2008/07/26

Tv4, folkets kanal

MEDIEKRITIK Så har det hänt igen. TV4, kanalen som klart och tydligt gick ut för att bli "folkets fotbollskanal" hart fumlat till det igen. Det är pinsamt uppenbart att TV4 saknar erfarenhet, kunskap och/eller professionalitet att kunna mantla ansvaret att sända direktsänd sport.

Vi blickar tillbaka några veckor. Till en MYCKET trevlig och intressant match under EM. Plötsligt försvinner bilden och vi blir kopplade till Studion. Där står Wenström och beklagar sig och säger att "ingen annan i europa har bilder". Ett samtal till Spanien visar att TV4 ljuger, och de gör det dåligt. De kanaler som tappade bilden hörde snabbt av sig till Tyskarna som hade bild. "Får vi låna er lina? - Ja, det är inga problem". Att alla andra tv-kanaler fixade det här, utom tv4, tyder klart och tydligt på brist av erfarenhet när det gäller direktsändnings-problem.


Vi blickar tillbaka till Wimbledon-finalen för några veckor sedan. En match som idag är historisk, och som många svenskar tyvärr inte ens fick se i sin helhet. Mitt under brinnande match väljer TV4 att slänga över finalen till TV4-Sport Tyvärr saknar många svenskar den kanalen, var det något som TV4 missade?
Det är taktlöst, det är inte proffsigt och det är en otroligt bristande respekt för alla tv-tittare som inte har kanalen.

Vi blickar tillbaka några timmar. Till klockan 16.00 i eftermiddags. Flera tusen har skyndat sig hem, övergett badstranden och den klockrena sommaren för att se två lag drabbas samman. Topplaget IFK och bottenlaget Gefle. Kanske inte "årets match" för oss blåvita, men ändå en match som man inte vill missa. Varesig man håller på blåitt eller Gefle.
Vad lyckas TV4 med då?
Ingenting!
Bokstavligt talat, ingenting. Ingen match, ingen tydlig information om vad som gått fel och definitivt ingen mål-rapportering.


Den enda förklaringen jag fått när det här skrivs är att en länkbuss gått sönder. Den går uppenbarligen inte att laga, och att köra dit en ny hinner man inte innan matchen är över.
Jag kan förstå att saker och ting går sönder, inget är gjort att hålla för evigt. MEN.. Hur är det med översynen. Om en match kör igång 16.00, kan det inte vara läge att köra lite "provsändning" upp till Stockholm vid 12-tiden?
För det är ju där som huvudsändaren sitter, och når man dit når man resten av Sverige!

När det är ungefär 20minuter kvar av matchen kommer sändningen iallafall igång. Lite lycka tänker man. Men så ska Sebastian slå en viktig frispark och precis då brakar det ihop igen. Underbar tajming. Det här gjorde bara det hela ännu mer pinsamt!

Det här är altså tredje gången på under två månader som TV4 gör bort sig. Det enda man kan göra är att hoppas att de tar lärdom, vilket känns föga troligt. Från början stödde jag TV4 i rättighets-kriget. Men efter sommaren är det dags att inse att det hade känts bättre om sändningarna legat helt i Canalplus eller viasats händer, eller vad tycker ni?

28 kommentarer:

  1. Fast nu äger ju tv4 C+ med så..

    SvaraRadera
  2. Håller med helt och hållet, fel kan de bli ibland, men inte tre gånger på så kort tid under så pass viktiga sändningar. Tv4 kan dra!

    SvaraRadera
  3. Jag brukar inte vara kritisk till TV4, men nu jävlar!!

    HATA TV4!!

    SvaraRadera
  4. Flyttade dom inte wimbledon finalen till tv4 plus? Vad dom borde gjort var att flytta den matchen till Tv4 sport som dom flesta abonnenter har gratis fram till 1 september. Tror det är dryga 60 procent av befolkningen som har Tv4 plus så det var väl där problemet låg den gången.

    Tittar ni på TV4 överhuvudtaget?

    SvaraRadera
  5. VAfan sluta tjata, gratis tv4, eller betala 500 spänn för canal plus på vilken man ändå aldrig ser matcher på då man är på alla matcher förutom Gefle då det ligger långt åt helvete.

    SvaraRadera
  6. japp viasat hade passat som hand i hanske för mig.... kollar alla CLmatcher där och det har aldrig varit några problem, dom ahr ju bla sänt från paris, madrid , manchester london mm o inget stul, men när tv4 ska sända från gävle som inte ligger mer än 40 mil från sthlm så kan man inte änns fixa en allsvensk match
    skämmes ta mej fan!!!

    SvaraRadera
  7. Anonym 19:53.
    Gratis och gratis. Du måste ha en TV för att se det, och äger du det måste du betala TV-licens. Så jag skulle knappast påstå att det är gratis. Sen ska vi inte nämna all reklam som man blir utsatt för, detta slipper man i både C+ och Viasat. Men det är väl bara en tidsfråga tills det kommer reklam i C+ nu när fyra-råttorna köpt det!

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  9. Håller fullständigt med, det är helt uppenbart att TV4 inte har tillräcklig kompetens för att lösa problem som dyker upp.

    Jag känner en kille som väntar spänt på den fortsatta utvecklingen, skiter i Premier League om det ska bli samma KalleAnka klass på de sändningarna!

    SvaraRadera
  10. Dundee mot Barca!!! Va Fan!

    SvaraRadera
  11. Hatar TV4.. Dundee vs Barca kan dom fan sända live men från fucking gävle har dom inga bilder!!! Fattar att Ola wenström lämnade det sjunkade skeppet..

    SvaraRadera
  12. hahaha, bussen begick nog självmord när den insåg vilken skitmauch den skulle behöva sända. Vem skulle vilja se den. ni lockar ju inte ens 5000 pers hemma mot Gefle. hahaha. Klart att tv4 sänder något annat.

    SvaraRadera
  13. sluta kanalisera (!) eran ilska på tv4 efter en uddamålsvinst mot ett allsvenskt bottenlag!

    SvaraRadera
  14. enligt mig var inte fjaskot fullbordat där.. ilskan växte sig starkare när jag såg eftersändningen på 4sport och tänkte att man skulle slippa halvtidsvilan men blev tvungen att kolla på 25-30 min reklam mellan halvlekarna!

    SvaraRadera
  15. Är det inte 3 gånger under 1 månad? För det första var i semifinalen i EM och det var en månad sen, sedan Wimbeldon i början av Juli, och nu allsvenskan. Så, 3 gånger på 1 månad.

    SvaraRadera
  16. Anonym 22:11.
    Antar att du är GAISare...

    SvaraRadera
  17. vad yrar ni om, matchen visades väl inte på canal plus?? Ina sportbarer i stan kunde visa den iaf.

    SvaraRadera
  18. Kom tillbaka SVT, allt är förlåtet!

    SvaraRadera
  19. Anonym 19:57: Betalar du din TV-licens så självklart blir det inte gratis. Men det är ju upp till var och en, eller hur?

    SvaraRadera
  20. Snälla, ni som är bra på det - lös en härlig banderoll mot TV4 nästa lördag då både Malmö och TV4 gästar Ullevi.

    Förövrigt är TV4 nog helnöjda, likt Henke Larsson, med alla dessa omtalade avbrott. Då får stockholmarna ju bara visa mer reklam, vilket dom så tydligt älskar att göra.

    SvaraRadera
  21. Med tanke på att klåparna tv4 ska fortsätta att försöka sända matcher live, nej tack.

    NEJ TILL DEN MODERNA FOTBOLLEN!

    SvaraRadera
  22. Tv4 anal folkets anal

    SvaraRadera
  23. Spelar fan i helvete ingen roll att TV4 sänder de gratis. Ja hade hellre betalat 120 spänn för att få se den matchen här hemma än att sitta och kolla på hästjävlarna utan någon målservice.
    Det är så in i helvete jävla pinsamt och de är grymt att ni tar upp detta baraben. Ni som skyddar TV4 ni kan ju inte vara seriösa, ja har nästan ALDRIG vart med om att Viasat/C+ har fått bildstörningar eller missat 70 minuter av en match. Det är galet och TV4 lyckas fan knappt med någonting. Passar även på att klaga på att Mr. Hedman är fotbollsexpert för 4an.

    SvaraRadera
  24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  25. @ SMÖR:
    Ja, hedman är verkligen en jävla sopa. Både som "expert" och tidigare som aktiv.

    Kommer aldrig att förlåta honom för det ägr, aldrig någonsin.

    SvaraRadera
  26. jag såg hela matchen på tv4 sport

    SvaraRadera
  27. TV4 är skit, behövs det verkligen mer bevis?

    För övrigt har Canal+ reklam i sina sändningar, men mycket mindre än TV4.

    SvaraRadera
  28. bra text peeman, barabens nya guldkorn!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.