2009/09/29

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Ibland vill man bara lägga sig och sova efter att ha sett IFK spela. Sova ikapp morgondagen för att med stolt blick och höjt huvud kunna gå runt på stan, på skolan, på sin arbetsplats och veta att IFK gjort en stolt. Eller sova ikapp morgondagen för att slippa tänka mer på förlusten man just bevittnat. Ibland vill man sova bara för att man ska upp tidigt nästa dag. Varje gång är det lika lönlöst. Vid vinst är det omöjligt att somna för att man vill läsa, uppleva, känna och dagdrömma så länge man bara kan. Vid poängtapp är det som att kroppen vill straffa en genom att vägra sova, bara för att man utsatt den för ännu en meningslös dag.

Och värre är det när Blåvitt ligger just där man vill att de ska ligga, i toppen. Jag träffade en Malmökompis, som naturligtvis håller på MFF, i veckan som gick. Vi diskuterade lite allt möjligt, bland annat kärlek. Han var nykär och berättade om den där känslan av skräckblandad förtjusning, att vara nervös för minsta lilla, att vara så högt uppe bland molnen men ändå så rädd för att när som helst trilla ner därifrån. Hur han på ett sätt avundades mig som inte var nykär. Men jag tyckte att jag i det läget ändå kände igen mig. Det var då det slog mig att det är just de känslorna man har när Blåvitt är i guldstriden. Jag svarade att jag på ett sätt var avundsjuk på honom också, som håller på MFF som ligger i ingenmansland, där varje vinst värmer lite lagom och varje förlust kan tas med en klackspark. Istället för att med skräckblandad förtjusning se IFK i toppen av tabellen, nervös för minsta lilla. Högt uppe bland molnen när AIK förlorar mot Helsingborg.

Och nere med en smäll på marken nu, ett par dagar efter förlusten mot Kalmar. Att vi ligger i sämsta tänkbara läge sett till min mentala och fysiska hälsa. Inte avsågade från SM-guldet men ändå så långt därifrån. Och jag pallar det inte.

Kalmar FF, borta
5-2 poäng: Utgår.
1 poäng: Elmar Bjarnason - Bäst på plan i en match där igen i Blåvitt var speciellt bra.
-1 poäng: Sebastian Eriksson - Hur jävla korkad får man vara?

Totalt efter 25 omgångar
1. Tobias Hysén - 43 poäng
2. Kim Christensen - 37 poäng
3. Gustav Svensson - 32 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 28 poäng
5. Sebastian Eriksson - 25 poäng
6. Stefan Selakovic - 17 poäng
7. Elmar Bjarnason - 16 poäng
7. Pontus Wernbloom - 16 poäng
9. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
9. Hannes Stiller - 13 poäng
11. Niklas Bärkroth - 12 poäng
12. Mikael Dyrestam - 10 poäng
12. Robin Söder - 10 poäng
14. Erik Lund - 9 poäng
15. Hjalmar Jonsson - 8 poäng
16. Thomas Olsson - 7 poäng
16. Publiken - 7 poäng
18. Adam Johansson - 6 poäng
18. Jakob Johansson - 6 poäng
20. Tobias Sana - 5 poäng
21. Joel Alme - 3 poäng
21. Nicklas Carlsson - 3 poäng
23. Tränarna - 2 poäng
24. Kamal Mustafa - 1 poäng

21 kommentarer:

  1. klockren femma! Han förtjänar minustecknet!

    SvaraRadera
  2. Guldet går till AIK i år. Tyvärr... Men vi har gjort en grym säsong sett till alla sålda spelare, skador och motgångar. Varför vinner AIK? Jo, för om man kolla på deras spelschema så har de bara Ellos borta som "svår" match. För de räcker det att inte förlora någon mer match, vi måste vinna.... alla matcher som är kvar.

    SvaraRadera
  3. Att Tobbe kan betyda så mycket ändå...

    SvaraRadera
  4. Kanonbra skrivet. För hård med betygen dock. De lyckades så när klara oavgjort borta mot regerande mästarna, med en man mindre på plan.

    SvaraRadera
  5. Årets bästa poäng i feldgraus femma:

    "-1 poäng: Sebastian Eriksson - Hur jävla korkad får man vara?"

    SvaraRadera
  6. jag fattar inte hur de kan ske en sån kollektiv minneslucka. Är de någon som missat Hjalmars miss, eller tänker ni också bortse från den? var är kritiken mot hans försvarsspel? Eller har vi alla blivit så apatiska till hans misstag? Herregud. Målet mot Elfsborg betyder ju NADA när man sedan ser till hans insats och jävla misstag mot kalmar.

    Eller är de bara jag som tycker det?

    SvaraRadera
  7. Roger, du är inte ensam.

    SvaraRadera
  8. Gustav var misserabel. Det var han som tappade boll och därmed startade kontringen där Kalmar fuskade in 1-0.

    SvaraRadera
  9. Nu får det fan vad nog. Kalmar fuskade inte in 1-0 det var bara Hjalmar som gjorde en Hjalmar. Inget annat!

    SvaraRadera
  10. Håller med 08:23.

    Hålet i luften efter Hjalmars evinnerligt värdelösa försök till rensning medför fortfarande andningssvårigheter för invånarna i Kälmäh.

    Alla resultat gick åt helvete igår också.

    Komigen nu Blåvitt!

    SvaraRadera
  11. haha glömde ni killer stiller?

    SvaraRadera
  12. BlåvittBella2009-09-29 09:42

    Härligt att se att Elmar fick poäng i alla fall, han har ju verkligen varit höstens utropstecken och även om han inte hade gjort nån kämpainsats kunde han gott fått poängen - på sina looks...

    SvaraRadera
  13. Från att ha varit trött och en riktigt bromskloss har Elmar klivit fram som en av våra bättre spelare. Härligt att se!

    SvaraRadera
  14. Hur kan Seb få -1 och Bjarnar +1?

    Ok med 1 poäng för inställningen hos islänningen, men han SNACKAR till sig ett gult kort för andra matchen i rad och är därmad avstängd i derbyt.

    IG i min bok.

    SvaraRadera
  15. Tycker nog att Stiller kan få en pinne, han gjorde ju faktiskt det han ska göra: mål.

    I allmänhet tror jag att Bjarnar skulle tjäna på att lugna ner sig några hekto, han har mycket boll i sig och skulle kunna prestera mer om han riktade sitt fokus på rätt område.

    SvaraRadera
  16. Ständigt denne Hjalmar Jonsson. Han drivre mig till vansinne!

    Finns ingen i AS som blandar och ger så friskt som han gör. Det är som att han chansar hela tiden, det får likssom bära eller brista huvudsaken är väl att det händer något verkar han tycka.

    SvaraRadera
  17. Aik kommer la vinna serien nu!

    Vi måste satsa allt på kôppen nu!

    SvaraRadera
  18. Anonym 02:11

    Du glömde en svårt bortamatch för AIK, en jävligt svårt match, den mot oss...

    SvaraRadera
  19. tycker "femman" är bra, tycker även som andra att hjalmar förtjänar -1 mer än sebban... Dålig insatts men till hans försvar håller jag med kommentatorn om att Dauda sparkar undan foten på honom strax innan han ska rensa..

    Och även om stiller peta in en boll räcker inte detta för ett poäng...

    SvaraRadera
  20. Jag kan inte fatta alla som höjer Hjalmar till skyarna, har studerat honom extra de senaste matcherna och han tittar inte ens om det finns en spelare att passa på mittfältet, utan så fort han får tag på bollen så upp med blicken mot närmsta fiskmås och tjong i väg med bollen och hoppas på det bästa. Så tröttsamt att se på.

    SvaraRadera
  21. För övrigt anser jag att Hjalle ska spela på vänster mittfält mot Gais.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.