2009/09/21

Always look on the bright side of life

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er supportrar. Ibland ett okänt namn, ibland en blåvit profil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material. I dag ger signaturen "Svensson" bottenlagen lite goda råd, de är ju som bekant dyra.

Medmänsklighet är en grogrund för ett välmående samhälle. Empati är ett ord jag älskar av hela mitt hjärta. Med tanke på att jag har en sådan godhjärtad syn på människan och fotbollen så vill bistå med hjälp till våra vänner i Hammarby, Djurgården och Örgryte som har det lite kämpigt just nu. Alkoholister kan gå 12-stegsprogram. Jag försöker hjälpa till genom något hemmasnickrat i likartad stil för att ni skall kunna se det ifrån den positiva sidan nästa år i superettan. Let´s kick it!

1. Djugårdenssupportrarna slipper se Tobias Hysén göra mål mot dera favoritlag.
2. Om man vänder på poängskörd & målskillnad så ser det helt plötsligt jävligt bra ut. Kan räcka till direktuppflyttning nästa år.
3. Tauer är inte bara en ikon. Han är Djurgårdens svar på Torbjörn Nilsson. Han är gud om än något väldigt mycket sämre. Gud har haft lite svårt med tempot i år och även fast han applåderades av publiken efter sin utvisning mot Malmö så har det varit en del missnöjda röster om denna jesusliknande tysk. Hädelse kan tyckas. Men vänta tills nästa år, då kan jag lova att han inte är sämre.
4. Sparven försökte enligt obekräftade uppgifter under matchen mot IFK Göteborg med en spjutliknande rörelse forma en flaggpinne till en dödligt vapen. Han kom dock inte längre än två meter. I Superettan så finns det dock ”arenor” där man kommer ännu närmare planen. Vid ett sådant tillfälle så kanske Hammarbys talesman lyckas med sitt uppsåt. Detta skapar stort självförtroende vilket kan leda till sång ifrån de beryktade bajenfansen.
5. Bajen tar nog fler poäng och antagligen resulterar detta i mindre inkastade saker på planen. Detta ger ett tillskott i kassan. Inte för att bajen är fattiga. Nej, nej, enbart för att kunna köpa ännu mera bengaler och rökbomber. Lite moment 22 varning dock.
6. Örgrytes superlåt ”Så gött att vara Öisare” som inte alls liknar ”Go West” som med allsvenska mått betraktas, precis som hela laget, som en totalkatastrof kanske får motståndarna att darra av skräck. Naturligtvis i kombination med RFK. Världens farligaste människor i världens farligaste gäng. Enligt rykten även kallade för Bloods. Kan tyckas brutalt, men det handlar bara om färgen på deras tröjor.
7. Det dessa lag gemensamt kan känna är att istället för att göra floppvärvningar i mångmiljonklassen kan man nu kanske köpa in minst lika dåliga spelare för en betydligt mindre summa.
8. Detsamma för lagens spelare är att det är ett fantastiskt skyltfönster utåt. Se bara på Killer Stiller. Du kan få göra mål i allsvenskan igen Oremo, bara du tror på det och har en jävla tur.
9. En vinst i superettan ger precis lika många poäng som i Allsvenskan.
10. Kan åka till vackra små orter och se hur de lever. Kanske Åtvida...nej, just ja. Förlåt.
11. Dra ner på inköpen av gravöl.
12. Kunna gör mål. Mål är inom fotbollen jävligt viktigt, om de hamnar i rätt mål. Nästa år kan ni kanske göra det. Det måste kännas fantatiskt!

OBS! Kan finnas vissa överdrifter om hur bra ni kommer få det i Superettan. Vi har en kär vän här i regionen som brukar sticka ner ett snäpp till när de ändå har chansen. Hoppas verkligen inte samma öde drabbar er. Verkligen inte, utan någon som helst klang av ordet ironi.

/Svensson

11 kommentarer:

  1. helt rätt, ikväll är jag öjsare!

    SvaraRadera
  2. DAAD UNITED2009-09-21 20:45

    Fantastisk läsning!

    SvaraRadera
  3. mm men det verkar tyvärr inte hjälpa :/

    SvaraRadera
  4. hej, jag är 15 år

    SvaraRadera
  5. 21/9/09 21:00

    Skoj. Då får du sexa lagligt.

    SvaraRadera
  6. Riktigt kul!

    SvaraRadera
  7. Grymt bra, lätt av en de bästa iår på baraben=).

    SvaraRadera
  8. In med "Svensson" i redaktionen!

    SvaraRadera
  9. Jäkligt bra! Gött med samlad hets!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.