2009/05/26

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. För jag vet inte hur mångte gången så tappar vi spelet totalt när vi leder med 1–0 och inte lyckas sätta tvåan väldigt snart därefter. Det kändes i andra halvleks första 20 minuter som att MFF någon gång till slut ändå skulle få in en boll på alla halvtama försök. Efter 2–0 lyckas vi plötsligt lyfta spelet lite igen, möjligen för att luften går ur Malmö (lite väl tidigt kan man tycka), men frågan är varför det inte sker tidigare. Nåväl, tre poäng, segersviten på Gamla fortsätter och den enda som lyckats göra mål på oss på hemmaplan är Ragge (typ). Livet leker. För första gången på väldigt känns en match mot ett bottenlag, BP i tolfte omgången, som en bombsäker seger.

Malmö FF, hemma
5 poäng: Kim Christensen - I ärlighetens namn så behöver inte Kim göra några speciellt kvalificerade räddningar i kväll. Malmö har massvis med avslut på mål men inga som känns direkt farliga. Ändå känns det oerhört tryggt att veta att Kim finns där och lugnt plockar bollarna. Dominerar även nuförtiden i luftrummet om så krävs.
3 poäng: Stefan Selakovic - Får återigen byta kant med Söder för att ordna till spelet lite. Sella har växt något oerhört den här säsongen och utöver målpassar i var och varannan match känns han väldigt mycket mindre svajig nu än tidigare säsonger.
2 poäng: Tobias Hysén - Stående inslag i femman nuförtiden. Behöver absolut inte dominera i matcherna för att ändå lyckas peta in en boll eller fem. Utöver målet så drar han även bort markering från PW vid hans målnick. Gör en gedigen insats som vanligt.
1 poäng: Pontus Wernbloom - Jag väljer att citera en av våra bästa skribenter, disco. "Fan vad han bara har varit ens lilla lilla barn sedan han började spela. Trotsig och tjurig och omöjlig och riktigt jäklig ibland och slarvar till och ställer till det, men samtidigt är han mitt lilla blockmongo till solstråle som jag bara vill ha kvar hela tiden. De senaste två matcherna har man ju stått och skrikit rakt ut på honom när han klackskarvar sina jävla one-touch-passar ut i ingenstans och inte trycker till i duellerna för att inte få gult. Men så stöter han in ett mål och hästflinar och är tyken i pausintervjun och mitt fadershjärta bara smälter."

Totalt efter 11 omgångar
1. Tobias Hysén - 29 poäng
2. Kim Christensen - 25 poäng
3. Ragnar Sigurdsson - 21 poäng
4. Gustav Svensson - 16 poäng
5. Stefan Selakovic - 12 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Pontus Wernbloom - 11 poäng
8. Robin Söder - 10 poäng
9. Sebastian Eriksson - 9 poäng
10. Erik Lund - 7 poäng
11. Adam Johansson - 6 poäng
11. Publiken - 6 poäng
13. Niklas Bärkroth - 5 poäng
13. Jakob Johansson - 5 poäng
13. Tobias Sana - 5 poäng
16. Joel Alme - 3 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
18. Tränarna - 2 poäng

38 kommentarer:

  1. stackars hjalmar som har mindre poäng än Joel Alme...

    SvaraRadera
  2. Galet dåligt spel men 3 härliga poäng,Detdär med att hålla bollen på marken o säkra pass fanns ju inte på kartan men det är vinst som gäller.Forza.

    SvaraRadera
  3. Bärkroth verkade va riktigt het idag, tar för sig ordentilgt. både snurrar bort motsnåndarna och tacklar (!) undan dem! Hoppas han får ta för sig ännu mer snart! / LB

    SvaraRadera
  4. jag efterlyser lite bindestreck

    SvaraRadera
  5. Tycker även att Bjärsmyr förtjänar lite uppmärksamhet. Alltid 100% i närkamperna och förmodligen lika jävlig att möta som Werner. Malmö kör sönder oss under delar av matchen men bara fram till straffområdet, där står våra klippor, ragnar och bjärs och motar allt. Visserligen går större delen av Malmös anfallskraft av planen innan 60 spelade minuter men ändå.

    SvaraRadera
  6. Sebastian gör för mig en riktigt bra match och bör få vara med pådenna listan idag. Övriga spelare med nåt undantag gör en standard insats. Inte mer än nödvändigt med andra ord :)

    SvaraRadera
  7. Tyckte bjärs och ragnar (även adam och hjalmar?) var helt outstanding idag,någon av dem var först på varenda djupledsboll, inlägg och passning som skedde i straffområdet/i närheten av straffområdet. heelt sjukt ju.

    SvaraRadera
  8. Var är Bjärs? Majestätisk i afton. Likaså Adam gör ett bra jobb. Sella är kass som vanligt men får ändå poäng. Märkligt.

    SvaraRadera
  9. Slog inte Seb bort väldigt många passningar i kväll? Inte bara han förstås.

    SvaraRadera
  10. Bjärs va fan landslagsmässig idag! får 6 poäng!! wernbloom såg inte ut att må bra efter smällen,,,sprang runt o undvek minsta närkamp,borde bytts ut

    Någon som vet va tifot föreställde? man stog ju där o fattade nada

    gött mos för serie ledning och ny förlust för gnaget

    SvaraRadera
  11. wernbloom var ju sämst igår

    SvaraRadera
  12. Vart fan är Seb???????

    SvaraRadera
  13. disco låter som en 70-årig gubbe.

    SvaraRadera
  14. Första gången jag klagar på betygssättningen. Var är Bjärsmyr? Helt fenomenal igår!

    /Tomas

    SvaraRadera
  15. Håller verkligen inte med om att Sella var blåvitts näst bäste spelare. Han var värdelös igår. Gick inte in i duellerna och skapade inget.

    SvaraRadera
  16. Jag tyckte det såg ut som om Söder mådde bättre på högerkanten tillsammans med Adam den lilla stund han fick vara där. Hjalmar och söder passar inte bra ihop.

    Sella var absolut inte näst bästa spelare igår!

    SvaraRadera
  17. ...ge gärna Bjärkroth några minuter till. Pojken ser ut att vara i bra form. Det kan väcka andra spelare som kanske tar sina platser för givet.

    SvaraRadera
  18. Tycker att vi kontrollerade matchen totalt. Med den starka inledning vi hade så var det väl rätt logiskt att MFF fick komma in i matchen. F.ö tycker jag att Seb är värd att få poäng av er

    SvaraRadera
  19. Bjärs var så fan fenomenal igår. En mot en är han kass och han har en förmåga att stöta vid fel situationer. Lägg därtill ett par horribla felpassningar rakt upp i banan så förstår ni varför han inte är med på listan.

    SvaraRadera
  20. Bjärs var magisk igår. Frågan är om inte det var han bästa match någonsin.

    SvaraRadera
  21. "En hel vetenskap att han får vara kvar på plan" - Wernbloom levererar som alltid i halvtidsintervjun.

    SvaraRadera
  22. Bjärs var landslagsmässig! Lätt värd femman. Får undan varenda boll och grymt stabil. Ragge var duktig som vanligt. Adam Johansson håller som alltid orhört hög klass. En av få gånger jag inte håller med Feldgrau måste jag säga.

    SvaraRadera
  23. Var är Bjärs! En av hans bästa matcher i år!

    SvaraRadera
  24. John 11:17: Håller med, men samtidigt var alla fan grymma igår. Visst, spelet suger balle och vi skapar lite - kommer väl inte igenom på mitten en enda gång - men det är så sinnessjukt stabilt. Adam och Hjalmar dominerade på sina kanter, Bjärs och Ragge dominerade försvaret i mitten med mycket fin hjälp från Seb och Gurra. Hysén gjorde sitt, Sella var het som nykokt potatis och Söder sprang upp och ner upp och ner (jag kanske är korkad, men är inte Söder typ allsvenskans bästa försvarare en mot en? Gör ju brytningar som inte finns i match efter match).

    Den som gör det illa är Pontus, och det är kanske därför spelet på mitten inte alls fungerar? Fast det är väl bara att stämma in i disco-citatet.

    Bärkroth är annars matchens behållning. Jävlar vilket inhopp, och han vinner fyra av fem tuffa närkamper mot mittbackar stora som traktorer.

    SvaraRadera
  25. Pilfalk tycker:
    Ganska bra betygsatt men jag håller inte med dig om Werner som i mitt tycke gör en riktigt dålig match. Han vann ju knappt en endaste närkamp, men han vill väl inte missa sista matchen genom att dra på sig en varning så han är förlåten men något poäng skulle han absolut inte haft. Tycker du inte att Sebastian gjorde en bra match - undrar jag. Om inte så var vi nog inte på samma match.

    SvaraRadera
  26. Bjärsmyr, sluta spamma här inne och skriv på ett nytt kontrakt.

    SvaraRadera
  27. Anonym 11:39: Glöm inte att det är PW som går in hårt, riskar gult kort, vinner närkamp, och passar fram till Hyséns 2-0 :-)

    SvaraRadera
  28. Malmö har mer boll men är inte bättre än oss. Vi vinner välförtjänt trots uselt spel.

    SvaraRadera
  29. Brukar tycka att du ger ut poäng bra Feldgrau, men att du inte har med både Bjärs och Ragge är ett skämt. När offensiven och lagspelet är kass är dom långt mycket bättre än både Sella, Hysen och Werner.

    /Mattias

    SvaraRadera
  30. Edit: Passningsspel istället för lagspel, lagspelet var kanon defensivt

    /Mattias

    SvaraRadera
  31. Jag tycker det är helt fel personer som får "poäng" denna gången. När anfallet under stora perioder inte fungerade stod SE, Bjärsmyr, Ragge och Adam upp riktigt bra!

    SvaraRadera
  32. brukar vara bra betyg i feldgraus femma, men harrejösses va fel det blev den här gången!

    Bjärs var helt jävla fenomenal igår!!! Även Seb förtjänar poäng.

    SvaraRadera
  33. Apropå att Hjalle har en poäng mindre än Alme är det väl än mer uppseendeväckande att Adam skrapat ihop en poäng mindre än Lund.

    SvaraRadera
  34. Adam borde haft femman, han var ju fenomenal! Sebastian tycker jag inte lyckades alls, ändå fick han pris som en av matchtens lirare. Märkligt att man ser samma match på så olika sätt!

    SvaraRadera
  35. Jag saknar också matchens gigant - ADAM!

    SvaraRadera
  36. Övre Masthugget2009-05-28 16:34

    Bärkroth vid hörnflaggan i kamp med 3 mff-are :D Han var ju millimeter från att lyckas. Men Wernbloom var stabil och säker i sitt passningsspel, kämpade till sig Hysens välförvaltade måchans och satte dessutom själv en bakom nät, han ska högre upp på listan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  37. Han är underbar och mycket bra..2009-05-28 17:02

    Sedan så har vi ju stolpnicken också.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.