2009/09/20

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Fan, med facit i hand skulle Tobbe inte skjutit det där fantastiska 2–0-skottet. Det är svårt att inte bli less på alla dessa jävla skador som drabbat oss i år. Tyvärr har Blåvitts tunna med nya fräscha namn att slänga in en botten, även om man skulle kunna tro annat, och nu är vi nere och skrapar där nere. Det låter som att jag dissar Bärkroth nu men det gör jag naturligtvis inte. Däremot ser det tunnt ut på anfallsfronten bakom honom och det oroar mig lite. När jag tänker sådana tankar brukar jag skita i den här säsongen och istället bli glad över vilket superlag vi kommer ha inför nästa säsong, när alla spelare är friska (förhoppningsvis). Hur ska vi få plats med alla i laget samtidigt?

Hammarby IF, hemma
5 poäng: Tobias Hysén - Spelet gick lite knackigt innan Hysén gjorde 1–0. Därefter kunde Blåvitt spela ut och Hammarby hade egentligen ingenting att komma med, och när Tobbe gjorde 2–0 var det ridå ner. Oerhört viktiga mål i oerhört viktiga lägen. En femma reparerar inte baksida lår men det kanske är ett litet ljus i skademörkret. Bli frisk nu Tobbe!
3 poäng: Elmar Bjarnason - Duttar kanske lite för mycket med bollen ibland och missar att slå "givna" genomskärare. Å andra sidan slår Elmar en fantastisk boll till Hyséns första mål och han känns som en typ av spelare vi saknat tidigare, som vågar göra annat än det förväntade.
2 poäng: Sebastian Eriksson - Seb vårdade bollen lite mer än vanligt i dag kändes det som, och slog inte bort lika många bollar som han gjort de tidigare matcherna. Är lite överallt och är magnifik på att täcka boll när det behövs. Är oftast den som sätter igång spelet.
1 poäng: Stefan Selakovic - Dribblar runt på högerkanten med god hjälp av Erik Lund och är ett ständigt orosmoment för Bajenbacklinjen. Kanske ska våga ta skott ännu lite oftare, för som man fick se i början av säsongen kan han fortfarande skjuta. Bra inlägg som vanligt.

Totalt efter 23 omgångar
1. Tobias Hysén - 43 poäng
2. Kim Christensen - 37 poäng
3. Gustav Svensson - 32 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
5. Sebastian Eriksson - 24 poäng
6. Stefan Selakovic - 17 poäng
7. Pontus Wernbloom - 16 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
8. Hannes Stiller - 13 poäng
10. Niklas Bärkroth - 12 poäng
11. Elmar Bjarnason - 10 poäng
11. Robin Söder - 10 poäng
13. Mikael Dyrestam - 9 poäng
13. Erik Lund - 9 poäng
15. Hjalmar Jonsson - 8 poäng
16. Thomas Olsson - 7 poäng
16. Publiken - 7 poäng
18. Adam Johansson - 6 poäng
18. Jakob Johansson - 6 poäng
20. Tobias Sana - 5 poäng
21. Joel Alme - 3 poäng
21. Nicklas Carlsson - 3 poäng
23. Tränarna - 2 poäng
24. Kamal Mustafa - 1 poäng

17 kommentarer:

  1. FYFAN VILKEN KLOCKREN FEMMA!

    Det var som om du snodde min femma där!

    SvaraRadera
  2. Inga direkta invändningar, förutom att jag tycker Gurra ska ha en permanent plats på listan. Satan va han springer å täcker ytor å tacklar sönder både motsåndare å bollar. Kan iof känna att det är svårt att få plats med både han och Seb på listan. Nu får "cliff" å "den attraktive" sätta käppar i hjulet för gnaget imon så stormar vi mot guldet änglar! Alla för blåvitt!

    SvaraRadera
  3. Enligt femman i dagsläget skulle altså Seb ha gjort en bättre säsong än Sella. PINSAMT!

    SvaraRadera
  4. Man får väl förutsätta att det är Bärken som ska ersätta Hysén. Även om skadan är jävligt tung så blir det extremt intressant och spännande den närmsta tiden. Tänk om Bärken får igång ett härligt samarbete med Stiller och samtidigt får igång ett målskytte. Det kan bli gött!

    SvaraRadera
  5. hej, du gör det jättebra feldgrau men snälla... sella igen?? ERIK LUND... han är fantastisk! Han är mer yttermitt än sella, gör allt rätt och är strålande! kom igen...

    SvaraRadera
  6. Som sagt ovan, Gurra borde få en permanent plats på listan. Idag tycker jag även Ragnar fötjänade en plats. Bjarnason betyder otroligt mycket för Blåvitts spel just nu, fan vad han löper, glidtacklingar och går före med gott exempel. Visst, han slår bort bollar ibland också, men han är nästan omöjlig att ta bollen ifrån.

    SvaraRadera
  7. 21/9/09 01:06

    Seb HAR gjort en bättre säsong än jordfräsen Sella.

    SvaraRadera
  8. Gustav Svensson var absolut en av topp5, glöm inte bort killen bara för att han alltid presterar!

    SvaraRadera
  9. Underbart att höra Seb gapa efter bollar hela vägen upp till LS. Och hans reaktion när han inte blev frispelad i första halvlek är underbar.

    SvaraRadera
  10. Man kan ju inte ge en permanent plats till någon fattar ni la!
    Om han så är bäst på plan jämt så får man ju se till hans dagsform och om han gjort en bättre match än förra matchen osv.

    SvaraRadera
  11. PeeMan: Om Bärkroth har sammarbete med någon är det ju Kim. Kim avfyrar bollen som en målsökande missil, träffar målet varje gång och Bärkroth blir farlig direkt. Minst tre gånger de lyckades igår, helt sjukt att se :D

    Och hur får Seb INTE gult igår? Även om det var total brist på "ge fördel" och få flyt i spelet så förtjänar väl dommaren i alla fall att vara bubblare på listan?

    Största behållningen förutom 2-0 och tre poäng mot Hammarby inför guldstriden så var matchens största behållning den totala dominansen. Vi spelade så högt och aggresivt att Hammarby inte fick chansen att skapa något alls, och om motståndarna inte skapar något alls så är det svårt att inte vinna. Känns som att vi har ett mycket stabilt lag just nu, med eller utan Hysén.

    SvaraRadera
  12. Elmar växer fan bara mer och mer efter varje match som går! kommer förhoppningsvis bli riktigt bra framöver!

    Bra skrivit Feldgraus!

    SvaraRadera
  13. Bra femma, helt klart.

    Jag reagerade dock lite på att det verkade som att klacken led av kollektiv bakfylla. Kändes riktigt trött faktiskt.

    Skit samma, måtte Tobbe krya på sig snabbt och att ujsarna kanske sprattlar mot råttasen idag.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  14. tyvärr sköt ju Sella fruktansvärt dåligt de gånger han hade chansen igår. Man vet ju att han har ett bra skott, men det vill sig inte riktigt i de lägena för honom...

    SvaraRadera
  15. Personligen tycker jag att Sella gjorde en av sina sämsta insatser för säsongen i går. Stod väldigt fastväxt stundtals och slarvade med löpningarna, höll inte sin kant i rätt lägen och så vidare.

    SvaraRadera
  16. Om formen håller i sig för TEB så går han snart om PW - bara sex poäng upp - och det skulle väl ändå vara ett tecken på nånting... oklart vad...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.