09 11:53"


    Det hoppas jag, för din typ är verkligen ingenting jag önskar se på vår arena.

    SvaraRadera
  57. Anonym sa...
    Varför måste allt bli dyrare jämt då????


    Ja, fundera på det du. Varför kostar det inte en krona att gå på bio längre som det gjorde på 50-talet? En mer befogad fråga: Varför blir alla dummare?

    SvaraRadera
  58. Horrace/ Smart att du kallar folk dumma men tycker att en 10 procentig ökning mellan två dagar är en rimlig prisutveckling. Hur dum är inte du på en skala då?

    SvaraRadera
  59. Höj gärna lite till! Jag tycker det är bra att man drar in mer pengar till organisationen. Sämre matcher mot Åtvid och Mjällby? Snarare mer blåvittmål att se fram emot!

    SvaraRadera
  60. I min mening har Blåvitt allti ett högt underhållningsvärde. Jag köper årskort i år. Skit samma vad priset är. Det är ju Blåvitt vi får se! Om det är Hammarby eller Mjällby som står för motståndet spelar för mig ingen roll alls. Det är ju inte motståndarlaget jag är intresserad av. Och servicen ÄR bättre på Nya Gamla Ullevi. Vem minns inte sunk-kiosken i hörnet Norra/Östra..?

    SvaraRadera
  61. Håller fotbollen på att bli någon jävla överklassport likt hockeyn, eller vad är det som händer...

    SvaraRadera
  62. Jag hade inget årskort säsongen 09. Arenan var ny, och jag ville "hora runt" lite, prova en ny plats varje match. Jag är övertygad om att jag kommer köpa årskort nästa säsong, trots att jag suckade djupt när jag såg att priset ska gå upp, och suckade ännu djupare när jag utförde den enkla ekvationen (pris för årskort)/(antal hemmamatcher). Inte alls stor skillnad jämfört med löspris.

    Att priserna går upp, det accepterar jag (om än motvilligt p.g.a. begränsad ekonomi). Men, som många har påpekat här, är det helt oförklarligt att man knappt ska spara på att prenumerera på en plats!

    SvaraRadera
  63. Jag har inte något mot att det höjs lite, men jag har stora problem med att det höjs successivt, vilket det gör. Det har höjts två år i rad nu, fortsätter det så här så kommer biljetterna bli jävligt dyra om bara 3-4 år, vilket inte är bra.

    SvaraRadera
  64. Till alla er som jämför årskorten med lösbiljetter: Lösbiljettpriserna är från den gångna säsongen och kommer också dom att gå upp ca 10%! D.V.S DET LÖNAR SIG BRA MED ÅRSKORT NÄSTA SÄSONG OCKSÅ!! Inget mer dumt gnäll om detta nu!

    SvaraRadera
  65. Bra skrivit.
    Även om många här inte kan förstå att folk faktiskt struntar i att köpa årskort/gå på matcherna för att det kostar några kronor extra, så är det tyvärr så.

    Folk är mycket snålare än man tror.

    Det bor en mille i Gbg med omnejd.
    Under tiotusen årskortsinnehavare är inte bra.
    Ca 13-14 tusen i snitt under SM-guldjakt är inte heller bra.

    Fan att vi inte har samma sköna mentalitet här i Sverige som i England när det gäller att fysiskt närvara på arenan när ens lag lirar.

    SvaraRadera
  66. Senaste

    Då är det dom snålastes val.
    Det är väl helt ok att köpa löst om man pallar med det under en hel säsong. Dessutom får man köpa till svenska cupen samt riskera att bli utan på stortmacher och europa league.

    Tänk om vi får möta Liverpool på gamla ullevi. Då har årskortarna förtur...

    SvaraRadera
  67. Anonym 12:39
    Du får det att låta som att alla som går på fotboll går runt i kläder från UFF eller Frälsis.

    Kolla på ungdomarna idag och kidsen som springer runt på läktarna. De lägger mer pengar per år på att ha ett schysst vax i håret än vad ett årskort kostar.
    De har byxor som kan kosta flera tusen, bara för att det är ngn som har kladdat med en pensel på bakfickorna.
    De har mobiltelefoner som har så avancerade funktioner att hälften vore nog.

    Det handlar återigen om prioriteringar. Väljer man att lägga sina pengar på krogen, eller på att köpa flashiga kläder, eller köpa en ny mobiltelefon varje år osv osv.
    Välj istället att köpa ett årskort, och kanske lägga lite mindre pengar på något annat.
    Har du inte råd, så skaffa dig ett extra jobb. Om det inte är intressant att slita lite för att få det man vill ha, så är det snarare hos dig som problemet ligger.

    Är så jävla trött på alla ungar som tror att allt i livet är gratis, eller att föräldrarna har så mycket pengar i fickorna att de aldrig kommer att ta slut.
    Istället för att önska dig en ny dator som du sitter uppe hela nätterna framför, så kanske folk kan önska sig ett bidrag som kan hjälpa till vid köp av ett årskort?!?!?!

    /Danne

    SvaraRadera
  68. men oj, 200 spänn!! hemskt mkt att gnälla om....panta några burkar extra eller skit i dom sista ölen de följande 2-3 ggr du går ut så har du höjningen täckt. Plastsupportrar...

    SvaraRadera
  69. Horrace:

    Du verkar ju bara va helt dum i huvudet, tragiskt men sant.

    SvaraRadera
  70. Sluta lipa. 300:- blir 15:- per match, då är inte svenska cupen medräknad, tror nog att IFK har motiv för höjningen...

    SvaraRadera
  71. Tycker man kan höja priserna om de som redan har årskort kan få förnya till samma pris som förra året.

    Annars håller jag helt med artikelförfattaren.

    SvaraRadera
  72. "Toppmodern arena"

    Det är en budgetarena som är nybyggd, det innebär inte att den är toppmodern.

    Om Saab beslutar sig för att bygga den gamla 99:an igen så innebär det inte att den är toppmodern, bara nybyggd.

    SvaraRadera
  73. Det här snacket med att man ska köpa prishöjningar för att "stödja sin kära klubb" håller jag inte med om, det är higab och hutlösa spelarlöner man stödjer i så fall.

    Man ska väl för fan ha råd att gå på fotboll i Allsvenskan?!?!?!

    SvaraRadera
  74. Marknaden styr, så som allt annat. Alla vill tjäna pengar åt sin verksamhet, så även blåvitt.

    SvaraRadera
  75. Äh, får bli ett SMS-lån så löser det sig!

    SvaraRadera
  76. Välkomna till 2010, priserna är som föregående skribenter sagt inget att gnälla om. Några hundra kronors höjning, köp några öl/drinkar mindre nästa utekväll!

    Skäms för att vara ängel när jag läser gnäll om hundralappar hit och dit.

    Vill ni missa en eventuell guldmatch i år igen?!
    Stöd IFK - Köps årskort!!!

    SvaraRadera
  77. Jag tycker att priserna är för låga faktiskt. Jämför med tramset dom sysslar med i Scandinavium och man inser att ett årskort är rena fyndet. Höjningen med ett par enstaka hundralappar känns mer än rättfärdigad

    Vad är det för jävla logik? "Höjning med ett par enstaka hundralappar"? Om ett par år är det ingen skillnad på IFK Göteborg och Frölunda Indians om den här utvecklingen fortsätter. Den dagen inte vanligt folk kan gå på fotboll får det fan i mig räcka. Då ser jag matchen hemma istället för något Skandinavium på Ullevi vill jag inte uppleva. Snacka om en helt förstörd sport.

    SvaraRadera
  78. Först och främst så är det ifk och inte higab som får pengarna.

    För det andra så är det bara sittplats 6-7% LS och barnfamilj 10%, klacken 3%.

    Övriga har ju samma priser som tidigare. Det finns alltså riktigt billiga platser precis som tidigare.

    SvaraRadera
  79. Tänk på att ölen är 2 för 1 om du kommer en timme innan matchen på LS! Kom i tid så kan man ju spara en slant:)

    Har dock en annan idé! Strunta i att dricka 6 öl över hela säsongen för de pengarna går direkt till Higab ändå och sponsra Blåvitt med 200 kr till.

    SvaraRadera
  80. Men baraben gnäller ju på ALLT. Det är klart att man kan ifråga sätta saker som inte är rätt men, va fan.

    Argument 1. Vi vill ha bättre spelare, bredare trupp, nyförvärv och förlänga kontrakt med gurra, hysen, kim etc. Var ska pengarna komma ifrån? Och vad är det för jävla snack att de vanliga plåtarna inte kommer höjas? Det är klart som korvspad att även de kommer att vara dyrare.

    Argument 2. Har vi inte ambitionen att vara bäst i Sverige? Se AIKs priser (här http://www.aikfotboll.se/TextPage.aspx?textPageID=1703). De säljer fler och dyrare årskort.

    SvaraRadera
  81. Åh vad naiv du är Ludovic.

    Klart vi trogna får ta smällen, vi kommer att betla lite extra om det så behövs. Vi blir sura, men tar prishöjningen och köper våra årskort ändå.

    Det skulle dock inte medgångarna göra. Därför höjs årskorstpriserna.

    SvaraRadera
  82. Jag skall inte nämna något om prishöjningen av årskort.

    Men många här inne verkar jämföra 2010-års årskortspriser med 2009-års lösbiljettspriser.

    Vad jag vet har lösbiljettpriserna för 2010 inte släppts ännu? Om de har gjort det, ge mig gärna en länk.

    SvaraRadera
  83. För er som diskuterar sparande och 17:- i månaden osv. det HANDLAR INTE om den "trogna" publiken..Vi kommer ändå!! Jag är rädd att en höjning inte kommer öka publiksnittet utan sänka det!!

    Jag vill att de som vacklar ska köpa årskort, marginalarna ska komma. Detta är inte rätt sätt!
    Jag vill ha 12000pers mot Mjällby, Åtvid, Bp, Röva, Gefle, Trelleborg och FULLSATT mot resten..som läget är nu kommer knappt årskortinnehavarna dessa matcher. Vi kommer ha ett snitt under 6500pers..säg att jag har fel, SNÄLLA!
    Säg att jag kommer från en annan planet och att detta inte är sant!
    Vi är blåvitt och vi har lapp på dörren, hmm Nyp mig i armen någon!


    För er som snackar om en fullsatt arena och lapp på dörren tror jag det bara hände en gång detta året och det på en ny arena mot Aik i en avgörande final och då var det 16500pers på plats..

    Slang// Gillar ditt förslag med halsdukar eller varför inte Startelvan gratis i telefonen för årskortinnehavare, något unikt när man tecknar sig för en plats, marknad AGERA, gör om gör RÄTT!

    SvaraRadera
  84. Visst fan är det värt varenda krona men tänk så här. Lösbiljett kostar nu 230 kr. Nu blir kostnaden för varje match med årskort 220kr. 10 ynka kronor. Det är nog den minsta skillnaden på lösbiljett kontra årskort i hela världen.

    Jämnförelse mot frölunda. Där har jag årskort på Sektion B. Kostnad per match 138kr. Lösbiljett kostar för den sektionen 170kr plus extra avgift till ticnet. Så alltså runt 40kr per match + att man skall få en gåva. Offtast en match tröja. Vilket jag tycker är en fair kostnadsrisk man tar med årskort.

    Greven out

    SvaraRadera
  85. snitt på dessa matcher: Mjällby, Åtvid, Bp, Röva, Gefle, Trelleborg

    SvaraRadera
  86. IFK hade under 9200 en eller två gånger iår och med den positiva känslan av vår publik från 2009 blir det inte sämre 2010.

    Vi kommer aldrig dra över 10000 på alla matcher om det så var gratis.

    Däremot hoppas jag att ingen match drar mindre än 8000 nästa år.

    SvaraRadera
  87. Trots höjda priser inför i år så hade vi under 10 000 vid tre allsveka tillfällen.
    Priset ligger kvar som förra året sedan tidigare. På dom platser med mer tryck har vi höjnigar på 3-10%.

    Man ska nog inte dra för stora växlar på det?

    SvaraRadera
  88. Jag är rädd att det är precis sådana här artiklar som kan få folk att INTE köpa årskort precis på samma sätt som folk inte går på fotboll bara för att GP skriver illa om oss.
    Om vi idag har folk som tvekar på att köpa årskort så lär det inte bli bättre av att alla sitter och kräker ur sig och klagar på att det är för dyrt.
    Sitter du och tvekar så behöver du snarare folk som säger att "jäklar sicken stämning det är på Gamla Ullevi, det vill jag inte missa nästa år så jag köper ett årskort i år!".

    SvaraRadera
  89. Nu snackas det lösbiljettpriser igen.
    VART HITTAR JAG DESSA FÖR 2010?

    Vad är det som säger att priset på dessa inte höjs?

    Källa tack?!

    SvaraRadera
  90. Så fort det går lite troll i maskineriet så kommer inte spontanpubliken, detta gäller alla lag.

    Ang årskortet så vad är skillnaden på 3000 eller 3300. Allvarligt 300 hundra. Kan förstå lite mer om det hade varit en "lax" i höjning.

    SvaraRadera
  91. Då var det avgjort. Jag och fem polare till mig skiter i årskort nästa säsong. Vi kommer att se de flesta matcherna hemma hos någon av grabbarna istället och endast kanske gå på några få toppmatcher.

    SvaraRadera
  92. Bra artikel av Ludovic!
    Köper man ett säsongskort, så skall kortet vara så förmånligt, att lönar sig ekonomiskt. Marknadsföringen kring matcherna är urusel, och det gäller alla lag som spelar på GU.
    Derbyna säljer sig själv, men resten då? Storsatsa på de mindre matcherna, som ex. Mjällby, Åtvid, Trelleborg m.m

    SvaraRadera
  93. Är priset rätt satt kommer många köpa årskort. Är det för högt blir det som vanligt.

    Konsumenterna avgör hur bra priset är.

    Det kommer antagligen komma lockpriser till sommarmatcherna mot mindre lockande lag, så ekonomiskt sett är årskort inget smart val.

    SvaraRadera
  94. Bra att foten sätts ner nu gällande priset (köpte årskortet igen för 30 min sedan, Sittplats då), Personligen gör jag mig råd och åker 22 mil för o va på plats vid match på hemmaplan MEN jag gillar inte att priserna sticker för ny rekryteringens skull. Jag vill inte att den mentala spärren ska hindra folk från att komma.

    Jag ser hellre 12 000 på läktaren som gått billigare på matchen än 10 000 som betalat mer och i slutändan ger mer avkastning.

    Tycker att frågan är värd en motion på årsmötet o vill härmed uppmuntra Ludovic att skriva en utifrån sina tankar.

    Vi har en mycket fet stab på marknadsavdelning 12 st om souvernierna ingår i paketet och promotion. Då talar vi om nyckelfunktioner. kan man inte prestera bättre utan att höja biljettpriserna? Klart man kan!!!

    Det jag vill se är att antingen kommunicerar man med oss trogna o ställer frågor eller så levererar man själv.
    Billigare årskort JA (vill helst se halva priset) men finns det skäl som kommmuniceras om och där vi är delaktiga så kan jag även tänka mig en höjning

    SvaraRadera
  95. "Anonym sa...
    Då var det avgjort. Jag och fem polare till mig skiter i årskort nästa säsong. Vi kommer att se de flesta matcherna hemma hos någon av grabbarna istället och endast kanske gå på några få toppmatcher.

    26/11/09 15:26"


    Skönt att vi blev av med er 5. Sådana typer vill jag ändå inte ha bredvid mig.

    Att gnäll bara för gnällandets skull urholkar hela Baraben. Man motiverar inte priset med tanke på vilka lag som kliver upp/ramlar ur, hur fan tror du att det hade sett ut?? Den marginella prishöjningen ser jag som helt befogad. Ni som gnäller, spara undan pengen för den där bengalen du tänkte kasta in istället. Det vinner alla på.

    SvaraRadera
  96. " Anonym sa...
    Det är en budgetarena som är nybyggd, det innebär inte att den är toppmodern.

    26/11/09 13:35"

    Åh ja, vi gnäller på arenan. Vi har fan en kanonarena, som kan skapa en jävla akustik och ett underbart tryck på läktaren. Dessutom med riktigt gräs. Visst kanske Malmös är bättre, vad vet jag och inte fan bryr jag mig heller. Ni småpenisar som skall gnälla om allt kan dra åt helv... Klipp er och skaffa ett jobb.

    SvaraRadera
  97. anonym 15:26

    Gött att slippa er, då! Trevligt med ett lass snåla gnällrövar mindre att konkurera om platserna med!

    SvaraRadera
  98. HorAs sa...
    Horrace/ Smart att du kallar folk dumma men tycker att en 10 procentig ökning mellan två dagar är en rimlig prisutveckling. Hur dum är inte du på en skala då?

    26/11/09 12:33


    Hur tänkte du nu? Att prishöjnngar inte sker på en dag? När ICA höjer priset med 10 kronor på parmesanen så höjer man en krona varje dag under 10 dagar?

    Den skalan jag skall bedömma min dumhet på, vart hamnar du där? Mitt svar är; "Titta uppåt, jag är en bra bit ovanför dig."

    SvaraRadera
  99. Lustigt att det inte är någon som nämnt att det kanske är så att IFK Göteborg vill financiera ombyggnaden av Kamratgården. Kanske har jag fel, kanske inte.

    Det man borde vara orolig för är alla teveavtal. Det är billigt som fan att streama en match på internet. Kostar ca 109 kr. Sedan sänder både tv 4 och canal+ matcher. Alla jävla matcher skall ju sändas numera. Jämför man priset på en matchbiljett och priset på att tex streama, så blir man fan mörkrädd. Är man ett gäng blir kostnaden nada. Alla teveavtal tar otroligt mycket folk från arenorna.

    Sedan kanske man borde ändra skattesystemet så att våra bästa spelare stannar i Sverige, i stället för en flytt Norge eller Danmark.

    Attakera politiker och Lagrell och allt vad dem heter. Dem kan också bidra till en mer attraktiv svensk fotboll.

    Det finns mycket som kan göras bättre för att dra folk till dem allsvenska arenorna. Att höja priset är nog inte rätt väg, när svenak fotboll inte står högt i kurs. Ingen tvekan om att dem mest trogna betalar ändå, men om man vill fylla arenan får man fan se till att erbjuda riktigt bra fotoll. Om så kommer att bli, återstår att se.

    Gör det ännu mer attraktivt att gå till Gamla Ullevi och se Blåvitt spela, sedan kan dem få höja priset.

    GU är trots allt en budgetarena. Trångt och jävligt. Långa köer till kioskerna, där man ibland inte hinner fram innan andra halvlek börjar. Trångt att ta sig fram till toaletter och kö är där också. Nä för fan bygg en egen arena.

    SvaraRadera
  100. Jag är din mästare2009-11-26 16:45

    Horrace/ Han tänkte nog att inte specielllt många ökar sitt pris med 10 procent över natt, utan att om man ska öka priset med hänvisning till konjunkturen (som var ditt argument) så gör man det anpassat till den samma. 10 procent är därför inte berättigat från det perspektivet...

    SvaraRadera
  101. Har årskort i klacken och hade det även förra året. Jag har inte lagt märkte till att det kostar mer nu, Betalade 2300:- förra året också vill jag minnas.

    SvaraRadera
  102. Håller med Ludvig, det kan bara bli bättre.
    -Ta Milan eller Inter. Hos dem betalar man för 10 hemmamatcher får 9 gratis typ..
    -Det skall löna sig att ha årskort, man bör tjäna minst 30% på detta.
    - Mervärde. Skicka med en halsduk eller match tröja..
    -Låt medgångarna betala mer för lösbiljetter

    /Gustavo

    SvaraRadera
  103. Ett led i att få bort dom riktiga supportrarna och få in slipsnissar och företagsfjollor. Drömmen för dom är ju bara sittplatser och supporterkulturens död. Fy fan!

    Bojkotta nu!

    SvaraRadera
  104. Knubbig hund2009-11-26 16:50

    Panta 400 burkar eller sätt er och tigg i Brunnsparken om 200kr är så jäkla farligt.

    SvaraRadera
  105. Va f-n är 200 kr mer utspritt på 15 matcher. Det går till Blåvitt och inte till någon annan.
    Jag tycker den höjningen är helt OK.
    Det finns mycket annat man kan ifrågasätta.

    SvaraRadera
  106. Va f-n är 200 kr mer utspritt på 15 matcher. Det går till Blåvitt och inte till någon annan.
    Jag tycker den höjningen är helt OK.
    Det finns mycket annat man kan ifrågasätta.

    SvaraRadera
  107. Jag tror att många känner sig lite kränkta av denna höjning. Ser man som jag och mina kompisar på de flesta matcher som Blåvitt spelar, på plats, både i cupen och allsvenskan och träningsmatcher och u-21, då är det inte så roligt med en höjning, oavsett om det är ett par hundralappar eller 1kr.

    Ge fan i att värva och avlöna spelare som Karl Svenssom som inte äns platsar i u-21. Sparka Jacob Johanssom och Turunen och lite fler lösdrivet folk som inte kan spla fotboll, då sparar ni pengar.

    Avgå alla!

    SvaraRadera
  108. Byt sektion om du har sås vårt ställt!
    Mes!
    Min höjning var på 75:- Sjukt lite!
    Billigaste platserna är oförändrade. Skärp dig!

    SvaraRadera
  109. Kalleballe sa...

    Ang AIKs priser så säljs dom från 1090 till 4500.
    Där jag tycker familjekortet är det mest prisvärd om har en stor familj. Klacken går på från 1190 om man köper inan 31/1 2010 och efter det gäller 1500.

    Men vissa kategorier gäller inte vid derbyn.

    SvaraRadera
  110. Man undrar ju lite hur Baraben-skribenten tänker. Blåvitt ska bli proffsigare, blåvitt ska det ställas mer krav på och blåvitt ska minsann anställa den och den tjänsten.

    Jag tycker blåvitt gör sitt jobb här. Ekonomisidan ska dra in mer pengar och det gör man genom att höja priserna på de mest åtråvärda sektionerna ex. Levande Sittplats.

    Var i ligger det konstiga i det? Tror ni att fler går på matchen mot Mjällby om vi sänker årskortspriserna och höjer lösbiljettspriserna? Eller för den delen om vi inte höjer priserna alls?

    Pinsamt.

    SvaraRadera
  111. Visst ska blåvitt blir proffsigare, men ni vet att det kommer dyka upp gratisbiljetter o förmånliga priser (gå hela fotbollslaget för 200kr o så). Vi gbg:are är för snåla för att betala de här priserna. Blir några tusen årskort som vanligt (även om vi skulle spela på anfield) resten köper lösbiljetter till de intressanta matcherna (typ 6-7 matcher). Resterande går de hellre på gratis eller subvensionerad biljett.

    SvaraRadera
  112. Köerna till kioskerna och toaletterna är helt horribla. Om man har köpt biljett (oavsett vad den kostar) vill man väl gärna se varje minut av matchen och inte fortfarande stå i kö när spelet börjar.

    Sedan tycker jag det borde vara ännu större prisskillnad på olika sektioner, de vadderade platserna vid mittlinjen borde ha ett högre pris än i nuläget och de nedre ståplatserna borde ha ett lägre pris. Nedre stå är väl värt 100 spänn, mittlinjen 395:-.

    SvaraRadera
  113. Psycho In Spe2009-11-26 18:43

    Tycker inte detta är så mycket att bråka om. Har själv årskort på L4, vilket nu höjs med 200 kr. Höjningen per match blir drygt 13 kr. Denna höjning är jag gärna med och betalar, speciellt som det kan tänkas bli lägre publiksiffror nästa år pga skräplagen som gick upp. Vi vill väl alla att vårat IFK skall ha en hygglig ekonomi?

    Angående att det inte är särskilt mycket dyrare med lösbiljetter än årskort: Köper man lösbiljetter får man ju betala en administrativ avgift på 30 kr per biljett. Det slipper man för årskort. På ett år blir det 450 kr i extravgifter. Tänk på det innan ni bestämmer er för lösbiljetter. För att inte tala om hur bekvämt det är att ha sin egen plats match efter match - slippa lägga tid på att boka/handla biljetter och dessutom riskera att få sunkigare platser vid vissa matcher. Alla gör som dom vill, men jag anser inte detta vara något större problem. Tilläggas kan att jag inte har gott om pengar själv - är studerande utan studiemedel och ensamstående förälder till en sexåring.

    SvaraRadera
  114. Göteborg19042009-11-26 19:09

    Problemet som Frankie är inne på består i att det är för liten skillnad på att köpa lösa biljetter mot att köpa årskort. Missar du några få matcher så går du back på att köpa årskort. Kan väl vara ok. om man vill stödja blåvitt. Jag valde bort årskortet av den anledningen bland annat, men den största anledningen att jag inte valde årskort är en helt annan och det är jag beredd att betala ännu mer för än den lilla höjningen som de nu genomför. Det är mervärde. Jag fattar inte att den nya försäljningschefen inte ser till att årskortsinnehavare känner sig premierade. Ge årskortsinnehavare en "egen pub", en kaffe och bulle i pausen, förköpsrätt till en guldfest på Scandinavium, träffa spelare etc. etc. Varför försöker man inte få in sådana värden? Jag fattar det inte. Jag hade köpt årskort direkt om jag blivit lite mer premierad än "bara" ha min plats. (och förresten är jag fortfarande förbannad på de äckliga jävla solnatattarna....:-( )

    SvaraRadera
  115. Så kallat "vanligt" folk HAR råd att gå på fotboll. Ett herrans gnäll för 200 spänn.

    Panta lite burkar som någon tidigare skrev.

    Stöd Blåvitt, köp årskort. Inte svårare än så.

    SvaraRadera
  116. Hur kan man kalla Gamla Ullevi för ett fiasko?
    Sjukt snygg arena, såväl utifrån som inifrån, med en fantastisk stämning!
    Visserligen skakar det lite kanske, men det skulle de väl fixa?

    SvaraRadera
  117. Röde Ruben2009-11-26 19:52

    Anonym sa...
    Köerna till kioskerna och toaletterna är helt horribla. Om man har köpt biljett (oavsett vad den kostar) vill man väl gärna se varje minut av matchen och inte fortfarande stå i kö när spelet börjar.


    Men bajsa hemma då om det skall vara så svårt. Fan, jag börjar tappa hoppet för blåvita supportrar. Vi verkar ha samlat hela jävla gnäll-eliten här.

    SvaraRadera
  118. duktig idiot2009-11-26 19:55

    Jag tycker att prishöjningen håller sig inom rimlighetens gräns. Huruvida det blir dyrare eller inte jämfört med lösbiljetter kan vi väl inte veta än?

    Bra Blåvitt.

    SvaraRadera
  119. Det är ju julafton om en knappt månad. Har man inte råd med höjningen på 200kr så kan man ju önska sig ett i julklapp, eller bidrag till de iaf. Om ni frågar mormor snällt kanske ni kan få 200kr i stället för ett par kalsonger.

    SvaraRadera
  120. Mario Teran2009-11-26 20:09

    Okej, lugna ner er nu. Blåvitt fick en ny arena förra säsongen och därigenom en helt ny produkt att sälja. Efter ett år har man nu möjlighet att utvärdera den första säsongen. Det är självklart helt naturligt att man justerar priserna, vad är oddsen på att man prickar helt rätt på kronan när man har en helt ny produkt från början? Man tycker att det är befogat med en höjning. En väldigt blygsam höjnng, men ändå viktiga pengar i slutändan förmodar jag. En höjning jag inte har några problem med, jag förutsätter att det ligger en bra analys i grunden för beslutet.

    Krönikan motsätter sig detta med det egentliga enda argumentet att vi inte får möta Öis och Hammarby i år. Allvarligt Ludovic och ni som stödjer resonemanget. Sätt er ner lite och fundera; "Är det befogat att gnälla över detta?".

    Svaret är självklart nej.

    SvaraRadera
  121. Bojkotta 2010!

    SvaraRadera
  122. bojkotta alla jävla gnällrövar

    SvaraRadera
  123. Avtalet i GU-soppan är la skrivet på så sätt att vi i praktiken sponsrar våra alliansbröders hyra för GU? Var en artikel om detta på BaraBen(?) för ca ett år sedan om jag inte minns fel...
    Med driftunderskottet för GU i arenabolaget, så är denna höjning helt och hållet endast ett försök till att täcka det underskottet.
    Så vitt jag förstår har denna höjning väldigt lite med IFK Göteborg att göra egentligen.

    Kritiken i artikeln är fortfarande giltig, men kommer troligtvis att stå obesvarad då sakargumenten för höjningen saknas ur ett strikt Blåvitt perspektiv.

    SvaraRadera
  124. Vi har en ny arena ju! Visst, som blivit våldtagen och nerpissad av råttorna. Då tänker jag inte betala ett högre pris för att gå dit och bli på dåligt humör. Bojkotta prishöjarna och deras jävla slipsnissar!

    SvaraRadera
  125. Kan någon tala om för mig varför dem höjer priserna? Varför behöver man större intäkter? Och varför skall vi stå för dem? Om vi betalar mer skall vi också ha bättre resultat och mer underhållning. Jag är tveksam på om IFK kommer att leverera ytterligare år 2010. Vi hamnar på en 6:e plats.

    SvaraRadera
  126. Fy fan vad dålig artikel detta var.
    Man skämms för att du är blåvitt.
    Klart klubben behöver pengar. Vi är väl inte gnälliga kärringar. I fall vi betalar ca 20 kr mer varje match vad fan gör det? Det blir 2 drinkar mindre på krogen nästan gång så e det löst.

    SvaraRadera
  127. Bra med prishöjning. Då försvinner gnällkärringarna i blåvitt. Bara A-supportrarna kvar.

    SvaraRadera
  128. Grabbarna skall ju till Cypern*2 i jan/feb. Klart dem skall ha en go uppladdning inför säsong 2010. Jag är gjärna med och betalar en extra slant på årskortet. Hoppas alla som fått sparken har lagt undan för denna typ av utgifter tidigare.

    SvaraRadera
  129. Ja, heja a-lagarna!

    SvaraRadera
  130. RÖDE RUBEN!

    Skit ner dig!

    SvaraRadera
  131. klockren artikel. Priserna är redan höga i allsvenskan jämfört med andra ligor och dess kvalite.

    SvaraRadera
  132. Sluta klaga på att priserna ligger på 3200-3300kr.

    Det finns riktigt bra platser för 2300kr. E2, K2, M3 har kanonsäten!

    2300kr för ett årskort med bra platser är jäkligt ok!

    Jag gillar BMW men fick nöja mig med VOLVO... det fungerar det oxå.... inte fan lipar jag för att andra har råd med BMW.

    SvaraRadera
  133. Tkr iofs att tajmingen e dålig på prisökningen, dock så kan ja försvara den genom att vi får möjlighet att behålla glenn & co som ryktas vara på väg bort genom att erbjuda dem ett bättre kontrakt.

    SvaraRadera
  134. Synd att Blåvitt inte satsar på att göra det svårt att få en bra (lös)biljett. Med de priserna på årskort kommer göteborgsmentaliteten med "sista minuten-köp" hålla i sig och råttorna kan fortsätta att köpa platser som de inte borde ha möjlighet till.

    Grattis Solna!

    SvaraRadera
  135. Håller med. Det är AIK som tjänar på detta. Bojkotta

    SvaraRadera
  136. Jag betalar med glädje 5-10000 för ett årskort. Under förutsättning att överskottet går till att behålla spelare längre tid i föreningen. Tänk tanken om vi hade haft Bom Bom ,Bjärs hela säsongen och svarte Marcus.

    SvaraRadera
  137. Betala 5-10000 kr?? hallå det är inte premier league vi pratar om. Det är allsvenskan. Och det är redan för dyra biljetter.

    SvaraRadera
  138. Ähh. Jag får köra lite mer ekonomiskt med Porschen bara, så är den mellanskillnaden löst. Kostar att ligga i 200 som ni förstår. Det gäller för oss alla att dra åt svångrämmen i dessa tider!!!

    SvaraRadera
  139. Jag tycker priserna på årskorten är okej. Vad marknadsavdelningen borde satsa på är att få upp publiksiffrorna mot de mindre attraktiva lagen, d.v.s. alla lag förutom Stockholm, Elfsborg, Malmö och Helsingborg. Där är det alltid tomt på nedre stå och södra kortsidan. Ta typ 79:- för dessa biljetter, det är inga jättebra platser men då kan IFK i alla fall konkurrera med streamade CSports-sändningar.

    SvaraRadera
  140. Förstår bitterheten hos Ludovic. Det blåser snåla vindar för arbetslösa och studenter…men face it. Vår värld snurrar och vi har trots allt en EUROZONE tillväxt att ta hänsyn till. Europa och Världen bryr sig knappast om att Göteborg och Trollhättan är på väg att bli svenska versioner av Detroit.

    FAKTA:
    Omvärldsanalytiker är eniga om att vi har en bruttonationalprodukt-tillväxt i Europa
    Om 1.2% 2010, 1.8% 2011 och över 2% 2012. En allmänbildad inser genast att denna enkla sanning, ger i botten en ökning i alla tillgångspriser enligt ovan. Sedan finns det andra faktorer som kan driva på än mer, alternativt dämpa. Eftersom allt blir dyrare hela tiden (underliggande inflation) behöver Blåvitt anpassa sig därefter. Höjer vi inte intäkterna i klubben kan jag lova er att vi kommer få se allt mer talanglösa spelare i vårt lag på sikt. Talanslösa spelare som helt enkelt inte kräver så mkt i lön. De som presterar, de spelar där fotbollslönerna följer med inflationen. Vi säger att Göteborg är sveriges framsida, staden som har sitt ansikte vänt mot Europa och kontinenten! Dags att visa det snart kanske! Prishöjningarna behövs, sedan är jag inte insatt nog för att säga exakt med hur mycket.

    SvaraRadera
  141. Visst, höj gärna priset. Men då får ni sluta gnälla ifall det bara kommer 5763 st personer mot mjällby t.ex. Ju mer ni höjer, ju mindre folk kommer på matcherna. Jag tänker inte se fotboll Live 2010 om dom höjer priserna. Och jag har varit på nästan varje hemmamatch i över 20 år.

    SvaraRadera
  142. För dyrt! Sänk priset istället!

    SvaraRadera
  143. Gnällrövar2009-11-27 10:52

    "Anonym sa...
    Visst, höj gärna priset. Men då får ni sluta gnälla ifall det bara kommer 5763 st personer mot mjällby t.ex. Ju mer ni höjer, ju mindre folk kommer på matcherna. Jag tänker inte se fotboll Live 2010 om dom höjer priserna. Och jag har varit på nästan varje hemmamatch i över 20 år.

    27/11/09 10:45"


    Åh nej, dom höjer proiset med 17 kronor och du slutar gå på fotboll trots att du sett varje hemmamatch i 20 år... Fattar du hur jävla löjligt det låter? Fattar du hur jävla löjlig du är?

    Jag fattar i alla fall att det inte ligger ett uns sanning i det du skriver, men hoppas ändå att du slutar gå på fotboll. Gnällfittor gör sig alltid bäst i tv-soffan.

    SvaraRadera
  144. Med tanke på den kvalitè på fotboll, man betalar för, så är priset redan alldeles för högt! Då lägger jag heldre pengarna på att köpa mig en ny skön soffa, så man kan ligga hemma och se på matcherna istället.

    SvaraRadera
  145. Hoppas verkligen att inga andra klubbars supportrar läser denna artikel och vissa inlägg här.
    De hade skrattat ihjäl sig, då vi idag är ett topplag och har bra priser redan.
    Våra fans sitter på olika forum och hemsidor och kommenterar artiklar som handlar om IFK Göteborg. Där skriver man ofta att vi inte har några medgångare, utan att vi är så jävla hardcore.
    Inläggen ovan visar ju totala motsatsen.
    Skäms fanimej när jag läser hur snåla vissa människor är. Det finns antagligen en anledning till att priserna på resor stiger, eller att priserna på kläder stiger, eller att mjölken ökar i pris.
    Fattar man inte det, så är man riktigt illa ute.

    Pinsamt mina vänner. Riktigt pinsamt.....

    /Mike

    SvaraRadera
  146. För mig är det en principsak.
    Vi får "sämre underhållning" nästa år än vad vi hade i år med tanke på villka som rycker ner/kommer upp.

    Sen att det finns de som säger "17kr i månaden är pengar du hittar under soffkuddarna", jo det må så vara, men kanske inte för alla?
    Jag har det själv inte så jäkligt ställt men jag vet folk som har det så jävligt ställt.

    Hur fan ska dessa personer få ihop pengar till eventuella bortamatcher? Pub besök innan matchen? Firande efter matchen?
    Ska dessa personer tvingas leva s.k. "nudelmånader" under x-antal månaders tid bara för att de uppe på Kamratgården vill ha mer pengar för ett årskort?

    Puckey-referenser eller andra sports-referenser är också helt ointressanta då dessa generellt sätt är en "bättre produkt" med mer matcher.

    Höj istället biljettpriset på lösbiljetter och på så sätt få mer publik med årskort! Man behöver inte ha studerat på handels för att fatta att i en bitter ekonomi får ett höjt pris enbart negativa köptrender.

    /Alex

    SvaraRadera
  147. AIK hit och AIK dit, ta och sansa er lite. Den matchen var unik i sitt slag. Kommer aldrig att bli att det händer igen. Skulle det lottas så igen, så kommer nog svff att ändra detta utan våran vetskap.
    Att sen AIKare köpte ca 2000-3000 biljetter var inte så konstigt.

    Förstår inte hur ni kan gnälla så jävla mycket för så lite. De flesta av er går på krogen, ge fan i krogen en gång så har ni råd. Och till dom som gnäller att ni är studenter, hur ofta går inte ni på krogen eller cafeer.

    Sluta skylla på IFK, gnäll på HIGAB som inte kunde bygga en arena som håller måttet.

    Och nej, jag håller inte på IFK.

    SvaraRadera
  148. Glömde en sak, undrar lite vad för ont IFK eller dess supportra har gjort mot GP.

    SvaraRadera
  149. D gäller ju bara att prioritera, älskar man blåvitt så äter man nudlar å potatis i ett halvår för att ha råd med årskortet. Priser går alltid upp, allt kostar mer för varje år som går. Så enkelt e d!

    Å jo, majoriteten av dom som fortfarande har jobb har faktiskt mer pengar än innan krisen! True story.

    Är student å tar bara bidraget, kontona står på 0,00 men va fan, visst lyckas man skrapa ihop till årskortet för det! Prioritera FFS!

    SvaraRadera
  150. Direktören2009-11-27 14:18

    1 - GU är ingen toppmodern arena, det är en ny arena. Dåligt med toaletter, utbudet i form av fika, mat och dryck helt under isen. det är bara att konstatera att Camp Go:ran inte håller måttet när det gäller den servicen. Men det är det vi har.

    2 - 2009 är det bästa året ur stämmningssynpunkt sedan tidigt 80-tal. No contest.


    3 - Årskort köper jag för att se matcherna OCH stödja Blåvitt.

    4 - Vill jag förändra ledningen i klubben så går jag på årsmötet och röstar som betalande medlem på de som jag vill ska leda klubben.

    5 - Slang är helt rätt ute med någon sorts premie till årskortsinnehavarna.

    För övrigt tycker jag att Håkan Mild skall göra comeback.

    SvaraRadera
  151. Sluta klaga, man höjde inte priserna förra året trots en ny arena. Inget konstigt att höja nu med andra ord. Den som inte köper pga höjningen är bara dum och snål

    SvaraRadera
  152. För en person är inte 200-300 så mycket, men är man fler i hushållet så blir det lätt en extra 1000lapp som ska ut. Eller är fotboll nu uteslutande för ensamstående män med ok inkomst??

    Säger inte att man inte ska köpa årskort, självklart sk aman stötta sitt lag. Men för att visa uppskattning för dessa lojala supportrar så håller jag med Ludovic att det är fel läge att höja. Höj i stället priset på lösa biljetter till publikmatcher.

    Annars så rent krasst, med billigare årskort= fler sålda= större intäkter även för "sämre" motstånd. Kunde blåvitt inte sälja 10 000 inför säsongen 09 så känns det inte helt självklart att de skulle göra det inför denna säsongen, framförallt inte efter en höjning.

    SvaraRadera
  153. Håller med. GU är en nybyggd skitarena. Svajig med taskiga faciliteter och dessutom redan våldtagen av Solnaråttorna. Nä, fy fan, tänker inte betala en spänn mer för att se blåvitt där!

    Långedrag

    SvaraRadera
  154. Det handlar inte om "17 kronor i månaden" utan om själva principen. Hela fotbolssverige går mot en utveckling där alla inte har råd att gå på fotboll. Jag känner flera föräldrar som redan idag inte har råd att ge ett årskort till sina barn i julklapp, fastän dom önskar sig det. Istället får dom begränsa det till exempelvis 5 önskematcher/år. Fotboll är en sport som länge klarat sig undan girighet och byggt på tanken att alla ska få möjligheten att se sitt lag spela, precis samma tanke som att alla småkids ska ha råd att träna och spela fotboll. Den utveckling vi ser idag handlar inte om "17 kronor i månaden" utan om något mycket större. Det gäller inte bara Blåvitt, utan om svensk elitfoboll i allmänhet.

    Givetvis ska Blåvitt gå i vinst. Men som många tagit upp finns det flera sätt att få en större pubik och sätt större inkomster, istället för att sopa undan problemen och höja priserna, trots ett minskat underhållsvärde till nästa säsong.

    SvaraRadera
  155. Om IFK Göteborg vill ha in mer pengar i kassan, duger det inte med att höja biljettpriserna. Man är tvungen att erbjuda en fin fotboll och en underhållning som förtjusar och attraherar, som gör att folk reser sig ur soffan och tar sig till arenan. Har man en gång satt sin fot på GU och sett Blåvitt spela, skall man vela återvända. Man måste marknadsföra varumärket IFK Göteborg, det är ju där man tjänar pengar. Det är ju inte så att det kommer mer folk pga höjda biljettpriser.

    SvaraRadera
  156. Se till att spela bra fotboll så kommer kulorna, och bollarna, att rulla in.

    Framåt Kamrater!

    SvaraRadera
  157. Jag har betalt min 3200kr x2 för mig och min sambo! Vi ska ha hem guldet och guld är dyrt! AIK har en budget på 40mille mer än oss...tänk på det änglar!

    SvaraRadera
  158. 27/11/09 19:51

    Din beskrivning passar ju väl in på säsongen 2009. Var du där någon gång då?

    SvaraRadera
  159. Guld är inte gratis och när AIK och MFF har en budget på 40miljoner mer än oss vad är då 200 kr extra på ett år?

    SvaraRadera
  160. Fan vad man skäms för en del skribenter här inne! Jävla snålrövar!

    SvaraRadera
  161. Bra resonemang Ludovic! Det är klart att man ska ställa frågan, vad får jag nästa år som jag inte fick i år?

    För IFK Göteborg handlar det om att i första hand skapa ett förtroende hos fansen och bygga upp ett begär, någonting som är värt att betala pengar för. När det är klart kan man börja ta betalt, men inte redan efter ett år på en förhållandevis medioker arena.

    Och det handlar inte om att vara snål, det handlar om vilka signaler IFK Göteborg sänder ut i dessa tider.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.