2009/04/14

"Se er omkring, bättre än så här blir det inte"

INIFRÅN BLÅVITT. Jag var redigt nervös dagen innan hemmapremiären. Jag fick åka ut till svärfar på landet för att tänka på annat och det var riktigt skönt, faktiskt. Men sedan kom lördagen och stämningen var väldigt spänd fram till att vi började värma upp.

Alla var laddade. Det låg ett enormt lugn i luften. Ett lugn som innehöll fantastiskt laddade spelare där jag såg i ögonen på folk omkring mig att det var nåt speciellt på gång. Jag tänkte inte så mycket på det som hände runt omkring oss, först i efterhand tyckte vi att det var konstigt att Almes låt var slut redan innan vi hann ut ur spelargången, men det var inget man tänkte på då.

Där vi stod under Gamla Ullevis läktare.
Det var ett glatt och laddat gäng som klev ut.

När jag kom in på planen kände jag hur benen kändes pigga, hur det var fullt på läktarna och härligt väder svepte in helhetsintrycket - då släppte allt och man kände bara en enorm harmoni och glädje över att få nöjet att spela den här matchen.

Sedan gjorde det ju inte saken sämre att vi ledde med 2-0 efter sex minuter.

När man är ute på plan hinner jag inte tänka så mycket på detaljer, fokuseringen är för stark. Men det man tänker på är att det är ett jävla liv, man hinner inte tänka så mycket mer. Känslan var som sagt en av glädje och lugn. Det är svårt att sätta ord på det hela. En bubbla omgärdar oss ungefär fram till halvtid och sedan kan man tillåta sig själv att njuta lite mer av det hela.

Gräset var helt amazing. Den var kortklippt, vattnad, jämn, grön - allt som man vill ha av en gräsplan. Den uppmuntrade till bra spel och jag blir glad när man får chansen att kliva in på en sådan fantastisk plan.

Volymen från läktarna, ja för fan. Volymen var fantastisk. Det var grymt, det bästa jag varit med om nästan.

Vädret, ja, det känns nog mer på läktarna, för jag tror vi hade haft det rätt bra nere på banan ändå. Men det är klart man hellre spelar i sol. Nu blev det nästan för varmt ibland och då är det bara april, haha.

Vad finns det mer att säga egentligen? Jag hade en väldigt bra tid i DIF och har fortfarande mycket vänner både i laget och bland deras fans och personal. Så jag kände inte att jag ville tokjubla framför deras fans. Om några av er Blåvita fans tycker det är fel, så är jag ledsen för det. Men det handlar om två matcher varje år. Jag lovar att jubla dubbelt nästa gång jag gör mål istället, hehe.

Djurgården var inte speciellt bra, men samtidigt var vi helt fantastiskt bra i första halvlek. Vi gjorde helt enkelt dem dåliga, men det är klart att de hade inte sin bästa match direkt. Alla var som sagt enormt laddade och avspända. Med den starten som vi fick i matchen så tror jag alla bara kände att det "bara var att köra". Sedan är det klart att allt runt omkring spelade in. Mycket folk, ny arena. Vi ville väl visa att vi kan spela bra fotboll och framförallt att vi ska vara oslagbara hemma på vår nya borg, fästning eller vad jag ska kalla det.

En hemmapremiär på en ny arena sker bara en gång. Så vi ville ge fansen och även oss själva något som vi aldrig kommer glömma, det skulle bara bli en speciell dag. Oftast är det lagkaptenen, just nu Adam, som tar ordet i ringen inför avspark. Men även Sella, jag, Pontus och Bjärs kliver in ibland. Det beror på, har någon nåt att säga så fram med det. Vi sa det under snacket i ringen att: "Se er omkring, bättre än så här blir det inte".

Det var en sådan dag bara.
Vet inte hur mycket mer man behöver säga.

Jag vet inte, jag vill rikta ett stort tack till alla som var på matchen och gjorde premiärdagen till det den blev. Jag hoppas att alla kommer tillbaka igen på måndag. Eller hoppas, det räknar jag kallt med, och jag hoppas att många av er söker sig ut mot Hisingen redan på onsdag. Samma sak gäller för er precis som för oss, fullt fokus i alla matcher.

Jag var otroligt glad över att fått vara med i en sådan här match. Det var ny arena i min egen hemstad, i laget jag älskat sen jag var grabb, mot laget som har en speciell plats i mitt hjärta. Jag fick göra två mål, spela fram till ett, fansen var glada - vi var glada.

Det var ett jävla bra sätt att fira påsk helt enkelt och det är definitivt en av de bästa dagarna i mitt fotbollsliv.

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

41 kommentarer:

  1. jag får nästan en tår i ögat.

    SvaraRadera
  2. Glad påsk tobbe! Det bästa du skrivit på BB, sjukt bra skrivet, man känner sig nästan som en del av laget när du kommer hit och skriver av dig! Mäktigt.

    Förresten har jag inte hört någon som snackat illa om din gest mot Djurgården, inte en enda. Det är väldigt respektfullt av dig mot dina gamla lagkamrater/fans och vi respekterar det fullt ut.

    I år gäller det! Full fokus mot bonkegäng som Brommapojkarna och GAIS, vi har inte råd att förlora viktiga poäng där.

    Den här matchen var bara början, jag lovar er, bättre kommer det bli!

    Forza blåvitt!

    SvaraRadera
  3. Underbart att du skriver här Tobbe, säger som Jacob: har inte heller hört någon som sagt någonting illa om att du inte jublade mot DIF, det gör man ju oftast bara inte.

    Flyg fram på kanten bara.

    SvaraRadera
  4. det här kan vara det bästa jag läst på någon blåvittsajt. nånsin!

    SvaraRadera
  5. Tack för dina grymt läsvärda inlägg.

    Jag har, precis som föregående skribenter, inte hört ett ont ord om dina uteblivna målgester, tvärtom.

    Spelar Blåvitt så här och vi håller igång läktarna så här så är vi oslagbara.

    Det enda negativa för min del är att barnen är för små för att komma ihåg vad de såg.

    SvaraRadera
  6. vad är det för hysteri som G-P håller på med där de blåser upp bråken kring matcherna helt ur proportion och får det att framstå som att folk är rädda för att bli dödade när de går på ullevi? vad är det för bisarr Expressen-journalistik de sysslar med på G-P egentligen??

    SvaraRadera
  7. Bästa jag läst på riktigt länge ju..

    SvaraRadera
  8. jag börjar undra om inte tobbe har en hemlig spökskrivare. det här var jävligt, jävligt, bra grejer.

    SvaraRadera
  9. Tack Tobbe, som vanligt bra skrivet.

    SvaraRadera
  10. Mycket bra skrivet Tobias. Man blir verkligen laddad av när spelare är med utanför planen med sina fans på detta viset. Rambergsvallen nästa-

    SvaraRadera
  11. Även jag respekterar att du inte gjorde någon målgest men när du spelade i Djugår´n sprang du runt och jublade när du gjorde mål mot Blåvitt som är laget i ditt hjärta, kanske har du vuxit nu osv. men hur gör du på Onsdag mot Häcken? Fira eller inte fira målet, kanske kan bli din grej att inte fira om du fortsätter hänga baljor ;)

    SvaraRadera
  12. det var en fin match, den kommer man aldrig glömma!

    SvaraRadera
  13. Har en liten tår per öga som vill tränga ut... helt underbart. Snart onsdag och då kör vi tour hisingen!

    För er som inte får biljetter till Rambegsvallen kan jag rek Lundby Träningscenter. Man ser jävligt bra ifrån ryggpressmaskinen. Om någon orkar köra den 2x45...

    SvaraRadera
  14. Jag ryser fortfarande från i lördags. Och tack för blogginlägget!

    Och av respekt tycker jag att du gjorde rätt, Tobbe, när du inte jublade. Jag hade gjort samma sak. Hoppas jag.

    Alla till Hisingen!

    SvaraRadera
  15. Jag som alltid brukar gnälla på barabens trams måste ta av mig hatten för det här. Riktigt kul läsning!

    SvaraRadera
  16. Blir rörd när jag läser. Tack så mycket för i lördags, en av de bästa fotbollsdagarna i mitt liv.

    SvaraRadera
  17. Tobbe det är respekt att inte jubla!
    Vi är tacksamma för att vi fick dela denna dagen med er och jag hoppas att vi på läktaren kan fortsätta att ge er samma eller bättre stöd i framtiden för fler segrar.

    SvaraRadera
  18. Tjena Tobbe!
    Tycker du gjorde rätt i att ta det lugnt med firandet framför diffarna.
    Tyker dock du kunde hållit igen när du sänkte oss på Ullevi 2005.
    Det gjorde rätt ont när Glenns pojk, en blåvitt-supporter sprang och jublade i fel tröja. ;)

    Men annars är du bäst!! Lycka till!!

    SvaraRadera
  19. Enkla anledningen till att Almes låt var slut när de sprang in var att de själva kom försent ut från omklädningsrummet. Domarna, DIF, knattar och vi andra stod och väntade. Men sånt händer. Det sätter sig säkert redan i nästa hemmamatch.

    SvaraRadera
  20. Tycker att det är stort av dig att låta bli att jubla framför fansen. Det är inte många spelare som har lagmoral över huvudtaget och ännu färre som har det mot sitt ex-lag, så att säga. Hedervärt!

    SvaraRadera
  21. Tack. Här är låten i efterhand. Från familjeläktaren.
    http://www.youtube.com/watch?v=8t0d9sdBico&fmt=18

    SvaraRadera
  22. Snyggt Tobbe, håller med någon ovan som nämnde att nu gäller det verkligen att ha fokus på de lite mindre attraktiva matcherna då det förmodligen inte blir samma fest då! läs. gefle och bp.

    Tycker det var självklart/respektfullt att du inte firade målen på Djurgårn. (Vi vet ju alla att du vrålade och skrek inombords) =)

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  23. Jag förstår inte varför du inte kunde jubla?
    Dina åtaganden ligger hos oss nu och om du är kompis med sjölund eller ej hör inte hit. Detta var vår premiär och du spelar för oss.
    Tycker som Ola på länken här http://nyheter24.se/sport/blogg/ola-wenstrom/article185479.n24

    Det är ett mindre avståndstagande mot oss. Förklara gärna hur du tänkte lite närmare Tobbe!

    SvaraRadera
  24. Eller så visar man respekt för sin nya arbetsgivare och fans. Dina kompisar där borde förstå att du är IFK:are...jag är splittrad.

    SvaraRadera
  25. Jag är också splittrad.
    Det är inte jätteviktigt det här men sedan Tobbe kysste djurgårdsmärket så börjar man undra...

    Det är ändå 18000 där som vill se tobbe jubla men han värderar vänskapen till personalen och djurgårdens (huliganidiotertill)fans högre?

    SvaraRadera
  26. Jag tror att de allra flesta av de 18000 inte bryr sig så mycket om hur, eller ens OM spelare firar sina mål. Det viktiga är att dom gör mål.

    Personligen struntar jag i om en spelare hyllar mupparna, muhammed eller Åtvidaberg, så länge han stänkt en balja för Blåvitt är jag nöjd.

    Men det hela bottnar väl i, att vi fotbollsfans ofta vill att världen ska vara enklare än vad den är. I vår värld är man god eller ond, gbgare eller ståkkålmare, kommunist eller nazist. Allt blir mkt enklare om man slipper tackla det faktum att människor är komplexa varelser som kan vara flera olika saker samtidigt. Om nu Tobbe har en del av sitt hjärta i dif för att en del av hans historia finns där, må så vara. Det gör honom inte mindre blåvit.

    SvaraRadera
  27. Tack tobbe för att du var en av de 11 tappra på planen som gav oss ett minne för livet!

    SvaraRadera
  28. Tack ska du ha, Tobbe!

    Men som Ludde sa, hur blir det efter målen mot Häcken!? =)

    Ingen jävla underskattning i de två derbyna nu - om ni bara ser till att vinna där så är jag med och hjälper till på söderstadion igen!

    Apropå det där med hur spelare beter sig mot sina fans så värmer det i hjärtat när en kille som Lund målmedvetet går mot klackläktaren för att hälsa på sina polare. Jävligt snyggt att få till en sån grej nångång ibland!

    SvaraRadera
  29. Det stora härliga leendet som Tobbe visade när han gick av planen i halvtid kompenserar gott och väl uteblivna målgester...gött å se!

    SvaraRadera
  30. skriv mer och längre tobbe!!! jag skulle kunna läsa en hel bok med sånthär, underbar läsning!

    SvaraRadera
  31. här har tobias skrivit den kanske bästa texten hittills så sitter två muppar och diskuterar måljubel. han gjorde ju två mål och ett assist, vem bryr sig om han gråter efter det? han levererar ju!

    GRYM BLOGG TOBBE!

    SvaraRadera
  32. Det är bara att tacka för uppvisningen i lördags, helt underbart att se!

    SvaraRadera
  33. fantastisk krönika!

    SvaraRadera
  34. Ser hellre att du gör mål än att du firar. så bara du gör mål så är jag nöjd.

    Tack för en kanon match i lördags. Tycker du ska omvärdera tankarna kring att lira på högern. Tänk vad ofta du kommer att få chansen att knorra in den i bortre med din vänster. Med tanke på att vi inte har någon tanker där framme längre som kan nicka in inläggen, så är det väl bättre att kunna komma in i planen i mellan åt och dra på istället för att slå ett inlägg varje gång.

    /Daniel

    SvaraRadera
  35. Fantastiskt spel, fantastiskt blogginlägg. Fantastiskt.

    SvaraRadera
  36. Fantastisk match och helt underbar match av Tobbe. Såg att han också tog sig tid efter matchen och tjöta med några YFkillar, sånt skapar idoler för framtiden

    SvaraRadera
  37. 14/4/09 13:34, 14/4/09 13:39 är Gaisare.

    SvaraRadera
  38. älska tobbe, älska blåvitt. Tack för detta :)

    SvaraRadera
  39. Tobbe är KUNG! Alla vet vi att han älskar blåvitt mest, det var ju bara av respekt han inte jublade framför djugårdens fans. Säger som tobbe, finns ingen anledning till det.

    SvaraRadera
  40. Strålande skrivet Tobbe!

    Mot tre pinnar ikväll...

    / Kjell

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.