2008/07/20

Frankies Femma: Gefle hemma

FRANKIES FEMMA Efter bortasegern mot Djurgården som femmans ordinarie betygssättare Feldgrau tyckta var "inte som tre poäng närmare toppstriden, utan som tre poäng längre bort från kvalstrecket" så fick Blåvitt chansen att fylla på reserverna av självförtroende nere i San Marino. 5-0. Pang, pang, pang, pang, pang. Självförtroendet växer stadigt match för match och nu börjar vi till och med få en del "enkla" mål och dessutom två kombinerade halvlekar av bra spel. Gefle var ingen större utmaning och knappast Murata heller. Men just nu bygger vi självförtroende för höstens kommande uppgifter på ett galant sätt: vi krossar motståndet som ställs inför oss. Hoppas vi kan fortsätta med det när motståndet är FC Basel och Kalmar bara...

Gefle IF, hemma
5 poäng: Sebastian Eriksson - Vågar, tar för sig och är löpvillig. Men framför allt så ger han inte upp utan möter motgång med ytterligare försök att avancera strax efter sitt initiella misslyckande. Det är imponerande att se hur ännu en blåvit mittbackstalang kommer in i laget och visar noll respekt för de rutinerade motståndarna. Här har vi det fenomen och begrepp som svenska sportjournalistkåren blir våta i trosorna av bara att höra på avstånd: en modern ytterback.
3 poäng: Tobias Hysén - Har under en lång tid nu visat på en stigande formkurva där varje match innebär lite mer speed, lite mer vilja och tekniska nummer. Men när vänsterfoten skickar in inlägg i boxen så som den gör i första halvlek mot Gefle ser vi snabbt vem som är nyckeln till framgången i Blåvitts kantdominerade anfallsspel mot centrala nickpjäser när högern på Alexandersson klickar. "Hajjsen":s form pekar rakt uppåt.
2 poäng: Robin Söder - Hyllas i GT och viss mån även GP som svensk fotbolls nya frälsare. Det är väl kanske lite urflippat i stundens hetta men det är underbart att se 17-åringen vara så respektlös, precis som kollegan Eriksson som snor dagens "femma". Söder river sönder mittlåset hos Gefle genom en visa rörelse i anfallsspelet på ett sätt som miljonförvärvet lillebror Alexandersson köptes in för att göra. Nu känns plötsligt Söder långt närmare en startplats i höstens guldstrid än "Lill-Alex" eller för den delen 3-0 skytten (tro det eller ej, men: halvvolley med foten!) Wallerstedt. Snor poängen av sin anfallskollega Wernbloom som trots att han gör sin bästa match på väldigt länge går poänglös från dagens "femma".
1 poäng: Kim Christensen - Ledaren av "Femman" rycker ytterligare lite från tvåan Ragnar Sigurdsson. Inte bara genom att knipa den sista poängen i tuff konkurrens med just Ragnar, men främst för att han igår höll en hög och jämn nivå i de få lägen som Gefle skapade. Han är ingen dominant i luftrummet, men på linjen vågar jag påstå att han är säsongens bästa målvakt i Allsvenskan så här långt. Klapp-klapp, klappklappeklappklapp- Kim!

Totalt efter 15 omgångar
1. Kim Christensen - 27 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 19 poäng
3. Tobias Hysén - 17 poäng
4. Gustav Svensson - 16 poäng
5. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Adam Johansson - 10 poäng
7. Sebastian Eriksson- 8 poäng
8. Niclas Alexandersson - 7 poäng
9. Killen i halvtid - 5 poäng
9. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
11. Robin Söder - 4 poäng
11. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
13. Klacken - 3 poäng
13. Thomas Olsson - 3 poäng
13. Publiksiffran - 3 poäng
13. Martin Smedberg - 3 poäng
13. Pontus Wernbloom - 3 poäng
18. Daniel Alexandersson - 1 poäng
18. Nicklas Carlsson - 1 poäng

25 kommentarer:

  1. Seb bäst på plan? Hjalmarhatet skiner igenom.

    SvaraRadera
  2. Åsiktern går isär om sebbans insats, jag håller med vice-feldgru. Dock har sebban 8 poäng totalt, en miss i summeringen alltså.

    SvaraRadera
  3. Jag fattar inte.

    Det är imponerande att se hur ännu en blåvit mittbackstalang kommer in i laget och visar noll respekt för de rutinerade motståndarna. Här har vi det fenomen och begrepp som svenska sportjournalistkåren blir våta i trosorna av bara att höra på avstånd: en modern ytterback.

    SvaraRadera
  4. Seb får fem poäng men har bara tre totalt....

    SvaraRadera
  5. Hur 17 kan man missa att ge Hjalmar poäng en sådan här match?
    Han överglänste Ragnar kapitalt i markerings- och positionsspelet.
    Ett enormt slöseri att använda honom på ytterbacksplats, iofs var kanske inte motståndet av klass men likväl stod han rätt hela tiden.

    SvaraRadera
  6. 16:46/ det finns tydligen två, en med 5 p och en med 3 p...

    SvaraRadera
  7. Henrik Leman i GT har tydligen ungefär samma syn på fotboll som Frankie, han hyllar just Sebastian, Söder och Hysén som planens tre bästa spelare...

    SvaraRadera
  8. vart är feldgrau? Saknar någon som kan skriva en femma man trivs med...

    SvaraRadera
  9. anonym 17:04- frankie och leman höll ju låda på barabens fest med och lämnade de andra "konkurrenterna" långt bakom sig med sina utläggningar.

    SvaraRadera
  10. anonym 16:36/ Sebastian spelade från början som mittback och innermittfältare och har först på senare tid skolats om till vänsterback. Är nog det han menar.

    SvaraRadera
  11. haha feldgrau kommer med femma, några lipar, frankie kommer med femma, några andra grinar, dags att låta varje supporter individuellt sätta femman i samråd med de spelare som ska få poäng kanske? ;)

    SvaraRadera
  12. klockren femma. hade ragnar satt långskottet hade jag petat söder för honom, han e på gång nu vår ragnarök!

    SvaraRadera
  13. Pontus skulle haft nån poäng och seb var bra men skulle inte haft högsta poäng. Det skulle Mr Hysén haft..

    SvaraRadera
  14. Kul med reaktioner fuckers!

    SvaraRadera
  15. Rena skämtet att Kim är etta. Att han gör 65 kalasräddningar i en match hjälper inte när han skänker bort poäng i en annan. Han sprider osäkerhet och är i centrum mer än vad som är sunt. Lite som Anders Frisk.

    /Hjalmar rulez

    SvaraRadera
  16. "Rena skämtet att Kim är etta. Att han gör 65 kalasräddningar i en match hjälper inte när han skänker bort poäng i en annan. Han sprider osäkerhet och är i centrum mer än vad som är sunt. Lite som Anders Frisk.

    /Hjalmar rulez"

    Göteborg - inte bara ordvitsarnas hemvist utan nu även ironins..

    SvaraRadera
  17. Sebbe gjorde inte en av sina bättre matcher. Många missar i markeringsspelet och slog bort en del inlägg. Men målet och intentionerna var fina. Att han fick 5 poäng är dock märkligt. Adam höll högre klass, bara jag som såg det?

    SvaraRadera
  18. jävligt roligt att det är dussintals personer som har sina helt egna unika "var det bara jag som såg det"?

    SvaraRadera
  19. Det här var väl Hysens match framför allt. Sen ser vi vad Pontus betyder när han är där (även om det inte blev mål igår). Sedan måste givetvis Söder få poäng.

    5.p Lill-Hysse

    3.p Werner

    2.p Söder (Guldpilen).

    1.p Seb

    SvaraRadera
  20. Varför länka SEB bilden med wisemen tröja?

    SvaraRadera
  21. Varför inte, ser ju vackert ut.

    SvaraRadera
  22. Ser gärna denna laguppställningen mot FC Basel.

    Kim
    Adam - Ragge - Hjalle - Seb E
    Alex - Olsson - Gurra - Tobbe
    Pontus - Söder

    Så bra som Hjalmar var i går som mittback så bra har han aldrig varit som ytterback. Bjärsmyr kan gott petas ett tag. Osäker flera matcher i rad.
    Och Sebastian och Hysén, allsvenskans bästa vänsterkant, Adam och Alex är som vi redan vet allsvenskans bästa högerkant.

    SvaraRadera
  23. Eller så kan vi peta en viss Hjalmar ett tag?

    Söder-Werner
    Hysén-Gurra-TO-Alex
    Seb-Bjärs-Röken-Adam
    Kim

    SvaraRadera
  24. Bjärsmyr är bättre än Hjalmar i sömnen. den här hjalmar-kulten börjar likna gais riktigt rejält nu, noll självkritik och hyllningar av det som är absolut mest ruttet...

    SvaraRadera
  25. Helt ok femma.

    Min hade sett ut så här:
    5. Hysén - visade vad han egentligen kan. En av hans bästa matcher sedan han kom till blåvitt.
    3. Söder. Ett mål och en pass som borde renderat assist om inte Boom-boom chippat lite högt. Kunde med lite flyt gjort något till.
    2. SEB
    1. Boom-boom. Gjorde många fina avslut. Mest oflyt att det inte blev något mål.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.