2009/05/21

Jag hatar inte Gais

DERBY. Efter många turer fram och tillbaka är det alltså dags för Derby. Det var VÄLDIGT länge sedan jag såg en hemmamatch på tv och visst är det en skum känsla. Men det är värt det, för den här bojkotten handlar egentligen inte om bara om Gais, utan om så mycket mer. Det är dock inte bojkotten som den här texten ska handla om, utan om min syn på Gais.

Gais absolut största problem är i princip hela organisationen. Ska man driva en fotbollsklubb på den här sidan av 2000-talet krävs en varierad mix i organisationen. Klubben ska gå med vinst och för det krävs människor som är helt galet passionerade i det lag som man jobbar för, men även människor som trots sina lagsympatier är business-minded och vet vart man ska lägga pengar, vart man kan dra in pengar, hur man sköter kontakter med sina fans och med media. Gais har väldigt mycket av det första, på tok för lite av det andra. Klubben ger helt enkelt inte något intryck av professionalism, vilket man tydligt sett på hur de behandlat prissituationen för derbyt. När personer som Johan Gunnebo går ut och förlöjligar både media och konkurrerande lag på facebook är ett tydligt exempel. Det är lite pajasförening över Gais helt enkelt.

Sedan jag började följa IFK minns jag faktiskt bara en enda förlust mot Gais, ni vet den där förra året. Kanske är det just därför som jag inte hatar Gais. I mina ögon har laget aldrig varit något större hot och även om deras supportrar är av en speciell art så har jag egentligen aldrig ägnat några större tankar åt dem, mer än något skratt då och då. Dagens match ses av de allra flesta gaisare som årets viktigaste, och ibland får man känslan av att det är viktigare att slå IFK än att prestera en bättre säsong än den föregående. Med det sagt måste man helt enkelt ta det som en komplimang, för om det är så betyder det att gaisarna verkligen ser IFK som det storlag det faktiskt är.

För mig som IFK supporter har morgondagens match inte ens i närheten av samma dignitet som till exempel ett möte mot AIK, mot Elfsborg eller mot MFF. Eftersom jag som sagt bara upplevt en enda förlust mot gais, så har jag alltid haft en trygg och säker känsla när jag gått på de matcherna. Många av er vet nog vilken känsla jag menar , ni vet den där:
"Vi kanske inte vinner, men förlorar gör vi ju fan inte".
Nej, för mig känns dagens möte ungefär lika "viktigt" som ett möte mot Örebro, Gefle eller något annat gäng i den klassen.

15 kommentarer:

  1. Bra skrivet...

    Visst e det så att man har mkt större HAT mot ett lag som AIK..

    SvaraRadera
  2. Jävligt tråkigt att höra Gefle och Örebro i samma term som GAIS... Gefle och Örebro ligger på 5e och 6e plats medans GAIS ligger på kvalplats till Superettan.

    SvaraRadera
  3. Tänkt samma tanke idag, MFF hemma på måndag är en helt underbar match att se framemot.

    SvaraRadera
  4. det är precis så jag tänker också, t ex förra året när vi förlora tänkte jag: Jaha, ännu en förlust mot ett bottengäng... Tänkte inte direkt så här: OMG VI FÖRLORA MOT GAIS!!!1!1!1!

    SvaraRadera
  5. Väl skrivet. GAIS kan inte väcka några större känslor, deras pajasar till fans och anställda kan däremot få en att häpna.

    SvaraRadera
  6. Samma här, förstår inte energi flödet på GAIS som vissa har.

    GAIS är väl inget lag att bry sig om...

    SvaraRadera
  7. ha det så kul med biljarden idag;-)

    SvaraRadera
  8. Det här var värdelöst. Bara topplagen är intressanta, ingen historia alls. Du menar att Gais har varit ett sketgäng så länge du levt och att du skiter i dem. Men herregud, att vara fotbollssupporter är ju att ständigt göra saker mycket större och viktigare än vad de är. Med ditt resonemang är det lika bra att skita i hela Allsvenskan, det är ju faktiskt en värdelös liga, IFK är numera ett värdelöst lag i ett europeiskt sammanhang. Inget att bry sig om. Varför inte bara börja hålla på Man United istället? Ligga hemma framför Tv:n och kolla kvalitetsfotboll. Många gör det. Du borde fan göra det.

    SvaraRadera
  9. ...Men det gör fanimej jag! Jävla äckliga grisar som ägnar sig åt personangrepp mot spelare.

    SvaraRadera
  10. Bra inlägg, jag känner ungenfär samma sak, fast det kanske beror på att jag inte är uppvuxen i Götet.

    SvaraRadera
  11. IFK mot malmö på måndag är något att se fram emot!

    -Ett Malmö som anser sig vara ett topplag i år och tom aspirera till guld?
    - Ett Malmö som gjort den dyraste värvningen i Wilton?
    -Ett Malmö som har en ny super-arena.
    -Ett Malmö som anser sig underprestera?!
    -Ett Malmö som vi har chansen att försätta i KRIS på måndag!!!!! Det får vi inte missa, fan vad gött om vi krossar dom!!!!!!!!!

    Alla till Gamla på måndag!!!!!!

    SvaraRadera
  12. Nähä, ingen här bryr sig om GAIS. Varför är det i så fall det enda det snackas om i blåvita kretsar och inte minst på bara ben? Ni har ju för fan GAIS på hjärnan och är fullständigt besatta av dom grönvita så ett värre självmål har jag inte sett!

    GAIS ÄR GÖTET, blåskit är Lindome!

    SvaraRadera
  13. Trogen ängel2009-05-28 00:42

    En sak jag undrar väldigt mycket över just i denna stunden är varför gaisaren där nere är och skriver kommentarer på en blåvitt sida...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.