2009/03/28

feldgraus femma - försäsongsspecial

FELDGRAUS FEMMA. Med nästan en hel startelva borta på landslagssamlingar var det ett decimerat Blåvitt lag som fick ställa upp mot Lilleström i genrepet inför Allsvenskan. Eller ja, något genrep var det ju kanske inte eftersom majoriteten av spelarna inte kommer att starta mot Helsingborg om lite drygt en vecka. Lilleström, som redan hunnit med att spela två omgångar i ligan såg lite mer vana ut vid match men IFK stod ändå upp bra genom matchen och 2–2 hade inte varit helt orättvist sett till chanserna som skapades.

Lillestrøm SK, hemma
5 poäng: Lillestrøms klack - Ja, det var ingen som riktigt förstod vad en mellanstadieklass (eller nåt...) med norska barn gjorde på Backavallen, men liv förde de och ramsor kunde de också. Det här var ingen godtycklig skolklass med bristande fotbollskunskaper. Nej, det sjöngs, buades, hånades och skrattades precis som vilken klack som helst, bara att det gjordes i falsett. Matchens behållning.
3 poäng: Tobias Sana - Matchens behållning, på plan. Sana är väldigt intressant som innermittfältare, med en teknik som är mer än funktionell och en spelförståelse som öppnar upp för fina lägen. Vågar dessutom skjuta när läge bjuds, vilket annars saknades rejält i dagens match.
2 poäng: Tomas Olsson - Har förmågan att spela enkelt som ingen annan. Och i allmänhet är enkelt bra, vilket TO ofta visar prov på. I dag visade han även prov på att han kan spela med finess också, när han lobbade fram bollen till ett Hysénskt friläge som dock inte resulterade i mål. Han slarvar dock lite väl mycket i bland och slår bort de enkla bollarna.
1 poäng: Mikael Dyrestam - Får en poäng för sin insats som högerback, gick sällan bort sig och låg rätt, men vågade gå framåt när det fanns läge och spelade vårdat. Är ju egentligen mittback men med lite övning är det inte omöjligt att Dyre skulle kunna bli en riktigt bra högerback också.

14 kommentarer:

  1. första kommentaren, wiiiiie. forza blåvitt

    SvaraRadera
  2. Jag tycker NC skötte sig exemplariskt därbak.

    SvaraRadera
  3. hahaha älskar hur GFK fick ge sig mot de norska småbarnen och fick retirera till en annan plats ;)

    SvaraRadera
  4. Vad blev det?

    SvaraRadera
  5. Steffe Rehn2009-03-28 23:58

    Jonte:
    Kanon!

    SvaraRadera
  6. Precis GFK???

    SvaraRadera
  7. Råttan var matchens överlägset bästa spelare, inte ett misstag!

    SvaraRadera
  8. 5 poäng: Adam Johansson som spelar 0-0 mot Ronaldo.

    SvaraRadera
  9. hur fan kan ni ta med olsson. slarvade som fan, visst är han vår kanske bästa passningsspelare men man måste kräva mycket mer av han.

    Sana var hur bra som hels. Tyckte gott att Atashkades första halvlek kunde varit med. Även NC var bra.

    SvaraRadera
  10. Personligen tyckte jag det var ren tortyr att höra på de norska barnens kastratsång.

    SvaraRadera
  11. Dyrestam, Sana och William överaskade iaf mig positivt, speciellt Dyrestam och sana..

    SvaraRadera
  12. Anledningen till att de Norska barnen var där var att de under söndagen spelade match mot Gais P13..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.