2009/11/13

Äntligen!

SVENSK FOTBOLL. Gert Fylking, världens kanske äldsta barn, bland annat känd för sin användning av ordet äntligen med minst sagt ironisk underton vid det officiella namngivandet av nobelpristagaren i litteratur. Jag använder samma ord idag – men bara av lycka!

Fönstret i Sverige har länge legat under lupp och många kritiska röster – med all rätt – har krävt en förändring. Idag kom äntligen en god nyhet för svensk fotboll i allmänhet och IFK Göteborg i synnerhet – transferfönster kommer styras, inom det regelverket som FIFA har utformat, av Sveriges fyra bäst placerade klubbar varje säsong.

Tidigare så har vi innan säsongsstart haft ett öppet transferfönster under tolv veckor medan vi enbart har kunnat köpa spelare i Juli. Problematiken, som har skapat kritik, har legat i att utländska klubbar även under Augusti har kunnat köpa ifrån Sverige – vilket har resulterat i att svenska klubbar inte har kunnat fylla luckor av spelare som har sålts till utlandet. Nu kan vi dämpa den oron.

Enligt Håkan Mild så är redan Blåvitt, AIK, Elfsborg och Kalmar överens om när transferfönstret under sommaren skall läggas. Den enda detaljen som kvarstår för att spika datumet är beroende på när Champions League och Europa League startar.

Vår sportchef är lyrisk och jag kan inte annat än hålla med:


”Det här är det bästa som kunde hända”

Det skall poängteras att ingen ändring kan ske i Fifas upplägg om tolv veckor transfer efter/innan säsong och en månad under sommaren. Men gissningsvis så kommer det nya fönstret läggas i halva Juli/Augusti eller bara i Augusti. Det kommer göra stor skilland nästa år – vare sig vi går till Europa League eller om vi är tvungna att förstärka truppen efter tappade spelare inför säsongsavslutningen i allsvenskan.

10 kommentarer:

  1. Trevligt trevligt.

    SvaraRadera
  2. NU SKA VI UT O LYCKAS I EUROPA!

    SvaraRadera
  3. Hoppas att dom lägger hela transferfönstret i augusti då och banga juli måndad.

    SvaraRadera
  4. Säljes:

    Tobias Hyséns silvertårar. Används utmärkt för att banna dina fiender till ett tillstånd av total arbetslöshet och fisklukt.

    Är du från gbg sägs dom även bota klamydia.

    75 ml: 150 kr
    150 ml 250 kr

    SvaraRadera
  5. anonym 17:36

    Vi tar åt oss, verkligen.

    Säljes: 11 totalt meningslösa SM-Guld från 1950-talet eller tidigare.

    Kom tillbaks när ni har vunnit uefa cupen 2 ggr eller tagit 18 betydelsefulla sm-guld

    SvaraRadera
  6. Måste dock svida som fan att ni inte har 19 guld nu? Känner mig tämligen säker på att det hade varit väldigt få, om ens något, guld i er historia som skulle kunna toppa ett som det den 1/11.

    INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG

    SvaraRadera
  7. Gothenburg Angel2009-11-13 18:32

    13/11/09 17:36
    Råttan anonyma skrev:


    Fisklukt?
    Ja det ser ni inte mycket av på den sidan sverige delikatess nu förtiden
    Och äter man tillräckligt så får man mer brian
    SÅ visst ni har absolut inte ätit en fisk


    Húm hur vore det med en donations fond för mer inplantat av hjärnceller istället för clamydia medel
    Eller har den satt sig på hjärnroten

    Welcome back då ni har mer än 100 år emellan era dubblar
    *ASG

    SvaraRadera
  8. ...och den här ändringen går igenom lagom till att AIK ska ut i europa för första gången på 11 år... VILKET SAMMANTRÄFFANDE!!!

    SvaraRadera
  9. @23:11:
    Det tänkte jag inte på.
    Lagrells stjärtgossar i råttlaget får ena fördelen efter den andra.

    SvaraRadera
  10. @ 07:45

    Japp AIK får spela semifinal + final i svenska cupen på hemmaplan, vi får spela motsvarande matcher på bortaplan. Dessutom ska supercupfinalen spelas, föga överraskande, på just Råsunda.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.