2008/09/18

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Fy fan vad det märktes i första halvlek att Pontus saknades. Dels fanns det ingen överhuvudtaget som visste hur man skulle lyckas få ner en höjdboll på marken, eller för den delen vinna en nickduell (däremot fanns det gott om spelare som slog höjdbollar), dels fanns det ingen överhuvudtaget som visade lite jävlaranamma. Det var faktiskt pinsamt att se. Sen blixtrade Söder till och vips kunde alla helt plötsligt spela ut i en halvlek. Är självförtroendet så dåligt hos grabbarna att det är ett 1–0-mål som krävs för att få igång dem? Jaja, man ska väl inte klaga för mycket efter 3–0 i slutändan. Men det är ändå skönt att Pontus är tillbaka mot Kalmar i cupfinalen nu på söndag. Kanske som innermitt återigen?

Halmstads BK, hemma
5 poäng: Robin Söder - Underbarnet har fortfarande inte riktigt kommit upp i den magnifika form han hade för en månad sedan, men blixtrar till lite då och då, och uppenbarligen räcker det jävligt långt i Allsvenskan. Underbar aktion vid första målet, säkert avslut vid andra.
3 poäng: Tobias Hysén - Äntligen! Det kan inte poängteras nog, att äntligen lossnade det lite för Hysén. Hade han missat mål hade jag tappat allt hopp. Nu lever det kvar något inom mig som ändå tror att han ska kunna komma i form igen.
2 poäng: Erik Lund - Min nya favorit, ovårdad, orädd och irrationell, vilket leder till problem ett par gånger men som även gör att det händer något. En oslipad diamant som bör kunna bli riktigt bra framöver.
1 poäng: Kim Christensen - Nybliven pappa får naturligtvis en poäng. Utöver hans som vanligt utmärkta spel med fötter och snabbhet, så känns det som att Kim blivit lite säkrare i luftrummet. Går inte ut när han inte har chans, boxar säkert bort när det går. Bra!

Totalt efter 22 omgångar
1. Kim Christensen - 36 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
3. Tobias Hysén - 20 poäng
4. Robin Söder - 20 poäng
5. Gustav Svensson - 18 poäng
6. Pontus Wernbloom - 16 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
7. Sebastian Eriksson - 11 poäng
9. Niclas Alexandersson - 10 poäng
9. Adam Johansson - 10 poäng
11. Stefan Selakovic - 6 poäng
12. Killen i halvtid - 5 poäng
12. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
14. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
14. Erik Lund - 4 poäng
16. Klacken - 3 poäng
16. Thomas Olsson - 3 poäng
16. Publiksiffran - 3 poäng
16. Martin Smedberg - 3 poäng
20. Daniel Alexandersson - 1 poäng
20. Nicklas Carlsson - 1 poäng
20. Jakob Johansson - 1 poäng

20 kommentarer:

  1. grattis Kim!

    SvaraRadera
  2. Tycker det var en bra femma, men att det snart är dags att börja dela ut matchens minus eller matchens kalkon med. Detta som resultat av att de individuella misstagen gått upp med ungefär 7000% sedan förra året.

    Selakovic, Bjärs, Ragnar, Hjalmar, TO, Selakovic igen igår med riktiga praktmissar...

    SvaraRadera
  3. Hur många gånger har det lossnat för Hysén nu?

    SvaraRadera
  4. Håller med Frankie. Absolut.

    Tycker att Erik Lund gjorde en bra match, lysande brytningar emellanåt, men han väger lite lätt i vissa sammanhang. Han får nog käka upp sig några kilo gröt under vintern, sen kan han bli riktigt riktigt bra.

    Hjalle, Sella, Bjärs och TO visar inte direkt jätteprov på snabba korrekta och effektiva beslut. Någon gång.

    Tobbe gör sin bästa match på länge. Riktigt gött att se.

    In med Pontus på innermitten mot Kalmar och behåll Tobbe/Söder på topp.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  5. Lite komiskt att Hysen ändå ligger 3:a totalt, trotts att han aldrig hittat formen

    SvaraRadera
  6. Ännu mer komiskt att Kim ligger i topp trots att han inte kan styra försvaret tillnärmelsevis lika bra som Bengan gjorde. Men är man en sucker för flashiga räddningar så är man, men det är inte den viktigaste delen av målvaktsarbetet.

    SvaraRadera
  7. Däremot är poängräddande räddningar en stor del av målvaktsarbetet. Fanns många sådana på vårsäsongen...

    På tal om minuspoäng så nådde inte "killen i halvtid" upp i vanlig standard igår...

    SvaraRadera
  8. Poängräddande räddningar är jätteviktiga, men blir de många måste man fråga sig varför situationer där man måste göra tokräddningar uppstår ofta.

    SvaraRadera
  9. Efter 2 passningar som ledde till mål tycker nästan alla att Zlatan var gudomlig,häromdagen.

    Efter 1 passning och ett mål stavas väl Söder -Zöder eller?

    Och Hysen stavas Hyzen...

    Givetvis heter Kims grabb- Glenn!
    Vad nu detta hade att gör med femman....???

    SvaraRadera
  10. Det brukar ju heta att 'tabellen inte ljuger', men i detta sammanhang så gör den nog det ändå. Årets utropstecken måste väl ändå vara PW, som ändå ligger på nån form av aik-placering - strax under toppen.

    SvaraRadera
  11. nästa år vill jag inte se varken sella eller hjalle på plan ..nu får det fan vara nog!! sella är jju så dålig så man kräks! avgå!

    SvaraRadera
  12. Bort med TO, gammal och långsam. Har inte heller kvar sitt fina passningsspel som har varit hans signum, slår en mängd dåliga passningar varje match och det går ju så långsamt för honom. Dags att öppna plånboken Håkan.

    SvaraRadera
  13. Fan va man saknar Conny när man möter Halmstad va!? Han borde nästan fått en bonus poäng bara därför... :)

    SvaraRadera
  14. Nu vinner vi Uefa-cupen istället

    SvaraRadera
  15. FAAAN VA BLÅVITT E DÅLIGA! DÄRFÖR GÅR JAG INTE PÅ MATCHERNA! ALLA SKALL BORT! BLÄH, BLÄH OCH BLÄH!

    SvaraRadera
  16. Jag kan inte låta bli att förmedla att jag, aldeles för gammal, fick en Flashback på Robins raid på kanten, touchen på bollen, split vision, ser tobbe i ögonvrån och lägger passningen exakt! Vem var det jag tänkte på?

    SvaraRadera
  17. "Kim Christensen - Nybliven pappa får naturligtvis en poäng"

    Innebär det att ungen redan är född så att kim inte riskerar att missa cupfinalen som GT rapporterade om för någon dag sedan?

    SvaraRadera
  18. Kanske den spelare som Eijlert redan jämfört honom med?

    Torbjörn.

    SvaraRadera
  19. Ja, jag såg att Eilert uttalat sig om det och jag är då beredd att hålla med! Eftersom jag började gå på Ullevi 73-74 är Torbjörn min största idol alla kategorier! Följde honom tom som Bollkalle! Därför är ett sånt betyg att liknas vid honom helt överlägset!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.