2008/12/30

Walle - helt klart ett tapp i rutin!

SILLY SEASON Då verkar det som att Walle vill till ÖIS och lira med Allbäck. Walle börjar bli gammal, vill ha speltid, och söker sig till en ny klubb. Det är inte konstigt, defintivt inte när konkurrensen är stor i IFK. Jävligt ledsen och besviken blir jag däremot om han hamnar i ÖIS. OM Walle lämnar IFK så tappar vi en mängd saker. Bland annat en vass nick-skalle, en slitvarg men framför allt rutin.

På senare tid har vi tappat en hel del av den varan. Ölme. Bengan, Alex och nu kanske även Walle. Det jag är rädd för är att vi börjar tappa för mycket rutin i vårat lag. Att satsa på yngre spelare är något som vi självklart ska göra, inget snack om det. Men det är samtidigt viktigt att ha en bra mix av unga och äldre spelare. För det är inte bara på Ullevi, utan även på träning som matcherna avgörs. Det är där de unga spelarna lär sig av de gamla, det är där spelet gjuts in i ryggmärgen, och även om Rehn och Olsson har huvudansvaret, så måste det finnas andra rutinerade spelare att lära av.

Även på planen är det viktigt med en rutinerad spelare. Tänk Mild, tänk Alex, så förstår ni hur jag menar. Redan när Alex bestämde sig för att lägga av började jag fundera på vem som skulle kunna träda fram som den ny "rutinerade". Walle kändes för mig rätt given, men ska han till ÖIS blir det ju uppenbarligen JÄVLIGT svårt. Så nu får vi ställa in oss på T.O. , som jag visserligen inte tror är sämre, men som faktiskt är en av de få riktigt rutinerade vi har kvar!

Med det sagt måste jag understryka att det vore FÖRJÄVLIGT om han går till ÖIS. Walle har länge varit en av mina favoritspelare. Vass som satan på huvudet, sliter som ett djur och har dessutom fått in några bollar med fötterna den senaste säsongen!

61 kommentarer:

  1. Med risk att låta ensidig och primitiv:
    Man går inte till ÖIS från Blåvitt.
    Att göra som Dennis Johnsson e en annan sak, ryktet säger ju att han uttalat sig om att inte ställa upp i tävlingsmatcher mot blåvitt.
    Men Walle är kanske inte av samma kaliber. Man går inte från Sveriges finaste klubb, till göteborgs sämsta och ocoolaste. Även om man inte får speltid, och även om man varit klubben lojal en längre tid, det är ett svek och Walle, ifall ryktet nu stämmer, skulle tappa allt anseende i mina ögon.

    SvaraRadera
  2. Walle har varit bra i Blåvitt. Inte så mycket i spelet, men målmässigt och inställningsmässigt.

    Folk verkar glömma bort att fotboll är spelarnas arbete. Han är inte ordinarie i Blåvitt och väljer att gå, om han får. Inget konstigt med det.

    Nu passar det bra att köpt in rutin i klubben i form av etablerade spelare. Kalle är ju på gång. Sen skulle en tvåvägsspelare inte vara fel för Bjärspengarna.
    Helst då en utlänning eftersom det knappt finns tvåvägsspelare i Sverige.

    På detta skulle vi knappt gå plus ekonomiskt, men skulle få något sportsligt.

    SvaraRadera
  3. Såg Walle som en given kandidat till årets ärkeängel då han ALLTID visar att han vill vinna!
    Kämpar och sliter till 100% i alla lägen.
    Walle behövs!
    Gör baraben till en "naken skalle på walle" sida för en dag för att visa vår uppskattning!

    SvaraRadera
  4. Sluta slicka uppåt nu, hög tid för BaraBen att ställa de kritiska frågorna nu.

    Vi behöver rutin!

    SvaraRadera
  5. Enligt WAlles uppgifter kallade Rehn o Mild till ett möte i december på kamratgården min tolkning är att han fick reda på att han skulle vara reserv. Är det konstigt att han blir intresserad om ÖIS hör av sig med ett förslag och där man räknar honom som ordinarie?

    En del vill kanske inte jobba fullt ut men det vill Walle har svårt att se honom som en svikare pga arbetsvilja.

    SvaraRadera
  6. att det skulle vara mkt kritiska frågor här på bb är en myt som borde slås hål på, ungefär som att gais är ett publiklag.

    SvaraRadera
  7. Fattar inte hur man kan vara sur på Walle ifall han lämnar. Ingen spelare lämnar blåvitt utan att klubben vill det. Han satt på bänken ifjol och Söder, Bäckroth och alla andra ungdomar blir bättre nästa år. Vill han byta låt han gå.

    SvaraRadera
  8. Ingen kan säga att Walle är en svikare. Han har tagit petningar utan gnäll, trots att han levererat mängder med mål när han har spelat.
    Även när Söder gjort pissmatcher och sedan vägrat ta Walle i hand när han bytt så har Walle kämpat på utan gnäll.

    Jag kommer ihåg guldhösten när Göteborg konsekvent bara malde ner allt motstånd genom fysiskt och aggresivt spel över hela plan och konstanta inlägg mot Pontus och Walle. Den typen av spel vill blåvitt förmodligen inte spela längre.

    Jag är också lite orolig över balansen mellan gammalt och ungt och kulturbärare på träning och match. Tror Walle bidrar där också.

    SvaraRadera
  9. Äger som walle själv, bättre att gå till verklassen öis än till smutsiga Stholm.

    SvaraRadera
  10. Jag fattar inte hur folk kan oponera sig mot han slubbval.

    Jag jobbar på Volvo PV, vem har rätt att säga till mig att jag inte får börja jobba på Saab om jag inte skulle trivas med mitt jobb????

    Lägg av med det där bums. Det är bara att hoppas på att vi ger chansen till någon som är eller kan bli mkt bättre än Walle.

    Magnus

    SvaraRadera
  11. Förstår Walle till 100%!

    Å bättre öis än gais eller häcken som båda gör allt för att förstöra för gbg-fotbollen.

    Tjo!

    SvaraRadera
  12. Sella, TO, Lill-Alex, Råttan, Kim.. Även Tobbe och Hjalmar..

    SvaraRadera
  13. Håller med Anonym 30/12/08 08:42, stark kandidat till årets Ärkeängel men att gå från blåvitt till Öis..Nä, det gör man inte!

    SvaraRadera
  14. Skit i den jävla svikardebatten, bara mongo som ser Walle som en svikare, det har han visat att han verkligen inte är.

    Däremot, hur ser planen ut för truppen nu? Vi riskerar att stå med ett gäng valpar inom kort och det är inte acceptabelt. Ge ett (!) exempel på ett vinnande lag utan mer rutinerade krafter så lovar jag att knipa.

    SvaraRadera
  15. Herre gud! Är det något att skapa en sån h-vetisk debatt om.

    Håller med om att Walle varit väldigt bra emellanåt. Önska honom lycka till istället.
    Vi har flertalet killar med rutin. Kim, Sella, Hysse, TO. Sedan börjar några andra bli stabila också Bjärs/Sigurd, Wernbloom etc. De yngres ambition och entusiasm uppväger mer än väl den s.k. rutinen .. var var rutinen när vi mötte Basel ...

    SvaraRadera
  16. Om affären med Walle och ÖIS går i lås, hoppas jag verkligen inte han buas ut i kommande derbyn!

    SÄLJ INTE WALLE!

    SvaraRadera
  17. anonym 10:17/ BaraBen är den enda plats jag sett kritiska "frågor" på när det kommer till blåvita fans, oftast brukar det dock bemötas med att Blåvittsekten vaknar till liv och för ett jävla oväsen kring hur hemska vi, de, på BaraBen är för att de vågar kritisera och ifrågasätta. Är du en sektmedlem?

    SvaraRadera
  18. Walle vill man inte ha som motståndare... Trist att Walle försvinner, han är jävligt giftig och går in och avgör många matcher med sitt ruggiga huvudspel. Försvinner han och Bjärsa, vem ska då nicka in bollarna i mål? Pontus försvinner väl även han efter U-21 VM i sommar.

    Behåll Walle!

    btw, Walle är ingen svikare, han är utkonkurrerad och vill få någon mening med att hålla på med fotbollen. Träna, träna , träna , träna utan att spela matcher. Det är ingen höjdare för någon. Absolut inte för någon med den rutinen och inställning till match.
    Han vet ju att han knappast kommer bli bättre, och när han känner sig på topp och dessutom presterar bra som fan med många mål osv och ungdomarna trots det får chansen. Då är det ett tydligt tecken på att han inte är önskad.

    SvaraRadera
  19. Anonym 30/12/08 13:03 bara mongon..

    Om du varit äldre än 12 år och fattat att man går inte till ärkefiende utan vidare..Rutinen på plan lär väl inte se annorlunda ut med eller utan Walle i truppen och vid sidan har vi ju kvar Alex, Mild, Rehn, T.O, Jonas, Tobbe, Roger, Teddy, Sella...

    SvaraRadera
  20. Ludovic 30/12/08 13:37:

    Ja, det är bara ärkemongon som använder termer som "svikare" när en spelare byter klubb för att få speltid.

    Du verkar ju å andra sidan vara ett av dessa mongon så sannolikheten för att du tar till dig av detta inlägg är väl relativt låg.

    //TK00S

    SvaraRadera
  21. Frankie; nej det är jag inte, men om du kan ge mig några länkar på era senaste kritiska intervjuer så visst...

    SvaraRadera
  22. Kan inte se Walle i Öiströjan.Låter helt sjukt
    Önskar honom ett stort lycka till om han lämnar Blåvitt dock.
    Men Öis?
    Öis av alla lag..suck.

    SvaraRadera
  23. Frankie, mannen som saknar självdistans har talat!

    SvaraRadera
  24. Glöm inte Klackar och Grejers julnötter - svar ska vara inne senast nyårsafton.

    Grymma förstapriser!
    En äkta stol från Gamla Gamla Ullevi + en helårsprenumeration på Offside!

    www.klackarochgrejer.se

    SvaraRadera
  25. Era töntar hur fan kan ni kalla honom svikare ?? Det e ju för fan Blåvitt som inte vill ha kvar honom ju!!!!!!! Och seriöst vilket lag ska han välja för att inte vara svikare? AIK Ellos Gais Häcken DIF Bajen Mff Hif eller vart fan ska han ta vägen då??? Börja med Innebandy kanske ?! era puckon kalla han inte svikare!!!

    SvaraRadera
  26. Era töntar hur fan kan ni kalla honom svikare ?? Det e ju för fan Blåvitt som inte vill ha kvar honom ju!!!!!!! Och seriöst vilket lag ska han välja för att inte vara svikare? AIK Ellos Gais Häcken DIF Bajen Mff Hif eller vart fan ska han ta vägen då??? Börja med Innebandy kanske ?! era puckon kalla han inte svikare!!!

    SvaraRadera
  27. Walle är en hjälte.Tänk er själva att lira mittback i 90min mot honom,måste vara riktigt kämpigt,ont gör det förmodligen också.Även om han inte startar så många matcher så måste det vara underbart att ha med honom i truppen varje gång,då man vet att han alltid bidrar med en 100% inställning oavsett om han får spela på topp eller ta skitjobb upp och ner längs en kant.Han är ju dessutom en av sveriges absolut bästa huvudspelare,kommer det bara lite skapliga inlägg så vet motståndarna och vi att det kommer en rakad snubbe som är beredd att offra ett par tänder för att komma till avslut.Behåll Walle,han är viktig!!!

    SvaraRadera
  28. Öis är en kvartersklubb i klass med Häcken, Qviding och Frölunda, alltså inget att hetsa upp sig över. En hel del Blåvittsupportrar har tyvärr en tendens att haussa upp rätt mediokra motståndare och därmed enbart göra dem en tjänst.

    När det gäller Walle så gör han ett för honom helt rätt val. Han har varit professionell under sin tid i IFK och när nu bänken är det som är aktuellt så är det förståeligt att det lockar med speltid tillsammans med Allbäck. Det är inte så att han är fostrad i klubben, som alla borde veta så har han ju faktiskt spelat allsvenskt för två andra klubbar tidigare. Sedan håller jag med om att för vår del är det trist att vi tappar en rutinerad spelare som skulle vara perfekt att slänga in när vi jagar kvittering eller seger och öser in inlägg. Samtidigt ska vi inte överdriva hans rutin, kvar finns spelare som TO, Hysén, Sella, Kim, Hjalle och Niclas Carlsson. Kommer Kalle hem får vi ytterligare en som har en del erfarenheter att delge.

    SvaraRadera
  29. praktikanten/ tror du inte det räcker med en jävla länk till din skittävling???

    SvaraRadera
  30. anonym 13:55/ Vadå kritiska intervjuer? Är du kål i skallen eller? Vad fan är ens en "kritisk intervju"? En intervju som håller på att dö? hahaha

    SvaraRadera
  31. Vad är det för rutin som walle har som inte redan finns i truppen?

    Börjar gå till överdrift med detta,i blåvitt ska man spela för att man ÄR bra,inte för att man har rutin!

    Walle håller inte som FOTBOLLSSPELARE, han kan enbart springa-vilka kan inte det?dessutom missar han lika många solklara lägen med huvudet som han sätter!
    Alex är bort detta året,så inläggen som träffar walle kommer inte vara lika bra, han har gjort sitt hos oss,bättre satsa på spelare som kan bli något!

    Förresten,hur ska våra unga spelare kunna få rutin om de ska sättas åt sidan för någon som varit med längre? Kvalitet måste ALLTID gå först!

    SvaraRadera
  32. Går han till öis kan han dra åt helvete. Inget av det han gjort för Blåvitt innan är värt ett skit då.

    SvaraRadera
  33. Walle håller inte som FOTBOLLSSPELARE, han kan enbart springa-vilka kan inte det?dessutom missar han lika många solklara lägen med huvudet som han sätter!

    Det är ju precis det han gör, håller. Han gör ju mest mål av alla sett till speltid han får. Missar lägen? Hört talas om Selakovic? Där har vi en som inte håller.

    SvaraRadera
  34. Vill han inte vara kvar, så låt han gå... Vi ´ska inte ha några spelare, som inte vill spela kvar hos oss, hur enkelt som helst!
    Man går inte från Blåvitt till ÖIS, PUNKT...

    SvaraRadera
  35. //TK00S

    "Ja, det är bara ärkemongon som använder termer som "svikare" när en spelare byter klubb för att få speltid.

    Du verkar ju å andra sidan vara ett av dessa mongon så sannolikheten för att du tar till dig av detta inlägg är väl relativt låg."

    ??? Var har jag nämnt ordet svikare tidigare? Mongo går ju du igång på igen så jag nämner det i igen..Mongo, Mongo, Mongo!!!

    Fotboll är religon och där finns vissa budord som man inte bryter imot, Comprende?

    Norrköping behöver en spelare av Walles kaliber och jag önskar honom Lycka Till!

    SvaraRadera
  36. För alla er som tycker han e en svikare...vad ska han göra istället?

    Sitta på bänken hela nästa säsong? Sluta spela fotboll?
    Hålla andan tills han får spela?

    Nää.. går han det efter dessa omständigheter så kommer i alla fall jag klappa nästa gång han kommer på besök.

    Tack walle för allt...

    /D-day.

    SvaraRadera
  37. "TK00S" Håll dig till goa gubbar!!
    Med andra ord håll dig härifrån....

    SvaraRadera
  38. Klart han ska lämna, han är inte tillräckligt bra för oss...det spelar ingen roll om han har rutin när han inte har någon talang.

    SvaraRadera
  39. +1 på Cabrón's inlägg 14:54.

    SvaraRadera
  40. Lagerbäck: En kritiskt granskande intervju är inte så vanlig här nej. Tex var ju Erlings pratstund med Andrej en orgie i ryggdunkar.

    SvaraRadera
  41. Walle vill självklart byta upp sig från blääskitslöddret till Götets hetaste och anrikaste klubb. Helt förståeligt!

    ÖIS äger

    SvaraRadera
  42. Lyssna på Cabrón, finns ingen mening att göra på sig på grund av att någon lirar i ÖIS. Värsta konkurrenten? Ha!
    Personligen har jag alltid sätt det som en källa till skratt att övriga Göteborgsklubbar värvar våra rester. Oftast går det inget vidare för dem sen heller. Gjorde ens Sankan någon match för GAIS på tal om det?
    Wallerstedt kommer nog dessvärre göra bra ifrån sig. Men all heder åt honom i vilket fall!

    SvaraRadera
  43. Klart att Walle vill till den enda klubb det fortfarande finns klubbkänsla i :) välkommen till familjen på ÖIS-Gården !!

    SvaraRadera
  44. Klubbkänsla i öis hhahaha Den var bra du...!! Ett Lag i Götet...Blåvitt. Gå inte till öis

    SvaraRadera
  45. Fan... jag har aldrig gillat Walle.

    SvaraRadera
  46. Gillar Walle Phil Collins?

    SvaraRadera
  47. Håller med, Walle är en spelare som jag alltid gillat, bättre huvudspelare får man leta efter.

    Men jag förstår honom fullständigt, jag ser inte ÖIS som en konkurrent, kan inte ens tycka illa om dem.

    Om han nu går dit så önskar jag honom lycka till. Vore enbart skoj om han fick hamna i rampljuset.

    Mvh//Big Daddy

    SvaraRadera
  48. PeeMaN är egentligen Frankie...

    SvaraRadera
  49. Alla som säger Walle är slut/inte duger är samma folk som suger Sellas kuk säsong efter säsong...

    DÄR kan vi snacka om en som inte levererar!

    SvaraRadera
  50. Vi tappar mycket rutin men det är också 2 st träben som kommer att försvinna, glöm inte de.
    Allt under halsen på walle när det gäller fotbollsteknik finns inte

    SvaraRadera
  51. Walle är en hjälteängel och har alltid visat stort hjärta för Blåvitt. Även om jag självklart gärna ser att Walle är kvar nästa säsong är det klart att han ska få söka sig till ett annat lag för att få speltid. Om han spelar i ÖIS, Norrköping eller AIK skiter jag i.

    SvaraRadera
  52. Ska vi satsa på hjärta utan talang? eller fräscha spelare som kan BLI Något?

    Walle är lika jävla kass som sella!

    Tacka alex och övriga som träffat hans huvud i 2 säsonger nu!

    Vore kul om ni klippt ihop alla jävla lägen han missar med huvet,eller statistiken på antalet nickdueller han vinner! Glo på en match för fan,Pw vinner fan så många fler nickdueller!

    Walle asgrym på huvet-större myt än att man kan se kinesiska muren från månen!

    Låt öis,gais,häcken,fc gothia och allt vad de heter ta våra rester!

    SvaraRadera
  53. Att Walle bara skulle ha varit utsatt för prickskyttar är ju ett skämt. Däremot har han tagit för sig och även gått in i "omöjliga" dueller och ibland vunnit dom o tom gjort mål. Din felprocent höjs när du tar dom "svårare" bollarna därav att Walle synts mer i luftrummet än andra som backat av forwards med undantag PW.

    SvaraRadera
  54. ungdomar började vi satsa på för 3-4 år sedan nu.. "boom boom", bjärsa, adam bland andra ser jag som hyfsat rutinerade i sammahanget nu. Stora förlusten sedan fjol är helt klart och endast Alex. En walle mer eller mindre kan vi klara oss utan. Etéus kan spela inhoppare istället bakom söder och hysse framöver.

    /Xezzo

    SvaraRadera
  55. anonym 17:26/ Det var Frankie som Baraben-kritiken försvann med. Kan ingen övertala Frankie att sätta igång med sin "hets" igen så att Blåvitt i alla fall har en kritisk röst som inte sitter med i ryggdunkarbåten?

    SvaraRadera
  56. ja holger hansson är ju inte lika vass :)
    men youtubemannen behöver lite pushning kanske.

    SvaraRadera
  57. Inte sur på Walle men däremot på Blåvitt som säkerligen återigen rear bort spelare till våra lillebröder. När situationen är den omvända, dvs när vi vill värva av öis, så vägrar de ens förhandla med oss utan säljer hellre till malmö eller 08-lagen.

    SvaraRadera
  58. om han går till öis tänker iaf jag applådera när hans namn ropas upp i derbyt.

    han har rätt att känna sig ouppskattad. jag tycker det var synd att en spelare av hans kaliber behöver sitta på bänken så mycket. han gav alltid allt men fick tyvärr inte alltid så mycket tillbaks

    vad du än väljer walle, lycka till!

    SvaraRadera
  59. Ja, va fan satt han på bänken för då!?

    Hela våren när han lirade gick spelet pissdåligt,sen tog man bort denna sega icke tekniska kille,och tog in R.Söder, och vips fick vi ett bättre spel!

    De räcker fan inte bara att kunna nicka-framfröallt nu när Alex har slutat-och hans precisa inlägg med det!

    Låt Öis köra med allsvenskans ABSOLUT 2 sämsta anfallare utanför straffområdet!

    Allbäck-gör inget väsen om han inte får en stolpretur på sig, walle åstakommer inte ett dugg om ingen träffar hans huve!

    SvaraRadera
  60. Gubbar... skulle han nu gå över till öjs, så fan ta er om ni sjunger/buar ut honom!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.