2008/09/24

Damerna ska fan inte inviga nya arenan

ARENABYGGET GP berättar idag det vi kunnat misstänka en längre tid: När den nya fotbollsarenan invigs 2009 kan Blåvitt, Gais och Öis få stå tillbaka för damlandslaget.
- Det ska bli en nationalarena för damerna och då vill vi självklart inviga den med en stor landskamp, säger Leif Nilsson, vice vd för Göteborg & Co.

Nu är det dock långt ifrån för sent att se till att så inte blir fallet. För i en senare formulering som GP försöker gömma långt ner i sin text säger Leif Nilsson istället:
- Självklart skall alliansklubbarna få sin egna invigning, det är väldigt, väldigt viktigt för fotbollen i Göteborg, säger Leif Nilsson. Om den blir före eller efter landslaget diskuterar vi just nu.

För BaraBen är det här självfallet en no brainer. Premiärmatchen på den nya arenan är kanske i sig inte så viktig, men det handlar om att skriva fotbollshistoria och det handlar om att ge många Göteborgare ett minne för livet. Då måste naturligtvis de två Allianslag som är högst placerade i seriesystemet vid årsslutet få mötas i en naturlig derbymatch. Alternativt att den klassiska Triangelserien mellan Blåvitt, Öis och Gais inleder säsongen på den nya arenan.

Vi vill i alla fall verkligen inte se någon halvmesyr och hoppas att Blåvitt tar ut de stora kanonerna för att se till att så inte blir fallet. Det räcker inte att alltid skylla på Got Event eller kommunen, Blåvitt är självfallet en part i detta. Om de förstår sina medlemmars och supportrars känslomässiga band till sin förening och dess arena bör de slåss med näbbar och klor för att få spela den allra första matchen på Nya Gamla Ullevi.

Make it happen Blåvitt.

38 kommentarer:

  1. Jag hoppas verkligen att alla Blåvita bojkottar en eventuell premiärmatch med damerna! All kraft skall självklart läggas på VÅR premiärmatch.

    SvaraRadera
  2. Äsch, låt damerna få köra klockan på planen inför alla evenemangs-supportrar om de vill.... Oavsett hur det blir så kommer det bara finnas en enda invigning av den här stadion, och det är när Blåvitt slår avsparken för Allsvenskan 2009!

    SvaraRadera
  3. Fick en chock när jag läste GP i morse.. Klart som fan att invigningen ska bestå av en träningsmatch (eller triangelserie där gajs-ifk är första matchen) mellan göteborgs två största lag..


    Nått jävla damlag ska inte knö sig i mellan.

    SvaraRadera
  4. Två alternativ för invigningsmatch:

    1. Premiärmatch i Allsvenskan. Blåvitt (hade ju varit snyggt om de var regerande mästare förstås...) möter allsvenska nykomlingarna ÖIS. Vilken grej! Fast där får man väl ligga på SvFF lite så att lottningen faller ut lämpligt...

    2. Ett gemensamt allianslag möter en motsvarighet från huvudstaden. Nu vet jag ju att det inte finns någon allians där uppe, men med tanke på senaste tidens utveckling i Stockholm vore det kanske på sin plats att de skapade något sådant?

    Kanske är det andra förslaget lite väl PK, men vafan, man kan ju leka med tanken...

    SvaraRadera
  5. För mig invigs arenan när IFK spelar sin första serie match där i vår.

    Om Blöjs, Gajs eller något fjollandslag spelar där innan skiter jag fullständigt i.

    Bara tanken på att få se IFK spela sina hemmamatcher på en riktig arena räcker för att överleva en hemsk vinter med glatt humör. Fan vad kul det ska bli.

    SvaraRadera
  6. Varför har Göran Johansson m.m. satsat allt detta krut på att göra Alliansarenan till officiell damlandskampsarena?

    Det är för att detta är en enorm chans för Göteborgs fotbolls utveckling. När damerna spelar viktiga matcher i Göteborg skapas ett intresse, inte minst inom damfotbollen. Bättre och mer utvecklad damfotboll = ett generellt mycket högre intresse för fotboll i allmänhet. Och det är ju precis det som är det svåra i dagens fotbolls-Göteborg! Publiksiffrorna har dalat på alla håll. I viss del skylls det på konkurrensen, där fotbollsklubbarna tar varandras fans snarare än locka nya. Chansen ligger i det värdefulla i att öka Göteborgs överskridande fotbollskvalité och -intresse. Låt premiärmatchen bli en symbol för att vi vill att Göteborgs ska vara en fotbollens stad - på alla fronter.

    SvaraRadera
  7. Damfotbollen är i stort sätt bara för de närmast sörjande. Landslagets matcher är i bästa fall uthärdliga men allsvenskan är rena rama döden.

    SvaraRadera
  8. zai- det handlar nog till 100% om att vi ska få fler matcher än alliansens så att den nya arenan går att driva rent ekonomiskt. det i kombination med nationell press till matcher i göteborg är förmodligen orsakerna...

    SvaraRadera
  9. En alliansmatch som invigning?
    Över min döda kropp! Självklart skall Blåvitt ha sin egna invigning genom den första allsvenska hemmamatchen 2009. Varför skall vi blanda in gajs eller öjs i det hela?

    SvaraRadera
  10. alla tillfällen göteborg får att få hit evenemang från stockholm är rätt, från kommunens perspektiv. sedan är det viktigt att blåvitt tidigt gör klart att de ska prioriteras på arenan så vi inte får krockar med damlandslaget osv...

    SvaraRadera
  11. Jag tror väldigt få skulle lösa en biljett till en alliansmatch i jämförelse med ett derby, än hellre ett derby som gäller något. Det vore ju ett drömscenario att ingen fotboll spelas på arenan förrän Allsvenska premiären, men sett till tänket kära våra lag har lär vi få se IFK-Frölunda i träningsmatch i Mars som premiär...

    SvaraRadera
  12. "Jag hoppas verkligen att alla Blåvita bojkottar en eventuell premiärmatch med damerna!"

    Hur skall vi kunna göra det?

    Ingen av oss skulle drömma om att gå på damfotboll.

    Varför inte återuppväcka Alliansen

    SvaraRadera
  13. Blir det damfotboll som är först ut på arenan så är det inte bojkott. Utan demonstration och blockering av ingångar som gäller.

    Alliansklubbarna borde sluta samman och stänga arenan tills allsvenska premiären. Sen är det lotten som avgör vilket lag som får äran att springa in.

    SvaraRadera
  14. Varför skall vi blåsa liv i alliansen? Vad har Blåvitt att vinna på det? INTE ETT SKIT!

    SvaraRadera
  15. Arenan är inte enbart Blåvitts

    Vi kan ju inte begära att få hålla invigningen.

    SvaraRadera
  16. Alliansmatch va e de för fjantidé. Ska vi möta goeVF Indians i säckhoppning också?

    SvaraRadera
  17. Om vi nu, för att få göra debut på den nya arenan först,måste spela en match innan säsongspremiären skulle man väl kunna göra en träningstunering med blåvitt, gais samt öis och spela 45min mot varje lag. Skulle absolut kunna få intresse någon vecka innan den allsvenska starten...

    SvaraRadera
  18. mölndals övre/ Alliansen finns fortfarande vet du va?

    SvaraRadera
  19. Vi behöver inte ha den officiella invigningsmatchen. Vi kör våran egna invigningsmatch!

    Det skulle var intressant att få höra en intervju med någon representant för Blåvitt angående denna viktiga fråga.

    SvaraRadera
  20. På pappret kanske... för alla oss andra är den stendöd!

    Fcgothiakillarna får köra sitt race så kör vi vårat.

    SvaraRadera
  21. Håll arenan stängd tills Allsvenskan börjar!

    SvaraRadera
  22. Alla kommer bojkotta fotbollsdamerna om fallet blir så att de får spela första matchen på Nya Gamla Ullevi.
    Nu tycker ja nästan att Mild ska Glidtackla dem som försöker ge Damerna invigningsmatchen på våran nybyggda kyrka, kloster, vårat nirvana, KALLA DE VA NI VILL!

    SvaraRadera
  23. Anonym 24/9/08 12:20 sade:
    zai- det handlar nog till 100% om att vi ska få fler matcher än alliansens så att den nya arenan går att driva rent ekonomiskt. det i kombination med nationell press till matcher i göteborg är förmodligen orsakerna...

    Nej, nej. Det är onekligen en bonus med extra ekonomi, men en bra bit ifrån 100%. Det går onekligen inte komma ifrån att de fördelar i det långa perspektivet jag räknar in är ett gott argument. Självklart kommer denna match inte omedelbart ge mätbara förändringar, och räcker inte ensamt. Men det är en god början och en god signal.

    För mer intresse till göteborgsfotbollen - på alla fronter!

    SvaraRadera
  24. Det hade ju varit najs om man la supercupen (där vi minst spelar borta) på nybygget. Tar vi även sm-guld så.. it's a done deal!

    /roffe med kuken

    SvaraRadera
  25. Varför inte samla ett gäng blåvita som går och ställer sig på Vår klack läktare och står och sjunger samtidigt som man viftar med flaggor osv . Om det blir en premiermatch för damerna..

    SvaraRadera
  26. Haha, gillar idén med att köra blåvittsånger på damlandskamp. Hoppas dom möter Finland.

    /Kossor i V75

    SvaraRadera
  27. Inget derby som invigning.. Den kommer vara fullsatt iaf bara för nyhetens behag, sen behöver vi derbyna för att fylla ännu fler matcher.

    Men visst håll arenan stängd tills den Allsvenska premiären och låt lotten avgöra vem som spelar först, för mig spelar det ingen roll så länge den inte använts till massa annat innan serien drar igång,

    SvaraRadera
  28. Måste säga att det känns ju lite pinsamt när jag läser att jag har blåvita bröder som har så små penisar. Hur orkar ni bry er? Har ni inga liv? Eller är det bara så att ni skojar och överdriver för att hålla bloggen vid liv?
    Om dom nu vill göra ett jippo med damerna så fino balsamino, är man blåvit finns det ju bara en premiär ändå. Släpp taget om snopparna nu och se istället fram emot en underbar första match med vårat IFK Göteborg på Bollevi!

    SvaraRadera
  29. Varför inte slå två flugor i en smäll och låta alla hemmalagen vara med på en gång, genom att en allianskombination möter damlandslaget. Kunde ge lite perspektiv på damfotbollen dessutom, när alliansen vinner med 40-0...

    SvaraRadera
  30. för mig spelar det ingen roll vem som spelar invigninsmatchen,

    hade hellre uppskattat ett inlägg på baraben.com om att blåvitt ska möta atalanta om några veckor eller att etheus gör premiär i a.laget ikväll

    SvaraRadera
  31. anonym 19:50

    alt det där kan du ju läsa på officiella sidan så nä jag vill läsa på bara ben mer om tankar och inofficiella nyheter här på bara ben

    SvaraRadera
  32. skitsnack , analyser o diskussioner är minst lika viktiga

    SvaraRadera
  33. jo så e det var väll det jag mena med tankar

    SvaraRadera
  34. En ny arena? Inte en chans. Gamla ullevi med dess tradition och rikedom måste bevaras. En upprustning av träläktaren kanske, men längre bör man inte gå.

    SvaraRadera
  35. ää trams..., En dammatch ska absolut inte inviga arenan.../p

    SvaraRadera
  36. 2. Ett gemensamt allianslag möter en motsvarighet från huvudstaden. Nu vet jag ju att det inte finns någon allians där uppe, men med tanke på senaste tidens utveckling i Stockholm vore det kanske på sin plats att de skapade något sådant?

    Det här är ett av de bättre förslagen jag hört på länge - visst att det är vidrigt politiskt korrekt - men det är också genomförbart, och ett förslag med viss historisk förankring (invigningen av nya ullevi; gbg-allians vs. svenska landslaget).

    Bevara fotbollskulturen - stoppa Nilzons mygel!

    -588

    SvaraRadera
  37. Eller hur, din Göjsare?! Tro inte att du skall få med blåvita på dina perversa böjelser. Ner med Göjs a.k.a. FC Gothia.

    /roffe med trä-kuken

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.