2008/12/10

Kan jeans ersätta kostym i Blåvitts styrelse?

STYRELSEN BaraBen.com har vid ett flertal tillfällen kritiserat Supporterklubben Änglarna för att på olika sätt sitta in knät på IFK Göteborg och inte agera för sina medlemmars och de generella supportrarnas bästa i alla lägen. Men den som tål spott och spe ska även putsas upp när det så krävs. Änglarna nominerar nu en kandidat till IFK Göteborgs styrelse, Nudie Jeans VD Palle Stenberg.

Det här är ett steg i rätt riktning.

Men när vi sedan läser vad som faktiskt står i Änglarnas tidning "Blått & vitt" (se nedan) så har de låtit kandidaten Stenberg kludda ihop en liten CV som mest är lik ett idolporträtt av sig själv. Men inte med en enda stavelse framgår det vad Palle Stenberg faktiskt vill tillföra IFK Göteborgs styrelse eller varför just han skulle vara lämplig som kandidat.

Som medlem i Supporterklubben Änglarna, men även IFK Göteborg så undrar i alla fall jag varför just den här killen är lämplig som supportrarnas kandidat till styrelsen.

Jag undrar:
1. Vilka är visionerna?
2. Var är ambitionerna?
3. Vad tillför han som supportrarnas kandidat?

För skippar vi att fråga dessa viktiga frågor så blir "supportrarnas kandidat" precis som vilken styrelsemedlem som helst. Hur kan vi veta att den här personen på något som helst sätt bidrar till att hålla IFK Göteborgs styrelse i kontakt med oss vanliga medlemmar och supportrar? Nu finns äntligen chansen till att börja lucka upp bastuklubben som Blåvitts styrelserum är och har varit sedan urminnes tider. Nu kan vi få chans till insyn, med en "supporter" i styrelsen.

Så här följer en direkt fråga till Palle Stenberg:
- Vad vill du göra i och vad kan du tillföra Blåvitts styrelse?
(Maila gärna till kontakt@baraben.com, så publiceras självfallet ditt svar).

För ärligt talat så ger jag som medlem i IFK Göteborg blanka fan i om du är intresserad av biodling eller kexchokolad, ens hur framgångsrik du är i jeansbranschen. Istället vill jag veta varför jag som medlem i Supporterklubben Änglarna bör backa upp dig som vår kandidat till styrelsen, jag vill i egenskap som medlem i IFK Göteborg veta vad du tror dig kunna tillföra i vår styrelse. Upp till bevis Palle!

Här är Palle Stenbergs text i Supporterklubbens tidning, i sin helhet:
"Korta fakta om Palle Stenberg:
Ålder: 35 år
Bor: Göteborg
Familj: Sambon Rosa, barnen Noah 3,5 år och Lily 2 månader
Gör: VD för Nudie Jeans Marketing AB, delägare i Svenska Jeans AB
Älskar: Sin familj, sitt jobb, sitt IFK och sina vänner
Medlem i: IFK Göteborg och Amnesty International
Aktuell: Supporterklubben Änglarnas förslag till IFK Göteborgs styrelse

Vem är Palle Stenberg?
I mitt jobb som VD för Nudie Jeans, är inte personen Palle viktig. Jag finner hellre en tillfredställelse i att se mitt och vårt varumärke stärkas utifrån de grundvärderingar de representerar, samtidigt som det måste utvecklas i en värld av ständig förändring. Men nu ber jag om ert förtroende att få vara med och leda IFK Göteborg. Låt mig därför berätta vem Palle Stenberg är.

Jag är uppvuxen som det näst äldsta barnet i en syskonskara av fyra, i den trivsamma trästan Alingsås. På samma gata bodde de två blåvitthjältarna ”Tidan” och ”Lill-Tidan” och det var redan här som IFK blev laget i mitt hjärta. När jag som liten grabb spelade fotboll efter skolan hamnade vi av någon anledning alltid hemma hos mig. Hade vi tur så kunde någon av mina ”kända” grannar komma förbi och säga några ord.
Än idag hänger min signerade lagbild från 1984 på väggen, med namn som Johnny Ekström och Stefan Pettersson. Min uppväxt har självklart påverkats av mina föräldrar och deras yrke. Både mamma och pappa är domare och deras rättsuppfattning har haft en stor inverkan på den jag är idag. Man följer lagen och de har lärt mig att allting är möjligt om man bara jobbar hårt och förbereder sig väl. Sist men inte minst så håller man saker inom gruppen tills det är dags att offentliggöra, man vill ju inte släppa taktiken tidigare än nödvändigt så att motståndaren hinner förbereda sig och kontra.

Som ung spelade jag fotboll och handboll, men då somrarna spenderades på familjens sommarställe i Skåne fick det bli vintersporten handboll som jag satsade på. Jag nådde till A-lagsspel i Alingsås Handbollsklubb och det blev dessutom några juniorlandskamper.

2002 startade jag tillsammansmed Maria Levin och Joakim Levin företaget Nudie Jeans. Initialt hade jag rollen som sälj och marknadschef, vilket främst innebar att få olika intressenter att förstå och känna en koppling till vårt varumärke. Idag jobbar vi på tjugofyra marknader runt om i världen, med allt vad det innebär. Kort och gott kan jag säga att det har varit fantastiskt lärorikt. Sedan en tid tillbaka är jag nu VD. Detta innebär betydligt färre resor men är samtidigt en helt ny och otroligt lärorik utmaning.

Att ha äran att få jobba med människor som ger så otroligt mycket för ett varumärke som Nudie Jeans har gjort det omöjliga möjligt. På sju år har vi gått från noll till en omsättning på dryga 300 miljoner. Omsättningen har dock aldrig varit drivkraften.
Drivkraften har istället varit utvecklingen av de värden som varumärket representerar. Ett företags omsättning är för en del av största intresse, men för mig är det alltså ganska ointressant. Långsiktighet och att se utifrån ett varumärkesperspektiv är betydligt viktigare, om man vill bygga ett framgångsrikt företag. Äkthet finns för alltid medan det som är påhittat krackelerar med tiden. Jag tror att samma sak även gäller i en förening så som IFK. Inte nog med att IFK har en fantastisk historia, vi har också bra grundvärderingar som jag tror kommer att spela en stor roll i framtiden. Vare sig vi talar om en förening eller ett företag, så är det värderingarna som gör skillnaden. Det är min övertygelse att för att göra Blåvitt starkare, ska vi fortsätta bygga på det starka och attraktiva varumärke som redan finns, samtidigt som vi förbereder IFK Göteborg för framtiden och de utmaningar föreningen kommer att ställas inför. Återigen krävs ett hårt arbete och att få alla att kämpa åt samma håll. IFK har i mina ögon alla möjligheter att fortsatt befästa sin position som en av de ledande klubbarna i Norden. Kanske kan vi bli den allra största? (BaraBens anmärkning: Palle, seriöst, du har härmed, redan i din första officiella text fått vår nominering till VM i klyschor! Grattis!)

De kontakter jag hittills har haft med IFK Göteborg, förutom som ståplatssupporter både inom och utanför Sveriges gränser, har varit avseende läktarkonceptet Levande Sittplats. Jag och min bror Finn kände oss mogna för att lämna klacken, men ville samtidigt förbli passionerade och aktiva i vårt läktarengagemang. Under våren kontaktade vi Blåvitt och snabbt tillsattes en projektgrupp där vårt arbete tillsammans har lett fram till att konceptet Levande Sittplats fanns
med när IFK presenterade Årskorten för 2009. Ingen ny idé, men vi tog konceptet från ord till handling.

Palle Stenberg"
Änglarnas initiativ är bra och uppenbarligen tycker SK Änglarna att kandidat Palle är värdig platsen, så då upprepar vi frågan direkt till Palle:
- Vad vill du göra i och vad kan du tillföra Blåvitts styrelse?
(Maila gärna till kontakt@baraben.com, så publiceras självfallet ditt svar här).

89 kommentarer:

  1. Är det inte mer rimligt att skicka frågan till änglarna?
    Det är ju dom som bedömt honom som duglig och därför bör dom motivera varför.

    SvaraRadera
  2. anonym 23:13/ det är ju såklart han som ställer upp som måste stå för vad han kan tillföra, det är ju inte de inom änglarna som han är polare med som försöker ta sig in i ifk:s styrelse.

    sedan ska väl han palle även lära sig att ifk inte är en KLUBB, utan en FÖRENING.

    SvaraRadera
  3. håller med om både att:

    1. detta är ett steg i rätt riktgning
    2. det var en rätt meningslös text han hade skrivit, hans handbollsmeriter känns ju rätt meningslösa utan man vill ju veta hur han vill förbättra ifk, inte bara få ett "de är jättebra och vi ska jobba vidare" bla bla

    SvaraRadera
  4. ok, kritik får man tåla när man söker sig in i "finrummet" Men Palle är rätt man i styrelsen, gott ha en av våra där. Palle får min röst!!

    SvaraRadera
  5. Nu va la ni kass som inte hitta på Änglarnas hemsida mer material. Dålig research missa en sån enkel grej. Sen kan man önska mer förståss men journalistisk miss inte få fram mer:

    Palle Stenberg, 35 år, är en av grundarna till företaget Nudie Jeans Marketing AB, i vilket han för närvarande fungerar som VD. Han har en genuin blåvit bakgrund och har i många år stöttat vårt lag på plats, både på hemma- och bortaplan. Vi föreslår honom till IFK:s syrelse, då vi uppfattar att han besitter en stor kompetens, är van att jobba med ledning av organisationer och har ett brett kontaktnät som inte självklart överlappas av de befintliga styrelseledamöterna. Han är dessutom betydligt yngre än genomsnittet i den sittande styrelsen, något som tillsammans med hans bakgrund på läktarna kan innebära att nya synvinklar på saker och ting lyfts i styrelsens diskussioner.

    Änglarnas ledningsgrupp har, i egenskap av medlemmar i IFK Göteborg, presenterat förslaget för föreningens valberedning med Gunnar Larsson i spetsen. Valberedningen tog emot initiativet på ett positivt sätt och kommer inom kort träffa Palle för att jobba vidare enligt vanliga rutiner. Från Änglarnas sida kommer vi att följa utvecklingen, med förhoppning om att Palle inför kommande årsmöte ska vara ett av styrelsens förslag på styrelseledamöter. Därefter är beslutet, som alltid, medlemmarnas att fatta under ordinarie årsmöte.

    SvaraRadera
  6. anonym 23:43/ kass av dig att du inte läser vad som står, de efterlyser vad PALLE STENBERG har för ideer och visioner, inte varför änglarna tycker han är lämplig för styrelsen. läs om kommentera rätt.

    sedan kan man ju verkligen fråga sig om änglarnas motivering "han är ung och har ett annat konktaktnät än de nuvarande styrelsemedlemmarna" är något du bör imponeras av. jag gör det då inte, säger ju ingenting egentligen.

    ska han fixa bra bomullspris till oss eller vadå? ungdom gör inte kompetens heller. sedan har jag ALDRIG sett den här palle stenberg på vår ståplats och där har jag stått sedan 1993...

    jag tycker det är av stort egenvärde för en nominerad av änglarna att lägga fram en idé, ett program för vad man vill med blåvitt. men det är klart, är man bara ute efter makt och inte faktisk förbättring så gör man väl som gubbmaffian och skiter fullständigt i det..........

    SvaraRadera
  7. anonym 23:43/ nu var la du rätt kass som inte förstod ett skit av vad den här texten handlade om. rätt usel research att kommentera något man inte har läst.

    SvaraRadera
  8. "För skippar vi att fråga dessa viktiga frågor så blir "supportrarnas kandidat" precis som vilken styrelsemedlem som helst. Hur kan vi veta att den här personen på något som helst sätt bidrar till att hålla IFK Göteborgs styrelse i kontakt med oss vanliga medlemmar och supportrar? Nu finns äntligen chansen till att börja lucka upp bastuklubben som Blåvitts styrelserum är och har varit sedan urminnes tider. Nu kan vi få chans till insyn, med en "supporter" i styrelsen."

    de raderna är viktiga här, nu har "vi" faktiskt chansen att ändra hur det går till när maktens män väljs och döda lite av den sk bastukulturen. bra poäng.

    jag ser gärna palle i styrelsen, men jag känner honom. han (och övriga) borde tala mer om hur de vill förbättra och hjälpa blåvitt så vi medlemmar får bättre underlag att rösta på!

    SvaraRadera
  9. jag ser två bra saker i detta och det är att vi får debatt om vilka som ska sitta i vår styrelse, annars brukar det bara vara ett förslag som godkänns av årsmötet. sedan är det bra att änglarna för en gångs skull försöker nominera någon med, dags att de vaknar till lite.

    SvaraRadera
  10. Man kan väl genom att läsa hans "cv" ganska enkelt räkna ut ungefär vad han hoppas kunna bidra med i styrelsen?

    SvaraRadera
  11. ursäkta mig men ska han kontakta er? videovixen ditt lata helvete, om du nu är så angelägen är det väl bara att slå honom en signal o fråga, el skicka ett mejl? amatörer.

    SvaraRadera
  12. wellington sa...
    anonym 23:13/

    ..och DU borde lära dig att IFK ALDRIG skrivs så som du skrev det..Suck!!

    SvaraRadera
  13. Senaste: Vet du inte att Baraben ringer aldrig någon, folk ringer BaraBen ;)
    Nää, men ärligt så är det något som borde hoppa ner från sin höga häst är det baraben.

    SvaraRadera
  14. Gnäll gnäll gnäll

    SvaraRadera
  15. Om det bara är sänkt medelålder man är ute efter i styrelsen så nominerar jag min son som är 3 år och och helt tokig i IFK, hans mål är att värva Zlatan (oklart vilken) då han alltid svarar Zlatan på frågan om vem som är bäst.

    SvaraRadera
  16. Frankie hade rört om i grytan vill jag lova, men är alldeles för obekväm för övrig styrelsemedlemmar.

    Att stoltsera med levande sittplats när man lagt den i kurvan bredvid bortasupportrarna pga. att det var enda stället man kunde ha en pub på så har man tappat fokus, fokus borde ligga på de elva spelare som springer in på plan och ska bärga SM-Guld, nu ska levande "utmana" klacken? för det är väl ingen jävel som tror växelsång osv. Nä, Palle svara du på vad du kan gör för den genuine supportern som står på kortsidan eller stått på pissplatser i ett par säsonger på Ullevi, vad gör du för oss? Vi som gillar att dricka öl och ha kul men aldrig skulle ge vika var på Arenan vi skall stå/sitta! Du har tydligen haft en chans men den brände du!

    SvaraRadera
  17. Tänk det är fantastikst hur många tyckare det finns i denna förening.
    SM-Guld i gnäll lär ju vi vinna.
    hade inte denna artikel kommit upp så hade säkert inte häften av alla som kommenterat ens haft en susning vilka som nomineras till styrelsen.
    Var glada istället att en framgångsrik person vill offra tid och vara med och leda vårt kära Blåvitt!!!

    SvaraRadera
  18. Om man byggt upp ett bolag som agerar på 24 marknader med en omsättning på 300 miljoner så är det i ett sådant här sammanhang inte skryt att berätta om det utan högst relevanta uppgifter. Det relevanta med detta är inte de exakta siffrorna etc utan vad som ligger bakom. Att man har en genuin passion för att bygga något samt, allra viktigast, att man har förmåga att göra verklighet av detta. Jag tror att Palle förväntar sig att vi läsare skall förstå vad dessa mer generella egenskaper och drag hos honom innebär och att vi inte ska behöva få en konkret detaljredovisning av varje enskild punkt. Personligen är jag nöjd med det, men uppenbarligen hade en kombination varit bra.
    Jag tycker dock också att det, även på ett konkret sätt, framgår att vad Palle ämnar tillföra i IFK Göteborg handlar väldigt mycket om att arbeta med att långsiktigt odla varumärket IFK Göteborg, den typ av arbete han så framgångsrikt ägnat sig åt hos Nudie. Och när en person med hans bakgrund säger en sådan sak är det inte en klyscha.

    Utan att känna till övriga tänkbara kandidater måste jag utifrån detta säga att jag tycker att vi borde vara mäkta glada och stolta att ha möjligheten att rösta in en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer i vår styrelse, någon som verkligen skulle kunna koplettera nuvarande styrelse med ett nytt, fräscht och modernt sätt att tänka. Således - en stor eloge till Supporterklubben Änglarna för detta förslag!

    SvaraRadera
  19. han måste väl för fan ha en vision om hur han önskar se blåvitt om 3, 5, 10 år..och nä det räcker inte med att säga varumärket Blåvitt ska vara det starkaste i europa utan jag vill att han målar upp visionen, mer marknadsföring, egen arena, supportershop i Stockholm osv..OBS jag tog Exempel!

    SvaraRadera
  20. Instämmer med en tidigare anonym. VideoVixen, kontakta honom själv, det är ju fan hur enkelt som helst. Den här "öppet brev"-grejen känns som att vi är tillbaka till högstadiet igen. Skärpning!

    SvaraRadera
  21. då kan nästan jag likagärna bli ordförande...

    SvaraRadera
  22. Baraben, ta över styrelsen med en gång! Ni är bäst på allting!

    SvaraRadera
  23. Nudie är intressant på väldigt många sätt.

    Jag å min sida har nog aldrig någonsin sett någon som helst reklam för deras produkter. Vete fan om dom ens gör reklam för sina produkter.

    Ändå har dom på rätt kort tid nått stor framgång genom annan sorts marknadsföring. En strategi som verkar vara väldigt framgångsrik. Hur når man ut, utan att punga ut hundratusentals kronor på reklamfilmer och reklamblad?

    Den här och många andra blåvita sidor har genom åren kritiserat Blåvitts marknadsföring rätt rejält genom åren. Med all rätt. Här har vi en kille med stor expertis inom området och kommer från en helt annan tradition.

    Detta känns bra helt enkelt och en mycket stark nominering av Änglarna. Mumbo jumbo om hur han skall företräda den enskilda supportern och klyschor om "Ambitioner, Visioner", fan och hans moster är bara trams. A och O är väl att han gör Blåvitt bättre?

    Vill för övrigt minnas en diskussion om Blåvittshopen för ett tag sedan där Frankie tog upp Nudie som idealet, vilket Blåvitt borde ta efter. Nu har vi förhoppningsvis fått in en av deras tre grundare. Frankie å sin sida borde i alla fall vara nöjd som fan.

    SvaraRadera
  24. Herregud!! Är detta SM i gnäll?
    Var glada att en av Göteborgs mest framgångsrika företagare på senare år vill lägga tid och kraft på IFK Göteborg. Han representerar något som vi aldrig haft i styrelsen tidigare och skulle säkert bli en bra motpol till alla gamla gubbar.
    Tycker det verkar vara ett klockrent förslag av Änglarna.

    SvaraRadera
  25. Det finns en artikel om Nudie / Palle på nätet. Det är visst Hankins själv som skrivit hyllningsreportaget.
    http://www.gt.se/mode/1.1335810/succeforetaget-nudie-har-hacken-full

    SvaraRadera
  26. Han är ju bara nominerad än så länge. Det är väl sen när han ska väljas som hans ska förklara sina vissioner? Hur som helst tror jag att det kan vara en frisk fläkt.

    1. Killen har uppenbarligen ett affärssinne, någon sorts vinnarmentalitet om man vill kalla det så.

    2. Killen verkar vara aktiv Blåvitt supporter, till skillnad från många andra i styrelsen som känns mer som "inaktiva" supportrar om man kan säga så.

    3. Åldern skiter jag fullständigt i men jag tror nog att han har potential att bygga broar till supportrarna på ett annat sätt än någon Ica gubbe m.m.

    SvaraRadera
  27. smart att fortsätta peka ut alla barabens skribenter som frankie. det var roligt i ungefär en dag.

    SvaraRadera
  28. Väldigt oväntat att det kommer ett par "tyckare" som ska spy galla över vad som än skrivs. Ungefär samma personer som tycker att IFK är en helig religion som aldrig får ifrågasättas och att alla som tycker annorlunda än dem själva är personer som bör knipa käft. Snacka om antidemokratiska krafter bland blåvita supportrar, tragiskt är bara förnamnet!

    SvaraRadera
  29. "Framförallt jämfört med bitterfittor som på allvar tror att en VD sitter och lusläser blåvittbloggar. "

    om man på allvar kandiderar till IFK:s styrelse som supportrarnas kandidat bör man nog fan se till att läsa den enda Blåvitt-sida som inte är stendöd. Bara en liten reflektion.

    Är man för upptagen för det bör man knappast kalla sig för supportrarnas kandidat utan gå andra vägar för att få makt inom IFK.

    SvaraRadera
  30. I vanlig ordning, håll er till ämnet eller håll käften, tack. Detta ständiga kackel om en tidigare bloggare och redaktör här är tröttsamt.

    SvaraRadera
  31. nog ovanligt att en del tar kritiska eller som i det här fallet ifrågasättande texter som personangrepp. roligt är det iaf.

    SvaraRadera
  32. " Väldigt oväntat att det kommer ett par "tyckare" som ska spy galla över vad som än skrivs. Ungefär samma personer som tycker att IFK är en helig religion som aldrig får ifrågasättas och att alla som tycker annorlunda än dem själva är personer som bör knipa käft. Snacka om antidemokratiska krafter bland blåvita supportrar, tragiskt är bara förnamnet!"

    Om du vill ifrågasätta ifk gör det på medlemsmötet då.
    För du är väl medlem?

    Massa tjafs här men knäpptyst på medlemsmötena.

    SvaraRadera
  33. Rädda det fria ordet.

    (så länge vi håller med)

    SvaraRadera
  34. Bond-saxen:
    Stöder inte Baraben det fria ordet längre? Det var ju motståndet mot censur som var en av drivkrafterna när Frankie & co bröt sig loss från Alltid Blåvitt, att man ogillade att AB-redaktionen inte tålde kritik

    SvaraRadera
  35. BaraBen är inte flashback, vill man spåra ur kan man göra det där. Här debatteras fotboll och de texter som publiceras här, inte pajkastning och konspirationsteorier. Sedan frankie trappade ner här har ett dussintal skribenter pekats ut som honom, att folk orkar. Roligast är de som faktiskt pekas ut som frankie som jag vet är andra personer, inte alla, men flera.

    SvaraRadera
  36. Baraben kanske själva skulle fråga Palle istället för att han gör jobbet åt sidan?

    Värst vad det saxas här nuförtiden förresten.

    SvaraRadera
  37. Kritiken är väl riktad mot supporterklubben och inte mot Palle personligen. Det är väl upp till de att publicera en text med svar på dessa högst relevanta frågor i sin blaska?

    SvaraRadera
  38. "BaraBens anmärkning: Palle, seriöst, du har härmed, redan i din första officiella text fått vår nominering till VM i klyschor! Grattis!"

    Wow, VideoVixen är verkligen en tuff, hård och rolig dabattör. Eller vänta lite... Hon är rätt patetisk va?

    SvaraRadera
  39. fan va skönt när en debatt blir sansad och balanserad och inte innehåller 90% pajkastning.

    SvaraRadera
  40. Någon snackar här ovan om att Palle måste ha en vinnarmentalitet för att ha nått dit han har.

    Men jag reagerar på att han säger att Blåvitt 'kanske t.o.m. kan bli den största klubben i Norden'.

    'Kanske'? 'Kanske'?

    Fuck off, det är ju en självklarhet. Högre ambitionsnivå än så tack.

    SvaraRadera
  41. Fria ordet, självklart!

    Dock kul hur det ALLTID känns som det ENBART är en massa gnäll här, om ni nu är så mycket för det fria ordet, använd det till något vettigt då, tex ATT KOMMA MED EGNA FÖRSLAG!

    HEJA BLÅVITT

    SvaraRadera
  42. Har man någonsin läst Offisde, vilket man bör göra om man har något intresse av fotboll, så har Nudie en 4-5 sidor reklam per nummer. (till den som aldrig sett reklam för Nudie)

    SvaraRadera
  43. Var är ambitionerna?

    SvaraRadera
  44. "Har man någonsin läst Offisde"

    Jag tror dom är polare med offsidegubbarna och därför annonserar där.
    Har för mig att dom annonserar i någon musiktidning som är deras kompis också.
    Annars har jag aldrig sett något.

    SvaraRadera
  45. Homeboy:
    Ett dussintals skribenter? Vilka är dessa dussinet skribenter?

    Holger Hansson är ju pinsamt uppenbar och fr o m idag även Videovixen. Dessa poängteranden leder dock alltid till censur här på baraben.

    Står inte Hankins för sina åsikter längre?

    SvaraRadera
  46. anonym 19:01/ så om man kritiserar ifk eller något annat är man frankie? hittills har jag sett i alla fall sex-sju skribenter pekas ut som frankie, jag vet inte, han kanske skriver alla inlägg här, då har ni rätt. jag tror dock du har för lite att göra.

    SvaraRadera
  47. det vore ju klädsamt om de som skriver texterna står för det, och att vissa personer sitter o saxar inlägg bara för att det innehåller ett visst mått av kritik eller rena sanningar. ni har bara denna vecka saxat ett stort antal inlägg som alla sett inte alls är personangrepp. vi vet varför ni tar bort dem o det börjar bli jävligt patetiskt.

    SvaraRadera
  48. det har blivit lite som:
    "I am spartacus" med detta.

    JAG ÄR FRANKIE.

    SvaraRadera
  49. Anonym 11/12/08 15:58: Så om han sagt att blåvitt ska vinna CL hade du varit supernöjd? Du hittade verkligen en relevant pryl att gnälla på...

    SvaraRadera
  50. Baraben tappade allt när Mourad och Dennis "värdelös" Johnson skickades iväg. Hmm....

    SvaraRadera
  51. anonym 19:06- eller så kanske det är helt irrellevant att sitta och peka ut folk som frankie i varje tråd som öppnas på baraben istället för att diskutera VAD SOM SKRIVS PÅ BLOGGEN.
    en del har ju huvudet så långt upp sin egen röv att det snart kommer ut ur munnen på dem.

    det är inte censur att ta bort skit, jag skulle inte gråta en sekund om ditt (och mitt!) inlägg togs bort då det är en helt irrellevant skitdiskussion som inte har nått att göra med vad som skrivits i bloggposten.

    SvaraRadera
  52. "Anonym sa...

    Baraben tappade allt när Mourad och Dennis "värdelös" Johnson skickades iväg. Hmm....

    11/12/08 19:08"

    hahahahahahaha, ja dennis jonsson och george mourad är de som matade nyheter till baraben under 2005-2006, så är det! mourad är frankie! frankie är mourad!!!

    SvaraRadera
  53. Sherlock Holmes: Nu minns jag inte orsakerna så mycket men det är ju lite komiskt med tanke på hur mycket det lipades på ett visst annan forum när personer från en viss blog saxades...

    SvaraRadera
  54. Anonym sa...

    Baraben tappade allt när Mourad och Dennis "värdelös" Johnson skickades iväg. Hmm....

    11/12/08 19:08


    Det är väl ganska välkänt vid det här laget att det var Arne Erlandsen och Bengt Halse som var två av de som läckte information till Baraben under de första åren? Det är i alla fall snacket jag hört från Kamratgården om "läckan", med ett undantag- De Pedros värvning läckte Dennis "Cliff" Jonsson till sin polare Frankie/Hankins...

    SvaraRadera
  55. andreas/ Nu är det väl så att Alltid Blåvitt har forumregler (som ger rätt att uttrycka sig på ett visst sätt) som de ibland skiter i och då har fått protester mot sig medan det här på Baraben är mycket högre i tak till vad som får skrivas i kommentarerna, på gott och ont. Men att peka ut faktiska personer som ena och andra skribenten är ju något som jag naturligtvis kan förstå att de inte orkar med. Det saboterar ju hela diskussionen i trådarna, som precis nu här i vårt snack, vi snackar ju om något helt jävla annat än texten eller fotboll, vad har det då att göra här? radera gärna mina inlägg!

    SvaraRadera
  56. "Nä, Palle svara du på vad du kan gör för den genuine supportern som står på kortsidan eller stått på pissplatser i ett par säsonger på Ullevi, vad gör du för oss"

    Palle har stått på samma jävla skitplatser de senaste åren.

    SvaraRadera
  57. anonym 19:32- då borde han förstå varför många tycker att han ska förklara just vad det är han ska göra för oss "fotfolk"...

    SvaraRadera
  58. en sak är säker, baraben vet hur man skapar debatt. jävlar sicket liv det jämt blir här oavsett vad de säger på bloggen.

    SvaraRadera
  59. AJ ÄM FRÄNKIY

    SvaraRadera
  60. anonym 19:01/ Jag har sett trådar där skribenter som Olof, Korven Ahlberg, Erling och Feldgrau pekats ut som Frankie bara nu i höst, jag råkar känna alla dessa personer och blir därför rätt trött på dessa konspirationer.

    SvaraRadera
  61. Steg 1 vore la att han utvecklar shoppens klädutbud.

    SvaraRadera
  62. å ökar shoppens omsättning till 300 miljoner, då e jag nöjd

    SvaraRadera
  63. Men sluta saxa nu, släpp det fria ordet löst! Ni gnällde ju som fan förr när det saxades på Alltid Blåvitt. Skall ni ta över som saxarna nummer ett?

    SvaraRadera
  64. Men va fan? svaren står ju i CV:t?

    Men för mig som är dum i huvudet kanske någon kan förklara skillnaden
    mellan ambition och vision, gärna på ett sätt som ett barn kan förstå...
    /john

    SvaraRadera
  65. men faaan va ni saxar

    SvaraRadera
  66. För att återgå till ämnet:

    Att fråga Palle - och de övriga kandidaterna till IFK:s styrelse 2009 - vad de vill, är relevant. Självklart ska frågan komma. Och självklart kommer vi från SÄ ge både Palle och övriga kandidater chansen att mer konkret tala om vad de vill göra för IFK, när det blir dags.

    Att däremot, dagar efter nomineringen och innan vi vet om valberedningen kommer att nominera honom (och därmed även innan vi som ligger bakom nomineringen ska/behöver nominera honom själva) gnälla över för lite information, känns rätt skitnödigt.

    För det första säger den information som redan lämnats en hel del. För det andra är det rätt många månader kvar till årsmötet - och frågan om vad Palle tycker och tänker mer konkret, är riktigt intressant först när vi vet vilka andra som kandiderar. Då har vi något att jämföra med.

    Om nyfikenheten nu gör att inte de tre texter samt exempelvis citatet från anglarna.se ovan räcker, så är det förstås bara att slå en signal/dra ett mejl, så svarar vi efter bästa förmåga. Kontaktinformationen bifogades pressmeddelandet av just det skälet. Men syftet med texten här är knappast att informera, eller hur? I så fall hade väl skribenten helt enkelt skrivit med den vinkeln: ringt Palle (eller mig) och bett oss utveckla?

    Nåja. Jag tycker i alla händelser inte texten är så mycket att uppröras över. Ännu en i raden av Baraben-texter, typ. Jag förstår ärligt talat inte hur folk orkar greppa pajerna varje gång...

    /Almgren, SÄ

    SvaraRadera
  67. Och in kliver stjärnan Almgren som i vanlig ordning missuppfattar lite friskt efter behag:

    Men syftet med texten här är knappast att informera, eller hur? I så fall hade väl skribenten helt enkelt skrivit med den vinkeln: ringt Palle (eller mig) och bett oss utveckla?

    Informera? Vafan skulle baraben informera om detta för? Det gör ju ni på er hemsida? De efterlyser ju att kandidaten själv ska berätta vad han står för och vad han vill i ifk:s styrelse, vad fan har du med det att göra?

    SvaraRadera
  68. Oh nej, nu kommer la Änglarnas jantegäng in i bilden med. Trött man blir. Fullständigt oförstående till att de inte hyllas som gudar. Halleluja!

    SvaraRadera
  69. Anders:

    "För det första säger den information som redan lämnats en hel del. "

    det säger väl en hel del om vad du tycker är bra information. och varför du aldrig kritiserar IFK för några av deras brister. För i den info som ni publicerar och som Baraben kompletterar med detta brev från Palle finns då fan inte mycket info om vad det faktiskt är han vill göra, mer än ett par allmäna floskler som kan betyda vad som helst......

    SvaraRadera
  70. Lenning
    Engagera dig själv då? Så kan du vara med och påverka.

    SvaraRadera
  71. Det sjuka bland IFKs supportrar är att de flesta faktiskt INTE vill ha debatt utan mår bäst ifall alla bara accepterar allt som händer. Precis samma reaktioner som finns i den här tråden fanns kring Ijeh-affären, fängslandet av MP, rättegången, Selakovic-skandalen osv osv. Folk tål helt enkelt inte att deras religion blir ifrågasatt. Människor som har den typen av fanatism är inte logiskt tänkande och normala, tyvärr.

    SvaraRadera
  72. anonym 20:36/ Det gör jag redan, men inte i Supporterklubben, lille vän.

    SvaraRadera
  73. Han heter Palle, precis som godisen Palle Kuling.

    HAHAHHAHAH:)

    SvaraRadera
  74. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  75. Debatt är alltid positivt, om den är konstruktiv. Nå.

    Ang vad jag uppfattar som "bra information": detta var ett pressmeddelande om att vi föreslagit Palle inför IFK:s valberedning.

    Det innehåller lite om personen och lite om vad han sysslat med. Framgår gör att han är 35, att han varit blåvit sen barnsben, att han har många år bakom sig på ståplats och bortaläktare, att han varit med och tagit Nudie från idé till ett företag med jätteomsättning och intressen på 24 marknader, samt att han återupplivat idén med Levande sittplats och - tillsammans med några andra med samma intresse - tagit även detta från idé till en färdig läktarlösning.

    Avslutningsvis sickade vi med kontaktuppgifter till Palle och mig, om någon hade fler frågor.

    Jag skulle säga att som ett första utskick, så är detta rätt okej - även om det säkerligen kunde fyllts på på oika sätt. Men det är där telefonnumren kommer in; tycker mottagarna att något saknas, så är det bara att ringa.

    Som pressmeddelande betraktat - dessutom flera månader innan årsmötet - så var det nog rätt normalt. Grundinfo med inbjudan till vidare frågor.

    Nåja.

    /Almgren, SÄ

    SvaraRadera
  76. @ Almgren, varför valde ni att föreslå Palle?

    SvaraRadera
  77. Senaste Anonym:

    Såg just ditt inlägg. Hinner inte svara nu, men ber att få återkomma - antingen här eller (troligare, eftersom frågan är väckt) i en text på vår sida.

    SvaraRadera
  78. Snack å gnäll, de e bara å gå å rösta i vanlig demokratisk anda. Palle får min röst, vill ha en blåvot supporter som bryr sig i styrelsen och redan bevisat sig ha kvalitéer

    SvaraRadera
  79. vem fan läser änglarnas hemsida då, den är ju tragisk, där går man ju rakt in i forumet.

    SvaraRadera
  80. Ja! Han riskerar att bli "som vilken styrelsemedlemm som helst"- det är oundvikligt. Det är betydligt lättare att stå vid sidan av och gapa om allt som är fel än att sitta med och ha ekonomiskt ansvar.

    SvaraRadera
  81. Jag tror definitivt att Videovixen är Frankie.

    SvaraRadera
  82. det tror jag också. frågan är väl snarare varför du har slutat skriva under "frankie" sen du började slava åt kvällisen. står du inte för dina åsikter längre?

    SvaraRadera
  83. tragiskt att det är så mkt cop+paste i den här "artikeln". ger ett ganska oseriöst intryck.

    SvaraRadera
  84. anonym 22:28/ videovixen är inte frankie utan en viss hangaround till frankie som ägnat sig åt en hel del bråk och stök i samband med fotboll. han sa det till mig själv förra helgen nämligen.....

    SvaraRadera
  85. det sjuka är att ingen ser hur frankie skapar hype om sin person genom att få det att framstå som att alla som skriver här "egentligen" är han själv. man ser ju lång väg att detta inte är han om man läser hur han skriver, rent stilistiskt.

    SvaraRadera
  86. Jag ligger även bakom filmer som Gudfadern, Pianot och Blådårar 2.

    SvaraRadera
  87. "Blogger Frankie sa...

    Jag tror definitivt att Videovixen är Frankie."

    Bondsaxen agera!

    SvaraRadera
  88. jag tycker det är tråkigt att en gt-journalist umgås med huliganer. vad tycker lars näslund om det?

    SvaraRadera
  89. Tycker Palle låter som en bra kandidat, om det är något IFK behöver så är det att drivna supportrar tar plats i föreningen. Detta kommer gynna både IFK och dess supportrar!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.