2009/03/11

Barcelona dag fem: Inställning?

BARCA09. Den förmodade allsvenska startelvan som inte visade sig från sin allra bästa sida under gårdagens träningsmatch vad gäller inställning och vilja lär knappast visa samma lojhet när allvaret börjar. Man får visserligen ta med sig att det varit ett par ganska tunga dagar för spelarna, men det är svårt att inte vara en liten, liten gnutta besviken på att man inte kunde stå upp lite bättre i andra halvlek. Förhoppningsvis var det en ytterst tillfällig svacka.

Då är det tur att det finns skärpa, inställning och vinnarskalle på andra håll än i startelvan. Det gjorde mig innerligt glad i själen att gå ner och bevittna gårdagseftermiddagens lätta pass för de som inte startade mot Espanyol. Där spelade TO, Carlsson, Seb, Dyrestam, Hjalle med flera fyra plus målvakt mot fyra plus målvakt på liten plan (Kalle deltog inte utan stod och körde individuell träning med Hellberg, och Atashkadeh var småskadad). Och med vilken inställning. Som Erling var inne på i går var Seb riktigt grinig och det var en fröjd att se. Vilka vinnarskallar det finns i laget, bara på träningen! Och professionalitet vid sidan av planen också. Sådana egentligen enkla saker men ändå så lätta att inte tänka på, som att spelarna under inga omständigheter får dricka ur någon annan vattenflaska än den egna.

Det har varit en fröjd att under fyra dagar ha fått följa Blåvitt på nära håll och bevittna vilket sammansvetsat lag Blåvitt är. Unga och gamla, nyförvärv och veteraner, göteborgare och utsocknes. Håkan Milds satsning på karaktär märks verkligen, och som ni säkerligen sett på Tobbes videoblogg är det en hård men gemytlig atmosfär som genomsyrar hela Blåvitt. Det har så smått börjat sprida sig vidare till relationen mellan laget och vi som är här och bevakar. Det är öppna armar och en "det löser vi"-atmosfär som råder, där Teddy är mannen med stenkoll på vad som sker. Jag vill inte tänka på hur svårt det skulle kunna vara att bevaka ett läger med Malmö eller AIK. Tacka Torbjörn att man föddes Blåvit.

Jag blev för övrigt kallad "nörd" av ingen mindre än Adam Johansson—Adam av alla spelare—i går. Jag vet inte om han menade det som en komplimang...

* * * * *

Förmiddagens fyspass hölls mycket riktigt i en trång lokal så BaraBen var inne och kollade runt lite först mot slutet av passet. Inget intressant att rapportera därifrån. Nu tar Blåvitt en ledig eftermiddag och åker in till Barcelona för att se kvällens Champions League-match. Förhoppningsvis bjuds det på samma underhållning som under gårdagens Liverpool–Real Madrid-tillställning.

6 kommentarer:

  1. Men frågan alla ställer sig är: har det blivit slagsmål mellan AB (Alltid Blåvitt) och BB (Bara Ben)? Alltsa, star ni där i två olika läger på fysen? Pratar ni med varandra? Börjar ni tröttna på varandra?

    SvaraRadera
  2. anonym 17:46/ det jag undrar är varför alltid blåvitts fan-tv kille låter som han är en efterbliven femåring?

    SvaraRadera
  3. Anonym 18:28
    Det var ju bussigt sagt om en kille som bemödar sig med att åka ner till Barcelona för att ge oss service här hemma. Det var dessutom järvt att yttra sig anonymt. /Reine Carlsson

    SvaraRadera
  4. Feldgrau: Du är intresserad av en mer matematisk del av fysik, nörd räcker inte till. ;)

    SvaraRadera
  5. reine carlsson/ Har du inte hört svenskafans fan-tv intervjuer eller? man får nog vara rätt mongo själv för att inte märka att deras intervjuare är lite samhall möter grunden bois...

    SvaraRadera
  6. Rolf. Min kommentar handlade inte om hur Fan.TV killen låter utan om vad Anonym 18:28 skrev. tycker du själv att det är trevligt och järvt? Mvh/RC

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.