2008/10/18

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Ok, jag ger med mig. I förra femman hoppades jag på en förlust i den här matchen för att inte behöva se ett guld i Borås. Under landslagsuppehållet svängde åsikten något när det faktiskt började inses att en vinst mot Kalmar skulle innebära sju poäng till serieledning med fyra matcher kvar, ett inte helt omöjligt scenario. I värsta fall får väl Kalmar själva se till att fixa guldet trots förlust. Så här i efterhand känns det oerhört skönt med en seger. Nu tar vi Elfsborg av bara farten, förhoppningsvis med ett mer komplett lag än i dag med två innermittfältare borta och två anfallare ute ur matchen från början i princip. Nu kör vi mot guld!

Kalmar FF, borta
5 poäng: Kim Christensen - ! En hållen nolla sex matcher i rad, grymma reflexräddningar, bra i luftrummet, säker med fötterna.
3 poäng: Jakob Johansson - Alla dissar 18-åringen som inte är bra på någonting. Tydligen kommer han aldrig bli någonting heller, för han är aldeles för gammal. Skönt att se honom motbevisa alla. Gjorde ett jättejobb i dag, både offensivt och defensivt.
2 poäng: Hjalmar Jonsson - Alltså. Klart att Hjalmar inte är Allsvenskans bästa vänsterback. Men han är absolut inte i närheten av att vara den sämsta, vilket han visar i dag. Gör en stabil insats, och har ett par fina offensiva aktioner.
1 poäng: Ragnar Sigurdsson - Var inte helt säker bakåt i dag och jag noterade ett par missar som han inte hade gjort i fjol, men är fortfarande grymt följsam och säker. Kryddar med fjärde målet för året.

Totalt efter 26 omgångar
1. Kim Christensen - 49 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 31 poäng
3. Tobias Hysén - 30 poäng
4. Robin Söder - 20 poäng
5. Gustav Svensson - 18 poäng
6. Pontus Wernbloom - 17 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
8. Sebastian Eriksson - 11 poäng
8. Niclas Alexandersson - 11 poäng
10. Adam Johansson - 10 poäng
11. Erik Lund - 9 poäng
12. Hjalmar Jonsson - 6 poäng
12. Stefan Selakovic - 6 poäng
14. Jakob Johansson - 5 poäng
14. Killen i halvtid - 5 poäng
14. Thomas Olsson - 5 poäng
14. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
18. Klacken - 3 poäng
18. Publiksiffran - 3 poäng
18. Martin Smedberg - 3 poäng
21. Daniel Alexandersson - 1 poäng
21. Nicklas Carlsson - 1 poäng

19 kommentarer:

  1. Så jääääävla göööött

    SvaraRadera
  2. Håller med om Jonathan Johansson. Idag var han enorm och bästa utespelaren i Blåvitt. Riktigt skoj att se honom idag. Han passade inte bara rätt, han gjorde flera saker med finess och för förta gången ser såg jag att den killen har ett stort spel i sig. Hoppas han fortsätter så här, han är ju trots allt bara 18:)

    Kim!! Fan att han inte varit lika bra hela säsongen. Han har verkligen hjälpt Elfsborg med att vara omutlig mot Kalmar, och slarva in bollar mot Elfsborg. Nu sänker vi resten och tar hem guldet!

    /Daniel

    SvaraRadera
  3. Jonathan Johansson är forward i MFF...

    Men Jakob gjorde en grym match idag, och nu finns chansen, inte mycket mer men det kan räcka...

    SvaraRadera
  4. klapp, klapp, klapp, klapp, klapp, klapp, klapp, KIM!

    Kom igen nu blåvitt!

    SvaraRadera
  5. Haha Jakob Johansson för gammal vem fan har sagt det=) I vilket lag som helst så är man ju typ talang tills 23 åtminstone men inte i Blåvitt. Hoppet lever fortfarande iaf, påminde lite om insatserna mot AIK och Malmö borta förra året.

    SvaraRadera
  6. Allra skönast är nästan at alla Hjalmar och Jacob hatarna fick lite att tänka på... fast det är klart tänka är nog inte deras starkaste sida..

    SvaraRadera
  7. Ja, Hjalmar Jonsson gör en bra match. Inte helt ovanligt, men är det värt det när han i ett antal matcher spelar som en idiot och orsakar bakåtmål?

    Måste dock säga att han blivit bättre, men att säga att de som kritiserar Hjalmar inte tänker är bara korkat och visar att din speluppfattning och perception inte är på någon hög nivå den heller.

    SvaraRadera
  8. Jaja, Jacob och inte Jonathan...Kändes konstigt när jag skrev Jonathan, men jag skyller på trött bakis skalle:)

    /Daniel

    SvaraRadera
  9. Erik Lund med lite längre hår och ett brett vitt pannband á la Karate-Kid.
    Någon som kan se det framför sig?
    Jag älskar den gossens inställning och tänker tillbaka på en gammal blåvit ytterback.

    Hjalmars hockeytackling på någon Elm är vacker. Fotbollsporr för mig som är fostrad på den tiden då vänsterbacken bara skulle kunna sparka långt, springa länge och tackla hårt.

    SvaraRadera
  10. Man tycker givetvis att sin egen speluppfattning är den bästa och jag själv har säkert mina övermän men den kampanj som bedrivs mot JJ och HJ får mig att må illa. Det behövs inte någon fotbollsproffessor för att se att dessa spelare inte är topp 5 i laget men den förföljelse som pågår här och på andra forum är bara löjlig. Jag har varit och tittat på tillräckligt många träningar för att förstå Stefans och Jonas uttagningar. Jag är helt säker på att Stefan och Jonas har betydligt bättre på fötterna än alla besservissrar på diverse forum om dessa killars kapacitet. Det är därför hur gött som helst att se deras insats idag. Låt oss glädjas över detta istället för att fortsätta spy.

    SvaraRadera
  11. Bra femma, min åsikt är att Hjalmar ska bytas ut mot Hysén.

    Hysén har klart hittat tillbaks, trots att andra halvlek inte fungerade när ingen höll upp bollarna åt honom.

    SvaraRadera
  12. Hjalmar måste ju tagit åt sig av Perlskogs fina kritik!

    SvaraRadera
  13. Jag är så jävla glad för JJs skull. Äntligen fick han det att stämma. Han gjorde i princip allt rätt! Så jävla gött att se, det är värt så långt mkt mer än tre poäng.

    Jaga jaga jaga, ellos nästa!

    SvaraRadera
  14. Hjálmar Jónsson, allez allez! :D

    SvaraRadera
  15. Hjalmar, Hjalmar - Hjalmar, Hjalmar - Hjalmar, Hjalmar, Hjalmar JONSON!

    Mitt problem med Hjalle är inte att han är kass eller ojämn eller en ständig orsak till magsår (vilket han är) utan att han är den bäste på platsen. Jag fattar bara inte hur det inte kan gå att få fram en bättre vänsterback!?

    Men hans hjärta, hans 200 a-matcher och hans goa göteborska gör att han kommer vara en legend av ölme-kaliber när han lägger skorna på hyllan! Det går inte att känna nått annat än en djup och innerlig hat-kärlek till den mannen!

    SvaraRadera
  16. Ang JJ:s lyckoträff idag så har han fortfarande jävligt mycket att bevisa. Nästa match sitter han som bäst på bänken igen. Det talesätt som kommer till mej just nu är: även en blind höna kan hitta ett korn...

    SvaraRadera
  17. Hjalmars tackling var det bästa på mkt länge och matchens behållning. Jag ryser fortfarande!!

    SvaraRadera
  18. Kim årets Ängel 2008?

    Kim är den bästa värvningen på mkt längre. Killen gick in och levererade från match ett...hade han varit svensk så hade han varit första landslagsmålvakt.KIM KIM KIM KIM!!!!!

    SvaraRadera
  19. JJ är totalt värdelös ! Så seg, så räddhågsen i sitt agerande, sånt uselt kroppsspråk.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.