2009/04/28

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det stod klart ganska tidigt i matchen att en del av den här texten skulle handla om hur mycket Pontus Wernbloom saknades, trots att han inte varit i speciellt bra form under inledningen av säsongen. Och när man kommer hem så möts man av nyheten att Pontus förmodligen går till AZ i Nederländerna till sommaren, för 20-25 miljoner. En helt ok övergångssumma, och en helt ok klubb att gå till, men vid helt fel tillfälle. Pontus känns som vår absolut viktigaste spelare den här säsongen och nu gäller det för Mild och tränarna att hitta en ersättare för den offensiva mittfältsrollen, antingen i föreningen, eller på annat håll. Det står i alla fall klart efter dagens match att JJ ännu inte är spelare nog att fylla den rollen.

Örebro SK, hemma
5 poäng: Tobias Hysén - Har, enligt intervju, "slutat tänka", och det har uppenbarligen varit ett bra drag. Är ständigt på hugget, orkar tokspringa i 90 minuter och får därmed såpass många lägen att han sätter åtminstone ett. I dag var det egentligen en icke-chans som resulterade i mål, och det är kanske just det som skiljer Tobbe 2009 från Tobbe pre-2009. Gött att se.
3 poäng: Gustav Svensson - Gör ett grymt defensivt jobb på mittfältet och agerar gång efter annan terrier när Örebro försöker passa sig genom mittfältet, och gör idiotlöpningar och fantastiska brytningar när Blåvitt tappar boll i känsliga lägen.
2 poäng: Sebastian Eriksson - Gurra är inte den bästa passningsspelaren, och därför är det tur att Seb finns vid hans sida för att stå för det lite mer kreativa på det defensiva mittfältet. Vårdar bollen väldigt fint och har en oanad förmåga att få med sig bollen, även i krångliga situationer. Har tagit över TO:s plats i startelvan för gott?
1 poäng: Ragnar Sigurdsson - I dag var båda mittbackarna klockrena. Ragge är möjligen snäppet bättre än Bjärsa fortfarande. Efter sex omgångar så får man ändå säga att islänningen har lyckats fylla ut den heliga tröja tio på ett ganska bra sätt.

Totalt efter 6 omgångar
1. Tobias Hysén - 17 poäng
2. Gustav Svensson - 13 poäng
3. Kim Christensen - 12 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 11 poäng
5. Robin Söder - 10 poäng
6. Sebastian Eriksson - 7 poäng
6. Pontus Wernbloom - 7 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 6 poäng
8. Adam Johansson - 6 poäng
8. Publiken - 6 poäng
8. Stefan Selakovic - 6 poäng
12. Niklas Bärkroth - 5 poäng
12. Jakob Johansson - 5 poäng
12. Erik Lund - 5 poäng
12. Tobias Sana - 5 poäng
16. Joel Alme - 3 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
18. Tränarna - 2 poäng

31 kommentarer:

  1. Hysén är fantastisk för tillfället! Och hela Blåvitt luktar mästarklass just nu. Synd bara att ett antal spelare lär sticka till sydligare breddgrader till hösten.

    SvaraRadera
  2. Klockren femma, instämmer helt.

    SvaraRadera
  3. Håller med, men tycker att du ger Selakovic alldeles för lite poäng, han var minst värd två poäng idag. Bra passningspel och sliter. med i defensiven

    SvaraRadera
  4. Tack för betygen!

    Nu undrar jag som ostolt soffliggare hur arenan funkade när det inte var fullsatt.

    SvaraRadera
  5. Viktigaste spelaren just nu är Tobbe.

    Det var tydligt att Wernblom saknades, men blåvitt kan och måste planera för ett spel utan honom. Eftersom ingen i truppen kan spela som Wernblom, så får de lägga upp ett lite annat anfallsspel.

    SvaraRadera
  6. Stackars Sella, mobbad av tränarna förra säsongen, mobbad av Feldgrau den här säsongen. Vad behöver grabben göra för att få sig lite poäng? På 6 matcher har han gjort 4 poäng, 2+2. Och i femman har han fått hela 6 poäng sammanlagt... Han ligger bakom 2 av hyséns mål med sina öppnande passningar. Men skit i det, 3 poäng till blåvitt är ju aldrig fel...

    SvaraRadera
  7. Varå tagit olssons plats för gott? Har du tomtar på loftet? Olsson tar Jacob Johansson plats.

    SvaraRadera
  8. Vi har ett sånt komplett lag just nu! Jag gillar verkligen alla spelare. Synd att de luktar flytt för många av dom! Hoppas alla stannar till säsongens slut åtminstånde! Bjärsa e la iofs körd redan men.

    SvaraRadera
  9. Byt plats på femman och trean så är allt i sin ordning!

    SvaraRadera
  10. Bojkotta bojkotten!

    220 kr för att äta en hamburgare och dricka två öl är lika illa som gays ockerpriser för klackbiljetterna! Om man ska protestera mot höga priser så får man i alla fall komma med ett rimligt alternativ för blåvita supportrar. Alla ni som inte vill betala 60 kr för en öl, 25 kr är priset på en öl på The Queen t.ex. Jag står bakom bojkotten, men dessa priser luktar gaysigt!

    Viktor

    SvaraRadera
  11. viktor , du fattar väll att blåvitt har så låga priser dom kan du får ju ryggbiff med pommes och två öl för 200 kr 20 kr går oavkortat till tifofonden. inte så farligt ?

    SvaraRadera
  12. Wernbloom är väl värd mer än 20 millar även i dessa finanskristider? Kan Malmö sälja Ola Toivonen för 40 så.....

    SvaraRadera
  13. jj var helt kass igår..fattar inte att tränarna väntar så länge med att byta ut honom seg som snor!!

    SvaraRadera
  14. Felgraus femma var även min femma

    SvaraRadera
  15. Gustav Svensson är bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  16. Lägg ner erat JÄVLA sella snack för fan. Öppna ögonen,inte fan var han bland de bästa igår,uselt passningsspel och oerhört långsam när han fick bollen!

    SvaraRadera
  17. Ang. JJ så förstår inte jag heller varför han fick vara på plan så länge. Det syntes tydligt att han hade nån skit i kroppen. Alt. bara va helt ur slag för dagen.

    Redan efter ett par minuter var han helt slut. Fick stanna upp och pusta ut... Han joggade och han varken med upp eller ner i plan.

    Han kommer tillbaka, men borde sparats igår.

    Lycka till i Holland PW!

    SvaraRadera
  18. in sella we trust

    SvaraRadera
  19. Anonym 08:41

    Menar du "sälla snack" eller "sellasnack"?

    Vad betyder annars "sella snack"?

    SvaraRadera
  20. Senaste anonym:
    Hehe, klockrent!

    SvaraRadera
  21. Ge JJ minus 100 poäng !

    SvaraRadera
  22. Jag ser inget annat alternativ än att blåvitt får öppna plånboken om vi ska sälja wernbloom. Jj håller inte, To är för gammal.....Trycket igår på läktaren var väl sådär, riktigt dåligt att det inte kommer mer folk....Fin arena och helt okej väder, tycker iaf det ska va 11 000 där!!
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  23. Byt ut de megafonkåta tomtarna (på klackens vänstra sida) med lilla killen som höll igång young fellows.

    / Henrik

    SvaraRadera
  24. Du har uppenbarligen glömt Sella

    SvaraRadera
  25. Knappa 10.000 på nya arenan funkade helt ok, tycker jag. Kändes inte alls tomt.

    Någon som vet vad som hände med Söders fossing?

    SvaraRadera
  26. Och vad gäller JJ, vafan, killen är 18 och var ju typ sjuk. Han förtjänar ingen skit.

    SvaraRadera
  27. Kan man något annat än att älska Gurra och Ragnar? Defensiv perfektion!

    /Dicanio

    SvaraRadera
  28. Tycker att vi i klacken va usla igår. Kan inte rikigt klackledare finnas där framme och bära fram oss och sporra oss lite?

    Glinen somm står där framme och går in en och en halv timma innan just bara för att stå där framme kan ju bespara sig den tiden för ni är inga klackledare.

    Fram med folk från GFK eller nåt som kan ta tag i det här lite.

    Ska inte heller lägga allt på er för de är många som ställer sig i klacken och håller käft hälften av tiden. Snälla ni. Sätt er någon annan stans eller sjung!

    SvaraRadera
  29. Varför tar de 50 spänn för en öl på Biljardpalatset? De får dit en stor törstig publik och tackar med hutlösa ölpriser.

    20kr betalar jag för övrigt mer än gärna till tifo.

    SvaraRadera
  30. Söder har vad jag vet inga problem med fötterna utan fick is på smalbenet pga benhinneinflammation.
    Det fick han efter matchen mot Hammarby i alla fall.

    JJ var tyvärr bedrövlig att se igår, efter tio minuter kunde man lätt se att han var trött och hamnade på mellis hela tiden. Han kom in i det lite bättre i början av andra men enligt min mening håller han inte i Blåvitt, inte än men kanske i framtiden.

    Ersboda var ju inget mästarlag men Sana gjorde grymt bra ifrån sig i första halvlek på den positionen. Varför fick han inte chansen från start igår?

    Gött som fan att vi vann, hade varit tragiskt att släppa in ett på slutet med tanke på de två solklara målen som Alvbåge idioträddade.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.