2008/12/08

Försäsongens första träningsrapport

TRÄNINGSRAPPORT Idag inleddes försäsongen för A-laget där första bollpasset avverkades på de nylagda konstgräsplanerna i Skatås. Jag var kluven huruvida jag skulle kalla detta för en träningsrapport eller inte, för jag har inte mycket att rapportera om. Kvicksilvret låg farligt nära noll, det ösregnade, mörkret låg tungt över planen vilket gjorde fotografering snudd på omöjligt och träningstempot var obefintligt. Så efter 50 minuters trampande lockade bilens värme så mycket att jag avvek.

Men jag försöker få ihop något i alla fall. Följande spelare var med på dagens träning: Adam Johansson, David Stenman, Erik Dahlin, Erik Lund, Gustav Svensson, Hjalmar Jonsson, Jakob Johansson, Jonas Wallerstedt, Jonatan Berg, Mathias Etéus, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dyrestam, Nicklas Bärkroth, Niclas Carlsson, Oscar Gustavsson, Petter Björlund, Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Tobias Hysén och Tobias Sana.

Just Sana var man ju extra mycket nyfiken på, men det träningsmoment jag fick beskåda gav mig inga större intryck av killen ifråga. Träningsmomentet idag var nåt slags stor hinderbana där man skulle trixa lite här, chippa över en låg häck där, slå en chip i famnen på Rehn där, dribbla av en kona här och slå en väggpass med Teddy borta i ett hörn. Och allt gick såååå långsamt. Man kunde lätt se att detta var första träningen, för trots att tempot var mycket makligt tog de flesta spelarna chansen att vila när tillfället kom.

Vad gäller Sana så försökte jag få några bilder på honom, men han måste ha känt att han måste visa upp sig extra mycket när en fotonisse följde honom med objektivet. Så varje gång han var vid mitt ställe sträckte han ut lite extra så alla bilder på honom blev bara ett enda långt blått fartsträck... Men jag lyckades fånga honom några gånger i vilket fall.

Efter 50 minuter gav jag upp. Med permafrost ända in till benmärgen och brist på underhållande fotboll kändes bilkupéns värme så lockande att jag började promenaden upp till Skatås parkering igen. Halvvägs upp hörde man plötsligt rejält med manande rop från planen och när man vände sig om så hade man satt igång med nåt slags tvåmålsspel. Men det var så dags. Då var bilens dragningskraft så stor att det var omöjligt att vända åter.

Jag får därför be att få återkomma med mer matnyttiga rapporter framöver när vädret är mera behagligt. Man har änna gått och blivit bekväm med åren. Nu är i vilket fall försäsongens första träningsrapport skriven. Nu kan det bara bli bättre! (Och ja, det är straffsparksläge på den.)

För att på något sätt motivera denna "rapports" existensberättigande kommer här några bilder från försäsongens första träning.


Mild i bakgrunden med luren vid örat.

Chippa bollen i famnen på Rehn. Pontus försökte oftast "sätta" bollen istället...



Erik Lund

Erik Lund

Tobias Sana

Tobias Sana

Tobias Sana

Sana frös om fingrarna

...och fick sig ett par vantar


Petter Björlund

Hjalmar Jonsson

18 kommentarer:

  1. ÄFK var på plats

    SvaraRadera
  2. bra jobbat iallafall

    SvaraRadera
  3. Grymt starkt att orka med 50 minuter i det jävla vädret.

    SvaraRadera
  4. FAAAAAN VA NAJZ! hur lätt som helst att det blir GÖLD 2009

    SvaraRadera
  5. Tack för denna!

    SvaraRadera
  6. Tacksamt väder att inleda försäsongs-träningarna i. Sista bilden på Hjalle är ju svinbra!

    SvaraRadera
  7. Gött! Nu lägger dom grunden för guldet -09!

    Vilka saknades? Ragge och sella fixar tårna va? Nån mer som var borta?

    SvaraRadera
  8. På rak arm kan jag säga att Tomas Olsson saknades. Även Söder och Kim.

    ÄFK? Den förkortningen har jag tänkt på i en timma nu. Är det en spelare eller är det nånting annat jag missat?

    SvaraRadera
  9. Hur såg Tobias Sana ut? Rätt talang för guld 2009?

    SvaraRadera
  10. Glenn: Jag kan inte ge dig mer input om honom än vad bilderna ger. Att lomma runt en fotbollsplan i lagom takt och driva en boll framför sig i 50 minuter säger varken bu eller bä om en spelare. Jag själv hade säkert inte gjort bort mig under momentet som avverkades igår och det säger inte så lite det.

    Jag återkommer därför med intryck om Sana när man fått se honom spela boll med motståndare.

    SvaraRadera
  11. fan vilka dåliga bilder

    SvaraRadera
  12. Senaste anonym: Om du tyckte dessa var kassa så skulle du se de bilder som ratades...

    Jag har inga 40.000kr i min spargris för tillfället som jag kan spendera på en kamera som skulle kunnat funka vid detta tillfället så att jag kunde göra dig nöjd. Men om du vill bidra med en slant så är du välkommen - gärna hela beloppet.

    Annars går det bra att vara glad för de bilder som faktiskt serveras. Alternativt själv masa sig ut till en träning och frysa en stund.

    Välj själv.

    SvaraRadera
  13. nej jag tycker man kan ställa krav på er som slår er så mkt för bröstet. skärpning.

    SvaraRadera
  14. är det inte jävligt många bilder som är rätt lika? vi vet att sana kan ta på sig ett par handskar...

    SvaraRadera
  15. Sluta gnäll eller leverera själv anonyma pajasar!

    SvaraRadera
  16. Är Petter Björlund med kommande säsong eller tränar han endast med A-laget tills vidare?

    SvaraRadera
  17. Jag har för mig att jag läst nånstans att han fått ett ettårskontrakt. Men jag är allt annat än säker på det, så läs det med viss skepsis.

    SvaraRadera
  18. säger gnällkuken erling som bara letar småfel på AB. herregud vad patetisk du börjar bli människa.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.