2009/01/22

BaraBen avslöjar: Blåvitt vill göra nyförvärv till lagkapten

BARABEN AVSLÖJAR IFK Göteborgs lagkapten Niclas Alexandersson avslutade sin aktiva karriär i samband med säsongsavslutningen 2008. Nu vill starka krafter inom IFK Göteborg få igenom en radikal nyutnämning för kaptensposten - nyförvärvet Karl Svensson.

Traditionellt sett är lagkaptensbindeln en symbol för en stark ledargestalt i laget, en ledare som skall fungera som pådrivare och samlande kraft för de elva spelare som representerar de blåvita färgerna. Sedan Niclas Alexandersson i slutet av 2008 års allsvenska aviserade att han lägger sina blåa Adidas på hyllan så har spekulationer pekat ut flera spelare som troliga kaptenskandidater.

I dag kan BaraBen.com avslöja att flera ledande krafter inom IFK Göteborg vill se nyförvärvet Karl Svensson som ny kapten i IFK Göteborg. Detta kommer från att Karl Svensson har ett väldigt gott rykte om sig och anses representera den typ av spelare som är en förebild för sin omgivning. Trots att Karl Svensson är ny i IFK Göteborg har han en framgångsrik tidigare sejour i föreningen som ett trumfkort för att få ta över kaptenbindeln, precis som nu förespråkas på Kamratgården.

Processen är i viss mån kontroversiell då det traditionellt är en spelare som känner laget, som varit med under några år och som redan har en stark ställning i truppen, som utnämns till det ärofyllda uppdraget. Därför erfar BaraBen.com att IFK Göteborgs ledning väntat med nyutnämningen för att ge Karl Svensson möjlighet att infinna sig och bli bekant med den till stora delar nya omgivningen - före diskussionen tas upp med honom direkt. Känner sig "Kalle" bekväm med uppgiften så kommer han troligtvis att erbjudas rollen som IFK Göteborgs nye lagkapten.

38 kommentarer:

  1. kalle skulle nog vara en bra lagkapten, även om jag skulle kunna tänka mig att även Hysén skulle kunna vara det.

    SvaraRadera
  2. o fy fan, det kan inte vara vanligt att en "ny" spelare går in direkt och blir tillfrågad??

    SvaraRadera
  3. Om Håkan Mild inte frågat Karl Svensson än så lär det bli en chock för Kalle när han läser här haha.

    Ibland vore det nog bättre om han som avslöjar saker på Baraben jobbade för IFK istället, då skulle de kunna kontrollara mister x...

    SvaraRadera
  4. Tobbe som lagkapten!

    SvaraRadera
  5. Jag tror inte riktigt på Hysén som lagkapten. En sådan skll ha högre lägstanivå. Sedan att lill-hysse verkar vara en skön prick är en helt annan femma.

    Trumfkort

    SvaraRadera
  6. kalle var väll lagkapten i vissa matcher innan han drog?

    SvaraRadera
  7. Hysén är en framtida kapten, tror han måste etablera sig som mittfältare för att kunna kommunicera med laget först. De kommande åren är Kalle en perfekt lagkapten, om han nu själv känner att det är för honom...

    SvaraRadera
  8. Ett Donald "Trump-kort"?

    SvaraRadera
  9. Ragnar som kapten :-) gör alla glada

    SvaraRadera
  10. Så detta var bomben.
    Jo, men Karl S är ju förmodligen den fotbollsspelare i Sverige som har mest lagkaptensegenskaper, så det skulle naturligtvis bli utmärkt.
    Och han har ju ändå en stor del av försäsongen på sig att komma in i laget.

    SvaraRadera
  11. Klart Kalle ska bli vår kapten, ingen annan passar bättre för uppgiften.

    SvaraRadera
  12. Ett mer självklart val vet jag inte om jag varit med om någon gång. Inget snack om saken ge Kalle bindeln.

    SvaraRadera
  13. Trumpkort :)

    SvaraRadera
  14. Bjärsmyr då...?

    SvaraRadera
  15. Undra vart Bjärsmyr tar vägen för han lär inte spela många matcher i vår om han stannar.

    SvaraRadera
  16. Varför är inte Wernbloom men i diskussionen?

    Han har varit ordiarie i flera år nu, är en ledargestalt på planen, kanske den bästa spelaren i hela truppen, medialt duktig och vad jag förstår också en tongivande spelare i omklädningsrummet.

    Det enda som skulle tala emot att ge bindeln till Pontus är väl att han KANSKE kommer att bli proffs om nåt år.
    Men i min bok är han ändå given.

    SvaraRadera
  17. anonym 21:38/ Med all sannolikhet har han varit med i diskussionen, men är även ständigt proffsaktuell och det är nog inte så smart att göra en kille som kan spela i en annan liga om sex månader till kapten...

    SvaraRadera
  18. Var det ert avslöjande?

    Det kan ju vilken tjomme som helst räkna ut. Räkna med något större.

    SvaraRadera
  19. anonym 22:22- Då är du nog den smartaste jäveln på planeten för jag känner inte till en enda gång där ett nyförvärv blir kapten, inte ens Håkan Mild blev det...

    SvaraRadera
  20. Herregud, vilken helgardering...

    SvaraRadera
  21. Tror inte Kalle passar som kapten. Killen läcker ju en massa från "insidan" som sist när det va bråk i landslagsrummet och killen gick raka vägen till BB. Sånt fitteri uppskattas sällan av medspelare.

    Tror Hysén blir det.

    SvaraRadera
  22. Karl eller TO

    SvaraRadera
  23. en linelse: gallas kom till arsenal från chelsea (av alla lag) och gick mer eller mindre rakt in som lagkapten. sen om det var lyckat eller ej, tja, smaksak...

    SvaraRadera
  24. shit vilken bomb. jag skakar fortfarande.

    SvaraRadera
  25. Nyförvärv som lagkapten känns som en lösning för lag helt utan karaktärsspelare. Tex AIK som gav Lucic bindeln direkt och sedan Nisse Johansson. För att ta två exempel. Men det finns fler.

    Tobbe är min man.

    Vixen: Du har ett stavfel på "trumpkort"

    SvaraRadera
  26. Klart Hysen ska vara kapten!
    Personligen Boom Boom men de är nog bara i mina drömmar.

    Men med kalle, nja exil är kluven i små atomer.

    SvaraRadera
  27. Anonym 23:24/ Karl Svensson var inte läckan till BaraBen, det var Anders Svensson. Det stod i Expressen om detta någon vecka senare...

    SvaraRadera
  28. Bruce Banner/ Tack för påpekandet.

    SvaraRadera
  29. Karl Svensson är perfekt som kapten, det kommer självklart från att Mild har sett hans ledarskapsegenskaper på plan när de spelade tillsammans. Lär vara Mild som propagerar för firma Olsson/Rehn att han borde bli kapten.

    För övrigt kul att en del säger "men hallå det där kunde man ju räkna ut med röven" samtidigt som en del andra säger "men vadå han kan ju inte bli kapten"...

    SvaraRadera
  30. Att Adam inte figurerar i denna disskusionen tycker jag är underligt. En ledare både på och utanför, föregår med gott exempel och en IFKare...Han borde helt klart vara en het kandidat.

    SvaraRadera
  31. anonym/ adam besitter inte de egenskaperna där han driver på de egna, tar snack med domaren och så vidare, sånt är viktigt. Kalle är perfekt som kapten!

    SvaraRadera
  32. fan va gött att avslöja att ifk ev kan tänka sig att fundera på att göra kalle till kapten.. no shit liksom.

    jag funderar på att avslöja att ifk eventuellt har planer på att vinna matcher i år.

    SvaraRadera
  33. anonym 03.09//
    Lite så känns det ja...Svårt att lägga ihop 1+1 typ.

    SvaraRadera
  34. Anonym sa...
    anonym 22:22- Då är du nog den smartaste jäveln på planeten för jag känner inte till en enda gång där ett nyförvärv blir kapten, inte ens Håkan Mild blev det...

    22/1/09 22:53


    Det diskuterades på en del olika håll,direkt efter värvingen,att Kalle borde bli kapten. Han var vice kapten när han lämnade senast och när förra säsongen kapten slutat och vice kaptenen inte är ett bra alternativ längre, så var inte Kalle någon högoddsare längre. Även om han rent tekniskt sett är ett nyförvärv.

    Så smatrtast på planeten behöver man inte vara för att gissa det. Men du verkar vara dummast.

    SvaraRadera
  35. Klart kung kalle ska vara kapten!

    SvaraRadera
  36. Vill bara påminna om att Kalle var kapten innan han försvann till proffs-livet några gånger när Mild var skadad och det var han ju ganska ofta i slutet på sin karriär. Så klart att Kalle ska bli kapten - igen!

    SvaraRadera
  37. En mkt intressant bild. I bakgrunden har vi Mild - den stora ledaren. I bakgrunden ser vi även Risp - garanterat lagkapten när han flyttar hem. I förgrunden ser vi Kalle - mkt bra ledare som nu blir lagkapten

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.