2009/10/31

Guldgruva för göteborgarna

EKONOMI. På nätets olika säljsidor är biljetthandeln just nu hetare än tusen tutor i Mölndal en lördagsnatt. Blåvittfans säljer bort sin egen men förmodligen också sina närmastes chans till 2x45 oförglömliga minuter.
Säljer minnen för livet.
En match likt morgondagens kanske aldrig kommer igen.

Folk budar som galningar
och det läggs ut mängder med dyra plåtar till matchen. Visst, så klart finns det näthajar och traderianer där ute som säljer i kvantitet. Men snacket går både på nätet och "i verkligheten" att för det rätta priset kan folk i omgivningen tänka sig att i stället stanna hemma vid tv:n.

Frågan, med det givna svaret N-E-J, är om det är värt en tusenlapp extra i plånboken för att gå miste om en eventuell guldfest?
Bara möjligheten till guld borde göra det värt att behålla biljetten i ägo.
Jag hade själv en extra biljett. Värdestigningen har gjort den allt roligare att ha hemma i lådan. Inte för pengarnas skull – en vän i nöd fick den för inköpspris – utan vetskapen att gulddrömmen fortfarande lever.

Arenakapaciteten begränsar givetvis. Men det blir ändå en läxa till dem som nu handlar klackbiljetter till nedre för det tiodubbla priset. Läxan som ska läsas till nästa gång är att vara ute i god tid. Årskort och så vidare...
140 kronor + serviceavgift (service för vadå?) hade fotbollsfesten kunnat kosta. Och då är det dessutom extra nära till gräset.
Speciellt efter slutsignalen.

8 kommentarer:

  1. Bra skrivet.

    SvaraRadera
  2. Det värsta är de som säljer sina årskort. Folk som köper årskort räknar man ändå med att de har ett visst engagemang, ett hjärta som klappar för blåvitt. Man räknar med att de inte vill profitera på sina blåvita kamrater och framförallt inte sälja ut sin platser till gnagare. Skämmes ta mig fan!

    SvaraRadera
  3. Kapitalismens pris...


    Btw, ingen planinvation i morgon tack! Det kommer garanterat att bli mycket våld om några fans kommer in på planen. Gnagarna kommer även dom att rusa ut om dom får chansen, och den chanen tar dom om det kommer ut småungar med blåvita tröjor.

    SvaraRadera
  4. Det är så man skäms över folks girighet. Att sälja guldmatchen dyrt istället för att gå själv-det ger kräks feeling.

    Hade vi bott i ett fattigt land utan mat kunde det vart försvarsbort -nu en SKAM!

    Skäms på er j-a snåljåpar o dessutom sålde du till en råtta kan du väl lika gärna lämna blåvita gemenskapen- Stick till Solna!

    SvaraRadera
  5. jag har själv biljett men att vara ute i tid e väl knappast lösningen på problemet! precis lika många som hade varit utan biljett ändå eller hade arenan tagit in fler om man köpt tidigare?

    SvaraRadera
  6. Är man ute i god tid kan inte ockrare köpa på sig 12 (eller vad det nu är som är max antal) biljetter och sälja vidare till folk som förväntar sig att man kan köpa dan innan...

    SvaraRadera
  7. man undrar ju om de som säljer sina årskort tänker gå på sina egna bröllop om nån bjuder en tusenlapp för platsen...

    SvaraRadera
  8. Saknar ord för alla svin som säljer sina biljetter dyrt till andra blåvita.
    Att de dessutom är så jävla korkade att de lägger ut sina mobilnummer och namn på Blocket (där finns mängder med namn och nummer), borde nästan betyda obligatorisk hets nattetid i all framtid!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.