2009/09/24

Underbara Allsvenskan!

TABELL-REFLEKTIONER. Vilken UNDERBAR kväll det är. Igårkväll var jag redigt besviken efter 0-0 borta mot Örebro. Jag ställde in mig på att AIK nu skulle dra iväg med ytterligare två poäng och kände, trots att hoppet var långt ifrån borta, någon form av uppgivenhet.

Men ibland måste man älska Henrik Larsson, så är det bara! Som när han gjorde sitt grymma inhopp i VM 94, som när han gjorde det där underbara nickmålet i EM tio år senare… Eller när han sänkte AIK i Helsingborg 2009! 24 timmar efter min besvikelse och uppgivenhet ligger vi alltså i topp och har istället för att tappa två poäng knappat in ett. Med facit i hand kan vi rent teoretiskt ha råd att tappa max tre poäng innan matchen mot AIK. Och det är helt klart en fördel att faktiskt ha råd att spela ett lika-resultat eller (hemska tanke)förlora en match till innan sista matchen mot AIK.

Det är inte bara kvällen som är underbar. Allsvenskan är just nu underbar, nervös, spännande och riktigt hemsk. Varje poäng är avgörande såväl i toppen som i botten. Varken vi eller AIK kan känna oss säkra på guld. Elfsborg ligger och luktar oss i arslet fyra poäng bakom och i botten är det också långt ifrån avgjort. Personligen ser jag ÖIS på kvalplats, Hammarby och DIF rakt ner i Superettan där de hör hemma. Apropå Djurgården så är det rätt underhållande att deras supportrar svamlade om en "kommande storhetstid" när de tog guldet 2005. Sen dess har de inte tagit en enda titel och såhär fyra år senare är de på väg ner mot Superettan. Är det definitionen av en storhetstid är det verkligen inget jag avundas eller längtar efter!

22 kommentarer:

  1. "Apropå Djurgården så är det rätt underhållande att deras supportrar svamlade om en 'kommande storhetstid' när de tog guldet 2005. Sen dess har de inte tagit en enda titel och såhär fyra år senare är de på väg ner mot Superettan. Är det definitionen av en storhetstid är det verkligen inget jag avundas eller längtar efter!"

    Jag vill inte vara den som är den (jo det vill jag) men det där påminner mig osökt om det famösa Sportspegeln-inslaget efter våra framgångar -96. Det påminner också, till viss del, om GH:s Blåvit gryning. Inte för att vara den som är den, alltså.

    SvaraRadera
  2. Dom ligger ju på samma poäng men vi leder på målskillnad!?

    SvaraRadera
  3. Hur tänker du nu peeman? Det är ju samma poäng?

    SvaraRadera
  4. Vi knappade ju in ett poäng igår? Och ligger därmed på lika. Vart är det jag tänker fel?

    SvaraRadera
  5. Ja.. Vi möter ju Aik i sista matchen, så vi har råd att förlora en match innan dess om vi vinner sista. :P

    SvaraRadera
  6. Ja nu när saker o ting blev lite skönare..,
    så fattas det la bara att Kim får en 3 matchers avstängning typ....

    SvaraRadera
  7. Ja, det är väl klart vi vinner den. Vafan är ni GAISARE eller? ;)

    SvaraRadera
  8. Får kim avstängning så är det ju bara löjligt, finns inte en målvakt som inte gör så om han får chansen

    SvaraRadera
  9. Tycker att både de som helt försvarar Kims agerande och de som yrkar på poängavdrag är löjliga. Det är inget snack om att Kim gjorde fel och det är heller inget snack om att företeelsen överdrivs hos vissa motståndarsupportrar.

    SvaraRadera
  10. Anonym 24/9/09 23:00

    Mycket bra skrivet, håller med dig till fullo.

    SvaraRadera
  11. Nu vill jag påpeka att jag inte är stockholmare, MEN:
    Är det värkligen i superettan DIF och/eller Bajen hör hemma.
    Nej, inte i min värld. Allsvenska matcher är som tråkigast när man möter bonnegäng som Ljungskile, Öster, Mjälby, ja hela listan!
    JAG tycker det är kul att gå på Allsvensk fotboll där det är hets, fullsatta läktare och tar vinster så man kan skratta åt hur patetiska bajen är.
    Det är Allsvenskan för mig!

    SvaraRadera
  12. Klart det är roligare med sthlm lagen på alla vis men andå så jävla gott när dom eller gais åker ner.

    " Får fjärilar i bröstkorgen " av det.

    Dom kommer tillbaks.

    Men vi stannar kvar!

    FRAMÅT!

    SvaraRadera
  13. Håller helt med dig. Allsvenskan blir fan så mycket tråkigare utan dom stora klassiska publiklagen. Det är ju dom matcherna och rivaliteten man ser fram emot.

    SvaraRadera
  14. Anonym 23:06

    Ja, jag håller faktiskt med dig. Men möter nog hellre öis än bajen nästa år. Olyckligt att det är tre storstadslag som ligger i botten. Hade varit gött om lag som BP och Gefle åkte ur.

    SvaraRadera
  15. om kim blir avstängd så tycker jag att han ska olla stolparna nästa gång han är tillbaks bara för att jävlas lite.

    SvaraRadera
  16. Nu kör vi över kalsongerna på lördag! Framåt kamrater!

    SvaraRadera
  17. Äh, ser gärna att DIF och Bajen åker ut. De kommer väl tillbaka till 2011, och att slippa dem ett år vore ju bara trevligt.

    Vad gäller Kim så hoppas man ju att diciplinnämnden läser GP Sporten idag där tre allsvenska målvakter säger som det är: vi gör eller har gjort som Kim, det var korkat och fel av Kim, Kim förtjänar inget straff.

    SvaraRadera
  18. Tror någon att Dime INTE ljuger i dagens GP?

    Dime, fuskaren som tydligt fejkade huvudskada mot Ellos borta. Han borde stängas av på livstid för lögn, fusk och dåligt tröjval.

    SvaraRadera
  19. 13-åringen/anonym 23:42

    Och vem skulle ta illa vid sig om Kim ollade stolparna?

    SvaraRadera
  20. härlig läsning!

    SvaraRadera
  21. Kims agerande var onödigt, att flytta stolparna ska inte behövas för att vi ska vinna, även jag håller dock med om att reaktionerna är väldigt överdrivna.

    Vad gäller bajen och dif är det tråkigt att båda åker ut, matcher mot sthlms-lagen är bland de roligaste. det räcker om ett av dem åker ner. Dif skulle förmodligen komma tillbaka snabbt, bajen är jag mer osäker på, de klarar inte av att vinna en serie, de e som gais, är inte alls förvånad om de åker ner i tvåan...

    SvaraRadera
  22. ut med packet från allsvenskan,så kanske dom kan skärpa till sig,så förlorar gnihet massa pengar i uteblivna derbyn o kursar

    Bp kan väl få vara kvar

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.