2008/09/21

feldgraus femma - cupfinalspecial

FELDGRAUS FEMMA-SPECIAL Efter förra årets 0–3-utskåpning i cupfinalen, på samma arena, mot samma lag, lovade jag mig själv att aldrig någonsin mer sätta min fot på Fredriksskans. Som vanligt är det tomma löften, som alltid när det gäller Blåvitt går det inte att hålla sig borta. Tack, ni stolta Blåvita spelare, för att jag slapp ångra att jag åkte dit för en cupfinal i år igen. Nu har ni räddat åtminstone en liten del av säsongen, och säkrat spel i Europa även nästa år. Tack!

Kalmar FF, borta
5 poäng: Kim Christensen - Det är svårt att beskriva med ord hur jävla bra Kim var i dag. Jag tror faktiskt inte att jag behöver beskriva heller, för alla som såg finalen såg även vem som dominerade. Räddade oss ett par gånger, och vann guldet åt oss. Tack!
3 poäng: Tobias Hysén - Skönt att kunna följa upp ett "Äntligen" från förra femman med att konstatera att det faktiskt inte var en engångsföreteelse. Hysén är på G nu (nu jinxar jag väl honom...), men man vet dessutom att det kan bli ännu bättre!
2 poäng: Hjalmar Jonsson - Jag är en sucker för spelare som är hånade men som (åtminstone då och då) lyckas visa att det finns en anledning till att de spelar. Hjalle var stabil i dag. Hjalle satte säkert en straff i dag. På samma sätt som vid Royal League-straffläggningen mot FCK blev jag mer lättad för hans skull över att han satte straffen, än för min skull.
1 poäng: Alla andra - Kan naturligtvis inte utelämna någon en kväll som denna. Nu har vi alla nationella titlar man kan ha. Vi är Blåvitt, bäst i Sverige!

18 kommentarer:

  1. JESS, vi är BLÅVITT och vi är jävlar-i-mej BÄST i Sverige! Just nu innehar vi ALLA titlar och det är så gött!

    SvaraRadera
  2. Haha håller verkligen med dig om att jag blev mer lättad för hjalmars skull än för min egna! Fan va gott detta va asså! =D Kim e kung

    SvaraRadera
  3. Jag kan väl inte påstå att jag är ett stort fan av Hjalmar Jonsson, tvärt om, jag tror att de som tycker han är en bra spelare förmodligen är blinda. Idag blev jag dock imponerad av honom, inga missar och ett par riktigt fina saker.

    Det enda negativa jag kan se med det är väl att han får spela mer igen nu och går tillbaka till sin vanliga nivå :/

    SvaraRadera
  4. vi har ju vunnit svencka cupen förut

    SvaraRadera
  5. kungen/ Inga missar? Han hade i vanlig ordning 5-6 bollar som gick sådär 75 meter över målet. Två inlägg bland annat.

    SvaraRadera
  6. "fan vad vi hatar Feldgrau"

    SvaraRadera
  7. Söder skulle haft 2-poängaren (eller 3:an).

    Fan han är 17, lätt som en sparv, men allt han gör osar av kvalitét.
    Han uppträder vid 17 som spelare som Henke Larsson, Steff och Alex gör/gjorde efter att de återvänder till allsvenskan med rutin från massa proffsår.

    Vilken jävla balans, bollkänsla och spelsinne han har. Jag blir så glad!

    SvaraRadera
  8. Fan vad skönt det känns att vi ändå vann den där jävla cupen, om gubbarna fixar top 4 i allsvenskan så är det en fullt godkänd säsong! Kan endast bli bättre nästa år!

    SvaraRadera
  9. KIM KIM KIM!

    SvaraRadera
  10. KIM!! Bästa målvakten i nordiska ligorna? Mkt troligt.Högst nivå hela säsongen i laget och igår... Ja herregud!

    Helt rätt att ge alla ettan. Var en väldigt fin laginsats. Ingen föll ur som det ju heter;)

    Lär bli fler landslagsuppdrag för våran kung Kim.

    SvaraRadera
  11. Var det någon mer än jag som reflekterade över att Ragnar var sitt gamla jag igår igen? Inte en kotte som kom förbi honom och han spelade enkelt.

    SvaraRadera
  12. anonym 08:03/ Jag menar naturligtvis att vi är regerande mästare i alla nationella turneringar.

    SvaraRadera
  13. Hjalmar var stabil, instämmer, och gjorde några bra grejer, bla den där sköna soloraiden på vänsterkanten, men tillräckligt bra för att o va med i femman? Nja. Hade hellre satt in honom under "alla andra" och gett Pontus 2:an... men men, petitess! Härligt att gubbarna fixade det

    SvaraRadera
  14. jag skulle lätt ge erik lund 2an, han spelar och ger allt, blåvitts framtid!

    SvaraRadera
  15. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/

    Gå in och rösta på att KIM är allsvenskans BÄSTA spelare! Nu skall stockholmarna få!

    SvaraRadera
  16. Var det bara jag som inte tyckte att Hjalmar var särskilt bra? Från tv-soffan såg han ut som den defensivt halvfarliga och offensivt uddlösa spelare vi vant oss att se. Hans inlägg och långbollar är under all kritik. Erik Lund tycker jag spelade bättre, trots att han är lite orutinerad än. Dock kan Hjalmar vara värd två poäng enbart för sin täckning av skottet i andra förlängningshalvan. Tack för det, Hjalle.

    SvaraRadera
  17. Var är Wernbloom? Ägde planen igår ju.

    SvaraRadera
  18. Anonym 08:55. Nu menar jag inte småsaker som det utan de gamla vanliga Hjalmar sakerna där han är helt borta på sin markering eller liknande ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.