2008/12/21

Karl Svensson vänder "hem" till IFK Göteborg

SILLY SEASON BaraBen.com kan ikväll avslöja att Karl Svensson flyttar "hem" till Göteborg. I januari skriver han ett treårsavtal med IFK Göteborg, med ambitionen att få en omstart efter att ha hamnat i frysboxen nere i Frankrike.

Priset för övergången, där en mittback från Jönköping ersätter en annan, hamnar på remarkabelt låga 300 000 euro. Enligt uppgifter till BaraBen.com så har knäckfrågan i samtalen mellan Karl Svensson och IFK Göteborg varit möjligheten för honom att göra ytterligare en vända ut i Europa. Här har han visat intresse för att få med en försäljningsklausul där han får lämna om ett bud på en viss nivå inkommer till föreningen.
Karl "Kalle" Svensson kom till IFK Göteborg från Jönköpings Södra IF inför 2003. Karriären tog sin början i Egnahems BK i Huskvarna, där han tidigt imponerade med god placeringsförmåga och urstarkt huvudspel. 2004 fick han sitt genombrott i Allsvenskan efter att IFK Göteborgs ordinarie mittback, Mikael Antonsson, blivit utlandsproffs i Austria Wien.

55 kommentarer:

  1. Gött é det! Hoppas det är sant...

    SvaraRadera
  2. Välkommen Kalle!
    Vi har saknat dig och det här kommer att bli riktigt bra både för dig, föreningen och alla supportrar. Bara vinnare i detta!

    SvaraRadera
  3. Vet ni om han kommer få en försäljningsklausul eller inte?

    /Lundquist

    SvaraRadera
  4. klausuler är bajs - tror inte håkan tycker annat

    SvaraRadera
  5. Jag kan enligt säkra källor avslöja att Karl Svensson heter Glenn i mellannamn.

    SvaraRadera
  6. En sak som jag reflekterat över är att alla fotbollsspelare som gjort flera mål i en och samma match, alltid visar antalet mål med fingrarna. (Nu senast M Berg)

    Liksom "wow, kolla jag kan räkna" eller är det som service till oss åskådare som har svårt hålla räkningen?

    Oavsett så tycker jag det ser lätt mongolojt ut.

    SvaraRadera
  7. fan va underbart.

    kalle-ragnar det är ju kanon.

    SvaraRadera
  8. Förlåt att en okunnig frågar, men hur mycket fick vi för Bjärsa? Kalle eller Bjärsa känns vilket som nästan. Samma kvalitet enligt mig.

    SvaraRadera
  9. Så länge klausulen inte är på kaffepengarna som MP förhandlade fram så är det väl acceptabelt. Säg att den ligger på 15 miljoner, känns helt okej.

    SvaraRadera
  10. det skulle ju fan inte vara några klausuler, nu får vi hoppas att det är en hög sådan.

    men gött att han kommer.

    SvaraRadera
  11. det skulle ju fan inte vara några klausuler, nu får vi hoppas att det är en hög sådan.

    men gött att han kommer.

    SvaraRadera
  12. Wille, till aftonbladet sa han:
    "– Det skämmiga var väl målgesten med fingrarna, den kom bara."

    Så han kanske är förlåten...

    SvaraRadera
  13. Vad menar ni med att komma hem från Jönköping?
    Snubben är ju inte från gbg precis.

    SvaraRadera
  14. Grattis Baraben! Första vettiga inlägget sedan värvningen av Hysén!

    SvaraRadera
  15. det står förvisso att kalle VILL ha en sådan klausul av något slag, inte att han fick det. håkan lär knappast ha gett honom en idiotklausul i kontraktsförslaget utan vi lär få bra betalt vid en eventuell vidareförsäljning.

    men risken finns ju som vid antonsson-affären när han tänkte vända hem till Blåvitt men plötsligt fick ett fetare anbud precis innan han skulle skriva på och gick då till grekland istället. fattas bara att någon idiotklubb pyntar upp stora miljonerna till kalle svensson innan han skrivit på ett fysiskt kontrakt och så vipps har vi förlorat honom trots allt.

    I dagens fotbollsvärld är ett muntligt löfte inte värt ett jävla skit. Det är inte över till signaturen är satt på ett kontrakt.

    SvaraRadera
  16. där en mittback från Jönköping ersätter en annan

    anonym 19:09- de menar att bjärs från småland ersätts av kalle från småland...

    SvaraRadera
  17. den här texten innebär att det dröjer ca ett år till nästa text här som kan sorteras in under facket "någorlunda intressant och välskrivet"?

    SvaraRadera
  18. Tack för den julklappen Håkan

    SvaraRadera
  19. som laphroaig säger, fair enough att kalle eller hans agent snackar med någon baraben:are och säger "jag kommer hem om blåvitt ger mig vad jag vill ha" kan lätt saboteras av att agenten (eller spelaren) blir för girig.

    bra artikel i alla fall!

    SvaraRadera
  20. Klart? Halvklart? Oklar?

    Nej den här artikeln, gör mig bara mer nervös om jag skall vara ärlig.

    SvaraRadera
  21. Bra jobbat! Sånt man efterfrågat att få läsa om. Lite konkreta sillisar. Tack!

    SvaraRadera
  22. Jaaaaaaa!!!! Bra jobbat "Baraben" mer silly!

    SvaraRadera
  23. bra jobbat vet vi väl inte förrän vi det om det är sant? baraben har ju skrivit en hel del silly-klassiker förut som visat sig vara totalt osanna.

    SvaraRadera
  24. Senaste avslöjandena här har väl gjort gällande att Daniel Larsson och Anton var klara och vi vet ju hur det gick med det....

    SvaraRadera
  25. Anonym sa...

    Senaste avslöjandena här har väl gjort gällande att Daniel Larsson och Anton var klara och vi vet ju hur det gick med det....

    21/12/08 21:21


    Daniel Larsson skröt själv om att han skulle bli klar för Blåvitt till BaraBen-folk, men visste inte att Häcken begärde mer än dubbelt av det som IFK ville betala.

    I fallet Mikael Antonsson så var han muntligt klar för Blåvitt och skulle skriva på när en grekisk storklubb fick en svensk tränare med ögon för Anton. Så du får ha lite perspektiv på saker och ting, livet är inte svart och vitt.

    Vi skriver det spelarna/klubbarna/agenterna säger att de tänker göra, om de ibland blåljuger kan man gå på nitar, men alternativet vore att inte skriva vad de säger sig göra alls. Vilket skulle innebära att info endast kommer ut kring silly season i efterhand, när transfers är genomförda.

    Det finns sidor som sysslar med sådan copy+paste information, vänd er gärna dit om ni vill ha sådant. Ni vet nog vilka jag syftar på.

    SvaraRadera
  26. Då är det bara att hålla tummarna på att Mild får signaturen före någon av de norska eller danska klubbarna som är intresserade samlar ihop miljonerna och stjäl kalle...

    SvaraRadera
  27. det var ju välskrivet om inte annat.

    SvaraRadera
  28. [I vanlig ordning: Konspirationsteorier kan hållas till sidor som flashback, tack.]

    SvaraRadera
  29. holger, bra försök att släta över era tidigare misslyckande avslöjanden

    SvaraRadera
  30. ska bli intressant detta.

    SvaraRadera
  31. holger: copy+paste och youtube-klipp är det ju rätt mkt även på den här sidan, så håll stenen borta från glashuset, tack.

    SvaraRadera
  32. Ah, jag kommer skita knäck tills det är påskrivet och klart - som alltid. Spelar noll roll vad BB eller AB eller nån annan påstår.

    Förövrigt så påminner reaktionerna på saxandet en hel del om det gamla vanliga gnället från nazzar och rassar som menar att dom blir nertystade. Vad gällde inlägget?

    SvaraRadera
  33. Hoppas verkligen detta stämmer. Kommer vara så otroligt skönt om Kalle skriver på snart och inte skriver på för ett annat lag som JUDAS MARTIN ERICSSON!

    DU ÄR VÄLKOMMEN HEM KALLE!

    SvaraRadera
  34. anonym 03:07- det var ett i den långa raden av kommentarer från ett fåtal personer som har svårt att acceptera att grundaren av den här bloggen inte skriver kvar här utan finns på annat håll och bemöter detta med att peka ut andra personer som honom........

    SvaraRadera
  35. holger/ det är inte lönt att resonera. du försöker det med grottmänniskor som tycker att motståndare är "hooooror" att kvinnor ska "visa pattarna" och liknande. deras världar är inte svarta och vita, de är kolsvarta. ej lönt att ta "debatten". bara ett tips.

    SvaraRadera
  36. "arguing on the internet is like the special olympics. if you win- you are still retarded."

    SvaraRadera
  37. Det blir riktigt jävla roligt när förståsigpåare klagar på att baraben inte haft rätt på alla insider-artiklar de skriver om silly season. TRO FAAAAAAN DET, det handlar ju om förhandlingar med spelare och agenter fram och tillbaka, situationer som förändras flera gånger och i många fall folk som medvetet ljuger för att det gynnar dem. hade ni föredragit att man som tex på alltid blåvitt inte hade skrivit något alls kring vad som sker i dessa transfers? det verkar så.

    men det hade fan inte vi läsare gjort för detta är det bästa som finns, en blåvittsida som ligger på och luskar fram vad agenter, spelare och klubbar tycker och tänker i olika lägen. sedan om det inte alltid blir som det är sagt är en risk man får ta, men alternativet är döden. men där finns ju vissa andra redan.....

    SvaraRadera
  38. tänk ett steg längre:
    - Baraben.com manipulerar Bjärsmyr mitt i en förhandling. De hetsar om att Kalle bestämt sig för att vända hem (vilket helt klart kan stämma) för att kompisen Bjärsa ska skriva på och stanna i Blåvitt.

    det är vad jag tror. men så har jag passerat 10 gin & tonic med.

    SvaraRadera
  39. Haha, så måste det vara... Baraben - och framför allt dess frontfigur Holger Hansson (inte att förväxla med kvällstidningsjournalist Hankins) - styr i själva verket hela Blåvitts silly. Vad som kan tyckas vara en klassisk Dennisläcka är i själva verket en genialisk plan.

    SvaraRadera
  40. Klausul???

    Nej, Håkan ska inte gå med på någon som helst klausul!

    SvaraRadera
  41. anonym 09:04/ Där slog du huvudet på spiken! Dennis Jonsson läcker till Baraben! Dennis vet allt om Kamratgården, skandal att Dennis läcker till Hankins (Genrich, Erling, Holger Hansson, Olof, Videovixen, Feldgrau, Sandsäter och lite fler alias som "egentligen" är Frankie).

    SvaraRadera
  42. jag tycker det sista inlägget ovan här ska saxas.. det är hemskt

    SvaraRadera
  43. casper: tror du på det själv eller är du dum i huvudet på riktigt?

    anonym 03:49: jag vet annars en viss redaktör som brukade hetsa just med de sakerna.. lätt att glömma? alla gör inte det...

    SvaraRadera
  44. Blir lite smått gay när jag ser han. Pojken är ju sockersöt.

    SvaraRadera
  45. SFAC/
    Bara hoppas att Kalle tränat upp bröstmusklerna sen sist. Det var bland det ynkligaste man sett. Blir det en sk klausul med i bilden kan de lika gärna kvitta.

    SvaraRadera
  46. Det är klackar och grejer det...
    www.klackarochgrejer.se

    SvaraRadera
  47. Vem är barabens nya chefredaktör?

    SvaraRadera
  48. jag tippar på holger hansson, han verkar ha potentialen.

    SvaraRadera
  49. Mm Holger har absolut potentialen eftersom att han är Frankie =)

    SvaraRadera
  50. nej sluta det kan han inte va, det har han juh sagt

    SvaraRadera
  51. Jag kanske e lite efter.. jag ahr vart bortrest ett tag.. men har bjärsa lämmnat?

    Anonym sa...
    Förlåt att en okunnig frågar, men hur mycket fick vi för Bjärsa? Kalle eller Bjärsa känns vilket som nästan. Samma kvalitet enligt mig.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.