2009/02/20

feldgraus femma - försäsongsspecial

FELDGRAUS FEMMA. Skönt att för första gången i år se en nästan komplett förstauppställning spela träningsmatch. Faktum är att det inte skulle vara speciellt konstigt om dagens startelva faktiskt även spelar i premiären borta mot Helsingborg. Målvaktsposten är självklar. Tre fjärdedelar av backlinjen känns ganska säker och efter Adams framfart i landslaget och dagens match som vänsterback, dessutom med kaptensbindeln, har jag en liten känsla av att alla hjalmarister får stötta Hjalle när han sitter på bänken under årets säsong. Gurra har sin defensiva mittfältsroll och Pontus har sin offensiva. Tobbe känns given som spets när Söder inte riktigt är i form. Resterande mittfältspositioner skulle man kunna köra "hela havet stormar" för att bestämma, men Sella har inte spelat sig längre från en högermittfältsplats, och Seb känns som ett helt klart dugligt alternativ till JJ och TO. Och Bärkroth... Denne Bärkroth. Han får gärna starta till vänster i den allsvenska premiären.

Fredrikstad FK, hemma
5 poäng: Pontus Wernbloom - Jag älskar allt som den mannen har för sig. Han är hatad av alla andra och med all rätta. För PW är fan det sämsta ur alla världar för en motståndare. Han är grisig, äcklig, pratglad, han kan nicka, brösta, knäa, skjuta, dribbla, finta, passa, springa och dessutom gör han allt med ett flin som är större än de minimala benskydd han har. I dag var han kung.
3 poäng: Tobias Hysén - Allt man säger får man äta upp och Tobbe har uppenbarligen inte drabbats av Sellas avslutningssjuka. Tre mål på ungefär lika många chanser talar sitt tydliga språk. Var dessutom inblandad i alla övriga mål på ett eller annat sätt. Man börjar mer och mer kunna förlika sig vid tanken att Hysén kanske var värd de där 17 miljonerna ändå.
2 poäng: Mattias Bjärsmyr - Säga vad man vill om "härvan", på plan är Bjärsa kung. Han började 2007 som den alltid lite sämre sidekicken till Ragge, men växte in i rollen under guldsäsongen och under 2008 var han tidvis uppe på samma nivå eller bättre än sin kollega. När jag såg honom i dag var det inte svårt att förstå varför han är given kapten och enda givne startelvaspelaren i U 21-landslaget. Han har en pondus och en säkerhet, och numer även passningsfot, som få mittbackar har. Kalle får ett tufft jobb att peta honom.
1 poäng: Sebastian Eriksson - Är fortfarande lite valpig i vissa situationer där han dräller med bollen lite väl länge. Men idag var misstagen minimerade och då är det tydligt att Seb är en riktigt bra innermittfältare. Vågar gå i närkamp, vinner många bollar och fördelar oftast smidigt vidare dem, både i djupled och sidled, gärna med en fin crossboll.

13 kommentarer:

  1. skulle man inte kunnat knött in bärkroth på nån lite liten plats där emellan nån?

    SvaraRadera
  2. Vi lägger Bärka på 4:an-det är han värd!!!

    SvaraRadera
  3. att ens behlva fundera på om tobbe var värd de sjutton miljonerna? i mina ögon han har betytt oerhört mycket för variationen och speeden i våra anfall alla säsonger han varit här.

    SvaraRadera
  4. Hur kan Bjärsa få bättre betyg än Ragnar då?

    SvaraRadera
  5. Va fan feldgrau, hade du snö i ögonen?! Ragnar var ju klasser bättre än Bjärs.

    SvaraRadera
  6. Bjärs kung på planen!??

    Va du hög när du såg matchen eller!?

    Bjärs var jävligt osynlig, och jag kan nämna några stycken som var mycket bättre än bjärs:
    *Sebban
    *gustav
    *Bärkroth
    *Lund
    *ragnar

    Bjärs sprang mest runt och funderade på vad hans nästa drag i kontraktstrejkandet ska bli. Och här står vi blåögda supportrar och hyllar honom....det är en skam!

    Ut med fanskapet som vill gå som bossman och in med Kalle!!

    SvaraRadera
  7. Tycker nog Sella och Lund kunde varit med på listan.

    SvaraRadera
  8. Bärkroth glömd i listan, kan man få ett pressmeddelande på denna miss, Feldgrau?

    SvaraRadera
  9. Jag fullkommligt älskar PW! Bästa spelaren vi haft sen håkan.

    SvaraRadera
  10. Glöm bärka... han va bra men...

    någon som är glömd så är det gurra han var ju riktigt het... slet som ett djur och gör grundstädnigen för försvaret...

    SvaraRadera
  11. hur fan kan bjärsa komma med?

    nu blir jag vansinnig.

    SvaraRadera
  12. Min enda fundering gäller formuleringen om förra säsongen.

    Jag har svårt att se att Bjärsa var bättre än Ragnar i något skede av AS 2008. Bjärsa funkar bäst när nån annan tar kommandot brevid. Som Ragnar gjort, och som Kalle också kommer att göra när det behövs.

    Däremot tycker jag att Bjärsa känns lite hetare när det väl ska flyttas upp på hörnor och dylikt. Mot Kalmar borta 2007 visade han ju till och med upp lirarkvaliteter när han gjorde mål. Men när det gäller rent defensiva kvaliteter tycker jag inte att han närmar sig Ragnar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.