2009/03/31

Bojkotta vårderbyt: Gais har panik - bojkotten fungerar!

Shalke04 tar 120 till 140 kronor för en ståplatsbiljett på Arena AufSchalke.
Malmö FF tar 160 kronor för en klackbiljett mot HIF på Swedbank Arena.
IFK Göteborg tar 195 kronor för en klackbiljett till sina derbyn.
Gais tar 380 spänn för en plåt till övre kortsidan mot IFK.

BOJKOTTA DERBYT. Det är PANIK i Gais nu, de är livrädda att tappa en jätteinkomst från en massivt bojkottande blåvit publik. Men problemet är att de slår i luften och försöker ge billigare biljettalternativ - i efterhand - till endast en av många grupper som drabbats hårt av deras extremt dyra prissättning.
"Gais backar i biljettkriget
Kritiken mot Gais biljettpriser har varit hård. Nu backar de grönsvarta.
- Med facit i hand hade vi lite för höga biljettpriser, säger Johan Gunnebo biljettansvarig i Gais."

"Sänkningen kommer innebära att personer mellan 4 och 18 år kommer att betala en jämn 100-lapp. Tidigare låg priset för samma platser på 365 kronor."
Nu ser det ut att finnas runt 12-13 000 lediga platser på arenan och Gais ser nervöst att knappt en biljett säljs efter att Supporterklubben Änglarna och flera mindre blåvita grupperingar uppmanat till bojkott. De vet att de inte fyller arenan på egen hand utan behöver en stor, STOR, andel blåvita för att lyckas med detta.

En användare på Alltid Blåvitts forum tog sig tid att räkna de derbybiljetter som fortfarande fanns till salu i dag:
"...det för närvarande 8 964 lösbiljetter till försäljning till matchen på iticket...

Hoppas detta en gång för alla gör det uppenbart att de grå sektionerna på iticket INTE är slutsålda, utan helt enkelt bara spärrade för försäljning tills vidare (antingen så att Gaissupportrar skall få förtur, eller för att skapa hype). Troligen är mellan 4000-4500 biljetter sålda, och då räknar jag med de 3400 årskorten."

Detta är ett tydligt bevis på att bojkotten fungerar. Gais biljettansvariga och Gais ordförande, hävdade bägge för endast ett dygn sedan att deras priser inte bara var rimliga (Johan Gunnebo, biljettboss i Gais påstod bland annat att deras undersökning om priserna var den mest omfattande som gjorts!) utan att priserna faktiskt låg lägre än exempelvis Frölunda Indians och de andra svenska storlagen.

Detta var dock naturligtvis helt fel. Inkorrekt. Lögner. Vårt exempel här på BaraBen.com var från hur Malmö FF satt prisnivåerna på den nya arenan i Skåne. I derbyt mot Helsingborg, deras profilmatch och stormatch, kostar biljetterna inte ens i närheten av det Gais vill ha ut.

Malmö FF tar 160 kronor för en biljett som motsvarar 380 kronor i Gais prissättning. Varför ljuger ledningen i Gais? Varför försöker de dölja det faktum att de medvetet försöker utpressa den stora blåvita supporterskaran på enorma summor för att subventionera billiga årskort till Gaisarna själva?

I skrivande stund arbetar Supporterklubben Änglarna och BaraBen.com för att ta fram alternativa platser för oss blåvita att se Gaisderbyt på. Tanken är att en stor lokal i centrala Göteborg, förhoppningsvis med runt 1 000 platser, skall hyras för att vi som bojkottar kan se matchen tillsammans med våra blåvita vänner och bekanta. Detta blir en styrkemanifestation som visar att även om Gaisarna själva tycker det är ok att deras klubbledning beter sig åt som de bästa krösusarna - så står vi blåvita mot den galopperande prisutvecklingen!

Vi bojkottar era vansinnespriser.
Detta är konsumentmakt, kära Gais.

Er produkt är inte värd dubbla priset av det Blåvitt begär, ens när ni möter änglarna själva. Någon gång måste det vara nog och måttet vara rågat. Den dagen är kommen - bojkotta Gais!

47 kommentarer:

  1. vilken kraft vi uppvisar, det är alltså runt 12 000 biljetter kvar till derbyt och bojkotten blir bara starkare och starkare för varje minut!

    nästa år kommer nog gaisarna både tänka en och två gånger innan de vill ta ut 400-500 spänn av blåvita för derbyt. sådan självmordsprissättning har de inte råd med. förutsatt att de inte åker ur i år då, då har vi våra riktiga derbyn mot Öis, som trots överklasstämpeln inte tar ut vansinnespriser, för de fattar att de inte skulle kunna fylla arenan då...

    SvaraRadera
  2. Amen! Nu måste vi visa lojalitet till varandra och inte köpa biljetter, oavsett ålder! Forstätt bojkotten gott folk!

    SvaraRadera
  3. Gais är helt enkelt tyvärr ute på tunn is. De vet inte hur man agerar på den här nivån och det ser man på att de i efterhand har sänkt priset två gånger TROTS att de säger sig ha bra på fötterna för sina priser.

    Men varför sänker de lite här och där om de nu är så säkra på att fylla arenan? det är de naturligtvis inte. Det finns inte ens 18 000 Gaisare i hela Sverige. Thats why.

    BOJKOTT!

    SvaraRadera
  4. skrivande stund arbetar Supporterklubben Änglarna och BaraBen.com för att ta fram alternativa platser för oss blåvita att se Gaisderbyt på. Tanken är att en stor lokal i centrala Göteborg, förhoppningsvis med runt 1 000 platser, skall hyras för att vi som bojkottar kan se matchen tillsammans med våra blåvita vänner och bekanta. Detta blir en styrkemanifestation som visar att även om Gaisarna själva tycker det är ok att deras klubbledning beter sig åt som de bästa krösusarna - så står vi blåvita mot den galopperande prisutvecklingen!

    Bra att det jobbas på alternativ!

    SvaraRadera
  5. Finns ingen anledning att avbryta, det här skall kännas ordentligt hos GAIS.

    BOJKOTT!

    SvaraRadera
  6. FC Gothia är nära nu.. Man gör allt för att få in extra pengar. Men vi genomskådade paniken.

    Bye, bye Gays!

    SvaraRadera
  7. Kan det vara så att en missad (budgeterad) inkomst från derbyt faktiskt kan skjuta hela Gais i sank? Det vore ju två flugor i en smäll om en miss av beräknad derbyinkomst dessutom sätter hela Gais i ekonomisk kris!!!

    SvaraRadera
  8. Dumma jävla gaisare som varit här inne och yrat om att över 10 000 biljetter är sålda när det finns över nästan 9 000 till salu bara på nätet (och där finns ännu mer biljetter som är uppbokade av gais dessutom). gaismatte gaismatte.

    Jag tror det max kommer 9 000-11 000 mot Gais. MAX.

    SvaraRadera
  9. är det inte bättre att försöka fixa en storbildskärm eller något liknande och vara ute i typ slottsskogen, där ryms det betydligt mer än i en lokal!

    SvaraRadera
  10. Skiter i att biljetten bara kostar 100 spänn nu, ska bojkotta matchen ändå!

    SvaraRadera
  11. anonym 20:00/ Du får räkna med sådant att det är mycket dyrare att hyra egna storbildsskärmar och betala avgift till Canal+ än att försöka lösa det med en lokal där allt finns...

    Dessutom kan det börja ösregna den dagen.

    SvaraRadera
  12. Fortsätt bojkotta! Det är en principsak, låt svinen i gajs få ta smällen även ni under 18!

    SvaraRadera
  13. Hata gais 20:01- för dig som är under 18 ja, den biljett jag vill ha kostar fortfarande nästan 500 spänn! helt sinnessjukt mycket med tanke på att det nästan är längst ut i ett hörn!!

    SvaraRadera
  14. härlit grabbar forza bojkott

    SvaraRadera
  15. Bojkotten måste bli ännu hårdare nu! Ullevi ska vara tomt!

    SvaraRadera
  16. Själv besitter jag inte kunskap att formelera mig i text. Kan inte det vara en bra idé att någon skriver en kort men inhållsrik text ang bojkotten som folk kan ladda ner och sen skriva ut för att på så sätt sprida info om bojkotten.

    Bra eller anus ??

    SvaraRadera
  17. Någon typ av insamling kanske skulle ta och dra igång?.. Gillar iden med slottskogen + en jätte TV. Slänger med glädje in ett gäng hundralappar :)

    SvaraRadera
  18. slottskogen är som sagt ett JÄTTEPROJEKT som är både dyrt, kräver massa tillstånd och kan bli kaos om det är dåligt väder. en stor pub/lokal är att föredra.

    SvaraRadera
  19. Gonatt GAIS.

    SvaraRadera
  20. Regnar väl aldrig i Göteborg ;)

    SvaraRadera
  21. Verkar som det börjar bli lite svettigt i gajs lägret

    "GAIS värdesätter fotbollen"
    http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf/default

    SvaraRadera
  22. Undrar om inte fler än 1000 pers är intresserade av att se matchen tillsammans med alla andra(Finns säkert inga tillräckligt stora lokaler bara). Men är definitivt pro alternativ.

    SvaraRadera
  23. nästa år, då2009-03-31 20:22

    bojkott är det. basta!
    rea för kidsen räcker inte. sker inget drastisk ska INGEN gå.

    f ö, bra jobbat på alternativa lösningar.

    SvaraRadera
  24. ps

    storan? det var bra tryck där då ijeh presenterades. saknar befintlig sportbarsskärm men ligger geografiskt bra till

    SvaraRadera
  25. Jag är student så de skulle sänka priset för mig med va? Föresten spelar ingen roll! Bojkotten fortsätter sitter hellre på en pub med er andra än "ensam" på Gamla!

    Vet att det är ett stort projekt att dra igång med Slottskogsiden och det är inte jag som behöver jobba men det hade helt klart varit mäktigt. Det kommer bli "knökatt" i lokalen i vilket fall =)

    SvaraRadera
  26. Fan vad stolt man blir av allas inställning till uteliggarna! Bojkotten är klockren! Nu märker man att gais börjar darra, det är fan vidrigt och småsint.

    " Grööönsvart åker ur i år....! "

    SvaraRadera
  27. följande ("stor")lag i Premier League är billigare att se på än GAIS: Liverpool, Manchester City, Everton, Newcastle, Tottenham och West Ham. Snabbt uträknat är det bara United, Chelsea och Arsenal som är dyrare...
    http://english-premier-league.suite101.com/article.cfm/premier_league_ticket_prices_0809

    (Är 17 och kommer att fortsätta bojkotten även om dem sänkt priserna så att jag kommer in billigare.) Bara så ni vet!

    SvaraRadera
  28. Men dom säger ju att de nya biljettpriserna börjar gälla först nästa år.. alltså ingen sänkning till vårat derby iår.

    SvaraRadera
  29. Bojkott vad som än händer.. Kommer inte gå matchen om jag ens skulle få en biljett.. Nä, fram med något alternativ där vi kan samlas ta en öl o se matchen..

    Alla ska gå på Gefle.

    Vi får aldrig vika oss "BOJKOTT"

    SvaraRadera
  30. Lugn i stormen, det finns mängder av alternativ..här ska bojkottas!

    SvaraRadera
  31. Yepp, nu blir det bojkott trots att det svider att missa ett derby efter att ha gått på dem i snart 30år. Hoppas det blir ngn gemensam visning för oss änglar på storbild....

    SvaraRadera
  32. Anonym 21:38

    Lägg ner för fan! Vad tror du det skulle ge för resultat - att media och allmänhet "fattar vilka mongopriser GAIS satt och stöttar oss i protesterna"? Knappast.

    De enda som skulle vinna på det är GAIS - fokus skulle flyttas från deras snuskiga girighet till våra internbox.

    Det där är jag för övrigt säker på att WM-folket fattar och jag hoppas innerligt att alla andra inser det också. Inga hot eller annan skit. Respektera folks rätt till ett eget val. Våra argument faller inte för att det går några hundra blåvita till arenan.

    Det här ska göras smart. Det är så vi vinner.

    /Almgren, SÄ

    SvaraRadera
  33. Gött att det börjar svida i makrillskinnet!
    Aldrig i helvete att jag går på det derbyt i år.

    Vet hut,Gajspajsare!

    HEJA BLÅVITT! BÄST I SVERIGE!

    SvaraRadera
  34. Ta kontakt med Canal+ och försök ordna en storbildsvisning tillsammans med dem. Lämpliga platser kunde vara Lisebergshallen, Valhalla eller liknande. Högst 50 kr i inträde.

    För övrigt är uppslutningen total på internet över bojkotten. Jag har inte läst ett enda inlägg från ett känt nick som inte stött den!

    SvaraRadera
  35. Fotbölls glenn2009-03-31 22:09

    BOJKOTTA! Det e det enda jag säger. Har dom gjort ett grovt misstag som detta och sedan försöker rätta till det e det fortfarande bojkottning som gäller. Bättring nästa år gais

    SvaraRadera
  36. Härligt!
    Vi ska aldrig bidra till att nära arten Homo Erectus Giricus Gaisicus överlevnad.
    Försöka pungslå de godaste av alla goda Änglar-skandal.
    Här ska statueras exempel.
    Girigheten ska bestraffas.

    Total bojkott

    SvaraRadera
  37. Älskar detta!!! Tack för baraben och änglarna som inte bara står upp, de står även på sig i frågan. Vi ger aldrig upp!

    SvaraRadera
  38. Bra Skrivet Almgren!

    SvaraRadera
  39. Det var ju en kanonidé. Att annordna en storbildsvisning inomhus tillsammans med C+. Så flikar dom in i lokalen när vi gör 5-0 och filmar oss när vi unisont skanderar: Var e GAISarna, var e GAISarna, var e GAISarna, GAISarna från Götet?

    SvaraRadera
  40. [Naturligtvis är hot och uppvigling till våld ALDRIG välkommen här på BaraBen.com.]

    SvaraRadera
  41. Som anonym sa "det regnar aldrig i Göteborg" Ne just det, det är ju bara stänk från havet..

    SvaraRadera
  42. Då jag är en av de som kommer att bojkotta oavsett vad XXXX hittar på i sin desperation för att få folktill arenan vill jag komma med ett tips till lokal.
    Såg Sverige-England i exercishuset på heden för några år sedan och detta var KANON.

    Ja, Lycka till alla ni som jobbar för att vi rättrogna skall kunna se matchen tillsammans.

    SvaraRadera
  43. Otroligt bra intiativ till att alternativa lösningar för att se matchen slipas på!!! Jag är verkligen inte den, som förespråkar våld. Men att se Gaisarna springa runt på vår sida och skriva inlägg där dem iq-befriar oss, och klassar sig inte längre som "arbetarlaget" i Göteborg utan "överklass-laget"?! Det är som att sälja sin själ som GAIS gör just nu, förresten. In och skriv på den där Johans Gunnebos fb, lämna några "trevliga" rader!

    SvaraRadera
  44. En lokal hade varit fantastiskt. Kan betala 380kr inträde ;)

    SvaraRadera
  45. Inte ens 5000 sålda inklusive årskort! Snart får gajsgården totalpanik!

    SvaraRadera
  46. Bra initiativ! Bojkotta!Vi ses mt Gefle istället!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.