2008/10/22

HÄR POSERAR ALLBÄCK MED HULIGANTRÖJAN

HULIGANCHOCK Den medialt hyllade Örgryte-hjälten Marcus Allbäck sköt upp Öis i Allsvenskan. Hur han firade? Med att posera med Öis- huliganernas tröja.

När Pontus Wernbloom och Sebastian Eriksson under guldfirandet 2007 fick tröjor från blåvita firmakillar gjorde kvällstidningarna Aftonbladet och GT en enorm grej av detta. Nu står gullgrisen Marcus Allbäck och poserar mitt i ett stort medieuppbåd med Öishuliganernas tröja.

Var är chockrubrikerna?
Var är de rasande krönikorna?
Var är reaktionerna den här gången?

Medieuppbådet runt Allbäck vid tillfället som bilden togs fick gott om foton på honom visandes Red Fans Klan-tröjan till omgivningen. Så kan det handla om ren okunskap? I så fall ska vi på BaraBen hjälpa till med lite information: Texten på tröjan är en förkortning för Red Fans Klan, Örygryte IS svans av kategori c supportrar, det vill säga huliganer.

Från Tribunekultur.com:
"Örgryte har även ett kategori C följe som är rejält på frammarsch. Red Fans Klan är namnet på de grabbar som skall försvara Örgrytes färger utanför planen. Gruppen bildades 1994 under namnet Red Fans men efter en tid beslutades att man skulle sadla om och satsa helhjärtat på ligistverksamhet. Namnet ändrades i den vändan till Red Fans Klan. Idag har man en kärna på ca 25-30 personer och i bästa fall kan de mönstra 40+. Under 2007 pratades det om en satsning från RFKs sida och detta mynnade ut i ett flertal bokade möten med andra firmor i Sverige. De flesta av dessa hade en mycket positiv utgång för våra grabbar."
Lagkaptenen gör alltså reklam för det ni brukar kalla för "bråkstakarna, våldsverkarna, fotbollsmördarna" och så vidare.

Varför är inte Göteborgs medier vansinniga över Allbäcks tilltag? Kan någon journalist, sportchef eller tidningsläsare förklara det för mig? Det känns som att nu när mediegullegrisarna är tillbaka i hetluften så gäller en annan regelbok. Äckliga, äckliga Öis.

55 kommentarer:

  1. En av anledningarna till att det inte skrivits någonting om Allbäcks snedsteg kan vara att det inte är många som vet vilka RFK (var de så de hette?) är. Jag själv till exempel visste att Öis hade kategorie c-supportrar men inte fan visste jag vad de kallade sig. Men visst, det gullas mer med vissa än med andra.

    Själv tycker jag huliganism överlag är åt helvete.

    SvaraRadera
  2. Jag tror helt enkelt att Öis inte engagerar lika mycket som Blåvitt, Blåvitt är en storklubb och Öis är en liten klubb med hygglig historia. RFK är förövrigt bara värda förakt, jag såg själv hur dessa modiga killar slog ner en kille som stog och väntade på bussen i Stora Höga förra året. Så frågan är om dom överhuvudtaget är att betrakta som en "firma"

    SvaraRadera
  3. RFK är la i klass med Bajen Baby Boys eller nått annat gäng med 12 åringar som tror att det är puckey dom följer.

    SvaraRadera
  4. ÖIS-firman kommer att ge sig på alla blåvita supporters nästa år utan undantag. De ni, änglabänglar!

    SvaraRadera
  5. Svengelska is teh shit.

    Red Fans Klan, borde kanske varit Red Fans Clan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så Ku Klux Klan är inte engelskt heller?

      Radera
  6. En anledning kan ju vara att inte en jävel i landet bryr sig om öis och kanske 1800 pers i göteborg gör det. knappast media på en sån antinyhet.

    SvaraRadera
  7. 22/10/08 22:26

    De e ju samma med domdär jävla KKK, borde va KKC Där ju!

    SvaraRadera
  8. Det är ju en principsak. Hur stor firma RFK är, kan ju inte vara relevant. Öis rutinerade storstjärna, delägare och landslagsman poserar med huliganklickens tröja, hur kan detta inte vara en skandal när det är en "skandal" att två unga killar i Blåvitt gjorde samma sak? Helt miserabelt av tidningarna att ignorera detta.

    SvaraRadera
  9. grejen e ju inte att det e en medelmåtta i öis som poserar. Det e ju den stora ALLBÄCK öisarnas frälsare! Och även rätt stor i övriga fotbolls-sverige.

    SvaraRadera
  10. Det är tydligen skillnad på folk och folk...

    Ingen moralpanik eller krigsrubriker den här gången...

    SvaraRadera
  11. RFK? HELA SVERIGE SKRATTAR!!

    SvaraRadera
  12. Det vore väl rätt skönt att slippa chockrubriker över sådana skitsaker.
    Vaddå skitsak tänker kanske någon. Jo, skitsak därför att det inte kan finnas många som på allvar tror att Allbäck sympatiserar med ligisterna. Han har med största sannolikhet blivit ombett att posera med en supportertröja helt enkelt.
    Detta "vet" ju alla visserligen redan men det verkar enligt vissa (kvällspressen etc.) vara alla fotbollsspelares plikt att ha örnkoll på ligistfalangernas töntiga namn tydligen.
    Låt Allbäck vara, han verkar både trevligare och smartare än de flesta.

    SvaraRadera
  13. Kanske för att ingen människa i hela världen hört talas om dom där RFK

    SvaraRadera
  14. RFK? Tillåt mig småle, och eftersom dom synts till i Stora Höga kan jag bara försöka mig på en gissning att dom är därifrån, vad annars gör man i Stora Höga och bara det är värt ett skratt i sig, Haha

    SvaraRadera
  15. anonym 00:16/ Det finns fler än en Holger Hansson i Sverige.

    SvaraRadera
  16. Klart det handlar om okunskap. Vem, utanför ligistscenen, känner till RFK?

    SvaraRadera
  17. Är det inte journalister jobb att TA REDA PÅ SAKER?

    SvaraRadera
  18. I Göteborg finns inte så många tidningar och de få som finns är galet Öis-förtjusta så det är väl inte så konstigt att deras gullegris inte svärtas ner...

    Det kan även bero på okunskap. Vem kunde gissa att öis hade en firma? Inte jag i alla fall och vad skall firman göra, skrämmas genom att visa 15 backslickfrisyrer på samma gång?

    SvaraRadera
  19. Vad ni inte vet/sett/hört är att så fort han såg vad det stod på tröjan så slängde han den. Kan garantera att Allbäck tycker lika illa om ligisterna som alla andra normala människor.

    SvaraRadera
  20. RFK är ju bara en ren jävla internetmyt, ingenting annat. kanske därför ingen bryr sig?

    SvaraRadera
  21. myt eller ej, tidningarna hycklar fett när de skriker skandal när seb eriksson gör samma sak, när allbäck gör det rycks det på axlarna. tro fan många på tidningarna har koll, fråga henke lundgren, robert laul och gänget på aftonbladet inte hade koll då? snack.

    SvaraRadera
  22. Trist att någon utnyttjar en genomsympatisk Marcus Allbäck att posera med en schaskig ful t-shirt med ett tvivelaktigt budskap. Ni som var där såg hur hårt uppvaktad han var av alla som ville hylla honom och det kan inte varit lätt för honom att bedöma vad det var för tröja som sattes i näven. Riktigt lågt av den som lurade Mackan på detta viset. Sen kan vi ju fundera på om det var någon från rfk eller baraben som gjorde det.

    SvaraRadera
  23. Anonym 09:54: BaraBen ligger säker bakom din foliehatt :D

    SvaraRadera
  24. 09:54: Ungefär samma scenario som för Seb och Pontus då? Bara det att det var ungefär 10 gånger fler människor som ryckte i dem än i Allbäck.

    Men då var det skandal. Nu är Allbäck tydligen ursäktad.

    Det är skillnad på folk och folk.

    SvaraRadera
  25. Allbäck ska ha respekt ändå för att han återvänder till ÖIS när de spelar i ettan.

    SvaraRadera
  26. nej det är skillnad på ett gäng snorungar som kallar sig rfk och som ingen känner till, och en av nordens största firmor som är ökända och omskrivna i media, klart att det blir större rubriker när man poserar i en WM tröja än en rfk.

    SvaraRadera
  27. Tack Bara Ben för att ni uppmärksammade detta, jag undrade också när chockrubrikerna i pressen skulle komma. De uteblev så klart. Som någon skrev, det är skillnad på folk och folk. =(

    SvaraRadera
  28. "om du får publicera detta" ska det givetvis vara.

    SvaraRadera
  29. Är detta ett tragiskt försök av baraben att förstöra för öis, och få Allbäck att se dålig ut. Tänk vad han har avgjot många matcher för Sverige. Är detta tacken för det?
    Pinsamt, eller är det kanske ett sätt att säga, bu hu "värför visar gör aftonbladet så mot ifk när de inte gör det mot öis?".

    SvaraRadera
  30. Exakt stora grejen är egentligen inte att det är RFK.
    Det är att det är Allbäck frälsaren alla 12 åringar som är öisare`s stora idol

    SvaraRadera
  31. Dummadummadummma tidningar! Dumma dom!!!

    SvaraRadera
  32. Haha... Vad är det här för absurd artikel? Är ni lite ledsna i ögat...buhu snyyyyft..

    SvaraRadera
  33. RFK kommer att ta över Götet nästa år och ge WM ordentligt med spö, lita på det!

    SvaraRadera
  34. Ta och titta på bilden NOGA, Markus ser lagom glad ut att hålla i tröjan

    SvaraRadera
  35. SOM VANLIGT: Håll er till ämnet eller håll käften. Puss.

    SvaraRadera
  36. Allbäck kastar inte tröjan kolla klippet på GP.se så ser ni hur länge han ändå håller den och hur han lugnt lämnar ifrån sig den. Allbäck en av oss.

    SvaraRadera
  37. Allbäck kastar fan inte tröjan, det är en lögn och det är tamejfan en skandal att medierna blir helt galna när en blåvit gör detta men inte skriver en enda rad när Öisarn Allbäck gör det. PATETISKT!

    maila till redaktionerna och fråga vad fan de sysslar med! det har jag gjort.

    SvaraRadera
  38. RFK är inga kända grabbar, snarare ett litet fjortisgäng som vill ha uppmärksamhet. Wisemen är däremot mycket värre och går inte att jämföra i antalet upplopp, misshandelsfall, slagsmål och kollektiv skadegörelse. Olika nyhetsvärden fattar ni.

    SvaraRadera
  39. RFK kan inte stava

    SvaraRadera
  40. Med tanke på hur bra koll de "ansvariga" inom ÖIS har på sina egna supportergrupperingar, och det faktum att rfk "gjort sig ett namn" (om man nu vill sträcka sig så långt) efter att Mackan stack utomlands är det faktiskt högst sannolikt att han inte har stenkoll på vad de står för. Att påstå att pontus w inte vet vilka wm är måste vara själva definitionen av naivitet. Och som tidigare sagts är detta garanterat inte av lika stort nyhetsvärde. Fan, ibland har ni värre förföljelsemani än gaisarna. Och till sist, vem fan bryr sig egentligen om vad aftonbladet skriver??

    SvaraRadera
  41. Lagkaptenen? Fan va påläst du var då.

    SvaraRadera
  42. Buhuu, en spelare som bär tröja från ett ligistgäng, jag ser inte problemet? Folk går för fan runt med diverse bilder på tröjor med folkmördare på sig hela tiden utan att någon bryr sig.

    Sen att tidningarna inte bryr sig, vad gör det, det är enbart till oss supportrars fördel om det står så lite skit om oss som möjligt.

    Och ja, även om ni inte är kat-c så blir även ni drabbade. Desto mindre skit det står om detta "enorma samhällsproblem" som ligism är desto bättre för alla, från småbarnsfamiljer på sittplats till folket på ståplats.

    Framförallt, desto bättre för Blåvitt. Även om detta inte handlade om Blåvitt så dras alla över en kant.

    MVH//Big Daddy

    SvaraRadera
  43. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=453707

    SvaraRadera
  44. RFK? Vad kan denna hemska firma tänkas göra?
    Kasta gåslever å rysk-kaviar på sina motståndare??

    SvaraRadera
  45. Några klargöranden:

    http://ois.se/Default.aspx?sID=3&tID=3&oID=3441

    SvaraRadera
  46. Ha ha, gåslever och kaviar den var bra.... Det skulle man ju inte vilja råka ut för.

    SvaraRadera
  47. Blåvitt-drägg.

    SvaraRadera
  48. Grattis baraben, nu har ni fått era rubriker. Mediehoror.

    SvaraRadera
  49. Men ditt mongo. Är väl ganska uppenbart att det är mer trovärdigt att Allbäck inte vet vad RFK är än, som det ju faktiskt påstods, att Wernblom var lika ovetandes om Wisemens existens och betydelse.

    SvaraRadera
  50. ska bli riktigt intresant och se vad rfk kan uträta nästa år,redan tagit tydliga och ordentliga kliv under öis två år i superettan.Nästa år tror jag blir året då RFK på allvar tar sig in på den svenska ligistscenen.


    EN FÖR ALLA,ALLA FÖR KLANEN

    SvaraRadera
  51. Det uppmärksammas inte eftersom ingen bryr sig om ÖIS? Dessutom handlar det om en grupp som aldrig gjort något så varför skulle någon bry sig?

    SvaraRadera
  52. hmm... man blir ju fundersam, på GP filmen så ser det klart ut som om att fotografen är den som räckt över tröjan, och det är också fotografen som tar emot den efter ett par sekunder efter det att fotot är taget.
    Arrangerat kanske ? Pressetik ? Om denna fotograf har pressackreditering så kan jag lova att den kommer att ryka när detta undersöks närmare.....
    Fast man kan ju å andra sidan inte bli förvånad över nånting när man läser denna sida... wannabeehuliganer allihop

    SvaraRadera
  53. Det var ren okunnighet av Kung Allbäck, ingen visste vilka det var förrän för 2 år sedan, Mackan höll tröjan c:a 5 sekunder när en man kom fram och berättade vad RFK betydde och stog för, varpå Mackan kastade iväg tröjan.
    Öis har sagt att man skall informera spelare och ledare bättre om vilka grupper det finns och vad dom står för.

    Vi är inte alls medias gullegrisar, vi är inte särskillt omtyckta av media anser vi, däremot anser vi att det är ni som är medias gullegrisar, men jag tror att man ser olika på saken beroende på om han håller på ÖIS eller på IFK.

    RFK är förövrigt inte omtyckta av ens andra supportrar inom ÖIS.


    Forza Rödblått

    SvaraRadera
  54. Lagkapten? Jävla idiot prytz var lagkapten...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.