2008/09/17

IFK Göteborg svarar: Årskortsinnehavare skall prioriteras

LÄKTARDEBATT BaraBen publicerade i morse den kritiska artikeln "Vad är poängen med att köpa ett årskort till Ullevi?" om bortprioriteringen av årskortssupportrar på Ullevi ikväll. Nu ställer BaraBen frågorna till IFK Göteborgs ansvarige Andrej Häggblad Hristov som svarar med föreningens bild av situationen, en bild där årskortsinnehavare alltid skall prioriteras.

Förstår ni om den lösning som testas mot Halmstads BK rörande insläppet gör årskortsinnehavare upprörda?
- Ja, eftersom den går stick i stäv med vår strävan att prioritera årskortsinnehavare.

Hur tänkte ni när ni kom fram till den här lösningen?
- Som alltid när det ska till förändringar i placering och logistik av klacksektionen så är det flera parter inblandade. Förutom de ickedisponibla kraven från polis, brandmyndighet och arenaägare så slutformas dessa beslut oftast i en diskussion mellan säkerhets- och marknadsavdelningen. Dessutom har vi som princip att låta Supporterklubben Änglarna vara med och tycka till då deras åsikter är av värdefull karaktär. Anledningen till att det blev fel den här gången beror på en rejäl miss i kommunikationen. Vi har redan skapat nya rutiner som eliminerar självmål av den här sorten.

Miss i kommunikationen inom föreningen, eller med Änglarna?
- Vi är tre parter som har del i detta. IFK Marknad, IFK Säkerhet och Supporterklubben Änglarna. Alla hade ambitionen om att göra en så bra lösning som möjligt för våra kunder/supportrar. Men det gick lite väl fort den här gången. Så länge vi lär av våra misstag och kan åtgärda dem så blir vi bättre.

Ska det vara så svårt att prioritera årskortsinnehavare?
- Naturligtvis inte. När vi inledde vårt arbete med årskorten för tre år sedan så identifierade vi en hel del svagheter. Vissa av alarmerande och komplex karaktär, andra av det något enklare slaget. Idag har vi åtgärdat samtliga då identifierade problem/svagheter och faktiskt noterat en allt större tillfredställelse hos årskortsinnehavarna. Därför är bakslag av den här karaktären irriterande.

Vad är det ni har förbättrat under de tre åren?
- Låt mig nämna två av förbättringarna. Det viktigaste var att ta hand om försäljningen själva. Tidigare var det Got Event som sålde våra årskort. Det innebar att vi inte ens hade kontakt med våra mest lojala kunder i deras köpprocess och således inte kunde kvalitetssäkra den. Idag köper ni årskort på föreningens hemsida, det är IFK Göteborgs personal som svarar på era frågor, fakturerar och levererar korten i shopen. Det är en typisk win-win situation då vi tack vare förändringen lär oss mycket om er kunder och således får lättare att tillmötesgå era behov. Sen var det ju det här med insläppet. Förr fick årskortsinnehavarna ofta stå i de längsta köerna medan biljettköpare/direktbetalare gled in snabbt och smidigt. Prioriteringen numera är i första hand årskortsinnehavare, andra hand personer med förköpt biljett och sedan direktbetalare. Men bortsett från den här missen så tror jag många håller med om att det blivit bättre.

Hur blir det mot Ljungskile nästa onsdag?
- Då har endast årskortsinnehavare access till sektion C. Alla årskortsinnehavare ska gå in genom entréhus DEF. När C är fullt får årskortsinnehavarna välja mellan att stå på nedre sektion F eller gå igenom en grind till sektion GHI. De årskortsinnehavare som har vänner med biljetter får naturligtvis också nyttja samma grind och gå till sektion GHI för att stå tillsammans. Däremot så ska det inte finnas någon access från sektion GHI till C. Det blir alltså ett envägsflöde i den grinden. Vi kommer att lägga upp en utförligare förklaring på den officiella hemsidan med bilder inom kort.

Varför blev det inte den här lösningen redan mot Halmstad?
- Vi bedömde att det skulle röra till det ytterligare eftersom tiden var knapp. Dessutom så står det att lösningen mot HBK är ett test.

Hur sammanfattar du det inträffade slutgiltigen?
- Avslutningsvis så vill jag beklaga det inträffade. I situationer som den här så är det svårt att tillfredställa alla individer och kategorier av supportrar. Men när ett val måste göras så är det prioriteringslistan ovan vi håller oss till. Nu kör vi över HBK!

24 kommentarer:

  1. det här är vad som kallas levande supporterdebatt, sjukt bra frankie och andrej!

    SvaraRadera
  2. händelse, debattinlägg och svar från ansvariga inom loppet av ett par timmar. det går lite snabbare idag än förr i tiden, då väntade man en månad för att få se en insändare i ett fanzine.

    blåvitt borde bjuda in baraben som konsulter eller något för att få in ett mer radikalt (ungt) perspektiv.

    SvaraRadera
  3. trevligt att höra att IFK har huvudet på skaft och faktiskt prioriterar dem med årskort för bästa platserna och inte som änglarna ska ha någon bisarr typ av "de som sjunger ska stå i klacken"- grej som inte funkar ändå. tror de att folk sjunger mer för att de kommer tidigt till arenan eller vadå?

    SvaraRadera
  4. det är inte ofta man blir nöjd efter att ha läst blåvitts uttalanden men det här var riktigt bra svarat.

    SvaraRadera
  5. Håller med första anonym 15:20 helt - var det Änglarna som drev igenom dagens lösning (framgår ju inte riktigt av Häggblads politikersvar) så är det dags att börja lyssna lite mindre på dem.

    SvaraRadera
  6. läser man den första texten på änglarnas hemsida förstår man snabbt att de inte borde lägga sig i Blåvitts affärer (ja det är affärer), storkunderna dvs årskortsinnehavarna ska naturligtvis högprioriteras och tas hand om för det är de som utgör basen för vår publika överlevnad...

    SvaraRadera
  7. frankie eller vem det än är som driver baraben borde anstälts av ifk för länge sedan om de haft lite smartness.

    SvaraRadera
  8. Andrej for president!

    SvaraRadera
  9. Nej, att prioritera stämningen på läktaren vore såklart fel...

    SvaraRadera
  10. hat- hur gör man det genom att låta först till kvarn råda på klackläktaren? det är väl precis då man får tjommar och sketungar på klackläktaren? vi normala människor kanske inte har vilja eller tid att komma en timme före match för att få en plats.

    SvaraRadera
  11. häggblad som marknadchef- frankie som presschef? det skulle ge fart under galosherna... ;)

    SvaraRadera
  12. Bra Frankie!

    Många bra frågor, därför extra kul med många bra svar och framförallt att Andrej Häggblad inte bara svarar snabbt och meddelar att det faktiskt kommer att bli bättre framgent, han är också så pass ödmjuk att han insett att det blev lite galet den här gången.

    Sen skulle jag inte vilja att Frankie jobbade för IFK. Det är bättre för alla parter om han får stå på andra sidan stängslet och ställa krav, helt enkelt.

    SvaraRadera
  13. Detta inlägget är en av anledningarna att baraben rankas högt bland bloggar och annan skit, helt enkelt väldigt bra jobbat

    SvaraRadera
  14. Älska: Med risk för att ha missat ngt tror jag ingen påstått att lösningen att släppa in de som kommer först skulle vara bästa sättet för att prioritera stämningen. Änglarnas text handlade ju, som jag tolkade den, snarare om att man vill ha in synpunkter från folket om bästa lösningen, och förordade den texten ngt var det ju att sälja förköpsbiljetter. Att huvudprincipen på en klacksektion måste vara att uppnå bäst stämning torde ju vara svårt att säga emot hur som helst... oavsett hur mkt man väljer att vinkla saker o ting.

    SvaraRadera
  15. Jag måste säga att även om årskortsinnehavare såklart ska premieras kommer det inte på något sätt att gynna föreningens kassa att bara ge årskortsinnehavare tillgång till C. Jag känner många människor som av olika anledningar inte köper säsongskort, men ändå vill stå i klacken när de är på match. Ska man putta iväg dessa till GHI kommer publiksiffran definitivt sjunka, för dessa kommer stanna hemma istället, sanna mina ord....

    SvaraRadera
  16. Anonym 16:53/ Det finns jättemånga anledningar till att inte gå på matcher. Den du drar upp hör dock till en av de sämsta jag hört.

    SvaraRadera
  17. Kanonbra svar!

    SvaraRadera
  18. tug, vad menar du, det är ju "hat" som säger det med sin kommentar?!?!

    SvaraRadera
  19. Drar ner till matchen nu, kommer man in eller är det slutsålt?

    SvaraRadera
  20. Den är nog slutsålt. Det är därför som jag skiter i matchen idag....

    Nja inte riktigt..är trött på att betala för skitfotboll. Börja prestera och vi hade haft en betydligt lyckligare och större publik. Vill ja se ett lag sparka bollen kan jag lika gärna se ett div 3 lag. jag anser att Blåvitt måste höja sig rejält. Den fotbollen som de presterar idag är bara pinsam..kolla bara derbyt mot gays, där man blir utspelade.

    GHI

    SvaraRadera
  21. Nu inser man mer betydlesen av Häggblad på marknad och Almgren bland supportrar. Att Frankie är ute o cyklar liiite visar bara ett levande Blåvitt, fullt mänskligt och bra med blåslampa. Eloge till alla.

    SvaraRadera
  22. Kan säga att det här funkade inte idag. Visserligen så hade man väl sagt att det inte skulle vara så här förens nästa match men lite flexieb tycker jag man kan vara. Jag och min poare har årskort och skulle ställa oss på G istället där resten av sällskapet stod, men fick inte passera.

    SvaraRadera
  23. frankie går till roten av frågan och ställer Blåvitt mot väggen. varför gör inte fler det? varför har vi inte supportrar som tar tag i saker?

    SvaraRadera
  24. Jag undrar bara hur det blir för de som köpte "halvårskorten"? Dvs där man nu är tvungen att gå in på GHI, men alltid har kunnat gå över till där klacken finns. Frmför allt då löftet att ja inga problem du kan stå i klacken kanske bidrog en hel del till att detta inköptes. Då det givetvis är i klacken man vill stå. Jag har då ett sådant "kort" och orsaken att ett ordinarie inte köptes har men min privata ekonomi att göra.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.