2008/12/24

BaraBens julklappsfrossa: Från oss alla...

JULTOMTEN ÄR HÄR Som BaraBen:s utvalda jultomte presenterar jag härmed årets julklappar till svensk fotbolls hopp, profiler och skamfläckar. Med varje present skänker vi en krona till Rädda Barnens projekt för att rädda svenska småbarn från deras misär.

- Halmstads BK får en scout i julklapp. Detta för att kompensera för sin enorma miss i skötseln av Patrik Ingelsten, som gick från sopa i Halmstad till omedelbar skyttekung när han kom till Kalmar. 19 mål i årets Allsvenska talar för sig självt.

- Malmö FF får Mats "MP" Persson i julklapp. Efter att Sydsvenskan avslöjat att "Bjärred" Andersson skulle bli klar som ny sportchef i MFF dementerade VD:n Pelle Svensson detta kraftigt. Lagom till att Hasse Borg slutförhandlar om Ola Toivonens övergång till PSV dessutom, aj aj aj. Nu ligger de löst allihop, Hasse Borg, Bjärred och kanske även Pelle svanslös själv. Svaret är självklart mannen bakom Ijeh-affären, Mats Persson som behöver en språngbräda för sin grande comeback i svensk fotboll. Förvalta honom väl!

- Öis får Jeffery "Kramp" Aybunn i julklapp. Glidarnas glidare är inte supertalang i Bayern München längre, men trots detta har han åkt upp till Öis klubbstuga dagarna innan jul och lanserat sig själv som ett potentiellt nyförvärv. Betalningen kan eventuellt lösas via en sänkning av

- Alltid Blåvitt får en ny favoritspelare. Efter att den blåvita sektionen av Stampenfans.com i flera år ha hyllat Hjalmar Jonsson utöver alla rimliga gränser så har Hjalmar-kulten nu spridit sig till Japan, sidan döpts om till "Alltid Bråvit" efter forumisternas skrivna imitation av Hjalmars Göteborgsdialekt. Därför får Alltid Blåvitt och särskilt deras så kallade forumtyckarmaffia (där PPV-abbonemanget ingår från födsel) en ny favoritspelare i julklapp. Förslagsvis Stefan Selakovic.

- Gais får 54 år i julklapp. Likt Kina så använder sig Gais av "årsplaner" för att planera sin verksamhet. Problemet är bara att Gais missuppfattat antalet år som behövs i en sådan organisation. Där Kina använder femårsplaner för att organisera sina miljardtrupper till strikt framgång så har Gais tappat bort ett rejält antal år och infört en haltande så kallad treårsplan. Som slutdestination för sin årsplan är målet att nå framgång, i Kinas fall att vara den snabbast växande ekonomin, i Gais fall att slåss om SM-guldet. Ja ni hör, Gais har räknat lite fel här och får därför 54 år av BaraBen i julklapp. Det är så länge sedan Gais vann SM-guld. Det lär dröja ytterligare en sådan period av tid innan det sker igen och då kanske vi redan lär oss Kinesiska som andraspråk i skolan...

- Göteborgs-Posten får GT:s Matts Olsson. Efter ett antal år med glädjedödaren och tråkmånsen Mats Härd vid G-P:s krönikeroder är det dags att stadens största tidning berikas med en krönikör som engagerar och sätter agendan i debatter. MaTTs Olsson, ej att förväxlas med stor-GT:s Mats Olsson, eldar ofta upp debatten ute i stugorna på ett sätt som skulle göra G-P enorm nytta. I alla fall så skulle vi orka bry oss, för Härds osakliga och snurriga krönikor får i alla fall mig att gäspa och sedan sluta prenumerera...

- Marcus Böös får ett namnbyte. Snälla någon. Är det verkligen möjligt att en kille från Malmö kan heta "Böös" i efternamn? Han är la inte Gaisare heller? Något är det vajjsing med här i alla fall. Pysen, du får ett namnbyte i julklapp.

- FC Basel får en trisslott och en Harry boy. Det räcker så.

- Sharbel Touma får bättre tankar. Han diskuterar nämligen en återkomst till Allsvenskan och Hammarby (!). Killen har trots att bäst före datum passerats en fruktansvärd potential och kan förmodligen lyfta Bajen ett par nivåer om han skriver på. Det vore ju olyckligt.

- BK Häcken får fotbollsskor från Adidas. Småpojkarna från Hisingen fryser nämligen om fötterna. På bloggen Zappa säger backen Marcus Jarlegren att han önskar sig "Ett par varma skor!" i julklapp. Svårt att inte tycka lite synd om minstebror som sparar i ekonomiskt svåra tider, så här får ni lite dojjor från Blåvitts sponsor. Veteranen Johan Linds julklappsönskan "En ny arena" låter vi dock stå på standby ett par år...

- Kalmar FF får lite spelare. Förra årets såg deras ordinarie lag ut så här: Wastå - Sorin, Bagarn, Lindberg, Eklund - Ingelsten, Rasmus, Rydström, Viktor, Cesar - David. Inför Champions League-kvalet är det bara vrakspillror kvar: Wastå - ???, Lantz, Lindberg, Nouri -???, ???, Rydström, ???, ??? - David. Ni kan få Jonathan Berg för i en bytesaffär mot Rasmus Elm. Byter man som mästare ut hela laget har man inte en chans i helvete att ta sig till Champions Leagues gruppspel. "Kom igår vart ni läste det först" och så vidare...

- Bajen fans får en seriös kondoleans. Detta för att "Bajentomten" har gått bort. Det är faktiskt synd på riktigt, gubben var en positiv profil i en allt för negativ output av vår supportervärld.

...till er alla - en riktigt ångestfylld jul. Vi vann ju inte SM-guld i år. Fy fan.

22 kommentarer:

  1. Bra skrivet.

    SvaraRadera
  2. Jag brukar inte vara den som klagar men det här var fan både ointressant o dåligt skrivigt.

    God Jul
    John

    SvaraRadera
  3. jag onskar mig en riktig malgorare till IFK.

    GOD JUL

    SvaraRadera
  4. Bedrövligt skrivet helt enklet. Inte roligt för fem öre. Ledsen att behöva säga det. Hyffsad blogg i övrigt.

    SvaraRadera
  5. hahaha riktigt skön hets faktiskt.

    SvaraRadera
  6. fredde/ roligt? detta är inte monthy pythons blogg utan en supporterblogg där man jävlas med andra lag och supportrar. förstår du inte det är du nog ingen supporter.

    SvaraRadera
  7. "- Gais får 54 år i julklapp."

    haha ok den får man väl ta i jultider! men vi vann ändå i år blowitt! HAHAHAHAHAHA

    SvaraRadera
  8. sjukt grym änglatatuering!

    SvaraRadera
  9. gött med lite klassisk baraben-hets.

    SvaraRadera
  10. Nä, visst, vi vann inte guldet i år igen, men det är fan inte normalt att vinna guld två år i rad. För att hålla uppe intresset tror jag att det är viktigt att guldmedaljörerna byts ut varje år. Allsvenskan spelas inte bara i Göteborg. Och tur är väl det. Vi får inte snöa in helt, för då blir livet en enda utförsbacke.
    Tycker ni någon gång att det känns tungt att vara en ängel, tänk då på de stackarna som håller på GAIS, dom har fan inte mycket att vara glada åt. Fy fan va dom måste må dåligt, år efter år efter år. Vi vinner åtminstone guld ibland!

    SvaraRadera
  11. glenn 00:21/ Du har en förlorarmentalitet när intresset för allsvenskan är viktigare än framgången för egna föreningen. Kolla på Rosenborg som totaldominerade under lång tid och på så vis var med och etablerade sig i premier league. Intresset för Tippeligan dog inte av det. Tycker du har helt fel.

    SvaraRadera
  12. Väl rutet Glennita

    SvaraRadera
  13. Håller med 00.43, det är för mycket snack om "bra för svensk fotboll" hit och "produkten" allsvenskan dit. Vem bryr sig egentligen, jag jåller iaf på blåvitt, inte på allsvenskan.

    SvaraRadera
  14. "håller" ska det naturligtvis stå (inte "joller").

    SvaraRadera
  15. Änglarna.se är hackad!

    SvaraRadera
  16. ni blir verkligen bara sämre och sämre.

    SvaraRadera
  17. anonym 17:59/ Vad fan gör du här då? Hej då, lämna platsen tack. Så puss på dig lille vän.

    SvaraRadera
  18. laphoaigaohososjh: 14 år???? ja.

    SvaraRadera
  19. anonym 00:43 när fan har rosenborg spelat i premierluege? visar hur mycket du kan om fotboll nolla. (sedan att jag fattade att du mena champions luege låtsas vi inte om?) jvla nolla som tror du kan något

    SvaraRadera
  20. Laphroaig Baraben:

    Skönt att du kommer in som försvar som vanligt. Vad ledsen man blir när folk klagar. Bra att du säger ifrån. Jag vet hur det känns, jag tål nämligen heller inte kritik.

    Förövrigt garvade jag inte åt ett enda av påståendena. Men ett bra försök. Bättre lycka nästa gång.

    SvaraRadera
  21. GAIS fick ju en härlig derbyseger av sig själva mot blåvitt som tidig julklapp i sista matchen på Ullevi, de e la GAIS.
    Gott nytt GAIS-år på eder alla.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.