2009/10/30

Aftonbladet hoppas på krig i helgen

MEDIEKRITIK. I går avslöjade västsvenska kvällstidningen GT hur polis och klubbar ska skydda matchen på Gamla Ullevi nu på söndag. Polisens taktik är att slå en järnring runt Ullevi och bara släppa förbi de som har biljett in till biljettköerna - där de kontrolleras och visiteras ytterligare en gång av vakter.
- Vi vill undvika att folk kläms mot grindarna, det är jättefarligt, säger kommenderingschefen Erik Nord till GT.

Polisen ville på det här sättet stoppa stormningar av grindarna och det kaos och risk för personskador som i så fall skulle uppstå. Aftonbladet missade den här nyheten och känner sig därför revanschbenägna i dag. Därför skriver de precis samma sak, men drar till med den fullständigt makalösa rubriken "DE RUSTAR - FÖR KRIG". Hur, hur är detta inte att hälla bensin på en redan explosiv situation mellan lagens fans? Att prata om att polisen tror att det blir K-R-I-G?

Snacka om ansvarslöst. Hoppas det puckot som ligger bakom den rubriken blir åtalad för stämpling till våldsamt upplopp om någon supporter skulle skadas i kravaller på söndag.

33 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med! Är dock inte förvånad.

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt!

    Samtidigt är det ju nästan lika illa på G-P (Göjs-Posten). A'la, "vem tycker du ska betala för polisinsatserna"? Varvid alla oinvigda nötter på knaggligt skriftspråk får ut att "klubbarna ska baskemig betala" och skriver under med //Upprörd Skattebetalare.

    Synd att alla uppgifter finns med i debatten, i synnerhet Blåvitts stora monetära insats för just upprätthållandet av säkerheten.

    Skrämmande brandfackelsjournalistik. Über alles.

    KROSSA GNAGET!

    SvaraRadera
  3. Jag hade förstått om de hade snackat om rivaliteten AIK-Blåvitt utifrån de konflikter vi haft PÅ PLANEN, men det här är ju bara horribelt.

    De vill se våld och kaos för att få bra rubriker, tyvärr.

    SvaraRadera
  4. Krig? Men snälla Aftonbladet, förstår ni inte att det är krig i Irak, i Afghanistan och i Palestina, inte i Göteborg. Suck suck suck.

    SvaraRadera
  5. Det får fan vara nog nu2009-10-30 09:54

    Så ansvarslöst så det liknar ingenting. Ibland undrar man om det är en chimpans bakom tangenterna.

    Aftonbladet är värsta uppviglaren inom svensk media. Och man skäms inte för det.

    När skall tabloid-tidningarna ställas till svars??

    SvaraRadera
  6. Men snälla, aftonbladet's drömscenario är att ajk vinner guldet och att det blir full kalabalik efter matchen med enbart supportrar till IFK inblandade.

    SvaraRadera
  7. I bland känns det som att Aftonbladet och Göteborgs-Posten har en anti-IFK pakt den här säsongen där de försöker vrida allting mot Blåvitt.

    Alla förstår ju att det kommer skrivas om fotbollsvåld nu när det mest laddade mötet i svensk fotboll är seriefinal, men snälla snälla, varför måste ni kalla det för krig? Det är ju att hetsa dessa dårar!

    SvaraRadera
  8. Låt det vara fest på söndag så ingen kommer till skada, älska fotboll, hata våldet. Det är väl endast ett drömscenario.

    SvaraRadera
  9. Trodde att ni hade lärt er något av turbulensen kring den jävla dyngan på sistonde!
    BOJKOTTA AFTONBLADET!

    SvaraRadera
  10. Visa de j_vla journalisterna hur fel de har. Låt "kriget" ske på planen mellan lagen, så koncentrerar vi oss på det verbala stödet. FRAMÅT ÄNGLAR

    SvaraRadera
  11. Media har ju jobbat på hetsen länge.De skiter fullständigt i konsekvenser. Detta borde väl alla veta vid det här laget.

    SvaraRadera
  12. Och gp frågade det som så fint kallas "vanligt folk" om de var rädda för att vara på stan under finaldagen...

    Jag har gått på det här laget sen 92 och har bara varit riktigt rädd för bråk mot Galatasaray 94 när flaskor och folk flög kors och tvärs över drottningtorget när man gick av vagnen...

    Hoppas och tror att det inte ens blir i närheten av vad media vill få det till.

    SvaraRadera
  13. Varken skattebetalarna eller klubbarna skall betala detta...

    De som skall betala är fansen... som går o ser matchen.... höj biljettpriserna

    SvaraRadera
  14. 10:55: Absolut, men bara under den förutsättningen att alla biljetter och andra fotbollsrelaterade köp som görs denna dag blir skattebefriade.

    Är det en OK deal för dig?

    SvaraRadera
  15. Ge faan i att bråka med "vanligt" folk, eller ens på platser med "vanligt" folk, så löser sig ju allt!

    ...alltså tillägnat de som bråkar och förstör...

    SvaraRadera
  16. Ja det är intressant alla som klagar på att fotbollen kostar så mycket i säkerhetsåtgärder hela tiden. Men dom har aldrig funderat på hur mycket klubbarna och spelarna betalar i skatt varje år. Eller hur många ungdomar som spelar fotboll istället för att ägna sig åt diverse destruktiva aktiviteter.

    SvaraRadera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  18. 10:55 Då får krogarna stå för bevakningen på stan under helgerna. Och naturligtvis slipper de betala skatt om de gör det. OK?

    Alla bögar och flator står för kostnaden i samband med Pridefestivalen o.s.v. OK?

    SvaraRadera
  19. Sen tycker ju naturligtvis även jag att de som bråkar är de största nötterna på vår jord och inte värda att ens ödsla saliv på, men man kan inte tycka att man som skattebetalare blir blåst på pengar, för fotbollen drar in mer än den kostar och bråket hade med största sannolikhet funnits ändå, men i en annan form.

    SvaraRadera
  20. Rubrik på Baraben:
    "Det är som andra världskriget - de goda segrade till sist."

    Glashus osv...

    SvaraRadera
  21. Jävla Aftonbladet!

    Bajstidning!

    SvaraRadera
  22. Låt oss överrösta tjattret och plasket från den journalistiska ankdammen på söndag. Låt sorg och glädje få sina uttryck i sångerna på läktaren, inte genom knytnävar och gatstenar på Göteborgs gator.

    SvaraRadera
  23. Kommer vara den säkraste dagen att gå ut och ta en öl.

    SvaraRadera
  24. 10:55an här...

    Ja, om polisbevakningen är i miljonbelopp på helgerna eller på pridefetivalen så kan man även höja priser där för att betala kostnaderna.

    Skatterna på fotbollspelarnas löner och på biljetterna går till andra samhällsfunktioner såsom bygga vägar, pensioner, vård osv...

    SvaraRadera
  25. 10:55an igen

    M.a.o. inför en extraskatt vid högriskmatcher.....

    SvaraRadera
  26. Solklart att skattebetalarna skall betala även denna bevakning.
    Inte fan fakturerades vänsterblocket efter att de hade kraschat halva Göteborg efter EU-toppmötet?
    Den bevakningen är den absolut största i svensk historia. Då var det aldrig något tal om att de som förstörde skulle betala.

    Vem skall göra skillnad mellan olika typer av folkgrupper? Är det rätt att de som går på idrott skall straffas, när de som är politiskt aktiva inte straffas?

    Tveksamt...

    /Slang

    SvaraRadera
  27. Jag är från Bosnien och har upplevt ett krig. Vet inte riktigt om det bör jämställas med en fotbollsmatch, om än en stor sådan..

    / Bojkottat AB sedan 2002

    SvaraRadera
  28. Handen på hjärtat, har inte hatet mellan supportrarna här på BaraBen hjälpt till för att Aftonbladet ska ta till krigsrubriker? Hur många har inte hotat motståndarsupportrar med stryk här på bloggen.

    För min del så är det här kanske den mest pristigeladdade match jag har sett under mina drygt 50 år på allsvenska matcher. De två största städernas bästa lag gör upp om guldet i en match. Låt fotbollen segra och må bästa lag vinna. Jag vill kunna gå på Göteborgs gator i min AIK-keps även i fortsättningen utan att behöva känna att man får en fetsmäll av något blindstyre som inte kan skilja på en riktig fotbollssupporter eller huligan.

    Och som jag har sagt tidigare här på bloggen, jag har inga problem med att hylla Blåvitt om de tar hem guldet, jag är bara en vanlig fotbollssupporter, men med en annan färg på mitt fotbollshjärta.

    Gnagare för alltid!

    SvaraRadera
  29. fan va äckligt

    SvaraRadera
  30. Aftonhora kör med en sån jävla dubbelmoral. Först så hetsar man till bråk...sedan så fördömmer man dom som bråkar!

    Helt otroligt!

    J-T

    SvaraRadera
  31. Snacka om att kasta sten i glashus, BB. Två inlägg ner har Baraben följande rubrik på ett inlägg: "Det är som andra världskriget - de goda segrade till sist"

    Hmmm..

    Forza blåvitt!

    SvaraRadera
  32. anonym 21:24/ Om du inte kan se skillnaden tycker jag synd om dig.

    SvaraRadera
  33. haha, dom har ju dubblat siffran för vad insatsen kostar.. Jävla idioter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.