2008/09/29

Politikens Håkan Mild och rånskandalen på Ullevi

FOTBOLLSPOLITIK En populär idrottsklyscha är den om spelaren som alla vill ha med i sitt lag, men ingen vill möta i motståndarlaget. En typisk Håkan Mild. Den starka spelaren som river och lämnar avtryck.

I Göteborgspolitiken heter han Göran Johansson.
Idag avgår han från sin post.

Göran Johansson är en person som alla göteborgare har en åsikt om. Han lämnar helt enkelt ingen oberörd. Under det senaste decenniet har han fungerat som stadens starke man och överlevt kontroverser på lokalt som nationellt plan. Göran är, vad man än har för politiska sympatier, den typen av politiker som mannen på gatan kunnat relatera till. Därför har han hela tiden varit populärare än sitt parti, för att han tagit ställning för Göteborg gentemot rikspolitiken både när Socialdemokraterna som borgarna haft regeringsställning.

Populärare i egna led än hos motståndarna. En politikens Håkan Mild. Som för övrigt har likvärdiga politiska sympatier.

Vintern 2006 lät BaraBen.com er läsare tycka till om vem som borde bli ny ordförande i IFK Göteborg efter avhoppade Bengt Halse. Göran Johansson, som är storblåvit, vann i överlägsen stil. Nu är det oklart om Johansson lämnar alla sina styrelseuppdrag när han kliver ner från den politiska toppscenen men med vår ordförande Stig Lundströms sviktande hälsa lär många se kopplingen mellan Göran Johansson, Gunnar Larsson och Blåvitt.

Oavsett hur jävlig den idén kan tyckas vara så måste det medges att idén om Göran Johansson som Blåvitt-bas kittlar mina tankesprön lite. Jag kan inte tänka mig någon annan som skulle bli så jobbig att möta för våra motståndare på allsvensk, internationell och förbundsnivå. En tungviktare av sällan skådat slag. Nu är i och för sig chansen att "Himself" går från att vara en kamratblåvit pamp till en annan minimal.

"Tack gode gud för det", resonerar skeptikern.
"Vi kunde ha fått gud som ordförande", resonerar spekulanten.

Nu återstår att se om "himself" kommer nomineras till Blåvitts styrelse 2009?
En sak är säker, vi skulle i alla fall bli helt jävliga att möta.
________________________________
Tydligen har IFK Göteborgs matchvärdar beslagtagit Ullevibesökarnas pengar inför matchen mot Ljungskile. Utanför klacksektionen GHI har ett stort antal beslag av åskådares mynt gjorts av matchvärdar. Allt från 46 kronor till 2 kronor har sonika stulits av matchvärdarna i entrén. Det här beteendet hänvisade matchvärdarna på platsen till "order uppifrån", vem som gett ordern och varför är dock oklart.

I vilket fall så är det här inget annat än ren och skär stöld. Det finns ingen som helst vettig förklaring till varför folk skulle förbjudas att ta med mynt in på arenan. Speciellt när precis samma kunder sedan får växel i kioskerna inne på arenan. Fullständigt skandalöst beteende av de som initierat den här idiotaktionen, i vilket fall.

Och så frågar de sig varför publiken är missnöjda med Blåvitts matcharrangemang.

42 kommentarer:

  1. Göran som blåvitbas? Fullständigt osannolikt, men om han blir det - shit, då är det inte en enda fotbollsspelare som är mer värd att värva.

    SvaraRadera
  2. Göran hade varit fantastisk ledare för Blåvitt, punkt slut!

    Så försök nu inte att göra det här till en partipolitisk fråga i kommentarfältet. (Jag vet att det kliar i fingrarna på många...)

    SvaraRadera
  3. Att ett företag ska kunna hålla på på det sätt som Got-Event gör. Helt otroligt. Någonstans borde det finnas en gräns för hur mycket ett företag med envåldsmakt kan få utsätta sina kunder för.

    SvaraRadera
  4. jo, men visst. We shall overcome.

    SvaraRadera
  5. Anonym 11:55:

    Det är inte Got Event som håller i våra publikvärdar, det är Blåvitt. Ordern kom till, enligt en kille på Änglarnas forum som mailat Tommie, eftersom det var någon tomte som hade tagit med sig en hel påse mynt att kasta under AIK matchen borta.

    /Lundquist

    SvaraRadera
  6. "Vi kunde ha fått gud som ordförande", resonerar spekulanten.

    Låter som en bra idé, om han nu kan tänka sig lämna Damallsvenskan.

    SvaraRadera
  7. Göran skulle vara det sämsta tänkbara. Låt han dö en stilla död i sin ensamhet.

    SvaraRadera
  8. det är fanimej sjukt att kunna ta pengar, men å andra sidan så ser vara matchvärdar ut som tattare och har nu börjat bete sig som de oxå!!!

    SKÄMMES
    GÖROM GÖR RÄTT

    /B

    SvaraRadera
  9. Mynthistorien är litegrann som det närmaste efterspelet efter 9/11 där man förbjöds att ta med allt vad metall hette in på planen, för att sedan serveras mat med tillhörande metallbestick...

    SvaraRadera
  10. Förtydligande: FLYGplanen. Inte FOTBOLLSplanen om någon nu trodde det. ;)

    SvaraRadera
  11. Fick svar av Tommie på telefon. Allt är ett missförstånd, enstaka publikvärdar har förmodligen missuppfattat det hela. det var absolut inte ett beslut av IFK. Han tror det kan berott på att en kille hade tagit med sig en hel påse med gamla mynt som han tänkte kasta på AIK borta och att några publikvärdar då har fattat det som att mynt var helt förbjudet. Det kommer alltså inte att hända igen försäkrade han.

    så vår uppgift blir ju enkel, ta inte med påsar med grejer ni tänker kasta mot plan eller mot andra. det är ju sorgligt att folk gör det.

    SvaraRadera
  12. Publikvärdarna kanske samlar in pengar till ett tifo. Sluta kasta skit på dom nu.

    Fotbollarrangemangen har ju funkat så bra i så många år, då är det inte så konstigt att det blir ett otursår då och då! Ett år när allt blir fel.

    Nä, men allvarligt talat?
    Är detta nån form av socialt experiment? Kolla hur många fel man kan göra utan att folk flippar ur totalt? Man börjar undra...

    SvaraRadera
  13. Jag har hört att det hela faktiskt var ett beslut från IFK och tanken med det var att finansiera en värvning av Martin Ericsson.

    SvaraRadera
  14. Då man har sett hur vissa element beter sig på vissa sektioner av läktaren (Skönt nog inte så ofta i blåvits klack)så tycker jag inte alls det är fel med vissa restriktioner på rättigheter då man går in på arenan. Om man jämför med EM/VM-matcher så är man ju på det klara med att vakterna kan ta ifrån en vad som helst som de tycker är olämpligt, där för tar man heller inte med sig sådant. Tycker man det känns jobbigt kan man ju stanna hemma!!!

    SvaraRadera
  15. kan la fan inte stämma att en nisse tagit me sig en påse me mynt?! finns ju inte på kartan för fan!

    SvaraRadera
  16. 14:24: Hur mycket pengar tycker du det är rimligt att ta ifrån sina gäster i förebyggande syfte? Utan att först informera att man kommer göra så? Alltså utöver inträdet?

    Var går din gräns? 100kr? 1000kr?

    Har man rätt att få kvitto?

    SvaraRadera
  17. Det är ganska allvarliga anklagelser mot IFK Göteborg, så därför skulle det kännas tillfredsställande med antingen en ursäkt eller dementi från IFK Göteborgs sida kring detta. Då i första hand på officiella hemsidan.

    Fortfarande helt tyst så här fyra timmar senare....

    SvaraRadera
  18. Det är väl inte så konstigt att Samhall-mongo publikvärdarna vill dryga ut sitt lilla bidrag varje månad?

    SvaraRadera
  19. Höjer min röst för Göran som blåvitbas!! Ingen har väl ett större hjärta för Göteborg än han och hans familj. Göran och hans familj bor kvar i Kortedala och Bergsjön av rent ideologiska syften trots alla kulor som viner RESPEKT! Kan inte så mycket om hans rena politiska gärningar men hans hjärta för Göteborg kan ingen ifrågasätta. Själv så drar jag till Lunden efter 30 år i Kortedala då jag kanske inte är så sugen på att låta mina barn växa här ibland alla frestelser man utsätts för som tonåring. Göran är en större man än vad jag är!!
    Daniel W

    SvaraRadera
  20. Älska Göran <3 Synd att han försvinner nu då :/

    SvaraRadera
  21. Fan vilket skit snack detta var!
    "Populärare i egna led än hos motståndarna"
    I göteborg samregerar socialdemokraterna med moderaterna för göteborgs bästa och det finns inte så stora skillnader mellan dom.
    Har ju inget med fotboll att göra men bara lite vänster propaganda...
    MER fotboll mindre skit

    SvaraRadera
  22. Daniel W

    Göran är enm idiot. Du är också en idiot som inte fattar det. Synd om dig.

    SvaraRadera
  23. anonym 16:07- Vilken fantastisk kunskap du uppvisar. Att berätta att Göran Johansson är poppis utanför sitt parti, vilket är fakta fastslaget av valresultat, kallar du för vänsterpropaganda? Är du idiot eller låtsas du?

    Sedan kan du väl få informeras om att M och S inte alls samregerar, det gör S och MP i en minoritet. Så läs på lite, avsluta mellanstadiet och återvänd till Sverigescenen.com, tack.

    SvaraRadera
  24. Ni missade en nyhet!

    http://www.st.nu/sport/index.php?action=visa_artikel&id=764677

    SvaraRadera
  25. Om ni visste vilken bromskloss Göran är i arbetet med den nya arenan hade ni inte varit lika sugna.

    SvaraRadera
  26. Spelar ingen roll hur mycke matchvärdarna missuppfattar en "order" från högre ort, de som skrämmer mig mest är att idioterna inte tänker själva. Skulle IFK säga att de skulle hoppa från en bro så hade säkert dum jävlarna gjort det också.

    Tycker att någon ska stå tillsvars för detta,Hade det varit en supporter som hade gjort ett "misstag" så hade man fått stå med mössan i handen på kansliet och fått förklara sig för Tommie E, för att seden stängas av från allt som har med fotboll att göra.

    SvaraRadera
  27. Betyder det att vi inte får namnet Ullevi nu?

    SvaraRadera
  28. Blåvitt har hittat ett nytt sätt att finansiera kommande värvningar? ;)

    SvaraRadera
  29. Är det okej att ta med en påse gamla kreditkort in på arenan? Jag har nämligen slutat ha kontanter.

    SvaraRadera
  30. Fördjävligt om de beslagtog pengar??!!! Det ska polisen kopplas in på.

    SvaraRadera
  31. Vad fan har det med saken var Mild står politiskt? Än en gång visar du att ditt politiska engagemang är så mycket större än ditt Blåvita.

    SvaraRadera
  32. "Vad fan har det med saken var Mild står politiskt? Än en gång visar du att ditt politiska engagemang är så mycket större än ditt Blåvita."

    Ingen har sagt nåt om var Mild står politiskt?

    Det finns två möjliga möjligheter här:

    A, Jag har helt enkelt missat det, isåfall ber jag om ursäkt.

    B, Du är en av de idioter som inte kan läsa och sen blir förbannad för att du fattat nåt fel.

    SvaraRadera
  33. Göran kan gå och gömma sig. Det vore fan som att få Hitler som plastfarsa - nån man måste tycka om och stödja för att han är mån om mamma... Nä fy fan för honom och att blåvitt skulle förknippas med honom.
    Skicka honom till en klinik i Schweiz eller till en strand i Spanien där det är soligt för hans eget bästa...

    SvaraRadera
  34. Vem är den j ä v e l n som slänger sig med "är du idiot eller låtsas du"? Jag är nära att skicka ut datorn genom fönstret varenda gång jag ser den astöntiga frasen.

    SvaraRadera
  35. "Populärare i egna led än hos motståndarna."

    Brukar det inte vara så?

    SvaraRadera
  36. Vi borde samla in pengar till matchvärdarna så dom kan köpa nya utseenden.

    SvaraRadera
  37. anonym 21:47/ Är du idiot eller låtsas du?

    SvaraRadera
  38. anonym 21:47:

    Är du idiot eller låtsas du?

    SvaraRadera
  39. "Det kommer inte så många till dagens match, vi får ta och stjäla lite ifrån alla familjer och medgångare på GHI vettja"

    SvaraRadera
  40. Göran ny ordförande.
    Jag går ur klubben.
    Det skulle vara ett totalt
    lågvattenmärke.
    Börja med att se till att det blir en rotation bland ledamöterna i valberedningen. Idag sitter dom så länge dom vill. De som tas in i styrelsen är stöpta i samma form.

    SvaraRadera
  41. Har någon rånats påväg in till ullevi så bör personerna i fråga polisanmäla detta snarast.
    Borde finnas bilder på matchvärdarna att tillgå, så fotoidentifiering av de skyldiga borde inte vara så svårt.
    Då finns även möjlighet att återfå de pengar man bestulits.

    SvaraRadera
  42. чтобы добавлять свои статьи, обязательно ли регистрироватся?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.