2009/05/30

"Byt ut den där jävla Långås med en gång!"

KRÖNIKA. Nog för att det här var Wernblooms föreställning egentligen, men visst stals den av unge Nicklas Bärkroth som fullkomligen exploderade under ett par minuter i andra halvlek. All han potential kom ut på ett par få minuter och då smällde det till inte en, inte två utan tre gånger. Vem pratade om ersättare till Pontus, när ersättaren redan finns på Kamratgården? Möblera om som man vill, in med Söder i mitten, eller Bärkroth, eller Sella eller Hysén eller Röde Ruben. Det spelar liksom ingen roll vad det verkar.

För vi är så här bra, och vi fullständigt kör över allt motstånd som kommer till nya Gamla Ullevi, oavsett om man heter BP, Öis, Djurgården eller nånting annat.

Det snackas mycket om Barcelona just nu. Välförtjänt, för de är verkligen överjävliga de också just nu. Att svenska lag ska börja spela som Barca, både Blåvitts och Elfsborgs tränare har pratat om det. Jag såg Häcken-Elfsborg igår och kan säga att det var inte Barcaklass på Ellos direkt... Välkomna till Gamla Ullevi i augusti, på måndag släpps biljetterna till den kampen och då får vi se om Elfsborg är laget som åtminstone kan bjuda in till lite kamp mot vårens bästa lag.

Och vårens bästa publik har vi också. Över 10000 mot BP är inget annat än riktigt jävla bra. Det är det dubbla mot senast vi mötte dom och tendensen ju längre våren lidit är att vi börjar hitta mer och mer våra platser, våra sånger och vår stämning på arenan. Nu är varje match fantastisk från start till mål och jag unnar verkligen alla att besöka Gamla Ullevi gång på gång när Blåvitt spelar fotboll för frågan är hur mycket bättre än så här det blir. Eller så blir det kanske det. Fullsatt i varje match under hösten? Vem vet, fortsätter vi så här är allt möjligt.

Roligast idag var ändå skribenten Sandsäter som i minut 76 sa något som redan är en klassiker:

- Byt ut Bärkroth för fan. Han är lika kass som han var senast mot BP.

Det fick han äta upp kan jag lova. Inte en, inte två utan tre gånger.

36 kommentarer:

  1. Hade inte direkt varit ologiskt att byta ut Bärken. Han var allt annat än bra innan andra målet trillade in. All cred till bärken för sina följande prestationer, men man ska också komma ihåg att motståndet inte höll allsvensk klass efter 2 - 0.

    En som kommer att bli ruggigt bra är Seb! Fortfarande lite väl valpig, men vilka sköna passningar han lägger emellanåt!

    SvaraRadera
  2. han kommer nog få äta upp det fler än tre gånger :)

    SvaraRadera
  3. Perfekt avslutning för Pontus och gött att gå in till EM-uppehållet som serieledare.

    SvaraRadera
  4. Va fan?
    Tyckte Bärken var as bra direkt efter han kom in. Seb var också grymt bra, likt Sella. Hysen kändes lite kall idag. Han hade satt några av sina lägen om han inte vaknat på fel sida.

    Bärken är en väldigt speciell spelare. Springer hela tiden, ger alltid allt och har en grym spelförståelse, snabb som fan, har tekniken. Med tanke på hur liten han är är han också oväntat starkt i luften.

    SvaraRadera
  5. Haha, "senast mot BP", klassiskt!

    Idag var en fantastisk dag. Erik Lund var riktigt bra, Seb var riktigt bra, Bärkroth tog det han gjorde bra från förra inhoppet och förbättrade det och var riktigt bra. Vi trillade boll som kontinentalerna och ägde hela matchen. 4-0 var välförtjänt, borde haft med oss 2-0 från första bara.

    Orosmoln: Hysén missar lägen han satt med lätthet. TV-sportens "är man i zonen sätter man den" ekar falskt i skallen på mig. Han missar två lägen han skall sätta, hoppas det inte innebär måltorka.

    Vad gäller Pontus så stog man ju å lipa på läktarn... <3

    SvaraRadera
  6. Var Bärkroth allt annat än bra innan målet? Hjalle, Sella, Söder och till viss mån Pontus fram till målet var heller inte mycket att hänga i granen.

    Lund bäst enligt mig. Trots det märke man tydligt att Adam saknades.

    SvaraRadera
  7. Bärkroth är IFK Göteborgs svar på Leo Messi . Fan vilken skön lirare han är :)

    SvaraRadera
  8. Gott synd att man zappade söver till Fa cupen missade Barkis mål:(

    SvaraRadera
  9. Råkade hitta in till den här bloggen och kan säga att det är värt och titta in om man gillar fotboll. Kul med folk som vågar tycka
    http://fotbollskommentaren.blogspot.com/

    SvaraRadera
  10. Tack för en lysande krönika.
    Sebastian Eriksson en jätte på mitten och Sella den klart bästa i tremanna anfallet

    SvaraRadera
  11. Vissa kan fotboll. andra imte.

    SvaraRadera
  12. ni som tycker att lund och sebbe är bra kan väl inte kunna nåt om fotboll! dom skulle inte ens platsa i ÖIS

    SvaraRadera
  13. fan va lund och sebbe var bra.
    öis är nog arga för att dom inte spelar där.

    SvaraRadera
  14. PW<3 allt jag har att säga!

    SvaraRadera
  15. Bärken vantrivdes ännu mer än Söder på vänsterkanten, men när han fick gå upp på topp sa det smack, smack, smack.
    Vi kan inte spela som Barca, men däremot skulle vårat tremanna-anfall ständigt kunna byta positioner som Barca gör, så att motståndarna aldrig vet var dom har oss.

    SvaraRadera
  16. Att Hysén inte sätter nån idag är inget orosmoln. Så länge han fortsätter att komma till chanserna så kommer det att gå finfint, han har inte varit 100%ig innan idag heller.

    Bärkroth fick en sjuuuk boost iom med 2-0 målet. Helt gaalet

    SvaraRadera
  17. Vi har inte haft något kvalificerat motständ hemma ännu. Men när det kommer lyfter sig laget ytterligare och vi krossar dem med!

    Djurgård, öjs, bp, Gefle skrämmer ingen direkt.

    SvaraRadera
  18. Gefle ligger fyra och Örebro inte mycket sämre. Vad krävs för att det skall vara kvalificerat motstånd? Tabelltrean eller ännu högre?

    SvaraRadera
  19. Finns inget kvalificerat motstånd i allsvenskan. Blåvitt är bäst. Blir kvalificerat motstånd i Europaleague. Då får vi se om gubbarna lyckas höja sig ett snäpp. Fan vad jag kommer sakna Wernbloom dock. Har ju sett att alla långa utsparkar och inlägg går mot honom. Nu måste vi hitta en gubbe som kan nicka, kämpa och spela bra boll på den positionen :)

    SvaraRadera
  20. Malmö får väl ändå ses som kvalificerat motstånd? Men jag håller med till viss del, den riktiga utmaningen blir att se om vi kan neutralisera Ellos, Helsingborg och aik på nya arenan. De är de tre lagen vi bör slåss med guldet om.

    SvaraRadera
  21. Kalmar är bättre än AIK.

    AIK har spelat skit och kommer inte vara bland dom 4 främsta.

    SvaraRadera
  22. 22:41: Kul hur du glömmer Malmö och Kalmar där :-)

    SvaraRadera
  23. Bärkroth gjorde en bra sista kvart när den skiftade plats på han o hysén. Men annars så tycker jag han har varit för valpig i sitt spel de gångerna han har kommit in i år, hoppas dessa målen kan få honom att lugna ner sig lite... Vad det gäller Lund så har han potensial men han måste bli bättre i positions spelet/markering av spelare minst 3 av de fyra målen mot häcken är han in blandade i men han spelade bra idag. Pontus oj kände att tårarna var nära... Måste bara nämna Sella i alla år har jag försvart honom gentemot mina polare skam den som ger sig

    SvaraRadera
  24. Jag är svinnöjd med blåvitts spel idag. Är väl, i mitt tycke, en hel del flipperspel på egen planhalva när motsåndarna kommer upp.(Inte som mot Malmö dock.. då vart jag orolig på riktigt.) Men är riktigt nöjd med alla fyra "kidsen" som spela idag.. Det enda som saknas är rutin, men det finns bara ett sätt att få den. Spela, spela, spela. För potentialen finns där.. Men det kommer kännas tomt efter Pontus. Framförallt för han är en väldigt stor personlighet!!!

    SvaraRadera
  25. Ni som kritiserar Bärken på vänsterkanten borde först tänka på hur mycket pass han fick av Hjalle i uppspelsfaserna, nämligen inga! Jag å en polare tänkte vi skulle räkna Hjalles pass på samma sida men han gjorde inga alls när Bärken hade kommit in, bara en massa krossar eller småpass till innermittar. Hjalle gjorde Bärkroth osynlig.

    SvaraRadera
  26. Allt är Hjalles fel, förstås. :)

    Tycker Bärken gav Hjalmar dåliga alternativ, borde försökt leta lite ytor på djupet när Hjalmar hade bollen. Men som sagt, vilket sjukt lyft det blev när han gjort målet. Visst var BP dåliga efter det, men det är inte hela förklaringen.

    SvaraRadera
  27. 10 000 mot BP är väl ingen siffra att skryta om? Tycker vi inte borde ha under 13 000 på någon match.

    7000 mot Gefle var pinsamt!

    SvaraRadera
  28. SEB ÄR SJUKT BRA!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  29. PASSNINGEN TILL HYSÉN VAR MAGNIFIK I FÖRSTA!

    SvaraRadera
  30. Briljant skrivet!
    Och kul att man fortfarande är ihågkommen...
    /Benny

    SvaraRadera
  31. Bra inlägg!

    Det är dags att sluta ge Seb chansen nu bara, han är usel match efter match men det finns iofs inga bra alternativ när TO är borta.

    SvaraRadera
  32. Om det, om några dagar, börjar kännas tjatigt att titta på tabellen var tioende minut så rekommenderar jag den här länken som substitut:

    http://svenskfotboll.se/allsvenskan/statistikligor/

    Blåvit dominans.

    SvaraRadera
  33. Till Anonym 07:51

    Det var inga 7000 mot Gefle, det var drygt 9200 vilket kanske inte var jättebra. MEN, med tanke på vilket tajt spelschema det varit under våren och att varje biljett kostar 220:- eller mer så är det inte kattskit. Tänk dig om du är farsa med vanligt kneg och ska ta med dig grabben på varje hemmamatch, då måste du pynta runt 500 varje match. Tänk dig dessutom om det då är typ 4 hemmamatcher på en månad - 2000spänn. Då är det risk att är tvingad att bortprioritera en och annan match. Jag tycker det är märkligt hur SFF kan ha tajta spelscheman tre år i rad (08, 09 och nästa år) och tro att det inte kommer skada de allsvenska lagens ekonomi.

    SvaraRadera
  34. Angående publiken så har arenan haft en positiv effekt för oss. 7000 mot Gefle är den enda plumpen i protokollet. Övriga matcher (förutom mot ÖIS) har dragit betydligt mer än vad de gjort tidigare år. Det verkar som att folk äntligen kan tänka sig att gå på "skitmatcher" för att se blåvitt och uppleva stämningen. Det har varit vårt problem förr - att folk bara vill gå mot de intressanta lagen. Ur den synvinkeln är således 10000 mot BP en mycket bra siffra. Samma match hade tidigare dragit 5000-7000.

    Märk väl att vi, Blåvitt, dragit vinstlotten med den nya arenan. Kräftgående ÖIS är inte mycket att säga om, och GAIS har lyckats med konststycket att vara färre än tidigare, trots många sålda årskort.

    SvaraRadera
  35. Anonym 12:20: Det tajta spelschemat beror ju delvis på att vi fått två nya lag i allsvenskan och två extra hemmatmatcher kompenserar en del. Det totala publiksnittet har höjts om jag inte missminner mig helt. Så ekonomiskt är det ingen större fara. Däremot tycker jag personligen inte att det är så kul att ha två extra bonkegäng i finrummet. ser inte bra ut.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.