2008/06/14

Så göra vi när vi spelar uruselt, spelar uruselt...

FÖRLUSTEN MOT SPANIEN Hyllningskörerna för Sveriges kämpainsats låter inte vänta på sig. Under de närmaste dygnen kommer mediekaskaderna av "det var trots allt SPANIEN vi mötte" regna tätt över den blågula nationen. Men som vi gjorde det. Uruselt var det.

Spanien är precis lika mänskliga som övriga europeiska lag och inget omöjligt storlag som vi bör vara rädda för. Vid vinst mot Ryssland blir det Holland i kvartsfinalen och vid avancemang även där ställs vi åter mot Spanjackerna i en eventuell semifinal. Då måste vi spela med huvudet på axlarna, inte uppkört i röven på närmaste spanskstjärna.
"Ja, men Mellberg dominerade ju! Isaksson höll en hög nivå! Zlatan oroade dem rejält! Vi hade matchen under 20 minuter i andra! Elmander var ju en av de bästa på plan!"
Ja, allt detta är helt rätt. Vi hade väldigt många småelement runt matchen som var bra. Positiva inslag i en negativ helhet. För det är negativt att förlora. Är det något vi måste göra efter en förlust i det här läget så är det att anamma en självkritisk inställning som petar, pokar och jävlas med den förlorarmentalitet som vill hylla vårt lag efter en förlust.

Vi gör två genomruttna försvarsinsatser vid målen, vi får knappt låna bollen under andra halvlek, vi spelar med flera tragiskt tröttkörda spelare utan att byta ut dem, vi väntar alldeles för länge med byten. Vi spelar Rosenberg istället för Elmander på topp när Zlatan skadas, vi ger inget understöd åt en uppsnurrad Mikael Nilsson, vi sjunker för djupt med innermittfältet och så vidare. Ska vi gå hela vägen kommer vi med all sannolikhet få möta Spanien en gång till. Då måste allt detta och lite till, ha rättats till.
___________________________________________
Målskesten som Zlatan övat in får gärna upprepas igen och igen:

Men oj vad vi försvagas utan honom i dagsläget. Konstigt nog känns det som om halva lagets styrka försvinner när Zlatans byts ut. Men samtidigt får han gärna fortsätta att bytas ut förutsatt att han levererar ett mål per match när han väl är på plan. Sedan återstår att se om den andra halvan av landslaget klarar av att täppa till bakåt...
Faximil: Expressen
___________________________________________
Ärligt talat Lars Lagerbäck, en liten fråga:
Varför dröjer alla byten så jävla länge?

Alla som ser matchen kan se att flera av våra spelare inte har kvar någon som helst ork när dryga 20 minuter återstår av matchen. Detta är i sig anmärkningsvärt, att Fredrik Ljungberg springer allt kortare sträckor, snubblar på bollen och stannar upp alla anfall när han får bollen. Att Henke Larsson, Daniel Andersson och Johan Elmander tröttnar allt mer för varje minut som går av matchen. De jagar ju nästan enbart det spelförande Spanien, men borde trots detta likt Elmander kämpa sig igenom trötthet och stå upp för sina positioner matchen ut.

Varför dröjer alla byten så jävla länge?


Våra spelare är slutkörda och orkar inte jaga effektivt, vilket leder till större ytor för Spanien och enklare passningsvägar i djupled, vilket även kom att straffa oss vid 1-2 målet i slutsekunderna. Men lagledningen måste ju agera tidigare, om inte annat kan de väl till ett par procent inspireras av gamle 70-årige Aragones som gamblade och gjorde sina tre byten rekordtidigt. Men inte hos Sverige. Här väntar vi helst in på övertid innan vi gör våra byten. Och sedan gör vi självfallet bytet på hörna mot oss. Fråga Stuart Baxter om det är en bra idé.
___________________________________________

24 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med dig om bytena.
    Varför vänta tills ca 77:e före S. Larsson kommer in och till 86:e innan Kim K byts in.
    Det är helt jävla sanslöst.
    Speciellt som den gamle gråskallen efteråt står i en tv 4 intervju och säger att spelarna var trötta!!!
    Jag tror han vet att han gör sina sista matcher som förbundskapten för Sverige och bryr sig inte så mycket om kritiken mot honom som f.ö alltid funnits där.
    Kanske därav anledningen att han klätt upp sig i kostym och vågar gnälla på domslut osv. Kunde han inte gjort detta från början?

    SvaraRadera
  2. Ibland är ni kassa, vi var bättre än spanien. Tyvärr gjorde dom några "Serige mål "

    SvaraRadera
  3. Spelade vi idag??? Trodde inte blåvitt hade match förrän i Juli...

    SvaraRadera
  4. IN MED BJÄRSMYR OCH UT MED PETTER HANSSON, ORSAKEN TILL TVÅ JÄVLA MÅL! SÅ FRUKTANSVÄRT DÅLIG!

    Rosenberg kan vara det sämsta jag sett på planen, Mackan hade fan gjort det 10 gånger bättre utan att visa någon jävla respekt...

    SvaraRadera
  5. Sluta klaga bitches, ni är kassa, sverige var bra

    SvaraRadera
  6. in med Mackan Allbäck!

    SvaraRadera
  7. roligt när svenne banan hittar in och säger "ni e kassa sverige va bäst", preeeeecis det hela posten varnar för- looooooooooooosermentaliteten! tack baraben! tacktack!

    SvaraRadera
  8. Härligt att läsa en matchanalys med lite substans. Mycket bra skrivet. Förstår inte hur man efter en bra första halvlek kan komma in i andra och fullständigt förlora allt initiativ på alla positioner. Lagerbäck måste vara otroligt duktig på att skapa dåligt självförtroende i truppen

    SvaraRadera
  9. utan zlatan är vi ett medelmåttigt lag bara att inse fakta.
    vi är inte bättre..precis som blåvitt inte heller är..

    Tror alex slutar efter denna säsong, hans kropp verkar säga ifrån

    SvaraRadera
  10. En liten fotnot bara, med facit i hand (Rysslands seger över Grekerna) hade det inte spelat någon roll om vi hade tagit en pinne mot spanien. Vi hade lik förbannat varit tvungna att ta poäng mot Ryssland för att gå vidare. Sen det här snacket om vilket lag som är "bäst" att möta i en kvartsfinal är bara löjligt. Vi ska slå alla lag om vi ska bli EUROPAMÄSTARE. Bättre att förlora en betydelselös match i gruppspelet säger jag.

    SvaraRadera
  11. Mmmmmmmm... det blir bara lägre o lägre klass frankie!

    SvaraRadera
  12. anonym 10:28/ klart som fan det spelar roll, vissa lag passar ju oss klart sämre och då får ju gärna dessa lag slås ut tidigare...

    SvaraRadera
  13. Fan vad du blivit bitter frankie.
    Bara negativt heeela tiden.

    SvaraRadera
  14. sanslöst uselt försvarsspel igår.

    SvaraRadera
  15. anonym 14:03/ själv firade du förlusten med champagne eller?

    SvaraRadera
  16. Det dom flesta tidningar skriver är att Sverige "löser" det här ändå. Att dom går vidare alltså. Men herregud, du är fruktansvärt kritiskt till allt känns det som..

    SvaraRadera
  17. Det som är så mest irriterande idag är alla "sportjournalister" på blaskorna som enhälligt talar om en fantastisk prestation av svenska laget och om vilken otur vi hade. Vi hade en jävla tur. Två möjliga staffar emot oss och knappt över mittlinjen på en hel jävla halvlek. Kunde bli en helvetes massa mål mer för Spanien om de hade kommit upp i standarden de hade mot Ryssland.

    SvaraRadera
  18. Anonym sa...

    Det dom flesta tidningar skriver är att Sverige "löser" det här ändå. Att dom går vidare alltså. Men herregud, du är fruktansvärt kritiskt till allt känns det som..

    15/6/08 14:25


    De flesta tidningar? Vad snackar du om? Vem fan bryr sig vad som står i tidningen, tänk själv kamrat!

    SvaraRadera
  19. äh, e ju bara massa jävla bullshit här! Sverige stod upp bra mot ett av världens bästa lag, blågult gjorde va dom kunde, ändå får man en massa jävla skit kastat på sig, det är för jävligt! Va förväntar ni er egentligen ni som klagar, att vi ska rulla ut Spanien???

    SvaraRadera
  20. Frankie: Inlägget handlade väl om det du tycker är en felaktig vinkling från medias sida? Och på frågan vem som bryr sig om vad som skrivs i tidningarna så är svaret DU. Hälften av inläggen här handlar ju om vad knvällspressen samt ekwall-kanalen skriver. Jag säger inte att det är fel, bara att det är fakta. Godnatt kamrat!

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. Smart att starta med Elmander som högerytter och slänga in Seb och Kim med 13 respektive 5 minuter kvar -.- Rosenberg ska vi inte ens prata om..

    SvaraRadera
  23. Nä, bort med Petter Hansson! Om Lagerbäck sitter kvar kan väll någon bara ta och kidnappa honom och sätta honom i en låda på någon jävligt öde ö någonstans i ingenstans! In med Berg istället för Allbäck, Allbäck är på tok för ung för att få vara med på bänken för att se och lära!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.