2009/05/18

Hysén: Laddad inför derbyt? Skiter björnen i skogen?

INIFRÅN BLÅVITT. Ja, vad hände i går då? En nick och en liten chipp. Det är inte varje dag det blir så där direkt. Såg att en del reagerade på min målgest, där jag skakar handen, haha. Det där är en grej vi har internt. Vi brukar vara lite dryga mot varandra i laget, det var tänkt som ett: "såg ni gubbar, ojojoj..."

När jag sedan vänder mig om och ser Pontus med ansiktet i nävarna och Bjärs som bara flinar, då blir det svårt att hålla sig. Men det där är en hyllning till Ronaldinho, en av de bästa.

Jag vinner löpduellen och råkar sedan toucha bollen lite med foten bort från mål, så då tittar jag upp och tänker, "vad fan jag testar". Sedan försöker jag "gräva upp" den lite och bågen på skottet blir helt perfekt. Ett snyggt mål helt enkelt. Det var gött som fan att få näta framför klacken med, det var på tiden. Jag har längtat efter det. Det är ju kul att göra mål oavsett vart det sker, men det blir extra gött när alla mina tidigare mål har varit på andra sidan banan, att då få stänka dit den på "rätt" sida, så att säga.

Det känns ju helt fel att säga det nu men jag har känt mig lite seg i veckan före Kalmarmatchen faktiskt, haha. Jag vet inte varför heller. Men det kändes som om det släppte lite i andra halvlek i går och nu är det fullt ös som gäller igen.

Oavsett tabellen så är Kalmar alltid Kalmar så det är en svår match. Men det kändes inte så oroligt i slutet av matchen ändå, jag tyckte det var värre darr i slutet mot Örebro faktiskt. Det är klart de hade några långa gubbar som de skickar långt på i slutet och Kim gör ju en superräddning på övertid, men jag tyckte ändå det kändes hyfsat. Sedan är man ju alltid nervös i ett sådant läge, men på det hela kändes det bra.

Sedan drog jag hem och kikade på sporten på tv. Det gör jag alltid när det går bra, haha. Det känns inget speciellt att höra sig själv snacka, däremot är det gött som fan att se målen i repris. Det är det allt, det finns inget skönare, det kan jag egentligen se hur många gånger som helst. Men allra bäst är det när det är livekommentator, det blir en häftigare känsla då så det är klart jag kikar in lite repriser på Youtube ibland med.

Efter bra insatser brukar det komma en del hälsningar och så, men det är oftast samma folk, vänner och släkt för det mesta. På Facebook kan det var lite olika, där kommer meddelanden från en del fans och lite polare som sett att det går bra för en. Det är alltid lika roligt. När det går sämre brukar det faktiskt vara mer peppande och sådant som kommer, så jag antar att jag har bra vänner...

Nu är det ju derbydags och vi har helt klart haft lättare att lira på Gamla Ullevi, på hemmaplan. Nu blir ju förutsättningarna lite annorlunda med bojkott och allt, men vi spelar på samma arena och det är derby, så det finns inget att skylla på. Det jag tänker på är att vi inte ska förlora igen, det räckte gott och väl med förlusten förra året. Nej, mer tändvätska än så behöver vi inte. Det räcker att tänka på det.

Vi ska träna bra på onsdag och sen ladda efter det. Det får inte bli för mycket laddning inför en match heller. Framför målen har banan tagit lite stryk, men det ska inte spela någon roll heller. Där ska vi bara ta ett tillslag ändå - så det är lugnt. Sedan frågar folk om man blir extra taggad inför ett derby, hallå eller, skiter björnen i skogen?

Det är inte svårt att ladda till ett derby, speciellt inte när de har fuckat våra fans med priserna och dessutom slog oss förra året. Änglarna uppmanar ju folk att besöka vår träning på onsdag. Men jag tror det är rätt slött ändå, det är ändå dagen innan match haha. Nej jag bara skoja, det kommer bli grymt med folk där som visar sitt stöd inför derbyt!

Jag har sett att jag leder spelarrankingen i Feldgraus femma här på BaraBen.com just nu. När det går bra vill man ju verkligen läsa allt och bara suga åt sig allt positivt som skrivs om en. När det har gått sämre vet jag ju själv hur det ligger till och behöver inte älta allt som skrivs.
Sedan leder jag ju även skytteligan nu, så det borde man väl blogga så mycket som möjligt om, haha. Jag ska fan se till att leda skytteligan vid sommaruppehållet i år. Senast det hände en blåvit spelare tog ju föreningen guld framåt hösten...

Vårt spelsystem är rätt bra för mig tycker jag. Man snackar alltid om att det borde vara lättare att spela mot en ensam forward för motståndarförsvar, men som jag ser det är vi tre stycken forwards i laget nu. Har man dessutom den kvaliteten på inläggen som vi har, så blir det svårt för motståndarna när Werner kommer in i boxen med sin tyngd och sitt huvudspel. Sedan har vi alltid två defensiva mittfältare som balanserar upp laget om ytterbackarna drar iväg framåt, vilket vi vill att de ska göra.
Jag tränar mycket extra på frisparkar den senaste tiden och tycker själv att de frisparkar vi fått i år har varit nära, men det kommer sitta nån snart. Det är jag säker på.

Snart är det ju även dags för U21-EM i Sveige. Bryr man sig om sådant? Ja för fan, jag kommer se alla matcher och vi ska gå och kolla på Spanien-England på Gamla Ullevi med hela laget. Förutom de som ska vara med och lira i turneringen då. Ja, jag kan ju inte säga något annat än att jag gärna hade varit med och spelar, det hade varit häftigt.

Efter det har vi två veckor ledigt i början av juni och även spelledigt resten av juni. Då kan det nog blir någon träningsmatch men annars blir det lugnt för mig under vilan och inget mer än detta. Fotboll även under vilan, alltså.

En kul grej som hänt är att Gurra drog igång ett bra initiativ i laget. Vi ska nämligen kliva med i "Mustachkampen", där man odlar mustasch i kampen mot prostatacancer.

Vi ska förhoppningsvis skapa en profil och skänka en summa pengar från lagkassan till kampanjen. Så det kan alla hålla utkik efter, vet inte riktigt hur det där funkar, men vi ska oavsett det se till att odla mustascher nu. Jag har visserligen skägg med just nu men här kan ni se min utmaning till resten av laget i mustaschkampen.

Det är en kul grej för en bra sak också, så sista matchen mot BP ska kulmen komma, då ska det vara mustascher överallt i laget. Jag tror i alla fall att det var Gurra som drog igång det hela och än så länge är det Gurra, Hjalle, jag, Bjärs och Olle som är med i utmaningen. Sedan ska vi förhoppningsvis få med en massa fler av gubbarna i laget...

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

55 kommentarer:

  1. alltid lika underbar läsning detta. du skriver jävligt bra för att vara en fotbollsspelare tobbe!

    SvaraRadera
  2. "Det är inte svårt att ladda till ett derby, speciellt inte när de har fuckat våra fans med priserna och dessutom slog oss förra året. Änglarna uppmanar ju folk att besöka vår träning på onsdag. Men jag tror det är rätt slött ändå, det är ändå dagen innan match haha. Nej jag bara skoja, det kommer bli grymt med folk där som visar sitt stöd inför derbyt!"

    Jävla hjälte!
    Jävla favorit!
    Jävla kung!
    Jävla superman!
    Jävlar var jag älskar dig Tobbe!

    SvaraRadera
  3. Väljer att bortse från prostatacancerfonden för tillfället, utan fokuserar på det viktiga.

    Har alltid varit en dröm för mig att få se ett helt blåvitt lag med musch. Så kom igen nu resten av truppen. Visa att ni vågar.

    Och Gustav, när kampanjen är över så...är jag övertygad om att du är het som chili i helskägg. Du kommer likna Che.

    SvaraRadera
  4. "speciellt inte när de har fuckat våra fans med priserna"

    Gött att du visar förståelse.

    Kör nu över dem!!!!

    ...och bra skrivet förstås

    SvaraRadera
  5. Haha, huuuuur ska det gå för lille Robin i mustaschkampen då!?

    Åh Robin Söder, åh Robin Söder. Han knäcker djurgårn, med sina mål. Han är tio år gammal, men det spelar ingen roll!

    SvaraRadera
  6. Alltså jag blir helt till mig. Dina ord är det absolut bästa som finns på det blåvita internet, sluta aldrig skriva Hysse!

    SvaraRadera
  7. Fan så underbart det är att besöka baraben 2miljoner gånger under dagen och man får läsa sådant här.

    Helt grymt Tobbe! Tack som fan!

    Själv så kör jag mustasch enbart för att jag bor i Tyskland. Det är liksom standard här.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  8. Rolig läsning som vanligt!

    Hoppas verkligen att ni spelare känner vårt stöd i derbyt även om vi befinner oss en bit bort. Vi hade helst av allt velat vara på plats men det här är en viktig markering för att alla i fortsättningen skall ha råd att vara där att stötta er. Spöar vi GAIS går undetecknad också in i Mustaschkampen!

    Vansinnigt snyggt mål igår, tack så mycket för det!

    SvaraRadera
  9. Alltid lika roligt att läsa Tobbe!
    Fan vad kunglig du är, snyggaste målet med!

    SvaraRadera
  10. Tack som fan.

    SvaraRadera
  11. Tobbe förtjänar en egen sång!

    SvaraRadera
  12. När man läser det du skriver, vill man ju adda dig på facebook och bli din vän på riktigt. Go gubbe e du:) Dock blir det ingen addning så klart, känns fel:). Brukar låta er spelare vara även när jag ser er på krogen. Ni är mina hjältar ändå!


    /Daniel

    SvaraRadera
  13. jävlar va najs det kommer att bli att se elva man med porr musch... sexigt värre !

    SvaraRadera
  14. Ska Söder odla musch? Hahaha!

    SvaraRadera
  15. Jag funderar mer på om bärkan ska odla mustach...=P

    Fan va gott att läsa detta från dig Tobbe! Det är så skönt att man e blåvit! Vi är bäst!

    SvaraRadera
  16. Underbar läsning! åå Robin Söder, han vinner kampen, med sina fjun - med sina fjun! Shalalala

    SvaraRadera
  17. Kan bara instämma med alla som skriver hur underbar läsning detta är för ens blåvita hjärta. Tack Tobias. Stod i vinkel skönt när din chip elegant seglade över deras målvakt och smekte det nya vita nätet! Undebart.

    Härligt också höra hur ni i laget förstår våran bojkott, viktigt för vi vill ju inget hellre än vara där när gays blir förnedrade.. Men men.. Vi vill inte bygga upp deras ekonomi samt gå med på den utvecklingen som ockrarna tycker är rimlig. Hela GBG kommer vara fullt av pub samligar, nu festar vi och NU JÄVLAR KROSSAR viiiiiiiiiiii grönsvart!

    SvaraRadera
  18. Åh, underbara Tobbe!Man blir så glad när man läser din blogg. Blir helt lycklig av att veta att blåvit ska bära mustach, finns inget som säger MAN så mycket som mustach.. Möjligtvis hår på ryggen. Men lagom är alltid bäst så håll er till mustachen!
    Spöa Gais nu!

    SvaraRadera
  19. Fast Tobbe har ju lite fel. Kalmar är inte Kalmar oavsett läget i tabellen. Kalmar har varit Kalmar just pga läget i tabellen, annars är de lika intetsägande som Örebro. Så där säger man om MFF eller AIK, att MFF är MFF oavsett läget i tabellen.

    SvaraRadera
  20. Underbar människa är vad du är Tobbe! Sänk nu gais!

    SvaraRadera
  21. Jag har två saker att säga. Börjar med den första.

    1. Extremt bra blogg, det här. Tobbe skriver sjukt bra. Nästan lite konstigt, som någon skrev tidigare.

    2. Vore det inte en kul grej om vi också gick med i mustaschkampen?
    Bara en galen idé, men det vore rätt kul om halva klacken hade mustasch.

    SvaraRadera
  22. Tack för läget (Kung) Tobbe.

    SvaraRadera
  23. Härligt inlägg, helt underbart!

    De två målen satt jävligt fint också med tanke på att du är som gjuten på mittfältet i min startelva (www.startelvan.se) och hittills har det varit fin utdelning på Tobias Hysén. Kan tilläggas att efter Hysén är det svårt att välja mellan Sella och Werner eftersom startelvan endast tillåter 2 mittfältare från samma lag, men som sagt, tobbe é klar... =)

    För övrigt tror jag att Hysén, Hjalle och Kim passat fett fint i muschtach, men det är väl tveksamt om Seb och Söder kan odla något vidare? Adam i en bred mustasch vore nog en smärre skräck att skåda och man kan bara hoppas att vi supportrar, och även ni spelare förskonas från den Dirk-Digglermardrömmen.

    Forza blåvitt!!!!!!!!!!!!! Hysén är Kung! Och Kim är minsann dansk kung!

    Hoppas det går bra på torsdag,

    SvaraRadera
  24. Jag vill se Sella i mustasch. Tror han hade sett svincool ut i ett litet Filip Hammar-läppskägg.

    SvaraRadera
  25. GOA GOA GOA TOBBE....DU E EN UNDERBAR FILUR.

    SKRIV LIVSTID MED OSS NU!!!!

    SvaraRadera
  26. Jag sätter mina slantar på att den som får fetast mustasch är Bärkroth!

    SvaraRadera
  27. Underbart. Keep up the good work!

    SvaraRadera
  28. ah vad jag älskar tobias hysén!!

    SvaraRadera
  29. Fan vad gott att läsa hans inlägg och se hans grymma inställning på plan. Lägg därtill hans enorma form och målsinne i år. Fortsätter Tobbe såhär kommer han fixa guldet på egen hand. Andra målet är ju lätt Zlatanklass, dvs gjort av en spelare med klass och självförtroende.

    SvaraRadera
  30. du är underbar tobbe...

    SvaraRadera
  31. Fotbölls glenn2009-05-18 21:50

    Tobbe! Du e grym! Tack som bare den för igår! Du är på gång värre. Så mycket jag älskar att du är i Blåvitt så önskar jag dig allt det bäst. Även om det blir en utlands semster i liverpool kanske! Kung Tobbe!

    SvaraRadera
  32. Svårt att toppa alla superlativ så därför nöjer jag mig med att bara hålla med tidigare skribenter.
    Måste dock skriva att dina framgångar samtidigt skrämmer mig lite, då risken att du får ditt livs chans kanske dyker upp.

    SvaraRadera
  33. Jag har visserligen skägg... Tobbe, du har ansiktshår men kalla det inte skägg, möjlightvis fjägg!

    SvaraRadera
  34. Tobbe är kung

    SvaraRadera
  35. Glenns brossa2009-05-18 22:51

    Tobbe, du skriver bra och roligt!

    Jag känner mig verkligen som en svikare mot er i och med bojkotten, men det känns skönt att du fattar! Och i och med det anar jag att de andra killarna hajjar också.

    Lycka till i derbyt och gör oss än mer stolta över IFK - bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  36. Haha, fan va underbart. Hela laget och klacken springer runt med moppe-musch!!

    Tack Tobbe för chipp och blogg

    SvaraRadera
  37. Mustaschtifo mot BP, Ralf & gänget lirar i paus...

    SvaraRadera
  38. Kom igen i klacken, alla anlägger skägg. Vi kan ju inte bli sämre än Young Fellows i alla fall.

    SvaraRadera
  39. Smör i skägg??.... hur lång är kampanjen egentlighen......

    SvaraRadera
  40. Smör i skägg??.... hur lång är kampanjen egentlighen......

    SvaraRadera
  41. Trevlig läsning Tobbe.
    Snälla se nu till och vinn på torsdag. Och tack för underbar chip i igår.

    SvaraRadera
  42. Tack så mycket! Lika jäkla gött att läsa varje gång du skriver. Din blogg är sjukt svårslagen hehe :)

    SvaraRadera
  43. fan vad jag älskar Hysén och Red Sparowes låt "We Stood Transfixed in Blank Devotion As Our Leader Spoke to Us, Looking Down on Our Mute Faces With a Great, Raging, and Unseeing Eye"


    så sjuuuuukt bra!!!!!! Speciellt när man kollar på den där chipen!!

    SvaraRadera
  44. Undrar fortfarande hur kungen av bloggande kom att dela säng med "drottningen av bloggande", fröken Öqvist.

    Om han är lika kung i allt, så borde han lärt henne en hel del tricks ;)

    SvaraRadera
  45. Långt ifrån utsålt! (:

    Nu märker man Gaisarna börjar bli nojjiga ordentligt.

    " Efter matchen ska ni ...... Efter matchen ska niiiii.... "

    SvaraRadera
  46. Förvirringen i gaisleden verkar vara större än på länge. Vissa gaisare hävdar att de hellre ser 2 000 trogna än 18 000 medgångare samtidigt som andra hetsar folk att hamstra billiga 100-kronorsbiljetter genom att köpa en sådan biljett på varje möjligt inköpställe. Lägg därtill klubbens panikartade bortslumpning av 20-platspaket (max 3 vuxna) för 1000 kr. Gais verkar inse att det blir ett rejält ekonomiskt bakslag, nu ska de bara rädda ansikten gennom att fylla upp Ullevi med barn.

    Hur känns det för hard core-gaisarna som menar att det är popcorn- och medgångsfritt på deras matcher? Fan, hela Ullevi kommer vara ett familjekalas och popcornen kommer sälja slut.

    Gais kanske har hittat sin publik, höginkomstagare och barnfamiljer. Skulle inte förvåna mig om det blir 12 044 åskådare på torsdag. Då vet vi vilka det är som klär sig i indiantröja på vintern...

    SvaraRadera
  47. Ge spelarna i uppdrag att uppdatera sina mustacher här på baraben!

    SvaraRadera
  48. Bärkroth och Söder får nog köra lösmustasch.

    SvaraRadera
  49. till M: Tomas Olsson

    SvaraRadera
  50. känns som om Kalle Svensson lätt kan vinna mustaschkampen...inte så många som har hunnit få riktig skäggväxt i vårt ungdomliga lag...en fet på Kim hade varit häftigt!

    SvaraRadera
  51. Håkan Hellström kommer!

    Han har under snart tio års tid fått mängder av utmärkelser och priser men att hans och Björn Olssons låt ”Gårdakvarnar och skit” har blivit GAIS officiella hymn fyller Håkan Hellström med en enorm stolthet.
    - Jag är oerhört rörd över detta. Det är enormt stort för mig, säger Håkan som kommer att se det stora derbyt på torsdag mellan GAIS och IFK Göteborg men som också kommer att framföra sången i samband med söndagens match mot Kalmar FF.

    SvaraRadera
  52. Sittplats kostar 100 kr till derbyt. Visste jag inte

    http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf//Biljetter?OpenPage

    SvaraRadera
  53. Har tobbe lille svårt med matten också? Kostar 220 för vuxna och 100 kr för ungdomar i eran klack med, GAIS har lyssnat och sänkt priserna. Men blåvitt skall spela rebeller som alltid när det är deras grönsvarta bröder på andra sidan....

    SvaraRadera
  54. Det är väl inte så konstigt att gräset är slitet framför mål med tanke på all fabrikation som försiggått där...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.