2008/07/23

feldgraus femma - Europaspecial

FELDGRAUS FEMMA Som en ursäkt för att feldgraus femma varit lite frånvarande på sistone tyckte jag att det var dags att köra en special igen, den här gången för att bedömma (nåja) kvalmatchen mot Hata Hata Murata. En skön göteborgskväll, 3 700 på läktarna, en snittålder kring 12 år på plan och inte mycket äldre på läktaren, och en vetskap om att man inte behövde börja oroa sig förrän Murata ledde med fyra mål gjorde detta till en kväll att minnas.

SS Murata, hemma
5 poäng: Niklas Bärkroth - Har spelat sammanlagt en allsvensk match för Blåvitt men så mycket som det snackats om Bärkroth tror man nästan att han spelade halva förra säsongen. När någon gör 2–0 snyggt i dag ser jag först inte vem det är, mer än att denne tydligen får glädjefnatt, vilket kändes lite konstigt med tanke på omständigheterna. Sen inser man att det är Niklas, och då förstår man allt. Avslutar sen matchen med ett andra klassmål som vittnar om att det här kan bli något bra.
3 poäng: Conny Johansson - Jag diskuterade den här femman lite med några andra efter matchen och det framkom att hjälten från Örjans Vall är enormt saknad i dessa sammanhang. Det är inte mer än rätt att han får göra ett gästspel i dag, trots att det inte går att få det att låta vettigt hur jag än försöker. Conny, vi saknar dig!
2 poäng: Tobias Hysén - Oj oj oj vad han lekte i dag. Det känns tufft att hoppas på detsamma mot tuffare motstånd, men vafan, jag är positiv och hoppas att han leker lite mer mot Gefle, Basel och Malmö i de följande matcherna.
1 poäng: Klacken - Kritiken som framfördes här på Baraben tidigare togs tydligen personligt vilket inte var meningen. Men det kändes ändå som att grabbarna på räcket tog åt sig lite av det som framfördes och stod för en kanoninsats i dag, trots ganska svalt intresse från delar av ståplatspubliken (främst de som satt ner...).

34 kommentarer:

  1. Tycker Sella är värd en tvåa för sitt fina engagemang åtminstone! Om Conny kan få poäng kan väl Sella?

    SvaraRadera
  2. Som de tre små pojkarna skämdes när de en efter en var tvungna att resa på sig, oj oj oj. Deras coolhetsfaktor sjönk ju med ungefär 5 000 procent när hela vände sig emot dem.

    SvaraRadera
  3. Sella? Gjorde han nått mer än slog resultatlösa hörnor? =/

    SvaraRadera
  4. grymt initiativ av baraben att faktiskt ta snacket med ultras och vara med och förbättra på riktigt. bra att ni röjer längst upp och gött att frankie (?) drog igång rehns blue white army- olssons blue white army, jävla drag på den växelsången. baraben + ultras = love?

    SvaraRadera
  5. Andra halvlek idag var skitbra, tack för "Änglarna Marcherar In" med för första gången på länge :P

    SvaraRadera
  6. olsson/rehn-bluewhite-army var fan grym, ett jävla tryck!

    SvaraRadera
  7. Sjukt bra klack idag, bara futtiga 3700 på matchen idag och ändå levererar klacken som om det vore stormatch och fullsatt. cred!

    // en som satt mitt emot

    SvaraRadera
  8. Jag måste ha missat något, vad har Conny Johansson gjort för att föräras en plats på denna ädla lista?Minns jag inte fel så hade HBK en målis med det namnet och man kan ju ana att anledningen till att han finns med på listan kan vara att han har gjort en tvivelaktig insats i någon match mot blåvitt?

    SvaraRadera
  9. 23/7/08 23:16

    De grabbarna har gått på Blåvitt sedan de var små och jag kan garantera dig att de inte är där för att vara "coola".
    Fan, vissa dagar pallar man inte att köra järnet, även om jag själv är av åsikten att man bör stå upp hela tiden.
    De har alla tre årskort och åker med jämna mellanrum på bortamatcher och deras kärlek till Blåvitt är förmodligen större än din. Och hur någon kan stå och gapa på dem att ställa sig upp för att sedan efter att ramsan är slut sedan sätta sig ner är för mig helt otroligt.

    SvaraRadera
  10. Conny!
    http://youtube.com/watch?v=8HR8SDknEy8

    SvaraRadera
  11. martin/ Saken är den att när Frankie med flera försökte dra igång sjungandet under taket under första halvlek så vände sig en av dessa tre om och försökte hysschja sången. Då går det inte längre att skylla på att man har en dålig dag. Då får man fan ta den skit man får.

    SvaraRadera
  12. Va? Vi stod inte där i första halvlek utan på andra sidan av trappan. Sedan tycker jag att det var lamt att inte stå upp, men likväl... Du måste ha blandat ihop dem med någon annan.
    (I sak håller jag dock med dig)

    SvaraRadera
  13. (Jag var inte en av de tre)

    SvaraRadera
  14. Jag tycker man ska skrika "sjung era horor" till de som inte tar i. De körde gänget när vi mötte Malmö borta i våras.

    SvaraRadera
  15. Hade jag suttit ner i klacken (vilket jag aldrig hade) så hade jag dels ställt mig upp direkt när folk börjat sjunga och peka på mig. Hade jag (återigen, det hade aldrig hänt) skitit i det som de ifrågasatta gjorde så hade jag fan lämnat stadion till sist.

    Jag lider med deras stackars polare som stog till vänster och försökte rycka upp de i början. Det är nästan så man tror att han kände på sig vad som komma skulle!

    SvaraRadera
  16. Att kalla klack-medlemmar glåpord som horor och liknande är föga konstruktivt. "Kom igen nu förfan" och "TA I NU DÅ!" funkar tusen gånger bättre. Jag hade tappat lusten att sjunga alls om klacken börjat kalla mig hora!

    SvaraRadera
  17. Anonym 23/7/08 23:16

    Jävla töntar som pekar ut någon att de ska stå upp... hota och kalla egna supportra för glåpordr - för då blir man ju så taggad och glad att gå på match - NOT, vissa dar är man mer taggad än andra, bry er om eran egen insats istället...

    SvaraRadera
  18. Är man inte taggad och glad utan måste sitta ner och se sur ut när laget leder med typ 2-3 bollar så ska man nog inte gå på fotboll för då har man nog inte hängt med på vad det handlar om!

    SvaraRadera
  19. Anonym 24/7/08 00:38
    håller helt med in det som du säger, att man inte står upp när folk skriker åt en och börjar kalla men för gajsare är bara löjligt, dom som gjorde detta visste att dom skulle bli ifrågasatta därför dom inte stod upp! jag skiter själv i om det förekommer glåpord i klacken eller inte, tycker bara det är så jäkla löjligt att man är tvungen att trotsa och förstöra för att andra, att sedan folk säger att personerna har en dålig dag är böara skrattretande att höra

    SvaraRadera
  20. Okej, jag har årskort i klacken. Jag står nästan alltid upp. Men ibland sitter jag - idag var en sådan match. Jag var trött, jobbig dag på jobbet.
    Jag köpte årskort för jag älskar blåvitt och gå på dess matcher och valde klacken för att jag tycker det är kul att sjunga med och pusha. Men ibland är man fan trött och inte orkar och då sitter man ner.

    Jag satt ner när alla börja hetsa somfan, fast jag satt där de flesta satt på andra sidan stängslet. Varför välja en plats MITT I klacken när man vill sitta och inte en liten bit ifrån. Det tycker jag är konstigt.

    Fan man kan ju tro att 50% av alla i klacken har aggressions problem eller något, folk flippa ju över när de inte ställde sig och började gapa glåpord som gaisare osv. Sedan börjar nästan hela klacken hetsa så häften av alla på sittplats vänder sig om och undrar vad som händer - hur fan kan man göra så och skämma ut några på det sättet? Jag hade fan aldrig stått i klacken igen om det hade hänt mig, skämts att ens visa mig på en match igen, Fyfan...

    Sedan undrar jag en sak till, varför klär alltid grabbarna nere i högra hörnet på räcket av sig till bar överkropp med halsduk på ibland, är de så stolta över sina kroppar att de vill visa upp dem för 500 gapande killar eller vad är grejen med det egentligen? :P

    Kritik, kritik...

    Hur som helst! ALLA TILL BASEL!

    SvaraRadera
  21. Skit i den där jävla "du ska inte tro det blir SM-guld..." så blir allting bra. Jag lovar.

    Klacken är ofta görbra. Bara ett par usla/pinsamma sånger som borde tänkas om. Att höra "GGG-AAA osv på en bortamatch emot Helsingborg (inte minst sjungen i Helsingör samt även "Solna tattare" till förbipasserande cyklister) känns bara tattigt.

    Dock som sagt en bra insats idag.

    SvaraRadera
  22. Ni som vill sitta ned men har årskort kan alltid slå er ned på avdelningen bredvid "klacken" där alla sitter. Så gjorde jag idag, sliter som vårdbiträde hela sommaren och orkar verkligen inte stå upp och skrika när det är en match i stil med den idag, samtidigt vill jag ju inte missa Blåvitt.

    Sella slog väl assisten till Adams mål? Tycker han var värd poäng, fast det är klart att Conny saknades, så fair enough.

    SvaraRadera
  23. Varför klä av sig på överkroppen inför 2000 hormonstinna karlar utan at skriva telefonnummer eller annan kontaktinfo era lekamen?

    Vill ni vara riktigt gay, så skall ni inte skämmas för det...

    SvaraRadera
  24. ...så skall ni inte skämmas

    SvaraRadera
  25. Kan hålla med dem som tyckte Sella var bra i dag, notera skillnaden i speluppbyggnaden när TO gick av och Sella fick den platsen i stället.

    SvaraRadera
  26. Bor lite "avsides" och har nu i veckan sett mina 2 första matcher för säsongen och imponerats av klacken. Förvånandsvärt bra tryck med tanke på att Gefle och Murata varit motståndet.

    Det som dock kan göra mig deprimerad är marknadsföringen av matcherna. Massor av turister i/på stan och det märks inte ett dugg att det är matcher på gångavstånd.
    Enligt alla undersökningar så är Blåvitt sveriges mest populära lag, några av dessa soff-supporters turistar säkert i GBG. Tyvärr har de inte koll på när det är matcher och då måste föreningen in och marknadsföra lite.

    Upp med affischer, flygblad, strippor som står och skriker eller vad fan som helst men det måste märkas att det är matchdags.

    SvaraRadera
  27. http://skegriefarmers.blogg.se/

    SvaraRadera
  28. Så jävla "schysst" var det väl inte av omgivningen att rikta sin ilska mot de tre killar som satt ner mitt i klacken istället för att visa sitt stöd. Det var lite att peka ut några syndabockar för ett generellt problem på läktaren.

    MEN.

    Det var på något sett ett resultat av den diskussion om klackens beteende som varit på senaste tiden, där irritation mot de ganska stora mängder av människor som står mitt i klacken och sitter ner, står helt tysta i 90 minuter, ägnar sig åt att snacka med annat folk än att någon gång stötta Blåvitt och så vidare. Det handlade om att visa en större grupp människor som väljer klackläktaren att den huvudsakliga tanken med den läktaren är att ge ett verbalt stöd till Blåvitt, i alla fall göra sitt bästa för att ta i under matchen. Är man inte intresserad av det så går det faktiskt att välja så många platser på läktaren som inte är mitt i klacken, både på klackläktaren (vid sidan av i kurvan och ett etage nedanför) som på andra sektioner.

    Klacken är till för att ge stöd till Blåvitt, där ska man klara av att pekas ut och buas ut om man sitter ner med armarna i kors. Visst fan kan få stå och gorma i 90 minuter, men att sitta ner halva matcherna tyst visar på att man inte bryr sig om ett stöd till Blåvitt och då faktiskt borde välja att ställa sig på annan plats än mitt i klacken för att visa respekt till den omgivning som faktiskt arbetar hårt för att skapa stämning och sång på läktaren.

    SvaraRadera
  29. Håller med Frankie helt och hållet. Ska du sitta ner kan du sitta bredvid klacken eller på en annan sektion.

    Det är som en tant som vill ha lugn och ro och flyttar in på avenyn...

    SvaraRadera
  30. Ställer man sig i klacken då sjunger man, så är det bara. Mer hot om våld är enda lösningen få bukt med klacksafarin vi har stora problem med.

    SvaraRadera
  31. Hot om våld? Hoppas jag missade din ironi, pajas

    SvaraRadera
  32. Hot om våld kan väl diskuteras, men att få dom att skämmas duger gott för mig

    SvaraRadera
  33. Va Sella gjorde bra? Försökte brösta in bollen från straffpunkten gjorde han ju iallafall, och det gick ju sådär...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.